İnşallah resen atamayı yapan arkadaşlar haritaya bakar.hiç haritaya bakmamışlar anlaşılan.
kayseri için şehrin bir ucuyla diğer ucu aynı grupta. ilçeler arası 2-3 saatlik yol var arada ve bunlar aynı grupta.
arkadaşlar ilçede norm yoksa bu ilçe gruplarından birine mi atancaz şimdi? ya böyle bir şey olabilir mi? ben kendi adıma 2 çocuklar o ilçelere yollarlarsa ne yaparım. moralim bozuldu. çok uzak ilçeleri aynı gruba vermişler? şimdi ben norm fazlasıyım. kendi ilçemde açık yoktu ekimdeki atamada. il merkezi de kendi içinde dolunca okulumda kaldım. şimdi yine kendi ilçemde açık yok. ilçe grubundan bir okulda açık olursa oraya mı göndercekler beni?
Önce ilce içi sonra mı grup içi? Yoksa direk gruba mı resen?
Peki resen atarken puanı en düşük olanlardan mı başlayacaklar yoksa dayısı olmayanlardan mı?Artık ilçe içi yok, ilçe grubunda tercih etme var:
İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Duyurusu (Nisan 2025)
![]()
Peki resen atarken puanı en düşük olanlardan mı başlayacaklar yoksa dayısı olmayanlardan mı?
Onu ben bilemem …
Dayısı olmayan hocam. Çünkü formatörlük yaptığım bir meslek lisesinde geçtiğimiz yıl aynı uygulamadan yan ilçede puanı daha düşük kişiler yerinden kıpırdamazken bizden 3 arkadaş resen gönderildi. İl şube müdürüne itiraz için konuşmaya gitmişler. Ben ne yapabilirim binlerce kişi için geçerli bir durum deyip sallamış.Peki resen atarken puanı en düşük olanlardan mı başlayacaklar yoksa dayısı olmayanlardan mı?