Merhaba arkadaşlar,
Bende GUI arayüzlü bir yedekleme ve geri yükleme aracı hazırladım. İsteyenler kullanabilir.
Uygulama: İndirme bağlantısı ek'te. 7zip formatında istediğiniz sıkıştırma oranı ile yedekleme yapabilirsiniz. Ayrıca yedeğinizin yolunu göstererek geri yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sıkıştırma seviyesine göre işlem süresi uzayabilir. Sabırlı olun ve "İşlem tamamlandı" uyarısının çıkmasını bekleyin. Uygulama PowerShell GUI tabanlıdır.
Ayrıca yedekledğiniz 7zip dosyasını incelerseniz katagori olarak yedeklendiğini farkedersiniz. Bu yüzden manuel kurulum içinde idealdir. Ayrıca her iki betikte otomatik tüm sürücülerin yedeğini kuracaktır. Hasari hocamın yaptığı gibi tek tek yapmanıza gerek yok sürücüleri geri yüklemek için.
Desteklenen İşletim Sistemleri: Windows 10-11 doğrudan çalışır. Windows 7 kullanıcılarının PowerShell 7 sürümünü kurması gerekmektedir.
Alternatif: İkinci ek'te yer alan betik ise CMD tabanlıdır ve oldukça kullanışlıdır. Hem yedekleme, hem sıkıştırma hem de geri yükleme işlemlerini yapar. Ancak sıkıştırma işlemi için 7zip gereklidir. 7zip'i manuel olarak önceden kurabilir veya betikteki winget ile internetten otomatik olarak indirip kurabilirsiniz.
Desteklenen İşletim Sistemleri: Windows 10-11 doğrudan çalışır. Windows 7 kullanıcıları maalesef desteklemiyor.
CMD VERSİYONU 1.4 SÜRÜMÜNE YÜKSELTİLDİ. YAPILAN SÜRÜM DEĞİŞİKLİKLERİ ŞUNLARDIR.
5 ADET SIKIŞTIRMA SEVİYESİ EKLENDİ.
1. Store (no compression)
2. Fastest
3. Normal
4. Maximum
5. Ultra
7 ZİP FORMATINDA SIKIŞTIRMA ÖZELLİĞİ EKLENDİ
YENİDEN BAŞLATMA SEÇENEĞİ MANUEL AYARLANDI VE KULLANICIYA ARTIK SORLUYOR.
Versiyon 1.7
( yeni yöntem katagori olarak yedekler) not: denemedim ama muhtemelen windows 7, 8 ve 8.1 çalışacaktır) ( 7zip manuel kurmak gerekebilir)
Önemli not: sürücüler yüklendikten sonra mutlaka yeniden başlatınız..
Herhangi bir sorunuz veya geri bildiriminiz olursa bana bildirin. Keyifli kullanımlar!