Sendika üyesi BT öğretmenleri ve Formatör öğretmenler

Kodla Büyü

Hakan25

Aktif Üye
Hala sendikası olan BT öğretmeni varmı aranızda! Varsa yazıklar olsun. İdeolojik saplantıdan ileriye gidememişler. Branş öğretmenleri arasında en çok mağdur edilen öğretmen grubu hangisi? Okuldaki BT öğretmeni ve aynı zamanda formatör öğretmen alay konusu olmuş maalesef. Formatörlükleri bile papatya falına dönmüş. Nerde sendikalarınız, hepsi aynı, üyelerine rant peşindeler :verymad: :-1: :P :P

hocam herhangi bir haber mi okudunuz da böyle sinirlisin. sendika işine hiç bulaşmadım. çünkü sendikal faaliyetler bizde farklı uygulanıyor. dediğiniz gibi siyasal ya da cemaat kökenli hepsi.

Arkadaşlar sendikaların sitelerine bakın, tek bir haber yok. Daha doğrusu sendikalardan tek bir faaliyet görmediğim ve sitelerinde bizim sorunlarla ilgili tek bir haber okumadığım için sinirliyim. Geçen yıl göstermelik bir iki haber dışında varmı bizim sorunları takip eden sendika, varsa hemen gidip üye olacağım.

Maskesiz1907 sen sendikanın hangi kademesindesin, anladığım kadarıyla senin tuzun kuru

Hakan25' Alıntı:
Hala sendikası olan BT öğretmeni varmı aranızda! Varsa yazıklar olsun. İdeolojik saplantıdan ileriye gidememişler. Branş öğretmenleri arasında en çok mağdur edilen öğretmen grubu hangisi? Okuldaki BT öğretmeni ve aynı zamanda formatör öğretmen alay konusu olmuş maalesef. Formatörlükleri bile papatya falına dönmüş. Nerde sendikalarınız, hepsi aynı, üyelerine rant peşindeler :verymad: :-1: :P :P
sana şimdi buradan sendika hakkında bilgi verecek değilim bilmediğinde belli...biraz araştır öle yaz lütfen...

Sendikalılar bir seçim yapmıştır, sendikalı olmayanlar ise henüz seçim yapmamışlardır. Seçmek yada seçmemek işte bütün mesela bu.

Hakan25' Alıntı:
Arkadaşlar sendikaların sitelerine bakın, tek bir haber yok. Daha doğrusu sendikalardan tek bir faaliyet görmediğim ve sitelerinde bizim sorunlarla ilgili tek bir haber okumadığım için sinirliyim. Geçen yıl göstermelik bir iki haber dışında varmı bizim sorunları takip eden sendika, varsa hemen gidip üye olacağım.

Şimdiye kadar kaç kere sendika kapısından girerek sendika temsilcileri yada yöneticileriyle görüştünüz, derdinizi anlattınız???

Eğer bakmayı bilirseniz çıkan haberleri görürsünüz ama sorunlarımızı sendikaların çözeceğini bekliyorsanız daha çok beklersiniz...

24 kasımlarda bizim ilçede mesleğe yeni başlayan öğretmenler şiir okuyor, koro yapıyor. Biz de oturup izliyoruz. İlçe milli eğitim müdürü öyle seviyor :D :puhaha:

Hakan25' Alıntı:

bilakis sendikalı olmak gerekiyor..
çözüm için ağlamaktan ziyade
çözümün kendisini aramalıyız...
birlikten kuvvet doğar...

