Sınıf öğretmenlerini branş öğretmeni olacakmış

Kodla Büyü
eee hocam diyorlar ki birinci sınıf öğrencisi bile bilgisayar kullanabiliyor. ben göreve başlayalı bir buçuk yıl oldu daha bilgisayardan anlayan bir tane öğrenci gördüm. Öğretmenler bilmiyor ki öğrenciler bilsin. İş sadece e- okul olsa iyi ben bu kısa sürede nelerini gördüm. Şimdi çıkıpta kimse bilgisayarcılara çamur atmaya kalkmasın bilgisayarcılar kadar durumu karışık bir bölüm daha yok. Aksini konuşan boşuna konuşur :x

hocam sistem bu kadar karmakarışıkken her branşın durumu oldukça karmaşık.herkes kendi derdini en büyüğü sanarmış ya durum bence buna benziyor.her bölüme benzer şikayetler duyuluyor son günlerde.hangi branş memnun durumdan ki...

erhan4252' Alıntı:
Teachnologist' Alıntı:
Öncelikle kişisel bir yargılama söz konusu değildir. Genel gözlerimdir sadece.
Bir de şu Teknoloji Tasarım Öğretmenleri; her yıl farklı bir TT öğretmeniyle çalışıyorum yeterliliklere sahip olanını görmedim.
BT ve TT birleşecek (söylenti olabilir) Yahu bu TT öğretmenlerinden hangisi BT destekli tasarım öğretebilir. Öncelikle kendilerinin e-okuldan not girmeyi bile öğrenmeleri gerekiyor.
Öğretmenim siz ilk önce bilişim teknolojileri öğretmenliğini ve formatörlüğü adam gibi yapın ondan sonra başka branşlara çamur atmaya kalkın. Türkiye genelinde kaç tane eğitici var ve kaç tanesi bilişim teknolojileri öğretmeni bir araştırın :verymad:

Sınıf öğretmenliği, Matematik Fen ve teknoloji Türkçe bu dersleri bizim öğrencilere anlatacak hayli hayli yeterlilikteyim hatta Bilişim Teknolojileri ile öyle bir birleştiririm ki milletin ağzı uçuklar.Formatörlükten senin anladığın ne bilmem ama Formatörlük Bilişim Teknolojileri sınıfının kordinatörlüğüdür ama ben sınıftaki bozuk bilgisayarları tamir eder diğer sınıflardaki bilgisayarları çözer milletin kişisel bilgisayarlarını halleder hatta ve hatta cep telefonlarına bakar ayrıca da okula dinamik php ile portal site yazar ve web masterlığını yapar okuldaki etkinlikleri fotoğraflar ve nete atarım.Wordde dilekçe yazamayan öğretmenlerin bile dilekçesini yazar hoparlör kablosu takılı olmayan bilgisayardan ses gelmiyo diye çağrılan bir öğretmen olarak gider o kabloyu yerine takarım.Ayrıca milli eğitmin sistemini dinamik hale getiren bir Bilişim teknolojileri öğretmeniyim.Ayrıca 15 saat bilgisayar dersine girer ve 8.sınıflara visual basic anlatırım ve 6 ve 7 sınıflara algortima mantığın kavratmaya çalışırım ki daha denklemleri zar zor anlıyolar.Hafta sonu da ücretsiz matematik anlatırım.Şimdi sen bana ve zümrelerime adam gibi mesleğinizi yapın mı diyosun?

[/quote]Sınıf öğretmenliği, Matematik Fen ve teknoloji Türkçe bu dersleri bizim öğrencilere anlatacak hayli hayli yeterlilikteyim hatta Bilişim Teknolojileri ile öyle bir birleştiririm ki milletin ağzı uçuklar.Formatörlükten senin anladığın ne bilmem ama Formatörlük Bilişim Teknolojileri sınıfının kordinatörlüğüdür ama ben sınıftaki bozuk bilgisayarları tamir eder diğer sınıflardaki bilgisayarları çözer milletin kişisel bilgisayarlarını halleder hatta ve hatta cep telefonlarına bakar ayrıca da okula dinamik php ile portal site yazar ve web masterlığını yapar okuldaki etkinlikleri fotoğraflar ve nete atarım.Wordde dilekçe yazamayan öğretmenlerin bile dilekçesini yazar hoparlör kablosu takılı olmayan bilgisayardan ses gelmiyo diye çağrılan bir öğretmen olarak gider o kabloyu yerine takarım.Ayrıca milli eğitmin sistemini dinamik hale getiren bir Bilişim teknolojileri öğretmeniyim.Ayrıca 15 saat bilgisayar dersine girer ve 8.sınıflara visual basic anlatırım ve 6 ve 7 sınıflara algortima mantığın kavratmaya çalışırım ki daha denklemleri zar zor anlıyolar.Hafta sonu da ücretsiz matematik anlatırım.Şimdi sen bana ve zümrelerime adam gibi mesleğinizi yapın mı diyosun?[/quote]
Şimdi sen bunları yapınca ve ya yaptığını söyleyince iyi öğretmen mi oldun sayın hocam. Neyi savunuyorsun ben arkadaşın e okula not giremiyorlar demesi üzerine e okula not girmekle iyi öğretmen olunamaz mı anlamında cevap yazdım. e tabi biraz da serzenişte bulunarakşimdi sen bunları yazarak iyi öğretmen oldun bunları yapamayanlar tu kaka helal olsun ne diyeyim :alkis: :alkis: :alkis:

