Sağlık Bakanlığı T.C. ibaresini kaldıran yazısi

Kodla Büyü

andariel

Seçkin Üye
Seçkin Üye
547562_602494389763248_1620195748_n.jpg

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Türkiye’deki sağlık kurumlarına bir yazı göndererek tabelalarındaki Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan “T.C.” ibaresinin kaldırılmasını istedi. CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal konuyu meclise taşıdı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na yazılı olarak cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağılığı Kurumu Başkanlığı'nca tüm Türkiye’deki halk sağlığı merkezlerine konusu “Tanıtıcı Bayrak ve Tabelalar” olan bir yazı gönderildi.

Yazıda halk sağlığı müdürlük, merkezi, laboratuarları, toplum sağlığı merkezi, sağlık evi, aile sağlık merkezi ve müdürlüklerin tabelalarının düzenlenmesindeki kıstaslar sıralandı. Bu kıstaslar içerisinde hâlihazırda bulunan Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan “T.C.” ibaresinin kaldırılması istendi.

Bu durma tepki gösteren CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, T.C. ibaresinin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu.

Ramis Topal soru önergesinde Müezzinoğlu’na şu soruları yöneltti;

"Türkiye Cumhuriyeti’nin her köşesinde kasabasından köyüne, mezrasından beldesine vatandaşlarına hizmet veren bu kurumun tabelalarından Türkiye Cumhuriyeti’nin kısalması olan “T.C.” ibaresinin kaldırılması düşündürücü ve üzücüdür. Bu bağlamda,

1. Bakanlığınız bünyesinde olan Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının gönderdiği bu genelgede “T.C.” ibaresinin kaldırılmasının sebebi nedir?

2. Türkiye Cumhuriyeti’nin hizmet konusunda en yaygın kurumu olan Sağlık Bakanlığının böyle bir uygulamaya gitmesi sizce doğru mudur?

3. Bu uygulamayı düzeltmeyi düşünüyor musunuz?"

Kaynak

Sağlık Bakanlığı İnternet Sitesi
2pyokz6.jpg

Ekli dosyalar

• gview (7).png
    gview (7).png
    9.7 KB · Görüntüleme: 1,214
  • gview (6).png
    gview (6).png
    29.8 KB · Görüntüleme: 1,213
  • gview (5).png
    gview (5).png
    63 KB · Görüntüleme: 1,213
  • gview (4).png
    gview (4).png
    55.8 KB · Görüntüleme: 1,213
  • gview (3).png
    gview (3).png
    60.1 KB · Görüntüleme: 1,213
  • gview (2).png
    gview (2).png
    71.2 KB · Görüntüleme: 1,213
  • gview (1).png
    gview (1).png
    33.4 KB · Görüntüleme: 1,213
  • gview.png
    gview.png
    104.8 KB · Görüntüleme: 1,213
Re: Sağlık Bakanlığı T.C'yi ortadan kaldırdı

yuhh diyorum eğer doğruysa

bu ülke barışa mı sürükleniyor yoksa daha büyük kaos bizimi bekliyor. ABana göre ülkede ciddi bir şekilde iç savaşa doğru sürükleniyor. ortam geriliyor ülke ikiye bölünüyor. sürece destek verenler ve sürece karşı duranlar. bu gerilme ilerde bu ülkeye pahalıya mal olur.

Evet ziraat bankasından sonra bu da geldi. Bakın buraya yazıyorum, yeri anayasanında ismi T.C Anayasası olmayacak!

Allah belanızı versin diyorum, başkada birşey demiyorum...!!!

Türk isminin geçtiği her ibare kalkıyor. Atatürk büstündeki "Ne mutlu Türküm diyene" sözünün değiştirilip "Yurtta sulh cihanda sulh" yapılması da buna örnek. Yakında ülkemin ismi de değişir bu gidişle. Ne de olsa içinde TÜRK kelimesi geçiyor. Birilerinin kulağını tırmalıyor galiba.

amaç ulus devleti yok etmek böylece Amerika ve İsrail bizi kolayca ham yapabilir

süt bankacılığı ile dinen çok sakıncalı olan bir sistemi hayata geçirmeye çalışan bakan şimdide tc ibaresinden rahatsız oldu.
milli ve manevi değerlerimize nasıl saldırıda bulunuduğunun birer örneğidir. türkü türk yapan milli ve manevi değerleridir. bunlardan rahatsız olmuyorsanız kendinizden şüphe duyabilirsiniz.

olsun arkadaşlar...biz nelere alışmadıkki bunada alışırız :puhaha:

söylenecek söz çok ama neyse. anladınız siz onu..

