Sanal Pc (iki işletim sistemi veya daha fazlası)

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Bilgisayarınızın HDD bölmeden mevcut işletim sisteminiz üzerinden başka işletim sistemi kurabilir bunları test edebilirsiniz.
Yani win 7 altında XP veya pardus ya da başka işletim sistemlerini kullanabilirsiniz.
Bunun için kullanılan bir kaç program(araç):
VMware Workstation
Parallels Workstation
VirtualBox

Bu programları kurarak başka işletim sistemlerini bunlar aracılığıyla sisteminize kurup deneyebilirsiniz.

Sanal Pc işletim sistemi açıken C: ve D: bölümlerine ulaşamıyorsunuz belki ulaşıyordurda ben bilmiyorum. Bunun için kullandığım pratik bir yöntemi sizinle paylaşmak istedim.
Şöyle:
Bu sanal pclere DVD-RW olarak image cdlerini tanıtabiliyor bunları kullanabiliyorsunuz. Bende bu işletim sistemi altında kullanmak istediğim dosyalarımı CD yazma araçlarından birini(Nero,Ashampoo,CDBurnerXP) kullanarak image CD oluşturdum ve bu Sanal pc tanıttım ardından sanal pc çalıştırıp image Cddeki dosyarı bu pc okuyup kullanabildim. :)
NOT:Başka şekilde de belki yapılıyordur ama ben bu yolla yaptım.

VirtualBox kullanıyorum... bence en iyi si en hızlısı bu...
sanal işletim sisteminize istedğiniz kadar bellek ,hdd ayırabiliyorsunuz..(tabi sisteminiz deki sınır kadar....)

virtual box kullanmıştım. performans olarak tatmin edici. Bence ilgisi olan herkes denemeli. nlite gibi programlarla windows xp oluşturmak ve denemek için ideal ikide bir format gerekmez. Siz bir taraftan işletim sistemi denerken diğer bir taraftan normal işlerinize devam edebiliyorsunuz. büyük nimet ne diyeyim 8)

hasari' Alıntı:
Bilgisayarınızın HDD bölmeden mevcut işletim sisteminiz üzerinden başka işletim sistemi kurabilir bunları test edebilirsiniz.
Yani win 7 altında XP veya pardus ya da başka işletim sistemlerini kullanabilirsiniz.
Bunun için kullanılan bir kaç program(araç):
VMware Workstation
Parallels Workstation
VirtualBox

Bu programları kurarak başka işletim sistemlerini bunlar aracılığıyla sisteminize kurup deneyebilirsiniz.

Sanal Pc işletim sistemi açıken C: ve D: bölümlerine ulaşamıyorsunuz belki ulaşıyordurda ben bilmiyorum. Bunun için kullandığım pratik bir yöntemi sizinle paylaşmak istedim.
Şöyle:
Bu sanal pclere DVD-RW olarak image cdlerini tanıtabiliyor bunları kullanabiliyorsunuz. Bende bu işletim sistemi altında kullanmak istediğim dosyalarımı CD yazma araçlarından birini(Nero,Ashampoo,CDBurnerXP) kullanarak image CD oluşturdum ve bu Sanal pc tanıttım ardından sanal pc çalıştırıp image Cddeki dosyarı bu pc okuyup kullanabildim. :)
NOT:Başka şekilde de belki yapılıyordur ama ben bu yolla yaptım.

hasari hocamın söylediklerine ilave olarak: c ve d bölümlerini sadece microsoftun virtual pc programıyla kullanabiliyoruz (microsoft xp kurmak şartıyla) . onda da tümleştirme özelliklerini açmak gerekiyor. zaten microsoftun sitesinden indirdinizmi size ayarları yapılmış bir xp mode veriyor (500 mb) winxp kurmaya gerek yok herşey kurulmuş halde geliyor. ancak virtual pc yi sadece win 7 nin ultimte pro ve enterpise sürümlerine kurabilirsiniz :)

papakaa' Alıntı:
hasari hocamın söylediklerine ilave olarak: c ve d bölümlerini sadece microsoftun virtual pc programıyla kullanabiliyoruz (microsoft xp kurmak şartıyla) . onda da tümleştirme özelliklerini açmak gerekiyor. zaten microsoftun sitesinden indirdinizmi size ayarları yapılmış bir xp mode veriyor (500 mb) winxp kurmaya gerek yok herşey kurulmuş halde geliyor. ancak virtual pc yi sadece win 7 nin ultimte pro ve enterpise sürümlerine kurabilirsiniz :)
Lisanslı yazılımlar için ücretsiz mi yoksa o da ayrı bir lisans istiyor mu?

hasari' Alıntı:
papakaa' Alıntı:

ister win7 niz orjinal olsun ister crakc yapmış olun (bi şekilde activasyon gerektiriyor win 7 için) ücretsiz bi xp niz oluyor ayrı lisansa ihtiyacınız yok hocam.

papakaa' Alıntı:
hasari' Alıntı:
papakaa' Alıntı:

ister win7 niz orjinal olsun ister crakc yapmış olun (bi şekilde activasyon gerektiriyor win 7 için) ücretsiz bi xp niz oluyor ayrı lisansa ihtiyacınız yok hocam.
Orjinal bir yazılımınız varsa fena değil. Ama yeterli de değil, günümüzde bir çok özgür yazılım (linux paketleri) var piyasada bu yazılımlarıda test etmek isteyen biri için işe yaramaz. Neyseki şimdilik ücretsiz dağıtılan VirtualBox var onu kullanıyoruz.