Ya arkadaşlar siz kendinizi ne kadar büyük görüyorsunuz ya...Kendim sınıf öğretmeniyim, 3 yıl formatörlük yaptım. Okulda 2 tane farklı bilgisayar öğretmeniyle çalıştım. Ana kartı sökmeyi ikisini de ben öğrettim.Bilgisayar öğreteceğiniz öğrenciler kod yazıp program yapmayacak, bu nedenle kendinizi çok büyük görmeyin yaaa...Bilgisayar mühendisleri bile sizden daha mütevazi...Bu arada tüm sınıf öğretmeni ve diğer branş öğretmenlerinin pc eğitiminden geçmesini arzu ediyorum tabi buna ben de dahilim... :?:

iscu' Alıntı:
Ya arkadaşlar siz kendinizi ne kadar büyük görüyorsunuz ya...Kendim sınıf öğretmeniyim, 3 yıl formatörlük yaptım. Okulda 2 tane farklı bilgisayar öğretmeniyle çalıştım. Ana kartı sökmeyi ikisini de ben öğrettim.Bilgisayar öğreteceğiniz öğrenciler kod yazıp program yapmayacak, bu nedenle kendinizi çok büyük görmeyin yaaa...Bilgisayar mühendisleri bile sizden daha mütevazi...Bu arada tüm sınıf öğretmeni ve diğer branş öğretmenlerinin pc eğitiminden geçmesini arzu ediyorum tabi buna ben de dahilim... :?:
şehir efsaneleri başladı yine :=) anakart takmak mı? vay be, duyan da bozulan kartı tamir ettiğini zanneder hocam...
kimsenin kendini büyük gördüğü yok hocam, burada demek istediğimiz sınıf öğretmenlerinin uzmanlık alanı yok, haliyle yan branşları da yok. diplomalarında yan branş diye belirtilmişse siz haklısınız. ortaya ütopik bir fikir atılmış, boşuna tartışıyoruz....
ben bir sınıf öğretmeninin işini yapamam çünkü o alanda eğitim almadım, sınıf öğretmeni de branş öğretmeninin işini yapamaz. hepsi bu.

Formatörlüğü beğenmeyen başkasının da formatör olmasını istemeyen (ihtimal onların bu işi daha iy yaptığından.)yine hazımsız çamurcu tipler üşüşmüş buraya....

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
iscu' Alıntı:
şehir efsaneleri başladı yine :=) anakart takmak mı? vay be, duyan da bozulan kartı tamir ettiğini zanneder hocam...
kimsenin kendini büyük gördüğü yok hocam, burada demek istediğimiz sınıf öğretmenlerinin uzmanlık alanı yok, haliyle yan branşları da yok. diplomalarında yan branş diye belirtilmişse siz haklısınız. ortaya ütopik bir fikir atılmış, boşuna tartışıyoruz....
ben bir sınıf öğretmeninin işini yapamam çünkü o alanda eğitim almadım, sınıf öğretmeni de branş öğretmeninin işini yapamaz. hepsi bu.
Almanca öğretmeni Türkçeci, Daktilo ve giyim öğretmeni TEk-Tas maliyeci sınıfçı oluyorsa;
Sınıfçıdan hizmetiçi ile birçok şey olur düşüncesindeyim.En azından formatör sınıfçıları kadroları ile birlikte bilgisayar öğretmeni yaparlar.

