Bizde şubat tatilinde gittik 3 gece roma 2 gece floransa 1 gece venedik. Romada collesiumu akşam karanlıkta ziyaret edin biz içine girmedik. Dıştan güzel duruyordu foto için güzel olur. Zaten içerisinde bebek arabasıyla çok zor olur demişlerdi. Biz bebek arabası aldık yürürken çokta iyi oldu hocam. Uçağın kapısında veriyorsunuz çıkışta da alırsınız yada bagajlarla beraber gelir. Termini tren istasyonunun dibinde bir ev bulmuştuk airbnb den ev fena değildi fakat binalar çok eski olduğu için tuvalet ve banyolarda rutubet kokusu vardı. Terminiye yakın olması bizim için sadece floransaya giderken kolaylık oldu onun dışında bence gerek yokmuş. Her yerde evsizler yatıyor, fareler dolaşıyordu, ben hiç beğenmedim. Trevi tadilattan yeni çıkmıştı ana baba günüydü ama güzel görünüyor. Vatikan tarafına otobüsle geçtik yürüme mesafesi değildi. Vatikan müzesine önceden bilet alarak gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Özelliklede müzenin çıkışındaki şapel muazzam, oturup bir saat izlersiniz( mutlaka önceden çalışarak gidin, hatta elinize dosyanızı alın, eserlerin adı amacı vs. internette bulursunuz yada telefondan bakarsınız zevkinize bağlı. Ben bildiğin elime renkli çıktımı aldım şu eser adem ile havvanın doğuşudur, şu ay ve güneş vb.). Outlete bizde gittik otobüsle 18 er euro aldılar bizden. Çocuklardan almadılar. Romanın o tarafları benim daha çok hoşuma gitti. Daha düzenli ve daha yeşil geldi
Floransaya geçtikten sonra şunu anladımki keşke ama keşke roma yerine floransayı 3 gün gezseydik, bu kişiden kişiye göre değişir tabi ama orası bana daha çok hitap etti. Daha düzenli, daha temiz, daha nezih insanlar, mağazalar vs. Hızlı trenle en fazla 2 saat sürüyor. Onun biletlerinide önceden internetten alırsanız daha ucuz olur.(tabi gidecekseniz) Biz giderken terminiden aldık fiyatlar baya artmıştı.
Venedik zaten dönüş için bir gece kaldık ve oradan geri dönüş yaptık.
Siz dönüş için termini bilet saatlerine bakın ama evleri genelde 10 da teslim ettiğiniz için bence öğlen daha mantıklı ve garanti olur. En azından kahvaltı felan yaparsınız. Fiyat farkı çok fazla değilse. Yada illa kampanya dönemi olur.