Sanal Pc (iki işletim sistemi veya daha fazlası)

Kodla Büyü
Hocam View (Görünüm) menüsünde Auto-Resize Guest Display (menüde 4. seçenek -Host+G-) ile sanal pc ekranının aktif ekran boyutuna göre ayarlanmasını sağlayabilirsiniz.
İpucu: Sanal PC'nin görev çubuğu yukarıda sizin pc nizin görev çubuğu aşağıda ise (veya tam tersi ise) Switch to Seamless Mode (menüde 2. seçenek -Host+L-) seçeneği ile kenarlıklar olmadan görev çubukları çakışmadan iki PC yi birlikte kullanma imkanınız olur. (Pardus + Windows ikilisinde çok kolay bir kullanım ortaya koyuyor.)

albatros44' Alıntı:
@hasari hocam

şöyle, .vdi uzantılı işletim sisteminin image dosyasını yedeklesem, format sonrası bu dosyayı yeniden tanıtabilir miyim ? Ya da nasıl tanıtacağım.

-----------------

@halilturkoglu hocam sağol bu şekilde oldu.

-----------------
Çok teşekkür ederim arkadaşlar bu şekilde artık istediğim programı kurup deneyebilirim. :D

yapabilirsiniz hocam daha önce hep böyle yaptım. programı kurarken hdd oluşturma bölümünde yeni oluştur olanı kullan gibi seçenekler var oradan eski diski seçip kullanıyorsunuz.

bilgisi olan var mı acaba ?

Ekli dosyalar

• ddfg.jpg
    ddfg.jpg
    62.8 KB · Görüntüleme: 503
Virtual Box'ın sanırım USB porttan boot desteği yok.
Farklı yöntemlerle bunu yapmayı denemiştim ancak sağlıklı bir yöntem bulamadım.

VirtualBox'ın USB için bir extention, eklentisi var. Onu bulup, yüklerseniz, USB cihazları kullanabilir hale geliyorsunuz, ancak USB ile boot etme desteği gelmiyor.
Ben de plop boot manager adındaki boot yöneticisinin iso'su ile boot edip, oradan USB'yi seçerek boot etmeyi denemiştim. Ben multiboot olarak hazırladığım USB ile boot etmeye çalışmıştım, boot edebildim ama örneğin windows kurulumları hata vermişti diye hatırlıyorum.

Eğer bir yöntem isterseniz bahsettiğim boot yöneticisini tavsiye ederim.

özellikle yeni nesil bilgisayarlarda Xp sürücüsü olmayınca bu programları kullanmak çok faydalı oluyor....
VMWare player bütün driverleri otomatik tanıtıyor XP için.,
Xp kullanmak zorunda olanlar için süper bir programlar...

Geri