Sendika ilçe başkanı ile tartıştık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
A sendikasının ilçe başkanı (sendika adını vermiyorum) okula gelmişti. Adam size bir selam vereyim dedi geldi buyur hoş geldin dedik oturdu. Öncesinde de mesai yapmışlığımız var tanıyorum yani. Oturur oturmaz senin dersin yok mu dedi yok dedim bu ders boşum dedim. Ne derse beğenirsin; senin dersi öğrenciler kafe de öğreniyor öğretmenler ise biliyor buna gerek yok Fatih projeside geldi deyince. Şalterlerim attı, adama patladım...öğrencinin kafede öğreneceği şey... bu olur...

dersimizle ilgili her şeyi bir bir söyledim...ayrıldığında selam verdiğine bin pişman oldu. Konuşmuyorsak bilmediğimizden değil efendiliğimizden susuyoruz dedim ve yolcu ettim. Ne oluyor kardeşim sen bir sendika başkanısın senin ne haddine benim dersimi aşağılamak. Sözde öğretmen haklarını koruması gereken bir kişinin fikrine bak ya...Bundan sonra bunu kimseye söylemeyeceğine eminim. Benimde sabah sabah ashabım bozuldu. :sleep:

Ayrıldığında son sözü; farklı fikirlerin olması güzel dedi.

iyi demişsin hocam hangi sendika olduğu farketmez önce adam olsun lafını bilsin

Haketmiş hocam. Kendide bilişimin B sinin yarısından anlamayan bu kişilere dert anlatılmaz. İyi söz de fayda etmez. Sayıp dökeceksiniz, hiç olmazsa siz rahatlamış olursunuz.

Hiç sıkıntı etmeyin çoğu bu düşüncede.

Peki hocam kendi dersi yokmuymuş? Bildiğim kadarıyla ilçedeki temsilciler ders görevinden muaf değil? Sadece il başkanlarının ders muafiyeti var diye biliyorum.

Yani o da derste olmalıydı :?:

Herkes Türkçe konuşuyor ama okullarda Türkçe dersi var hem de haftada 4 saat.
Bilmek ayrıdır,yapmak ayrıdır.
Eğitim camiasının ekseriyetinde yukarıdaki maraz var ne yazık ki.

hocam hangi sendika olduğunu ve ismini, olayın yeri ve saatini tam olarak özelden atar mısın gerekli sendikayla iletişime geçip bu kişiye haddinin bildirilmesini isteyecem. herkes kendini bişi sanıyor ahkam atıp tutuyor sonra ya hocam şunu yapamıyorum bir yardım etsene . :verymad:

Allah'ına kurban hasari hocamda hocamın dediği gibi senden dersi aldı adam.
Buna benzer bu durumda bir öğretmene" Hocam benim dersim diğer derslerden önemsiz değil lütfen haddinizi bilin ve vakıf olmadığınız konular hakkında atıp tuttuğunuz enerjiyi lütfen alanınızda kendinizi geliştirmeye harcayın dedim." Bitti adamcağız beni görünce önünü ilikliyo. :)

Ağzınıza sağlık hocam. Sinir bozucu anlayışa sahip kişilere tahammül etmek zor. Gereken cevabı vermek gerek.

diğer branşlardaki öğretmenler de bu moloz yığınları gibi düşünüyolar malesef.
bildikleri bişey var o da "bilgisayarı öğrenciler de herkes de biliyor günlük hayatta genel kullanımda çok lazım olmuyo ".
vay arkadaş sanki matematikte integrali türevi hayatında çok kullanıyo veya türkçe konuşmayı bilmiyo da ondan önemli ders.
bizimkiler de geçenlerde dokunduruyolardı bişeyler söyledim ama adamlar nato kafa nato mermer.
bilgisayar başında azıcık vakit geçiren bilgisayar uzmanıyım sanıyo kendini.
işte o yüzden:
ALLAH IM SEN BU KULUNA MÜDÜR YARDIMCILIĞINI NASİP ET EN KISA ZAMANDA YARABBİM HAYIRLISIYLA diyorum...

evrim0626' Alıntı:
hocam hangi sendika olduğunu ve ismini, olayın yeri ve saatini tam olarak özelden atar mısın gerekli sendikayla iletişime geçip bu kişiye haddinin bildirilmesini isteyecem. herkes kendini bişi sanıyor ahkam atıp tutuyor sonra ya hocam şunu yapamıyorum bir yardım etsene . :verymad:
+1
kesinlikle hangi il ve hangi sendika olduğunu söyleyin hocam
gerçi ben ebs olduğunu tahmin ediyorum ve yakında istifa edeceğim zaten, ama yinede siz hangi il , ilçe ve sendika olduğunu söyleyin lütfen.

sendikacısı ayrı mal,müdürü ayrı mal,öğretmeni ayrı mal...yaa bi camiaya bu kadar malı toplamayı nası başarmışlar hayret...(işini adam gibi yapan,lafını sözünü bilen idareci,öğretmen vs yok mu elbet var ama maalesef azınlıktalar)

evrim0626' Alıntı:

Hocam gereken cevabı fazlasıyla verdim fakat bu şahısların birde öğretmenleri temsil ettiğini düşününce kafayı yememek elde değil.

Sendika ismini alalım hocam saklamanın manası yok. Adam temsil ettiği sendika adına geliyor ise sendika da sonucuna katlanacak. Adam gibi birini göreve getitrecek

Durum ilçedeki bütün BT öğretmenlerine anlatılmalı. Haklarını savunacak olan kişilerin neler düşündüğünü bilmeliler.

hocam boş adamların lafıda boş olur cahilin arasında kalan alimin hali olmuş hocam senin ki

hocam başkan sıfatıyla okula kişinin anlayış tarzı konuşma şeklinden belli ... takmayacaksın bu tarz konuşan insanları...

Müthiş anlayışlı biriymiş son söze bittim... Yani bizler farklı fikirleri olan kişileriz. diğer insanlar bizim düşündüğümüz gibi düşünmüyor anlaşılan... :verymad: :verymad:

Sendika başkanı bile böyle diyorsa bu ülkeden bir umudum kalmadı. Öğretmenlerin haline bak; herkes karşısındakini bitirmeye çalışıyor.

Diline sağlık.
Sendikaya e posta atıp ---olay böyle böyle, siz de böyle düşünüyorsanız TU YÜZÜNÜZE !!!--- gibisinden bir yazı yazınca.... eğeğr ciddi bir sendikaysa o kişiye haddini bildirir. Eğer üyeliğiniz varsa -resmi bir şekilde özür diyeyene kadar- istifa et ve bunu e-postada belirt.

Hangi sendika olduğu olduğu önemli değil. Öğretmini haklarını korumkla görevli birisi böyle laflar kullanamaz.

boşver hocam it ürür kervan yürür.. dengesiz bi adammış sinirlenmekte haklısın. bizim işler .......(dandik) bi ilçe başkanının lafıyla düzelseydi değişseydi oohoo.. en güzeli vodafone gibi anı yaşamak... turkcell gibi kimsenin lafını çekme selam verme adam yerine koyma gitsin salla.

hasari' Alıntı:
A sendikasının ilçe başkanı (sendika adını vermiyorum) okula gelmişti. Adam size bir selam vereyim dedi geldi buyur hoş geldin dedik oturdu. Öncesinde de mesai yapmışlığımız var tanıyorum yani. Oturur oturmaz senin dersin yok mu dedi yok dedim bu ders boşum dedim. Ne derse beğenirsin; senin dersi öğrenciler kafe de öğreniyor öğretmenler ise biliyor buna gerek yok Fatih projeside geldi deyince. Şalterlerim attı, adama patladım...öğrencinin kafede öğreneceği şey... bu olur...

dersimizle ilgili her şeyi bir bir söyledim...ayrıldığında selam verdiğine bin pişman oldu. Konuşmuyorsak bilmediğimizden değil efendiliğimizden susuyoruz dedim ve yolcu ettim. Ne oluyor kardeşim sen bir sendika başkanısın senin ne haddine benim dersimi aşağılamak. Sözde öğretmen haklarını koruması gereken bir kişinin fikrine bak ya...Bundan sonra bunu kimseye söylemeyeceğine eminim. Benimde sabah sabah ashabım bozuldu. :sleep:

Ayrıldığında son sözü; farklı fikirlerin olması güzel dedi.

ağzı olan konuşuyor hocam iyi yapmıssınız.

Hocam ben sana ne deyim yaaa Helal Olsun :++:
3 kişiden selam alınmaz selam verilmez , USULSÜZ (ki o herifte bundan ) den Gusulsüzden, Resulsuzden derler bizim orda
Önüne 2 tane danayı katsan güdemeyecek heriflerin yakalarına bi sendikanın amblemini takınca danadan üstün olmuyorlar ki.
Bence ver hangi sendikaysa adını adresini o sendikaya ait en yakın internet kafe nerdeymiş soralım.Tabi sendikada artık ne kadar karaakterli tutarlı ise

hasari hocam sizin samimiyetinizdan asla şüphe duymam ama bu sendikanın ismini vermeniz gerekmez mi? sonuçta bütün sendiklar aynı ölçüde olamaz ama isim vermeğinizde diğer sendiklarda suçlu gibi bir görüntüye bürünmektedir.

bakanlıkla paralel düşünceleri benzer olan bir sendika var oda belli bunu il ilçe başkanlarıyla da görüştüm ama maalesef hep aynı bürokratik ifadeler,ne yazık ki bizim bilişimciler arasında hem fikirlik yok benim tuzum kuru diyen kenara çekiliyo bahsettiğiniz sendikaya üye binlerce öğretmen var bu forumu takip eden bahsettiğiniz olayı gerekçe gösterip ayrılsalar bakalım etkisi oluyo mu olmuyo mu !!!

14 edebiyat öğretmenine verilen komisyonda hocalarımız düşünmüş taşınmışlar bir bilgisayar öğretmeni isteyelim ve ilçede en iyisi kimse onun adını yazalım demişler.En iyisi demelerinin sebebi beni yıkayıp yağlamak nedeni ise.O gün web tasarım dersi varken bunların komisyonuna katılmam gerekiyordu.Gittim oturdum dinledim.Sonuçta arkadaşlar şiirler için Powerpoint sunusu istiyorlarmuş.Bende açtım ağzımı yumdum gözümü.Powerpoint sunusu için önemli bir dersimin boşuna gittiğini ve her öğretmenin powerpoint sunususu yapmayı bilmesi gerektiğini.Boş boş toplantıda oturduğumu dile getirdim.Okul müdürüne ve şube müdürüne de aynı tepkiyi verdim.Onlarda haklı olduğumu böyle bir olaya bundan sonra dikkat edeceklerini söylediler.Sonuç şu oldu bir sonraki görevi bana değil başkasına vererek olayı çözdüler.

Geri