sınıf öğretmeni formatör

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
[/b]ARKADAŞLAR BATMAN DA İKŞİ DÖNEMDİR SINIF ÖĞRETMENİ ARKADAŞLARA FORMATÖR GÖREVLENDİRMESİ YAPILMIYOR. SEBEBİ İSE SINIF ÖĞRETMENİ AÇIĞININ BULUNMASI. ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM SİZLERİN BİLDİĞİ BUNA BENZER BİR UYGULAMA VAR MI? EMİNİM YOKTUR DA !BEN ŞUNU MERAK EDİYORUM TÜRKİYE DE NE ZAMAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİ AÇIĞI KAPANMIŞ Kİ DEĞİL Mİ?

bana hala sınıf öğrt gibi branşlara formatörlük verilmesi çok garip geliyor. herhalde bunu anladılar ki görevlendirmelerini yapmadılar.

Bitlis'te sadece sınıf öğretmenleri değil, tüm branşlar bu sorunu yaşıyor.Kursa gidip okul formatörlüğü belgesi alan(2007) DE HİÇ KİMSENİN GÖREVLEWNDİRMESİ YAPILMADI.

Edirne de de durum farklı değil. ğretmen açığı bahane edilip bazı okullarda hem sınıf öğretmenliği hem de formatörlüğü birlikte yaptırıyorlar. BAzı ilçeler için geçerli. Tamamen ilçe milli eğitim müdürlüğünün insiyatifine bırakılmış.

??

yorumlarınız için teşekkur ederim arkadaşlar. ayrıca filatros arkadaşım sınıf öğretmeni formatörlük yapmayacak kapasite de mi ki bu cümleyi kurdun arkaşadaşım. biz en bilgisayar öğretmenleri gördük..

Re: ??

m.fatihyuce' Alıntı:
yorumlarınız için teşekkur ederim arkadaşlar. ayrıca filatros arkadaşım sınıf öğretmeni formatörlük yapmayacak kapasite de mi ki bu cümleyi kurdun arkaşadaşım. biz en bilgisayar öğretmenleri gördük..

istisnalar hariç çoğu yapamaz sınıf öğretmenlerinin formatörlük evet doğru ,hep aynı bahane biz nasıl bilgisayar öğretmenleri gördük ,zamanında sen de çalışsaydın bilgisayar öğretmeni olsaydın madem bu kadar kompleks duyduğuna göre

bilgisayar öğretmeni olmak isteyen kim. sen önce karşındaki insanı düşünerek konuşmayı öğren bence bilgisayar öğretmenlerinin 4 gözü müğ var biz burada ayrımcılık yapmıyoruz sadece sistemin nasıl olduğunu sorduk zıplamana gerek yoktu.

hocam sınıf öğretmenliği en yüce meslek - hocam bilgisayar öğretmeni yoksa vede ihtiyaç var ise bence görevledirilebilirsiniz. Ama artık bilgisayar öğretmenleri yetişti bayrağı devralma vakti gelmiştir.

Hedef eğitim kalitesini yükseltmek olmalı, sınıf öğretmeni ile bilgisayar öğretmenleri uyumlu çalışmalı,herşey çocuklarımız için..

hocam hepimiz kutsal bi mesleği icrra ediyoruz ama o lafları yazan arkadas bıraz haddını asmıs o yuzden yazdım yoksa herkes kendı ısını daha ıyı bılır mutlaka kı umarım butun unv bıtıren melekrtaslarımız atansın sankı onlar gelınce benım maasım mı kesılıyor

Bırakın böyle boş işlerle uğraşmayı.Buradaki bazı vatandaşların ın anlayışı aynı CHP mantalitesi.Hani diyorlarya; bizden başka kimse laikliği savunamaz ve koruyamaz.Şehit kanları ile sulanmış bu güzelim ülkemizde onlardan başka yaşayan yok.
Buradaki bazı zevatlarda sanki bilgisayar kullanmasını doğuştan öğrendiler.Nedense bu şekilde konular açılmasın.Hemen başlıyorlar şu yapamaz bilgisayar işini, bu yapamaz .Kardeşim bırakın bu kof tartışmaları.Hocamın dediği gibi hepimiz öğrencilerimize bir şeyler vermek için çabalıyoruz.Önemli olan yaptığın işini severek yapmak.Bunu yapa biliyorsan ne mutlu...

