Resti Çektim Web Sitesini Bıraktım!

Kodla Büyü

evrim0626

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar. okul müdürümüz joomladan yapmış olduğumuz web sitemize ek olarak tek.tas hocamıza 2 aydır baskı yaparak meb.k12.tr adresine bir site yapmasını istemiş. dün arkadaşım geldi benden fotoğrafları istedi bende ona sorduğumda müdür bey 2 aydır bana baskı yapıyor sende oraya yap oda yapsın sende yap 2 sitemiz olsun diyor dedi. tamam vereyim fotoları ama saçmalık bu dedim 1 kurumun 2 farklı sitesi olur mu dedim. neyse müdürü bugün odasında boşken sordum hocam böyle bir isteğiniz olmuş buna neden gerek duydunuz?, neyi eksik gördünüz? diye sordum bana göre gereksiz saçma mantıksız bir fikir dedim. oda olsun ne olacak meb bize böle bir hizmet sunuyor oda olsun 2 olsun 3 olsun 4 olsun daha güzel olmaz mı dedi? bende hocam ben böyle bir kurum ne gördüm nede duydum dedim. eğer düşünceniz buysa ben web sitesiyle artık uğraşmam güncellemem kapatırım dedim. ayrıca ilçemizin merkez okullarını örnek gösterdim firmalara yaptırdıkları siteleri bunlar ücret ödeyerek firmalara yatırıyorlar ve bizim sitemizle ben uğraşıyorum ve bence bu sitelerden hiçbir eksiği yok fazlası var dedim. o okullar para veriyor ben emek verip karşılık beklemeden yaptım ve bu konuda kimseyle kıyasa yarışa girmem. bir sürünün 2 başı olmaz, bu okula 2.müdür gelse hoşunuza gider mi dedim. sonra girdi tek tek sitelere baktı ve haklı olduğumu oda anladı.neyse konuyu daha uzatmayım. sonra oraya para veriyoruz (yıllık 50tl) meb.k12 sen yap dedi. ben dedim hocamın başladığı işi elinden almam ona saygısızlık yapmam. onun benden daha çok boş vakti var madem de hevesli devam etsin bende benim siteyi kapatırım iyi günler deyip çıktım.
not: meb.k12 adresimize index koyup k12li adresimize yönlendirme yapmıştım. yani her iki adreste aktifti.

ben kararımda doğru yaptığımı düşünüyorum ama sizlerden de bir fikir alayım dedim. ne kadar bedava iş yaparsan her işe koşturursan böyle değersiz olursun gibime geliyor bana ve açık açık konuşup mesajımı verdiğimi düşünüyorum.

Aslında rest çekilecek bir durum yokmuş bana göre ortada. 2 site olsun demiyorum ancak sadece meb k12 kalsaydı onuda siz yapsaydınız bence daha olumlu olurdu.

bence mudur saçmalamış, siz haklısınız, ne alaka yaa,

2,3, 4 tane web sitesi, harem mi kuracakmış :mrgreen:

Sadece web isinden anla yeter zaten.ben de sadece pazar gunu yapiyorum bu isi.fotolar gelir ama sadece pazar

aliogus' Alıntı:
Aslında rest çekilecek bir durum yokmuş bana göre ortada. 2 site olsun demiyorum ancak sadece meb k12 kalsaydı onuda siz yapsaydınız bence daha olumlu olurdu.
hocam burda asıl sorun bunu bana danışmadan benden habersiz yapması. benden en azından nezaketen fikir alabilirdi. yada bana böyle bir fikir sunabilirdi.ilk geldiğinde ben bu siteyi hazırlarken örnek site gösterdi şöle bişi yapalım diye, bende ben bunu hazırladım dedim tamam dedi seninki daha güzel onu kullanalım diyen kendisi. sorun paraysa be onu her halukarda hallederdim yani. sırf güncelleme kolaylığı için bile. okulumda formatör değilim 2 okula gidiyorum haftanın 3 günü kendi okulumdayım bunu da belirtmek isterim.

meb e bir intro koyup diğer adresinize yönlendiremediniz mi? ayrıca mebin verdiği alanı bir kaç dosya için depo olarak kullanırdınız. ne biliiiim. ama iyi yapmışsınız. bence diğer arkadaşla ilişkilerinizide gözden geçiriniz. sizden önce gerekli cevabı onun vermesi gerekirdi. arkadaş bu konuda yeterlidir. bence böyle birşey hoş olmaz deyip çekilebilirdi.

