arkadaşlar sınav yaptık öğrencilerin %50nin altında bir kısım 50 den aşağı aldı sınav tekrar yapılır mı ve yapılırsa % 50 nin üzerinde oluncaya kadar yapacak mıyız
Bu yeni çıkan (7 Eylül 2013) Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde var. Sadece Liselileri ilgilendiriyor sanırmaakcakaza' Alıntı:bu nereden çıktı hocam? ilköğretim kurumları yönetmeliğiıne bakmak lazım ama ben hatırlamıyorum böyle birşey.
:+1:yakuphan' Alıntı:...
MEB bütün öğrencileri geçirin demek yerine böyle bir yöntem bulmuş. Bizlere düşen görev öğrencilere okulda dadılık yapıp, diploma almalarını sağlamak. O yüzden kafanızı fazla yormayın, sınav sorularınızı kolay hazırlayıp, gerekli başarıyı tutturun ya da sorularınız yoruma dayalı olsun, öğrenci ne yazarsa yazsın puan verebilin.
Genelde sene başındaki toplantıda bu yönde hareket edilmesini öneren konuşmalar yapılır. Eğer öğrencilerin %50 'sinden fazlası geçer not alamadıysa; ya sınav çok zordur, ya dersin öğretim düzeyi öğrencilerin seviyesine uygun değildir, ya da öğrenciler sınava yeterince çalışmamıştır.agamuratcelebi' Alıntı:arkadaşlar sınav yaptık öğrencilerin %50nin altında bir kısım 50 den aşağı aldı sınav tekrar yapılır mı ve yapılırsa % 50 nin üzerinde oluncaya kadar yapacak mıyız
agamuratcelebi' Alıntı:arkadaşlar sınav yaptık öğrencilerin %50nin altında bir kısım 50 den aşağı aldı sınav tekrar yapılır mı ve yapılırsa % 50 nin üzerinde oluncaya kadar yapacak mıyız
kesinlikle aynı fikirdeyim ne ağırlımız kalacak sınav tekrarı edersek öğrenci bunu sürekli kullanacaktır çok saçma bir uygulama bence öğrenciyi tamamen tembelliğe itiyorspider23' Alıntı:Ben yapmam %40-45 çıkmış %50 çıksın diye bi daha sınav yapmam..ha %20-25 'e düşer o zaman tekrarlarım..Zaten müfredatta bi ton konu var;bide sınav ve tekrar sınavlarıyla mı uğraşacağız!!Zaten öğrenciyi alıştırdık mı bu defa da habire tekrarlatacaklar sınavları da ..
Bir şey soracağım. Lisede görev yapıyorum seçmeli bilişim teknolojileri sınav analizi yapılır mı? Yapmak zorunda mıyız?selcuk35' Alıntı:hocam benim iyi bildiğim bir konu.
ilk sınavı yapıyorsun, %50 başarısız oldu ise sınav analizi yapıyorsun. öğrencilerin anlamadıkları yerleri tekrar yapıyorsun ve sınıf defterinede tekrar ettiğin konuları yazıyorsun.
tekrar sınav yapıyorsun. öğrenci hangi sınavdan daha yüksek aldı ise o notu veriyorsun. yani ikiden fazla sınav yapmak yok.
Yönetmelik ders ayrımı yapmadığından, sınav analizi de yapacaksınız, performans çalışması da yaptıracaksınız, proje ödevi de isteyen olursa vereceksiniz. Lisede seçmeli derslerin normal derslerden farkı bulunmamaktadır.redeemthepast' Alıntı:Bir şey soracağım. Lisede görev yapıyorum seçmeli bilişim teknolojileri sınav analizi yapılır mı? Yapmak zorunda mıyız?selcuk35' Alıntı:hocam benim iyi bildiğim bir konu.
ilk sınavı yapıyorsun, %50 başarısız oldu ise sınav analizi yapıyorsun. öğrencilerin anlamadıkları yerleri tekrar yapıyorsun ve sınıf defterinede tekrar ettiğin konuları yazıyorsun.
tekrar sınav yapıyorsun. öğrenci hangi sınavdan daha yüksek aldı ise o notu veriyorsun. yani ikiden fazla sınav yapmak yok.
Teşekkürler. :+1:yakuphan' Alıntı:Yönetmelik ders ayrımı yapmadığından, sınav analizi de yapacaksınız, performans çalışması da yaptıracaksınız, proje ödevi de isteyen olursa vereceksiniz. Lisede seçmeli derslerin normal derslerden farkı bulunmamaktadır.redeemthepast' Alıntı:Bir şey soracağım. Lisede görev yapıyorum seçmeli bilişim teknolojileri sınav analizi yapılır mı? Yapmak zorunda mıyız?selcuk35' Alıntı:hocam benim iyi bildiğim bir konu.