Hocam kolay gelsin...nese1982' Alıntı:hocam okulda etkileşimli tahtalar var.ve tabletlerde geldi. inanın hepsine yetişemiyorum. 16 saat ders var. okul gecesi broşürü dergisitanıtım filmi online sınavı.... derken sürekli koşturuyorum. pc lerin işi bitmiş. hiç birinin usb girişi çalışmıyor mesela. bunları nasıl tamir edebilirim ki? prizin bi tanesinde elektrik kaçağı var. idareye söyledim. gelip baktılar. tehlikeli deyip geçtiler. funların işi bitmiş durumda. labın camı kapanmıyor. koli bandıyla bantlattılar. sandalye ve masalar kırık. tamire gitmeli deyip depoya attırdılar.....bilmiyorum seneye hiç hevesim kalmadı.
bilerzen' Alıntı:sanki okulun sözleşmeli hizmetlisiyiz.. her sene ne olcaz diye düşün düşün sonu yok ...
iki ucu şeyli değnek bizimkisi...
Evet , Başta Anadolu liseleri olmak üzere ortaöğretimde MEB nın okul öğrenci kontenjanları konusunda güçlü bir politikası var.Netice itibarı ile ortaöğretim zorunlu eğitim kapsamında artık.cincer' Alıntı:hocam milli eğitimden baskı var okul kontenjanlarını artırmaya yönelik benzer bir durum bendede var lab gereksiz görülüyor
Hocam ders olmadığı taktirde normunuzda olmaz, norm yokken nereye btr oluyorsunuz anlamadım,öyle bir yönetmelik çıktıda benim mi haberim yok, btr diye bir norm mu var? Ders saatimiz maaş karşılığının altında olunca kurum sizi norm fazlası belirler, devlette 2 yıl mühlet verir, bu sırada dilersen btr görevlendirmesi isteyebilirsin ama mühlet dolunca resen atama ile vınn bilmem nereye,şuan bt öğretmenleri için ders çok çok önemli, ileriyi bilemem,ordinaryus' Alıntı:Hocam akıllı tahtalar kurulacaksa Lab'ı kapattırın.. Akıllı tahtaların olması BTR görevlendirmesi için yeterli.. BTR olduktan sonra zaten derslede işiniz olmaz.. Hem ders hem BTR insanı kasıyor.. Hiç gerek yok.. Ben LAB'ların kapatılmasını bu yüzden istiyorum..
Geçen yıl yayınlanan çizelge geçerli . Önümüzdeki yıl 5 ve 6 lara uygulanacak.andariel' Alıntı:Seneye ortaokullar için ders çizelgeleri nasıl olacak 6.sınıflarda da öğrenciler kendileri mi seçecekler seçmelileri? Yeni ders çizelgesi yayınlandı mı?
ve bu norm güncellemelerin de bizim ders saatini nasıl hesaplayacaklar, ders seçmeli ve öğrenciler seçme işlemini eylül ayında yapıyor...
Hocam zaten Norm sorunu şuan tavan yapmış durumda.. 5 bine yakın arkadaşımız norm fazlası görünüyor.. Zaten Norm fazlası öğretmenlere okul bulunamıyor ama BTR görevlendirmesinde rahatlıkla okul bulunabiliyor.. Kendimden örnek vereyim: Vanda kendi okulumda LAB yok norm fazlasıyım.. Görevlendirmemin yapıldığı okulda LAB var ders saati haftada 2. Yani her türlü norm fazlasıyız ama BTR'lik söz konusu olunca akıllı tahta olması yeterli oluyor.. Söylemek istediğim eninde sonunda akıllı tahta sayısına göre norm belirlemek zorunda kalacaklar.. Realist olacaksak olması gereken bu.. Ha idealist olacaksak en güzel çözüm meslek lisesi..halox' Alıntı:Hocam ders olmadığı taktirde normunuzda olmaz, norm yokken nereye btr oluyorsunuz anlamadım,öyle bir yönetmelik çıktıda benim mi haberim yok, btr diye bir norm mu var? Ders saatimiz maaş karşılığının altında olunca kurum sizi norm fazlası belirler, devlette 2 yıl mühlet verir, bu sırada dilersen btr görevlendirmesi isteyebilirsin ama mühlet dolunca resen atama ile vınn bilmem nereye,şuan bt öğretmenleri için ders çok çok önemli, ileriyi bilemem,ordinaryus' Alıntı:Hocam akıllı tahtalar kurulacaksa Lab'ı kapattırın.. Akıllı tahtaların olması BTR görevlendirmesi için yeterli.. BTR olduktan sonra zaten derslede işiniz olmaz.. Hem ders hem BTR insanı kasıyor.. Hiç gerek yok.. Ben LAB'ların kapatılmasını bu yüzden istiyorum..
fahrican' Alıntı:Geçen yıl yayınlanan çizelge geçerli . Önümüzdeki yıl 5 ve 6 lara uygulanacak.andariel' Alıntı:Seneye ortaokullar için ders çizelgeleri nasıl olacak 6.sınıflarda da öğrenciler kendileri mi seçecekler seçmelileri? Yeni ders çizelgesi yayınlandı mı?
ve bu norm güncellemelerin de bizim ders saatini nasıl hesaplayacaklar, ders seçmeli ve öğrenciler seçme işlemini eylül ayında yapıyor...
7-8 lerde dersimiz eskisi gibi öğretmenler kurulunda seçilecek, kısaca müdür ne derse o olacak.
5-6 larda ise eylül ayında velilerden alınacak dilekçelere bağlı.
Norm güncellemelerinde bizim ders saatini nasıl hesaplayacakları ben de merakla bekliyorum :?
tahtalar var zaten hocam. aslında labds ders işlemek çok yıpratıcı. öğrenciler çok hareketli. sınıf büyük. tek derdim uygulamalrı nasıl yaptıracam. olmadı her dersde 5-6 öğrenciyi taker taker kaldırıp tahtada uygulama yaptırsam olur mu?sezgin meriç' Alıntı:hocam dersi kesinlikle seçtir. 5-6 zorunlu oldu zaten 7-8 de de seçtir. normun yoksa ortalıkta kalırsın. dersi nasıl işleyeceğin 2. öncelik.
artık lab olmasada akıllı tahtalar kuruluyor 65.in dev ekran dersi oradan işlersin uygulamasını öğrenciye yaptırmazsın. evde yapsınlar.