erhan4252' Alıntı:
Sınıf öğretmenliği, Matematik Fen ve teknoloji Türkçe bu dersleri bizim öğrencilere anlatacak hayli hayli yeterlilikteyim hatta Bilişim Teknolojileri ile öyle bir birleştiririm ki milletin ağzı uçuklar.Formatörlükten senin anladığın ne bilmem ama Formatörlük Bilişim Teknolojileri sınıfının kordinatörlüğüdür ama ben sınıftaki bozuk bilgisayarları tamir eder diğer sınıflardaki bilgisayarları çözer milletin kişisel bilgisayarlarını halleder hatta ve hatta cep telefonlarına bakar ayrıca da okula dinamik php ile portal site yazar ve web masterlığını yapar okuldaki etkinlikleri fotoğraflar ve nete atarım.Wordde dilekçe yazamayan öğretmenlerin bile dilekçesini yazar hoparlör kablosu takılı olmayan bilgisayardan ses gelmiyo diye çağrılan bir öğretmen olarak gider o kabloyu yerine takarım.Ayrıca milli eğitmin sistemini dinamik hale getiren bir Bilişim teknolojileri öğretmeniyim.Ayrıca 15 saat bilgisayar dersine girer ve 8.sınıflara visual basic anlatırım ve 6 ve 7 sınıflara algortima mantığın kavratmaya çalışırım ki daha denklemleri zar zor anlıyolar.Hafta sonu da ücretsiz matematik anlatırım.Şimdi sen bana ve zümrelerime adam gibi mesleğinizi yapın mı diyosun?
Şimdi sen bunları yapınca ve ya yaptığını söyleyince iyi öğretmen mi oldun sayın hocam. Neyi savunuyorsun ben arkadaşın e okula not giremiyorlar demesi üzerine e okula not girmekle iyi öğretmen olunamaz mı anlamında cevap yazdım. e tabi biraz da serzenişte bulunarakşimdi sen bunları yazarak iyi öğretmen oldun bunları yapamayanlar tu kaka helal olsun ne diyeyim :alkis: :alkis: :alkis:

neyse sana kötülük edene sen iyilik yap bizim inancımız bunu emreder.Hocam alıntı yaptığında alıntı yaptığın mesajın başına
Kod:
[quote]
kodu atar ve mesajın sonuna da bu kodun kapandığını
Kod:
[/quote]
yazarak belirtir ve alıntı yapılan yer beyaz zemine ulaşır.Sen alıntı yaptıktan sonra alıntıların bir kısmını silmişin ama önceki mesajın alıntı kapatma bölümü mesajın başına düşmüş ve alıntı yaptığın mesaj
Kod:
[/quote]
koduyla başladığı için alıntı olarak alıgılanmıyor alıntı bitti olarak algılıyor mesajını düzeltmek için yapman gereken en baştaki
Kod:
[/quote]
kodunun başındaki / şu işareti silin mesajınız düzelir.

sayın meslektaşlarım, bu çakma formatörlerin haddini bildirmek için uğraşmaya hiç gerek yok, zira hadlerini bilecek yetenekleri olsa, bilgisayar öğretmenlerinin forumunda bilgisayar öğretmenlerine çamur atma "akıl tutulmasını" yapmazlardı...!!!

Teachnologist' Alıntı:
beslenmeciler' Alıntı:
Teachnologist' Alıntı:
Öncelikle kişisel bir yargılama söz konusu değildir. Genel gözlerimdir sadece.

Sınıf öğretmenlerine bakıyorum. Bazıları dikkatimi çekti diğerlerinde farklı bir bakış açısına sahipler mesleğe(kötü yazmak istemiyorum) Sonra sohbet aralarında duyduğum ve (malum mebbis işleri de bizde oluyor bazen) mebbisten baktığımda ziraat, gıda,.... gibi bölümlerden olduklarını gördüm. Bir de şu Teknoloji Tasarım Öğretmenleri; her yıl farklı bir TT öğretmeniyle çalışıyorum yeterliliklere sahip olanını görmedim.

Şimdi de yapılmaya çalışılan bu Sınıf öğretmenlerini mi yazın ufak bir hizmetiçi eğitimde branş öğretmeni yapacaklar. MEB ne zaman verimli bir hizmetiçi eğitim yapabildi ki. Hizmetiçi eğitimlerde bile eğitimi verenlerin ne şartlarla seçildikleri konusunda şüphelerim var.

BT ve TT birleşecek (söylenti olabilir) Yahu bu TT öğretmenlerinden hangisi BT destekli tasarım öğretebilir. Öncelikle kendilerinin e-okuldan not girmeyi bile öğrenmeleri gerekiyor.