hocam ben geçen dönem aynı buna benzer bir olay yaşadım. bilgisayarbilisime yazdım sağolsun arkadaşlar kafana takma. daha iyi ya o uğraşsın dediler. bunlar söylenmeden önce sinirim mideme vurmuştu. cevaplardan sonra rahatladım. bu site böyle bir sinerji yaratmış oldu. çok güzel bir olay. birşey daha söylim. köy okulundaydım ve müfettiş gelip baktığında bil.lab. için elinize sağlık dedi. geçen sene okulda en yüksek notu bana verdi. 92 almıştım.
hocam kıskananı vardır.
kendini kanıtlamaya çalışan vardır.
hava atmak isteyen vardır.
boş zamanlarını değerlendirmek(ilerde maddiyata çevirmek) isteyen vardır.
ve daha neleri.daha aklımıza gelmeyenler
Siz üzerimden bir yük kalktı deyip yolunuza devam edin. iyi akşamlar

hocam burada müdürünüz kadar tek. tas. hocanızın da yaptığı hoş olmamış. Sonuçta eğer bu işlerden anlayan birisi ise bunun saçmalığını açıklaması gerekirdi. Müdürü size yönlerdirmeliydi...

mfk' Alıntı:
meb.k12.tr zorunlu değil mi genjler.

hocam zorunlu olsa ne olur, yönlendirme yaparsın, html ugrasmak can sıkıcı, cogumuz içerik yönetim sistemlerinden birini kullanıyoruz netice de, bu da mebin serverin da şimdlik olmuyor netice de.

hocam zorunlu olsa ne olur, yönlendirme yaparsın, html ugrasmak can sıkıcı, cogumuz içerik yönetim sistemlerinden birini kullanıyoruz netice de, bu da mebin serverin da şimdlik olmuyor netice de.
bencede ama ben html kullanıyorum ayrı mesele.benim okulumun imkanı yok :D

şu olabilir.
1. site mebk12. resmi site olur. vizyon misyon kurum profili.
2.site ise öğrencilerin katılım ve paylaşım göstereceği intereaktif bir portal olur.

İdarecilik yaptıgım için , orta yolu bulayım...

:)

bence meb.k12.tr ye ayrı tasarım yapmaya gerek yok meb.k12.tr ye bir yönlendirme index i oluşturun joomla adresinize yönlendirin iki adreste joomlayı çalıştırsın.

suckan10' Alıntı:
meb e bir intro koyup diğer adresinize yönlendiremediniz mi? ayrıca mebin verdiği alanı bir kaç dosya için depo olarak kullanırdınız. ne biliiiim. ama iyi yapmışsınız. bence diğer arkadaşla ilişkilerinizide gözden geçiriniz. sizden önce gerekli cevabı onun vermesi gerekirdi. arkadaş bu konuda yeterlidir. bence böyle birşey hoş olmaz deyip çekilebilirdi.
hocam onda sorun yok zaten bende öyle kullanıyordum:) evet onunla da yarın ayrı bir konuşma yapacam anlayana kıvamında.

irfanyekta' Alıntı:
hocam ben geçen dönem aynı buna benzer bir olay yaşadım. bilgisayarbilisime yazdım sağolsun arkadaşlar kafana takma. daha iyi ya o uğraşsın dediler. bunlar söylenmeden önce sinirim mideme vurmuştu. cevaplardan sonra rahatladım. bu site böyle bir sinerji yaratmış oldu. çok güzel bir olay. birşey daha söylim. köy okulundaydım ve müfettiş gelip baktığında bil.lab. için elinize sağlık dedi. geçen sene okulda en yüksek notu bana verdi. 92 almıştım.
hocam kıskananı vardır.
kendini kanıtlamaya çalışan vardır.
hava atmak isteyen vardır.
boş zamanlarını değerlendirmek(ilerde maddiyata çevirmek) isteyen vardır.
ve daha neleri.daha aklımıza gelmeyenler
Siz üzerimden bir yük kalktı deyip yolunuza devam edin. iyi akşamlar

