Burdaki yazıları görünce üzüldüm doğrusu. Özellikle bu yazıları yazan insanların öğretmen olması insanlara yol gösteren kişiler olması üzüntümü daha da artırdı. Sendika dediğimiz kavramı hala kavrayamadığımızı görüyorum. Sendika bizlerin dışında oluşmuş, bizden ayrı bir kavramı. Daha doğrusu sendikayı oluşturan nedir. Sendika kişisel sosyal ve ekonomik haklarını korumak için insanların bir araya gelerek oluşturdukları bir örgüttür. Sendika bir kurum değildir. Sendika bizlerden oluşur. Biz yoksak sendika yoktur. Ama biz öğretmenler kalkmışız sendikalardan istifa etmeyi konuşuyor. Sendikadan istifa etmek demek kendi hakkını kendin savunmayacaksın demektir. Benim haklarım gasp edilebilir, bunlara ses çıkarmayacağım demektir. Hak almak istiyorsak (ki herkeste bilir hak verilmez alınır) hangi sendika olursa olsun ayrım yapmadan mutlaka bir sendikaya üye olmalıyız. Çünkü hak almanın yolu örgütlü olmaktan geçer. Tek başına bir ses hiç bir anlam ifade etmez. Ama o sesler bir araya gelince bir güç oluşturabilir.