m.fatihyuce' Alıntı:
hocam hepimiz kutsal bi mesleği icrra ediyoruz ama o lafları yazan arkadas bıraz haddını asmıs o yuzden yazdım yoksa herkes kendı ısını daha ıyı bılır mutlaka kı umarım butun unv bıtıren melekrtaslarımız atansın sankı onlar gelınce benım maasım mı kesılıyor
kim haddini aşmış senden mi öğrencem haddimi ,öyle bir konuma geçiyosunuzki hep siz haklısınız bilgisayar öğretmenleri haksız ,kaçıncı defa oluyo bu sitede , ama sen yine şimdi başlarsın ben ne bilgisayar öğretmneleri gördüm diyeee

ba2khan' Alıntı:
m.fatihyuce' Alıntı:
kim haddini aşmış senden mi öğrencem haddimi ,öyle bir konuma geçiyosunuzki hep siz haklısınız bilgisayar öğretmenleri haksız ,kaçıncı defa oluyo bu sitede , ama sen yine şimdi başlarsın ben ne bilgisayar öğretmneleri gördüm diyeee

ba2khan hocam :+1: :+1: :+1: :+1: :+1:

ba2khan' Alıntı:
m.fatihyuce' Alıntı:

haklısın hocam.. sadece site içinde diil heryerde aynı konuşma geçiyo.. sayın sınıf öğretmeni arkadaşlar bi formasyonla başka mesleklerden sınıf öğretmeni atandığı zaman ne hissettiler acaba?? hatırladığım kadarıyla atıp tutuluyodu arkalarından.. eğitim fakültesinden mezun olmayan adamdan öğretmenmi olur diye..
şimdi aynı muameleye biz bilgisayar öğretmenleri maruz kalıyoruz şikayet ettiğimizde de kötüleniyoruz sürekli..
başka branştan formatör olupta işinin hakkını verenlerde vardır muhakkak bunu göz ardı etmiyoruz ama lütfen en azından hislerimize biraz saygılı olup bilgisayar öğretmenlerine çamur atmayı bırakın..

Benim şahsi kanaatim bilgisayar öğretmenliği gibi bir branşın saçma oluşu.Dünyada hangi aletin öğretmenliği vardır bilmiyorum.Ama türkiyede var ne yazıkki bir düşünsenize tv öğretmenliği yada cep telefonu öğretmenliği :) ha programcılık, mühendislik bambaşka şeyler.

ozanhaco' Alıntı:
Benim şahsi kanaatim bilgisayar öğretmenliği gibi bir branşın saçma oluşu.Dünyada hangi aletin öğretmenliği vardır bilmiyorum.Ama türkiyede var ne yazıkki bir düşünsenize tv öğretmenliği yada cep telefonu öğretmenliği :) ha programcılık, mühendislik bambaşka şeyler.

git yüzünü yıka ve kendine gel hocam :) office uygulamaları, windows, site ve internet uygulamalarını insanların kendi kendine öğrenmesini beklemyorsun dimi? yok eğer bekliyorsan aynı şeyi tüm branşlarda beraber bekleyelim belki gelir :)

Arkadaşım o dediklerin nitelikli işgücü arayan firmaların elemanlarında aradıkları kriterler.Teknik liseleri bu işin dışında tutuyorum elbetteki onlar kalifiye eleman yetiştirdikleri için oralarda olacak fakat ilköğretim okullarındaki bilgisayar öğretmenleri sadece teknoloji sınıflarının kullanımı düzeni bilgisayarların bakımı temizliği :) vs. ile ilgilenecekler ki şu anda durum zaten bu bundan alınıp gücenmenin bir manası yok.Şu anda sadece öğretmenleri bilgisayar konusunda eğitecek, teknolojiyi branş derslerinye nasıl ilişkilendirileceğini, derslerini teknoloji yardımıyla nasıl daha etkili bir şekilde kullanılması gerektiğini öğretecek eğitici formatörlere ihtiyaç var.
Tam burada en iyi eğitici formatörlüğü yapacak kişininde yine bilgisayar kullanmayı iyi bilen sınıf öğretmenlerinden çıkacağını düşünüyorum zira öyle olmasaydı sınavda 40 tane eğitimle ilgili soru sorulmazdı her ne kadar sınav soruları konusunda çok eleştirilecek taraf var ise de genel olarak mantık doğru.Herşey eğitim için.

