glimmer' Alıntı:
rifatt' Alıntı:
ozur durumundan atanamayan ogretmenlerden sadece asker eslerine il ilce emri geldi. bugun gizli bir sekilde sessiz sedasiz bir sekilde il memlere bi isim listesi gonderildi. listede ozur grubundan atanamamis sadece asker eslerinin isimleri var. onlardan basvuru yapmalarini ve il emdiyle il mem lerde memur olarak calisacaklari bildirildi. ben de ozur grubundan gidemedim esimin yanina. sucum ogretmen olmak. artik cidden nefret ettim. allah belalarini versin....
tamam ortada bi yanlıslık var ama bu asker eslerinin atanması değil.sen asker eşlerinin 2 sene de bi tayin gördüğünü ve nerelerde ne şartlarda görev yaptıklarını bilio musun? davulun sesi dışardan hoş. sen bi sen daha ayrı kalırsın ve kavusursun eşine ama asker eşi 2 sene de bi yer değiştirsin. evladıyla kocasıyla savrulsun. canıyla ugrassın sen bunları görmüosun da bela mı okuyosun...
o kadar sinirlendim ki sana..
asıl senin gibi düşünenlere yazıklar olsun hergün eşhit haberler vs bublar bizm eşlerimiz. sen batıda doğu görevi yaparken ben 4 defa doğuya gidiorum arkadas hem de yolu olmayan köylere ... ya arkadas bi insan mağduriyetini başkasına verilen hakkı gözüne sokarak mı gidermeye calısır.. yazıklara olsun sana ve senin gibi düşünenlere... sen eşine kavus evinde rahat uyu die benim eşim senelerce tuncelinin dağında catısmalara katıldı. evet yazıklar olsun bu sisteme benim eşimi senin rahatlığın için dağa gönderenlereee
iyide arkadaş..
1-subayların doğuda da olsa lojmanları korumaları asker çalışanları bir dünya dolusu. birçok ilçede ordu evinin kendisi o ilçeden bile büyük ve içi gayet güzel.. doğuda görev yapan öğretmenler yokluk içinde. astsubaylar dahi evini ordunun kamyonuyla askerlere taşıttırıyor.
2-öğretmenler bazısı uzunca yıllar doğudan dönüp gelemiyor batıya. ben 6-7 yıl kaldım mesela..
3-bir subay 20 yılda emekli olup öğretmenin çalışırken aldığından fazla emekli ücreti alır.. öğretmen yeni yasaya göre 65 yaşına kadar ne eziyetler çeker..
4-iddia ediyorum öğretmenlerin ortalama doğuda kalma süresi subaylarınkinden fazladır..
5-şehit oluyorsa ERLER DAHA FAZLA ŞEHİT OLUR.. hepimiz askerlik yaptık..bizlerde can güvenliğimizi tehlikeye atıp askerliğimizi yaptık.. bunun karşılığındada beş kuruş almadan subayların köleliğini yaptık resmen. hiç bir hakkımızıda savunamadık.
6-subay 20 yıl çalışıp emekli olursa, öğretmenin 20 yılda kazanacağından fazla parayı tazminat olarak alır.. bunun üstüne subay ev araba alır birde yüksek emekli maaşı.. öğretmen ha babam de babam çoluk çocuğun kahrını çeker.
7-assubay göreve 18 yaşında 1 yıllık eğitimle başlayabilir 38 yaşında emekli olur..
öğretmen göreve 22-25 yaşında 4-7 yıllık eğitimle başlar 65 yaşında emekli olur..
8-ASIL HAKSIZ EŞ DURUMU TAYİN HAKKI VERENLERE YAZIKLAR OLSUN..