Yok artık daha neler.. :!:

arkadaşlar niye bu kadar şaşırıyorsunuz anlayamadım. bırakın tabelalardaki T.C. kaldırılmasını yakında T.C. nin kendisi ortada olmayacak. 10 senede şaşırılan herşeye alışıldığı gibi yakında buda ,bayrağımızın değiştirilmeside çok sıradan olur.

Allahın cezaları ne yapmaya çalışıyorlar.... :verymad:

T.C. yerine Eyalet ismi yazacak orada...

hoş bir ara burada zorunlu görev muhabbetine herkes doğduğu yerde görev yapsın diyenleri de gördük ama neyse...

durmak yok yola devam değil mi %50 evetçiler. yakında milli eğitimden de kaldırılır.
bazıları bunda ne var canım alt tarafı tabela değil mi nelere takıyorsunuz öncekiler şunu bunu yaptı diyecekler.

mustafatoker' Alıntı:
süt bankacılığı ile dinen çok sakıncalı olan bir sistemi hayata geçirmeye çalışan bakan şimdide tc ibaresinden rahatsız oldu.
milli ve manevi değerlerimize nasıl saldırıda bulunuduğunun birer örneğidir. türkü türk yapan milli ve manevi değerleridir. bunlardan rahatsız olmuyorsanız kendinizden şüphe duyabilirsiniz.

:alkis:

admlar TÜRK BAYRAĞININ ADINI DEĞİŞTİRMEYİ BİLE EKRANLARDA KONUSUR OLDU.. BUNLAR NEKİ...

zafer_can' Alıntı:
durmak yok yola devam değil mi %50 evetçiler. yakında milli eğitimden de kaldırılır.
bazıları bunda ne var canım alt tarafı tabela değil mi nelere takıyorsunuz öncekiler şunu bunu yaptı diyecekler.

öyle diyen mallar mutlaka olacaktır.. kimi şerefsizliğinden, kimiside cahilliğinden...

bu ülkede yaşayar nankörlük ederler..

Hayret, hala bu konuya bir kılıf uyduran olmamış..

Bir partiyi bu kadar yüceltir, şımartır, her yapılanı örtpas etmeye kalkışır, oy garantisini adamların eline verirseniz, sonuç bu olur. Bunların tüm suçlusu benim nazarımda o oy sandığında pusulayı düşünmeden mühürleyenlerdir. Ama UNUTMAYIN ! Çocuklarınız, torunlarınız bunun hesabını size ağır soracaklar. O gün verecek cevabınız olacak mı merak ediyorum. En vahimi de sadece kendi çocuklarınızın geleceğini karartmıyorsunuz, bizim çocuklarımızın istikbalini de mahvediyorsunuz.

aysegul_' Alıntı:
Hayret, hala bu konuya bir kılıf uyduran olmamış..

Bir partiyi bu kadar yüceltir, şımartır, her yapılanı örtpas etmeye kalkışır, oy garantisini adamların eline verirseniz, sonuç bu olur. Bunların tüm suçlusu benim nazarımda o oy sandığında pusulayı düşünmeden mühürleyenlerdir. Ama UNUTMAYIN ! Çocuklarınız, torunlarınız bunun hesabını size ağır soracaklar. O gün verecek cevabınız olacak mı merak ediyorum. En vahimi de sadece kendi çocuklarınızın geleceğini karartmıyorsunuz, bizim çocuklarımızın istikbalini de mahvediyorsunuz.
yok hocam bu gibi konularda malum şahıslar için; 3 maymun, at gözlüğü gibi materyaller devreye giriyor :)

Bunlar herşeye susup konu kılık kıyafet v.b. konulara gelince aslan kesilirler. Sanki memleketin tek sorunu kravat, örtü sorunu

Butip gelişmelerden sonra çöküyorum. Hiçbir şey yapmak çalışmak gelmiyor içimden. İçimden küfrediyorum. Bir şeyler yapmak lazım!

%50 evet diyenler bu konuya bir kelime bile yorum yapamazlar. Yüzleri yok çünkü..

Re: Sağlık Bakanlığı T.C'yi ortadan kaldırdı (işte örnek)

aferin onlara. az bile yapıyorlar.

Ben zaten TC ibaresini saygısızlık olarka görüyorum. TC nedir kardeşim? Kısaltmak önem vermemektir. Tüm kurumlardan ve heryerden TC kaldırılıp yerine "Türkiye Cumhuriyeti" diye yazılmalı

az önce ABD dış işleri bakanı türkiyede konuşuyor sıranın irana geldiğini söylüyor. bizde tabi kimden yana olacağımız belli ve ilginçtir 30 yıldır pkk sorununu barış içinde çözün diyor sanki pkk ya her türlü yapan abd değilmiş gibi

bu ülkeninin insanı gerçkenten çok saf. israil şimdi suriyeyi vurmaya devam ediyor artık siz hangi saftasınız anlayın.

Geri