"okuma yazma bilen ve 4 işlemden anlayan herkes sınıf öğretmeni olsun" desem sınıf öğretmenleri kızacaklar tabi ama sizinde bilgisayar öğretmenlerine karşı söyleminiz buna parelel her bilgisayardan anlayan bilgisayar formatörü mü olmalı, Türkiye' de her yıl 1500 bilgisayar öğretmeni mezun oluyor 4 yıl sonra ihtiyaç bitecektir zaten bence diğer branşlara gerek yok.

ozanhaco' Alıntı:
Arkadaşım o dediklerin nitelikli işgücü arayan firmaların elemanlarında aradıkları kriterler.Teknik liseleri bu işin dışında tutuyorum elbetteki onlar kalifiye eleman yetiştirdikleri için oralarda olacak fakat ilköğretim okullarındaki bilgisayar öğretmenleri sadece teknoloji sınıflarının kullanımı düzeni bilgisayarların bakımı temizliği :) vs. ile ilgilenecekler ki şu anda durum zaten bu bundan alınıp gücenmenin bir manası yok.Şu anda sadece öğretmenleri bilgisayar konusunda eğitecek, teknolojiyi branş derslerinye nasıl ilişkilendirileceğini, derslerini teknoloji yardımıyla nasıl daha etkili bir şekilde kullanılması gerektiğini öğretecek eğitici formatörlere ihtiyaç var.
Tam burada en iyi eğitici formatörlüğü yapacak kişininde yine bilgisayar kullanmayı iyi bilen sınıf öğretmenlerinden çıkacağını düşünüyorum zira öyle olmasaydı sınavda 40 tane eğitimle ilgili soru sorulmazdı her ne kadar sınav soruları konusunda çok eleştirilecek taraf var ise de genel olarak mantık doğru.Herşey eğitim için.

formatörlüğü internet cafe işletmenliği, bilgisayar öğretmenini ise bekçi zannediyorsunuz siz... bu bir ders hocam..tebliğle dergisinde yayınlanan, 2 milyara yakın paket programdan güncel olanların ve gelecek vaadeden programların anlatıldığı bir ders. 4 sene bilgisayarın çalışma mantığını, program yazılmasını, paket programların nasıl kullanılacağını ve bunun yanında da mesleki eğitim derslerini alan bilgisayarcılar yapamaz ben yaparım mı diyorsunuz. sizin mantıkla yola çıkarsak bu işi en iyi internet kafeciler yapar... branşımıza göz dikmek yerine okuduğunuz, öğrendiğiniz ve atandığınız bölümde kalın olur mu? önünüzden yiyin...

sınıf öğretmeniyiz bilgisayara ilgimiz var elektronige ilgimiz var aslında çook ihtiyacımız var
sınıfımız için slayt hazırlıyoruz world exel kullanıyoruz kullanmalıyız.
Ama hiç bir zaman bilgisayar öğretmeninden iyi olduğumu iddia etmiyorum
çünkü onlar her yönüyle eğitimini aldılar Ben ise bir kısmını öğrendim

Türkiye de en fazla açığın bulunduğu alan sınıf öğretmenliği olmasına rağmen burada sınıfçıların 12 tanesi formator oldu..bilgisayarcılar olmadı..gerekçe ne mi?
ilçede sınıf öğretmeni norm fazlalığı var... :alkis:

Re: ??

m.fatihyuce' Alıntı:
sınıf öğretmenleri ile alıp vermediğim yok. Gerçekten bu işi yapabilen sınıf öğretmenleri var ama onlar da devede kulak. Bırakalım da artık işi erbapları yapsın.

Derdinizi anlamış değilim.
Kendi açımdan okuluma atanan bilgisayar öğretmeninden iyi olduğumu düşünüyorum. Haklısınız. Tabi ki bu işi bilgisayar öğretmenleri yapmalı. Ama kimse kimsenin işini elinden almıyor. Sanırım formatörün derse girmemesi ve nöbetinin olmaması biraz kötü oluyor.
Bu arada konuyu CHP'ye bağlayan arkadaş ne alakası var?
Ben de sana tek bir sendikalı veya Akp'li yöneticilerin bir gecede usulsüz atanmasına ses çıkarmıyorsunuz. Bizim formatör olmamıza mı ses çıkarıyorsunuz diye sorsam konuyla bir alakası olmadığını söylersiniz?
Ki yok....
Neyse umarım bilgisayar öğretmenlerinin dediği gibi olur.
Umarım tüm bilgisayar öğretmenleri bütün yapılan yanlış uygulamalara ses çıkarır.

ben yokken ortalık bayağı karışmış.bana göre herkes kendi işini kendi branşını icra etmeli.sınıf öğretmeni sınıf öğretmenliği yapmalı, bilgisayarcılarda bilg. öğretmenliği.formatörlüğe gelince bi okulda bilgisayar öğretmeni varsa o öğretmen bilgisayarı az da bilse çokda bilse formatör o olmalı.diğer branştaki kendi görevine dönmeli.

arkadaşlar bu forum bu tip tartışmalardan sıkıldı artık hatta kabak tadı vermeye başladı, bu tartışmanın bir kazananı yok bekleyelim görelim zaman neler gösterecek herkesin gönlüne göre olsun...
konu kilitlenmiştir

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri