Sendika üyesi BT öğretmenleri ve Formatör öğretmenler

Kodla Büyü
okadda' Alıntı:
Sayın Bakan ve Sayın Başbakan'ın öğretmenler ile ilgili sözlerinden sonra hala Eğitim 1 sen üye sayısını artırarak yetkili sendika olmaya devam ediyorsa, hala Türk Eğitim Sen ve Bölücü Sen ses getirecek eylemlerle öğretmenin sesini duyuramıyorsa, sendika benim neyime :!:

türk eğitim senin eylem yapmadığını nerden biliyosun. binlerce adam eylem yapıyor ama malum medya yer vermiyorsa bunun suçu türk eğitim sen mi? iki hafta önce özür gurubundan dolayı türk eğitim sen ankarada binlerce kişiyi toplayarak eylem yaptı. türk eğitim sen oratalama her yıl en az 6-7 defa büyük eylem yapar. yetkisini kaybetmesine rağmen etkisini kaybetmemiştir. sayın bakan ve başbakan hakkındaki sözlerini meclise taşıyan onlar hakkında suç duyurusunda bulunan türk eğitim sendir. bence araştırmadan konuşuyorsunuz. başbakan türk eğitim senin yaptığı eylemlerden dolayı ne kadar rahatsız olduğunun farkındamısınız.

okadda' Alıntı:
Sayın Bakan ve Sayın Başbakan'ın öğretmenler ile ilgili sözlerinden sonra hala Eğitim 1 sen üye sayısını artırarak yetkili sendika olmaya devam ediyorsa, hala Türk Eğitim Sen ve Bölücü Sen ses getirecek eylemlerle öğretmenin sesini duyuramıyorsa, sendika benim neyime :!:

değerli hocam ses getirecek eylem kitlesel katılımla gerçekleşir.. saydığınız iki sendika bugün bir eylem kararı alsa üyelerinin ne kadarı katılır sizce?? sendika bir eylem kararı aldığında üyeler başka işler peşinde koşup sendikalarına sahip çıkmadıktan sonra nasıl eylem olacak?? sendikal bilinci yerleşmiş ülkelerde üyeler sendika yönetimlerine eylem için baskı yaparken bizde ise sendikalar üyelerine eyleme destek versinler neredeyse yalvarır durumdalar..

sendikayı yanlış anlıyoruz.. sendikayı güç olarak görüyoruz.. esas güç örgütlü kitlelerdir..

cesur yürek99' Alıntı:
okadda' Alıntı:

türk eğitim senin eylem yapmadığını nerden biliyosun. binlerce adam eylem yapıyor ama malum medya yer vermiyorsa bunun suçu türk eğitim sen mi? iki hafta önce özür gurubundan dolayı türk eğitim sen ankarada binlerce kişiyi toplayarak eylem yaptı. türk eğitim sen oratalama her yıl en az 6-7 defa büyük eylem yapar. yetkisini kaybetmesine rağmen etkisini kaybetmemiştir. sayın bakan ve başbakan hakkındaki sözlerini meclise taşıyan onlar hakkında suç duyurusunda bulunan türk eğitim sendir. bence araştırmadan konuşuyorsunuz. başbakan türk eğitim senin yaptığı eylemlerden dolayı ne kadar rahatsız olduğunun farkındamısınız.
Ciddi söylüyorum, böyle bir eylemden haberim yok. Ben araştırıp bulduktan sonra bir anlamı kalmıyor. Öyle eylemler yapılacak ki, 2000' li yıllardaki gibi, bunu sağır sultan dahi duyacak. 2000'li yıllardaki medya ile şimdiki medya arasında herhangi bir fark yok. O zaman nasıl veriyorlardı.
Öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun sorunlarının ne olduğunun farkında olduklarını da sanmıyorum.

orebro' Alıntı:
okadda' Alıntı:

değerli hocam ses getirecek eylem kitlesel katılımla gerçekleşir.. saydığınız iki sendika bugün bir eylem kararı alsa üyelerinin ne kadarı katılır sizce?? sendika bir eylem kararı aldığında üyeler başka işler peşinde koşup sendikalarına sahip çıkmadıktan sonra nasıl eylem olacak?? sendikal bilinci yerleşmiş ülkelerde üyeler sendika yönetimlerine eylem için baskı yaparken bizde ise sendikalar üyelerine eyleme destek versinler neredeyse yalvarır durumdalar..

sendikayı yanlış anlıyoruz.. sendikayı güç olarak görüyoruz.. esas güç örgütlü kitlelerdir..
Öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun sorunlarının ne olduğunun farkında olduklarını da sanmıyorum.

Sendikacı deyince de Lech Walesa'yı bilirim. Sendikayı ve sendikalıları güçlü örgütlü kitlelere dönüştürüp sonunda zaferle taçlandırmayı bilmiştir.