Değerli Öğretmenim. Kusura bakma ama nereye çatacağını şaşırıyosun. Milli Eğitimde malesef bu işler hep böyle yürümüş. Bundan sonrada böyle yürüyecektir. Ve görünen o ki sende bundan fazlasıyla etkileneceksin. Bizim etkilendiğimiz gibi. Bt destekli tasarım dersi konulacaksa, İşin bilişim kısmını sen yapabilirsin ama malesefki tasarım kısmını yapamazsın. Bunun için senide Seminere alacaklardır. Sonra bizlerin düştüğü duruma düşeceksin. Ben kendimi gizleme gereği duymuyorum. Asıl branşım Teknoloji ve Tasarımdır. Teknoloji tasarıma hangi aşamalardan geldiğimizi burada anlatmama gerek yok. Asıl Ana branşım Aile Ekonomisi ve beslenme öğretmenliği. Asıl atanmam gereken yer şu anda otelcilik ve turizm meslek lisesi ve Kız meslek liseleridir. Geçirdiğimiz evrimleri görüyorsun. Ancak şunu diyebilirimki Sende yakında bizim gibi kurslarla farklı alanlara geçmek zorundasın. İnsanlarada öncelikle kendilerinin e-okuldan not girmeyi öğrenmeleri gerekir şeklinde bir yargılama yapmanı hiç yakıştıramadım. Malesef eğer böyle bir öğretmen varsa çalıştığın ortamda burdaki en büyük ayıp sendedir. Çünkü o insanlara not girmeyi öğretmek bir nebze olsun senin görevin.

Değerli öğretmenim. Biryere veya birisine çattığım yok.
- Milli Eğitimde işlerin böyle yürümesi bunun doğru olduğunu göstermez.
- Tasarım kısmını neden halledemem?
- Kendin söylüyorsun asıl branşının ne olduğunu nerede olman gerektiğini ve dpğru olmadığını
- Öğretmenler eğitimlere gelirlerse öğrenebilirler. Benim görevim eğitimleri vermektir. Bir öğretmeni zorla kolundan tutup öğretmek değildir. Öğretmenlerin birçoğun genel zihniyet dersim bitti öğleden sonra verilen eğitimlere kalmam.

Öğretmenim Kusura bakma ama senin nazını kimse çekemez.
- Milli eğitimi sen yönetirsen bir gün belki doğrusunu yaparsın.
-Tasarım kısmı tabiki teknoloji ve tasarımcılara ait olacaktır.
- Zaten herşey işinde tıkırında yürüseydi ne sana nede bana gerek kalmazdı hocam. Öğretmenler İnternet üzerinden online eğitimle her türlü dersi alırlar seninde benimde pabucum dama atılırdı. Milli eğitim bakanlığıda şu anda onu yapmaya çalışıyor. Kimse kimseyi karalamasın. Herkesin Eti belli budu belli. Kargadan şahin doğmaz arkadaşlar...
- Her öğretmen kendi branşının en favori branş olmasını herkes ayrıcalıklı olmayı ister. Şuna inanıyorumki seni ve birçoğumuzu Öğretmenlikten alıp 1 ay kurs verip vali yapacağız deseler yapamayız demeyiz. Sorgulanması gereken o kadar çok şey varki. Eleştirilmesi gereken öyle çok şey varki. Ama önce kendi kendimizden başlamalıyız. Başkalarına çamur atarak kendimizi aklamak doğru değildir.

Formatörlerden ek dersi kaldırsınlar göreyim kaç tane bilgisayarla ilgilenen arkadaşım kalacak. Bilişim teknolojileri öğretmenlerinin matematik, türkçe, fen, sosyal dersleri bilgisi emin olun bu formatörlük sevdasında olan arkadaşlarımdan kat kat üstünde. Bakanımızın dediği gibi geçici görevlendirmeler sonu erdirilsin. herkes sınıfının başına dönsün.Sen öğrencini ücretli, geçici öğretmenlere bırak idareye yaranmak için formatör ol. Ondan sonra herkes formatör yatıyor der tabi.

ya nedir arkadaş bu kendini bir halt sanma durumu.sanki görende burdakiler nasa da çalışıyor zanneder.yok matematiği şununla birleştiririm, yok visual basic anlatırım falan filan...başkası formatörlük yapınca vay nasıl yaparsın, ek ders olmasa görürüz; kendisine gelince matematik anlatırmış da, herşeyi yaparmış da...madem o kadar yeteneklisiniz özel sektörde çalışın bence. zira aldığınız maaşın on katını kazanabilirsiniz.hem sizin gibi dünyaya çok az sayıda gelen dahilerin milli eğitimde harcanmasını istemem.olay çok basit; herkesin kendi branşında borusu öter.ama bunu yaparken başka branşı aşağılamak kimsenin haddi değil.kendinize gelince matematiği süper yaparım, fen desen yer bitiririm deyip, şu branşlardakiler e-okula not giremiyor deyip genellemek saygısızlıktan başka birşey değildir.bunların dışında çocuk gibi yeteneklerini yazıp övünen meslektaşlarıma da saygılar sunuyorum...

Geri