Ben Türk eğitim Senliyim her yıl BT öğretmenleri için milli eğitime rapor gönderilir. çekilen sıkıntılar ve çözüm yolları anlatılır. ancak MEB bu konuda en ufak geri adım atmamıştır. siz zannediyorsunuz ki sendikanın her dediği yapılır zannediyorsunuz ama öyle değil. 2 yıldır yetkili sendika EBS dir. yetkili sendika yetkisini kullanarak ne yaptı. bilişimcilerin çoğu sendikasız geri kalanların çoğuda EBS lidir.

ben bu sıkıntıları Türk eğitim sen genel merkezi ile bizzat görüştüm anlattım ancak onlarda şu sıkıntıyı dile getirdi. bilişimcilerin ortak bir görüşleri yok. yani kimisi ders istiyor kimisi formatörlük istiyor kimiside kadrolu idareci olmak istiyor. bir kısmıda alan değiştirmek istiyor.

türk eğitim senliyim, tek tavsiyem bi sendikaya üye olun. ha bu eğitim bir sen ise diycek bi sözüm yok . kişisel çıkarlarınız söz konusudur

kusura bakma okulda alay konusu olduysan senin hatan ...benim okulda bana formatörlükle ilgili kimse laf diyemiyor .....

hükümetin öğretmne bakışı ortada MEB in bilişimcilere karşı tavrıda ortada bu şartlarda sizde tarafsız değil tam tersi tarafınızı seçin

Ekli dosyalar

• taraf.jpg
    taraf.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 416
hocam sadece şube olarak... sadece mayıs ayında 2 tane valilik kararnamesi iptal ettirdik ... birini kendi çekti, biri mahkeme durdurdu... sendikasız olarak öğretmen lehine siz ne yaptınız... dernek derler kimse yok... sendika derler günah keçisi... birlik olmazsanız anca klavye kahramanlığı ile kalır olayınız... sendika dediğin oluşum sensin benim... kime sallıyon ben anlamadım...

ya ne kadar sacma konular acılıyor bekar yada esı calısan formatorlugu hala savunuyrmusunuz dıye sıtem yapıyor sanıyorkı esı evhanımı olan ezıyetı zevkıne cekıyor
sendıkası olmayan sendıkalıya laf atıyor sendıkasız olunca sana madalyamı takıyorlar

unutmakı kımse annnesının karnından kendı ıstegıyle cıkmaz sartlar ona zorlar yerı darlasır anne rahatsızlanır dısarı atılırsın
kımse zevkıne calısmaz bır ıhtıyacını karsılamak ıcın calısırız (para alırız)

sen burada bıze sınırını bosalttın sımdı bız dolduk bız kıme fırca atalım

bende sana sayayım sendıkaya gırıp onları yonlendırmeye calısmayan akıllılar oturun sokun basınızı kuma ve dua edın bırısı sızın yerınıze hakkınızı arasın burada forumda aglamakla sut verenız olmaz aglıcaksan bebek annesıne sense bakanına aglamalısın yoksa sut yok tek aglarsan kımse duymaz sesını bır anfı al onunla bagırkı duyulsun senın

6 Yıldır BT öğretmenliği ve formatörlük yapıyorum. siteyi çoktan beri takip ediyorum. Amacım sendikacıları kavga ettirmek veye bazı sendika üyelerine reklam yaptırma fırsatı değildi. Benim anlattığım ifadelerle sizin yorumlarınız arasındaki çelişkiye bakın. Nasrettin Hocanın fıkrası aklıma geldi. Köylüye bir fil yetmez ikinci fil de göndersin padişah. Anlayana!!!

hakan25 arkadaşım daha yenisin buralarda herhalde ve baya bir alevlenmişsin. Öncelikle biraz daha kelimeleri seçip konulmalıyız. Ben TÜRK EĞİtİM SENLİYİM ve en azından bir düşüncem ve bir rengim var. Biliyorsunuz insanların diğer canlılardan en büyük farkı düşünebilmesidir :!: sendikalarla ilgili bir sorununuz varsa gider girersiniz birinin kapısından derdinizi anlatırsınız. ama şunu unutmayın ki yetkili sendika üye toplarken verdiği çoğu sözünü ve NAMUSUNU (Ek Ödeme Benim Namusumdur Demişti) bu sene toplu sözleşmede bırakmıştır. Gideceğiniz kapıya da dikkat edin o nedenle

Hakan25' Alıntı:

bır cumleden sonra ne beklersın kı hocam

Hakan25' Alıntı:

değerli hocam sendikalar kendiliğinden var olan statik kurumlar değildir.. yönetim kademeleri atamayla veya babadan oğula geçerek oluşmaz.. üyelerin katılımıyla, seçimiyle oluşur sendikalar.. bu yüzden memnun değilsek sendikaları değiştirmek üyeler olarak elimizdedir..