geçen sene bende asker öğretmen olarak köydeydim siirte site yapıp laboratuar düzenleyip net dağıttım müfettiş bana da teşekkür etti. Allah razı olsun hocam dedi ama burda daha fazlasını yapmamıza rağmen şımarıyor insanlar. o özellikte çok insan var ve hepsine gülüyorum öyle cevap veriyorum onlara. gelip bana danışan bir hocamızdı bu konularda yardımcı olduğum bir arkadaştı. evet üzerimden gerçekten yük kalktı sürekli yenilik isteyen bir müdürün isteklerini karşılamak nasıl oluyor oda yakında görür ben kurtuldum ve artık müdürün umarım yüzüde olmaz tekrar bana dönmeye.

Reyhanli' Alıntı:
şu olabilir.
1. site mebk12. resmi site olur. vizyon misyon kurum profili.
2.site ise öğrencilerin katılım ve paylaşım göstereceği intereaktif bir portal olur.

İdarecilik yaptıgım için , orta yolu bulayım...

:)
hocam bende art niyetli biri değilim bu konuşma yaklaşık 45 dakika sürdü ben kısaca anlattım burda. sizin dediğiniz önerilere benzer şeyleri bende söyledim böyle olsa mantıklı dedim ama aynı içerikten 2 site saçma dedim. ona göre bu reklam oluyormuş ii olurmu bende reklamlarda oynamam kusura bakmayın dedim :P

hocam ağzınıza sağlık, iyi yapmışsınız.
bizim okulda da benzer durumlar oldu. müdür yardımcısı, kendisi excel word kullanamaz,
okul sitesinin şifrelerini verin ben yapayım dedim.
gereken cevabı aldı sustu sonra.
yeni gelen edebiyat öğretmeni bizden habersiz gitmiş müdüre şifreleri istemiş.
ben de vermek zorunda kaldım.
phpfusion kullandığım siteye sayfaları html olarak eklemiş, bütün sayfa düzenini bozmuş, banneri yok etmiş.
gereken cevabı o da aldı. sustu.
şimdi sitemle okulumda mutlu ve huzurluyum.
bunlara rest çekip ters cevap vermedikçe anlamıyorlar. iyi davran nereye kadar..

tekrar ağzınıza sağlık, mutlu olun:)

geçenlerde öğretmenin tekide bana geldi dıdısının dıdısının dıdısının oğluna öğretmeni ödev vermiş oda annesi öğretmen ona vermiş oda okulumuzda bir öğretmen vermiş oda gelip bana verdi hocam bu haritayı büyütürmüsünüz diye dıdısının dıdısının dıdısınındır die hayır yapamam yapmamda dedim sizin olsaydı öğretirdim ama başkasının uşaklığını yapmam kusura bakmayın dedim müdür yardımcımız atladı hoca bayan olunca kanımca senden iş isteyende kabahat getir hocam ben yapayım dedi ve uğraştı uğraştı yapamadı onuda hizmetliye yaptırdı. Buyrun burdan yak. Sonra çocukların velilerine anlatalım duralım çocukların ödevlerini siz yapmayın diye.

Ben olsam ne yapardım :?:

Tutanak gibi bir yazı yazar.(Örneğin; tarafımdan yapılmış olan ve güncellenen okul sitesinin yönetimi ve güncellenmesi, okul müdürü ...... ..... isteği ile Teknoloji Tasarım Öğretmeni ......... ........' e ..... / 11 / 2011 tarihi itibariyle devredilmiştir. Resmi web sitesi ile ilgili sorumluluğum kalmamıştır. ) Siteyi tamamen teslim eder. Bir daha da hiçbir şekilde elimi değdirmez ve muhatap olmazdım. Benden sonrasını niye ben düşüneyim, onlar düşünsün.

tutanak a gerek var mı hocam bu konuda yani ben zaten müdüre sözlü olarak söyledim. bundan sonrasını dediğin gibi hocam ben değil onlar düşünsün:)

Hocam geçen sene aynı durumu ben de yaşadım. Geçen sene yeni bir sınıf öğretmeni geldi okula daha ilk günden müdüre ben okula web sitesi yaparım demişti. Müdür de tamam yap dedi. Müdür bana beraber yaparsınız dedi. Ben de kusura bakmayın madem çok istiyor kendisi yapsın dedim. Yapmış olduğum siteyi de kaldırdım.