Eğitim Bir Sen den istifa ettim. İstifa formunun doldurulmasında bilmediğiniz bi yer varsa yardımcı olurum.

okadda' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:
okadda' Alıntı:

Ciddi söylüyorum, böyle bir eylemden haberim yok. Ben araştırıp bulduktan sonra bir anlamı kalmıyor. Öyle eylemler yapılacak ki, 2000' li yıllardaki gibi, bunu sağır sultan dahi duyacak. 2000'li yıllardaki medya ile şimdiki medya arasında herhangi bir fark yok. O zaman nasıl veriyorlardı.
o zamanla bu zaman arasında medya farkı çok şu an medyanın %78 si hükümet yanlısı politika izliyor. siz ne kadar büyük eylem yaparsanız yapın o eylem katılan öğretmeni bulmak ve onu medyaya taşımak o kadar zor ki. ben tükr eğitim senin hemen hemen her eylemine katılıyorum ama öğretmen arkadaşlarımız kendi sorunlarına o kadar duyarsız ki öğretmenlere taşıma ve yemek için ciddi bütçeler ayırmasına rağmen katılım istenen düzeyde olmuyor. ama yinede bu duyarsızllığa rağmen ciddiyetlerini koruyorlar. türk eğitim sen yönetileri ulusal kanallara çıkıp bilgilendirme yapmak içinde çok ciddi çaba sarfediyorlar ama buna rağmen karşılık bulmuyor.

okadda' Alıntı:
orebro' Alıntı:
okadda' Alıntı:

Sendikacı deyince de Lech Walesa'yı bilirim. Sendikayı ve sendikalıları güçlü örgütlü kitlelere dönüştürüp sonunda zaferle taçlandırmayı bilmiştir.

hocam sendikalar öğretmenlerin sorunlarından haberdar değillerse de bunda yönetim kademesindekiler kadar yönetime hesap sormayan üyelerin de sorumluluğu vardır.. birebir yaşadıklarımdan yola çıkarak bunu söylüyorum.. aynı okulda görev yaptığım arkadaşım sendikada yöneticilik yapıyor.. kendisi düzenli olarak okul gezileri yaparak öğretmenlerle sohbet ediyor.. ben de fırsat buldukça kendisine eşlik ediyorum.. öğretmenlerle sohbet etmeye çalıştığımızda kimse katılmıyor.. bayan öğretmenlere avon, oriflame falan konuşmak daha cazip geliyor.. erkek öğretmenlere de spor konuşmak galiba... öğretmenler odasında öylesine sıradan konular konuşuluyor ki.. kimse dertlerini ve şikayetlerini paylaşmıyor, önerilerini dile getirmiyor.. eylemlerin duyurusunu yaptığımızda da binbir türlü önemsiz bahaneyle eyleme katılım sağlanmıyor.. geçtiğimiz yıl eş özrü tayini konusunda eylem yaptığımız eylemlere katılmayan sınıf öğretmeni arkadaşım bu yaz evlendi ve eşinin yanına atanamadı.. şimdi gelmiş eylem yaptığınızda beni de çağırın geleyim diyor.. harekete geçmek için illa ki başımıza gelmesi mi gerek?? işçi ve memurlar olarak ortak yaptığımız en büyük hata, sendikayı kendimizin üzerinde bir kurum olarak görüyoruz...

lech walesa demişken, kendisinin sendikacılık ve siyasetçilik dönemlerini ayırmamız gerekir.. işçi sınıfının içerisinden çıktığı için iyi bir sendikacıdır, sınıf bilincine sahiptir.. lakin sonu siyasete atılan her sendikacı gibi olmuştur.. siyasetçiliği döneminde geldiği yeri unutmuş, işçilere yarardan çok zarar getirmiştir... ancak şunu söyleyeyim sendikacılığını kesinlikle sorgulayamayız, olağanüstü başarılıdır.. bu da sahip olduğu ideolojiden ve sınıfın içinden çıkmış olmasından kaynaklanmaktadır...

geçen yıl memur sen memurların hakkını korumada yetkisini kullanamadı bu rağmen eğitim bir sen 50 bin üye yaptı. bunun 15 bini 15 mayıtan sonra gerçekleşti. bir taraftan istifa eden oldu ama kat kat fazla üye yaptılar 15 mayısat yaşanan ayak oyunlarını anlatmayım ancak 11 iş kolundan oluşan konfedasyon geçen yıla kadar
7 memur sen
3 kamusen
1 kesk

ama memurların üstün gayretleri ile memur sene bağlı 3 iş kolu memur sene geçti son durum
10 memur sen
1 kesk
0 kamusen
bu şartlar altında bütün memurlar hükümet yanlısı sendikaya destek vermişken siz kalkıp hangi sendikayla hükümetin karşısına dikilip hak araycaksınız

