Hocam henüz karar vermedim diyebilirim. Konuyu takip ediyorum. Harika bakış açıları edindim amaKonuyu açan arkadaş ne karar verdi merak ediyorum
hocam bu işi çok basite alıyorsunuz, hayatta doğrular değil gerçekler vardır. ben size gerçeklerden bahsedeyim hocam kardeşimin çalıştığı fabrikayı örnek vereyim mesela kimse kimseye işini öğretmez çünkü işini öğrettiğinde kendisine ihtiyaç kalmayacağını bilir. kardeşim fabrikada çalışıyor onunla ara sıra sohbet ediyoruz.
din kültürü dersi, ingilizce dersi vb dersler için ilkokula öğretmen atanıyorsa kodlama için hayli hayli atanabilir zira bu ders bu ülkenin geleceğinde çok önemli ve sınıf öğretmeninin verebileceği gibi bir fikirle basitleştirilemez. ben bu çocuklar eğitim almasın demiyorum adam gibi eğitim alsın diyorum.
bana şu soruyu cevaplar mısınız : din önemli ingilizce önemli de bilişim önemsiz mi?
Açıkçası işin sakat doğması, birşeylerin yanlış öğrenilmesi veya öğretilmesi, gelecekte çocuklarda telafisi olmayan öğrenme eksikliklerine neden olacaktır. Bu iş, işin ehline verilmesi, bu işin sevdirilmesi, yeteri kadar üzerine eğilinmesi gerekmekte.Olumsuz fikirleri okuyunca üzülüyorum. Bencilliğin zirve yaptığı insanlarsınız.
Öğrenciyi düşünmeyen bireylerden öğretmen olmamalı. Zaten olsa da defolu olur.
"Ben mağdur oldum , o zaman kahrolsun eğitim-öğretim." diyorsunuz.
Allah bu milleti sizin gibi insanlara muhtaç etmesin.
Sorununuzu iş verenle çözün. Çocuklardan ne istiyorsunuz.
Olumsuz fikirleri okuyunca üzülüyorum. Bencilliğin zirve yaptığı insanlarsınız.
Öğrenciyi düşünmeyen bireylerden öğretmen olmamalı. Zaten olsa da defolu olur.
"Ben mağdur oldum , o zaman kahrolsun eğitim-öğretim." diyorsunuz.
Allah bu milleti sizin gibi insanlara muhtaç etmesin.
Sorununuzu iş verenle çözün. Çocuklardan ne istiyorsunuz.
yanlış biliyorsunuz hocam, ilkokulda kodlama dersi var ve sınıf öğretmenleri giriyor.İlkokulda B.T alanıyla ilgili bir ders yok. Böyle bir dersin olmaması sebebiyle ilkokul öğrencileri Bilişim çağında Bilişimden uzak bir eğitim faaliyeti sürdürüyor.
Bizim burada amacımız bilişimi sınıf öğretmenlerine öğreterek onların derslerinde B.T kullanmasını sağlamak.
Eğer ilkokullara B.T dersi gelirse tabii ki bunu sınıf öğretmeni veremez.
Sınıf öğretmenlerine derslerinde B.T alanını kullanması için B.T öğretmeliyiz fakat B.T ile ilgili ilkokullara bir ders gelirse bu dersi verme görevi B.T Öğretmenin görevidir.
hakanotuken bey hocam 15 tatilde gökdelenin karşısındaki dondurmacida senden kodlama eğt almak istiyorum)
hocam uygulanıyor mu uygulanmıyor mu bilmiyorum, ama yeni müfredat tanıtımı yapılırken yeni eğitim modelinin ingiltereden alındığı ingilterede kodlama dersinin 1. sınıftan itibaren zorunlu olduğu ancak maliyenin bu olayı kabul etmemesinden dolayı kodlama dersini sınıf öğretmeninin vereceği söylendi. şu anki uygulamayı sınıf öğretmeni arkadaşlar daha iyi açıklayabilirler.İlkokula Kodlama dersi gelmesiyle ilgili sürekli söylenti vardı ama müfredata girdiğini bilmiyordum.
Şimdi ilkokul (1-2-3-4) sınıflarda kaç saat zorunlu kodlama dersi var veya bu ders seçmeli mi?
Eğer ilkokulda kodlama dersi varsa neden çevremdeki sınıf öğretmenleri bu dersle ilgili bir şey söylemiyor.
https://www.ogretmenlericin.com/meb...aren-lise-bitene-kadar-ogretilecek-16396.html
hatta bakan açıklama yapmıştı kodlama 1. sınıftn 12. sınıf kadar zorunlu olacak diye, sonra sadece hazırlık olan okullarda 9. sınıflarda zorunlu oldu. 7. ve 8. sınıflarda maliye kabul etmedi, ilkokullarda sınıf öğretmeni derse girecek denildi ama uygulama nasıl bilemiyorum.