Bence doğru olanı yaptınız. Bu arada asıl saygısızlığı müdür yapmış olsa da tek. tas. öğretmeninin de hatası var.
Aldığınız kararın arkasında durun bundan dolayı da vicdan azabı duymamalısınız.

meb.k12.tr ye bir index yeter. Onuda joomla sitenize yönlenirdirsiniz olay kapanır iki farklı site olmaz.

hiç uğraşmıyacaksınız bu yüzden uyduruk bi site koyacaksın olucak bitecek..

sana yaptın diye ödül mü veriyorlar uğraştığınlaa kalıyosun işte ..böle şeyleri görünce yatan arkadaşlara( bt arkadaşlar için söylemiyorum sadece) hak veriyom.. lanet olsun diyosun..

sonra senin yine için rahat durmuyo çalışıp uğraşıyorsun. :verymad:

Evrim böyle kolay kolay sinirlenmez, rest çekmez kimseye. Demekki sinirlerini hoplatmışlar yerinden.

Müdürün iyi niyetli mi kötü niyetli mi bilemem ama yaptığı büyük salaklık. Sen bilgisayar öğretmeniysen en başta gelip sana soracak. Hocam böyle böyle, sen ne düşünüyorsun ne yapalım, benim düşüncem böyle, hatta bu işi Teknoloji Tasarım öğretmenine verelim sen yorulma."dese hem derdini anlatmış hem doğrusunu yapmış olurdu. Gidip başka bir öğretmene sen ondan resimleri al, siteyi yap demesi büyük hakaret, doğrusunu yapmışsın kardeşim.

hasari' Alıntı:
meb.k12.tr ye bir index yeter. Onuda joomla sitenize yönlenirdirsiniz olay kapanır iki farklı site olmaz.
hasari hocam zaten onu yapmıştım yani her iki adreste joomlaya yöneliyordu. olay o değil her iki adreste farklı tasarımda siteler istedi.

parssan' Alıntı:
hiç uğraşmıyacaksınız bu yüzden uyduruk bi site koyacaksın olucak bitecek..

sana yaptın diye ödül mü veriyorlar uğraştığınlaa kalıyosun işte ..böle şeyleri görünce yatan arkadaşlara( bt arkadaşlar için söylemiyorum sadece) hak veriyom.. lanet olsun diyosun..

sonra senin yine için rahat durmuyo çalışıp uğraşıyorsun. :verymad:

aynen hocam uğraşınca yapınca hiç bir ödül yok suçlu biziz kendimize görevimiz olmayan işleride yükleniyoruz:S

amip33' Alıntı:
Evrim böyle kolay kolay sinirlenmez, rest çekmez kimseye. Demekki sinirlerini hoplatmışlar yerinden.

Müdürün iyi niyetli mi kötü niyetli mi bilemem ama yaptığı büyük salaklık. Sen bilgisayar öğretmeniysen en başta gelip sana soracak. Hocam böyle böyle, sen ne düşünüyorsun ne yapalım, benim düşüncem böyle, hatta bu işi Teknoloji Tasarım öğretmenine verelim sen yorulma."dese hem derdini anlatmış hem doğrusunu yapmış olurdu. Gidip başka bir öğretmene sen ondan resimleri al, siteyi yap demesi büyük hakaret, doğrusunu yapmışsın kardeşim.

aynen ersincim sende biliyorsun sitenin yapma sürecini uğraşlarımızı az çok. adam düşün hem o arkadaşa sende site yap diyor 2 site olsun diyor ben rest çekince bu sefer o siteyi sen yap sen bu işin uzmanısın elini çekme diyor. o arkadaşıda hemen satıyor açıkcası ama arkadaşın bana yaptığı hatayı ben ona yapmadım. bundan sonrada web sitesi yapmam bu okula daha da bitmiştir bu iş benim için. zaten sene sonu tayin hakkımız var inş çıkarda yeni okulda yeni bir ortamda rahat ederiz.

Ne mal müdürler var piyasada. site yapmayı-güncellemiyi wordde yazı yazma zannediyolar. Nedir bunların gösteriş merakı anlamak mümkün değil.

Geri