Hakan25' Alıntı:
Hala sendikası olan BT öğretmeni varmı aranızda! Varsa yazıklar olsun. İdeolojik saplantıdan ileriye gidememişler. Branş öğretmenleri arasında en çok mağdur edilen öğretmen grubu hangisi? Okuldaki BT öğretmeni ve aynı zamanda formatör öğretmen alay konusu olmuş maalesef. Formatörlükleri bile papatya falına dönmüş. Nerde sendikalarınız, hepsi aynı, üyelerine rant peşindeler :verymad: :-1: :P :P

hooopp arkadaş yavaş!!!
Laflarına dikkat et. Kimseyi yargılamak sana kalmadı.
Forumda, topluluk alanlarda, sosyal alanlarda nasıl davranılır önce bunu öğren. (Öğrenci kitaplarında 6.basamaktan bilgi alabilirsin)
Daha 9.mesajında böyle giriş yaptıysan devamı tehlikeli gibi...
6 senedir Bt öğretmenisin peki 6 senedir bölümün için sen ne yaptın.
Eğer bir düşüncen varsa yazarsın ama kurallarına göre

cesur yürek99' Alıntı:
geçen yıl memur sen memurların hakkını korumada yetkisini kullanamadı bu rağmen eğitim bir sen 50 bin üye yaptı. bunun 15 bini 15 mayıtan sonra gerçekleşti. bir taraftan istifa eden oldu ama kat kat fazla üye yaptılar 15 mayısat yaşanan ayak oyunlarını anlatmayım ancak 11 iş kolundan oluşan konfedasyon geçen yıla kadar
7 memur sen
3 kamusen
1 kesk

ama memurların üstün gayretleri ile memur sene bağlı 3 iş kolu memur sene geçti son durum
10 memur sen
1 kesk
0 kamusen
bu şartlar altında bütün memurlar hükümet yanlısı sendikaya destek vermişken siz kalkıp hangi sendikayla hükümetin karşısına dikilip hak araycaksınız

İşte ben de her türlü bu tablo anormal diyorum.

Memurların içinde en büyük dilimi oluşturan öğretmenlerin sorunlarının farkında olmayışının veya tepki vermeyişinin
nedenlerini araştırmak, sorunların çözümünde etken olmak sendikaların ortaya çıkış sebebi değil midir!
Haber vermiyor dediğiniz medya atanamayan öğretmenleri (cehalet burada ayyuka çıkıyor, doğrusu öğretmen adayları) neden ve nasıl görüyor. Gözle görülür bir örgüt, teşkilat yok ama her yerde bu vatandaşların sesi oldukça gür çıkıyor. Rahatsız olduğum nokkta ise, konuya yabancı biri bu manşetleri okusa veya tepkileri görse, öğretmenlik çok tamah bir şey zannedecek. Öğretmen ol tüm dertlerden kurtul!
Konuya yabancı, hasbelkader burayı okuyan vatandaş! Vallahi de billahi böyle bir şey yok! Öğretmenlik çile, sabır ve zahmet işi.

bu milleti anlamak çok zor. öğretmenleri konuştursanız hükümete neler söyler bakana etmedik laf bırakmaz ama sendikaya üye ol deyince gider hükümetin yanında yer alan sendikaya üye olur bu tezatlığı çözebilen var mı? 231 bin üyesi olan EBS nin hangi başarısına güvendinizde üye oldunuz diye soruyorum cevap yok. öğretmenler aslında kendi ayağına kurşun sıktığının farkında bile değil. hala mantığım almıyor 231 bin öğretmen bu sendikaya neden üye oldu.

Ben de Türk Eğitim Sen liyim.Yarın Bilişim Tekn.Öğretmenlerinin Sorunları ve formatörlük sorunu için Sendikanın ana sayfasında bir haber yaptırmak için girişimde bulunacağım.Umarım başarılı olurum.Sizleri gelişmelerden haberdar edeceğim.

büyük sendikalar hantallar. 200000 insan var her biri başka bir şeyin peşinde. iyi işler yapıyorlar ama çogu zaman geneli ilgilendiriyor. sizler daha çok derneğe üye olup sonrada sendika kurabilirseniz daha çabuk sorunlarınızı halledersiniz.

sendikaya ayda 10 tl veriliyor her üye için devlet.. sizlerden 500 kişi bir bilişim sendikası kursa. böylece cebinizden 5 kuruşda harcamadan.. oturup bir karar verseniz tam olarak ne istiyorsunuz? bu 500 kişi kesinlikle 200000 kişilik sendikalardan çok daha fazla seslerini ve sorunlarını duyuracak ve amaçlarını daha hızlı gerçekleştireceklerdir.

Benim anlatmak istediğim bu kadar üyesi olan sendikalar neden yeterince ses çıkaramıyorlar. üyeler olarak tepki vermenizi istedim. Siz benim sendikam seninkini döver diye kavga ediyorsunuz. Öğretmen camiasına yakışmaz. 6 tane mesaj atmışım da yeniymişim de sus otur yerine nasıl konuşursun şeklinde verilen cevaplara bakarmısınız. Birlik olmadıktan sonra hiç bir şey olmayacağını anladım. Sendika üyesi değilim ama sendikaların bir çok eylemine katıldım. En son Türkiye geneli yapılan eyleme de katıldım. Eylem alanında okulda bağırıp kükreyenlerden hiç kimse yoktu. Aman başıma bir şey gelmesin diye okuldan dışarı çıkmadılar. Kendi aramızda kavga edeceğimize neden fikir üretemiyoruz. Eğer sizleri üzdüysem ve yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Bundan sonra ne yapabiliriz önümüze bakalım.

Geri