Bu arada bilgi için tşkler. :)

hasari' Alıntı:
Orjinal bir yazılımınız varsa fena değil. Ama yeterli de değil, günümüzde bir çok özgür yazılım (linux paketleri) var piyasada bu yazılımlarıda test etmek isteyen biri için işe yaramaz. Neyseki şimdilik ücretsiz dağıtılan VirtualBox var onu kullanıyoruz.

Bu arada bilgi için tşkler. :)

linux paketlerini de kurabilirsiniz virtual pc ye(sadece xp mode için için win7 nin orjinal yada activasyonlu olması gerek) ancak tümleştirme özelliklerini xp mode yada kendi kurduğunuz xp ler(yada microsoft tabanlı işletim sistemleri) haricinden kullanamazsınız yani virtualbox gibi sürücülere ulaşamayız.

virtual pc nin bu gibi ek özellikleri olsa dahi benim için de en iyisi virtualbox tır :D

VirtualBox' ta dosya erişimi için daha kolay yolu varmış misafir eklentilerini kurup hangi dizinlerin paylaşılmasını belirtmek yeterliymiş. :)

VMware 'de kendi harddiskinizi sanal makineye ekleyebilirsiniz.
Linux için Oracle Virtual Machine 'de istediğiniz klasörleri paylaşım yolu ile sanal makineye tanıtabilirsiniz.
Virtual PC ve Virtual Box'ı pek kullanmadım ama onlarda da ağ paylaşım özellikleri vardır mutlaka.

virtual PC desteği çekilmiş 2007 den sonra yeni sürüm çıkmadı. Eski işletim sistemlerinde iş görüyor ama yeterli değil.
VirtualBox benim için listenin tepesinde hem küçük boyutlu hem ücretsiz hemde türkçe daha ne olsun. :)

SANALLAŞTIRMA UYGULAMARINDA EN İYİSİ BENCE VMWARE ŞUAN CENTOS UBUNTU(BACKTRACK) VE PFSENSE KURULU CANAVAR GİBİ SDECE PARALI :)

virtual box kullanıyorum. Virüslü s e r i a l dosyalarını sanal makinada virüs korkusu olmadan açıp kullanabilirsiniz!

bende dosyaya paylaşım veriyorum. sanal işletim sisteminden \\makinaadi şeklinde ulaşıp kullanıyorum. (VMware)

hasari' Alıntı:
VirtualBox' ta dosya erişimi için daha kolay yolu varmış misafir eklentilerini kurup hangi dizinlerin paylaşılmasını belirtmek yeterliymiş. :)

Bu misafir olayının yapamadım, nasıl yapacağız acaba ?

albatros44' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Bu misafir olayının yapamadım, nasıl yapacağız acaba ?
Sanal işletim sistemini çalıştır ardından VirtualBox menüsünden devices ye gel altta install Guest Additions... buradan kuruluyor.
Shared Folderstanda paylaşmak istediğin dizini veya klasörü ekleyebiliyorsun. :)

hallettim sağolun, birde manuel olarak image dosyasını kopylayıp yeni kurduğum pcye taşımak mümkün mü ?

albatros44' Alıntı:
hallettim sağolun, birde manuel olarak image dosyasını kopylayıp yeni kurduğum pcye taşımak mümkün mü ?
Biraz detaylandırabilir misin hocam tam anlamadım. :)

evet hocam oluşturduğunuz sanal pc leri istediğiniz bilgisayar götürebilirsiniz. tek yapmanız gereken Kullanıcı dosyaları içerisinde yer alan My Virtual PC içerisindeki ilgili klasörü istediğiniz pc ye taşımak, daha sonra Dosya menüsünden Import Appliance ile veya taşıdığınız pc nin dosyasına çift tıklayarak kullanabilirsiniz.

Sanal PC yi biliyordum ama, hiç uygulamadım. Bu paylaşımlardan sonra merak oldu ve uygulayacam ..
Teşekkür ederim...

@hasari hocam

şöyle, .vdi uzantılı işletim sisteminin image dosyasını yedeklesem, format sonrası bu dosyayı yeniden tanıtabilir miyim ? Ya da nasıl tanıtacağım.

-----------------

@halilturkoglu hocam sağol bu şekilde oldu.

-----------------
Çok teşekkür ederim arkadaşlar bu şekilde artık istediğim programı kurup deneyebilirim. :D

albatros44' Alıntı:
@hasari hocam

şöyle, .vdi uzantılı işletim sisteminin image dosyasını yedeklesem, format sonrası bu dosyayı yeniden tanıtabilir miyim ? Ya da nasıl tanıtacağım.

-----------------

@halilturkoglu hocam sağol bu şekilde oldu.

-----------------
Çok teşekkür ederim arkadaşlar bu şekilde artık istediğim programı kurup deneyebilirim. :D
:)

Geri