sendika konusunda hep aynı hatayı yapıyoruz.. karar makamının bizi mağdur eden uygulamalarından sendikayı sorumlu tutup sendikaya küsüyoruz.. üstelik de bunu sendika üyesi olmayanların veya sendikada aktif olmayanların yapması bilinen bir gerçektir.. sendikanın elinde sihirli değnek yok ki yaşadığımız sorunları şıp diye çözsün..

sendikal işleyişte öncelikle ortada bir mağduriyet varsa üyelerin bunu sendika yönetimine iletmesi gerekir.. sendika yönetimi öncelikle müzakere yoluyla sorunu çözmeye çalışır.. bu süreçte üyeler müzakerelerin sürmesi için sendika yönetimine baskı yapmalıdır.. müzakere sonuç vermiyorsa sendika kararı ile mücadele yöntemine başvurulur.. mücadele yönteminde artık başrolde üyeler vardır.. grev, boykot, iş yavaşlatma vs. gibi yollarla mağduriyetin ortadan kalkması için mücade edilir.. tabii pes etmeden... ama bizde ne böyle bir sendika bilinci var, ne de böyle bir birlik... ne geliyorsa başımıza zaten tek başınalığımızdan...

finlandiya dünyanın en iyi eğitim yapan ülkesidir. bu ülkede 40 yıldır eğitim politikasında değişme olmamıştır onlarca bakan gelmiş ama eğitime müdahale etmemiştir. öğretmenler özlük haklarında ve aldıkları maaştan memnun eğitim adına hiç bir sorun yok buna rağmen o ülkede öğretmenlerin %96 sı sendikalıdır. türkiyede ise sendikalaşma oranı %60 lar seviyesindedir. bizde sendika ideolijik yaklaşım diyerek bir siyasi örgüt diyerek aslında ihtiyaç olan bir örgütten mahrum etmye çalışanlar aceba sendika olmadığında nelerin olabileceğini tahmin edebilirler mi?

sendiklar dava açarak yolluk, uzmanlık, atama gibi hakları kazanmıştır. ayrıca yapılan haksızlıklara karşıda dava açarak adil bir sürecin gitmesini sağlmaktadırlar. sendikların olduğu ortamda bile bu kadar öğretmen ezile biliyorsa sendikların zayıflaması değil güçlenmesi şart.

hangi sendikaya üye olursanız olun ama hükümete yandaş sendikalardan uzak durun.

refleto' Alıntı:
hocam sadece şube olarak... sadece mayıs ayında 2 tane valilik kararnamesi iptal ettirdik ... birini kendi çekti, biri mahkeme durdurdu... sendikasız olarak öğretmen lehine siz ne yaptınız... dernek derler kimse yok... sendika derler günah keçisi... birlik olmazsanız anca klavye kahramanlığı ile kalır olayınız... sendika dediğin oluşum sensin benim... kime sallıyon ben anlamadım...
:+1:

Sayın Bakan ve Sayın Başbakan'ın öğretmenler ile ilgili sözlerinden sonra hala Eğitim 1 sen üye sayısını artırarak yetkili sendika olmaya devam ediyorsa, hala Türk Eğitim Sen ve Bölücü Sen ses getirecek eylemlerle öğretmenin sesini duyuramıyorsa, sendika benim neyime :!:

Hakan25' Alıntı:
mfacil cevap vermiyecem. Onu senin aile terbiyene havale edecem sayın hocam

hocam bakın sızde yanlıs anladınız ben sızın cumlelerınız koyu yazarak bu sekılde basladınız nasıl olumlu bır yanıt beklıyorsunuz mayetınde yazdım yoksa aıle terbıyesı olayı degıl artık bızler aıle olduk kendı evlatlarımıza terbıye verıyoruz

kufur olarak algıladıysanız tekrar tekrar özur dılerım hocam

Geri