seneye ne yapacaz

Kodla Büyü
hocam milli eğitimden baskı var okul kontenjanlarını artırmaya yönelik benzer bir durum bendede var lab gereksiz görülüyor

nese1982' Alıntı:
hocam okulda etkileşimli tahtalar var.ve tabletlerde geldi. inanın hepsine yetişemiyorum. 16 saat ders var. okul gecesi broşürü dergisitanıtım filmi online sınavı.... derken sürekli koşturuyorum. pc lerin işi bitmiş. hiç birinin usb girişi çalışmıyor mesela. bunları nasıl tamir edebilirim ki? prizin bi tanesinde elektrik kaçağı var. idareye söyledim. gelip baktılar. tehlikeli deyip geçtiler. funların işi bitmiş durumda. labın camı kapanmıyor. koli bandıyla bantlattılar. sandalye ve masalar kırık. tamire gitmeli deyip depoya attırdılar.....bilmiyorum seneye hiç hevesim kalmadı.
Hocam kolay gelsin...

sanki okulun sözleşmeli hizmetlisiyiz.. her sene ne olcaz diye düşün düşün sonu yok ...

iki ucu şeyli değnek bizimkisi...

benim okul ilkokul oldu, lab kapanır mı kesin?
bizi de toplu geçiş yaptırıp bi okula göndereceklermiş ama orda BT öğretmeni var
Bu durumda ben ne olurum?

burdan herkese yazıyorum herkes ayın onbeşinde parasını alıyor mu ekders tatil ... ne sorunu kalıyor geriye? şükür şükür edelim.. yoksa bu günleri de arıyacağaız.. 10 15 yıl sınıf öğretmeni olup okulunu değiştiremeyenler var diğer branştakiler napsın? bi okula 4 5 6 yıl çakılı kalmak..hangisi sorun ?

cincer' Alıntı:
hocam milli eğitimden baskı var okul kontenjanlarını artırmaya yönelik benzer bir durum bendede var lab gereksiz görülüyor
Evet , Başta Anadolu liseleri olmak üzere ortaöğretimde MEB nın okul öğrenci kontenjanları konusunda güçlü bir politikası var.Netice itibarı ile ortaöğretim zorunlu eğitim kapsamında artık.

Dolayısı ile derslik arayışı içindeler.DEğil LAB, müdür odaları bile, bu arayışa dahil.

ordinaryus' Alıntı:
Hocam akıllı tahtalar kurulacaksa Lab'ı kapattırın.. Akıllı tahtaların olması BTR görevlendirmesi için yeterli.. BTR olduktan sonra zaten derslede işiniz olmaz.. Hem ders hem BTR insanı kasıyor.. Hiç gerek yok.. Ben LAB'ların kapatılmasını bu yüzden istiyorum..
Hocam ders olmadığı taktirde normunuzda olmaz, norm yokken nereye btr oluyorsunuz anlamadım,öyle bir yönetmelik çıktıda benim mi haberim yok, btr diye bir norm mu var? Ders saatimiz maaş karşılığının altında olunca kurum sizi norm fazlası belirler, devlette 2 yıl mühlet verir, bu sırada dilersen btr görevlendirmesi isteyebilirsin ama mühlet dolunca resen atama ile vınn bilmem nereye,şuan bt öğretmenleri için ders çok çok önemli, ileriyi bilemem,

Ders seçilmeyince otomatik olarak norm fazlası olacaksınız. Norm güncellemeleri bu pazartesi başlıyor.
Lisede BİT dersi bildiğim kadarı ile 2 saat ve bu yıl sadece 9. sınıflarda vardı. 16 saat girdiğinize göre 8 şube 9. sınıfınız olmalı. Yeni sistemle önümüzdeki yıl 10. sınıflarda da seçmeli ders olacak diye biliyorum. Seneye 10. sınıflar için dersi seçtirmeye çalışın. İdareniz biraz düzgün ve öğretmenlerin notlarına karışmıyor ise en azılı öğrenciler 9. sınıfta eleniyordur. 10. sınıftaki şube sayınıza göre 10-12 saat dersiniz olur. Lab olmasa bile sınıflarda işlersiniz. Maaş karşılığı kadar ders çıkmasa bile en azından bölge normundan kurtarırsınız, Etkileşimli tahtalar da olduğu için kendi okulunuzda BTR olursunuz.
İlkokula dönüşecek okulların BT öğretmenlerini ne yapacakları hepten belirsiz. 15 saat bile ders çıkmayan okulda 2 BT öğretmenini ne yapacaklar, il ve ilçe içinde gönderebilecekleri okul da yok.

Seneye ortaokullar için ders çizelgeleri nasıl olacak 6.sınıflarda da öğrenciler kendileri mi seçecekler seçmelileri? Yeni ders çizelgesi yayınlandı mı?
ve bu norm güncellemelerin de bizim ders saatini nasıl hesaplayacaklar, ders seçmeli ve öğrenciler seçme işlemini eylül ayında yapıyor...

Ekli dosyalar

• ilk_orta_cizelge_25062012_Sayfa_1.jpg
    ilk_orta_cizelge_25062012_Sayfa_1.jpg
    398.9 KB · Görüntüleme: 331
andariel' Alıntı:
Seneye ortaokullar için ders çizelgeleri nasıl olacak 6.sınıflarda da öğrenciler kendileri mi seçecekler seçmelileri? Yeni ders çizelgesi yayınlandı mı?
ve bu norm güncellemelerin de bizim ders saatini nasıl hesaplayacaklar, ders seçmeli ve öğrenciler seçme işlemini eylül ayında yapıyor...
Geçen yıl yayınlanan çizelge geçerli . Önümüzdeki yıl 5 ve 6 lara uygulanacak.

7-8 lerde dersimiz eskisi gibi öğretmenler kurulunda seçilecek, kısaca müdür ne derse o olacak.
5-6 larda ise eylül ayında velilerden alınacak dilekçelere bağlı.

Norm güncellemelerinde bizim ders saatini nasıl hesaplayacakları ben de merakla bekliyorum :?

halox' Alıntı:
ordinaryus' Alıntı:
Hocam akıllı tahtalar kurulacaksa Lab'ı kapattırın.. Akıllı tahtaların olması BTR görevlendirmesi için yeterli.. BTR olduktan sonra zaten derslede işiniz olmaz.. Hem ders hem BTR insanı kasıyor.. Hiç gerek yok.. Ben LAB'ların kapatılmasını bu yüzden istiyorum..
Hocam ders olmadığı taktirde normunuzda olmaz, norm yokken nereye btr oluyorsunuz anlamadım,öyle bir yönetmelik çıktıda benim mi haberim yok, btr diye bir norm mu var? Ders saatimiz maaş karşılığının altında olunca kurum sizi norm fazlası belirler, devlette 2 yıl mühlet verir, bu sırada dilersen btr görevlendirmesi isteyebilirsin ama mühlet dolunca resen atama ile vınn bilmem nereye,şuan bt öğretmenleri için ders çok çok önemli, ileriyi bilemem,
Hocam zaten Norm sorunu şuan tavan yapmış durumda.. 5 bine yakın arkadaşımız norm fazlası görünüyor.. Zaten Norm fazlası öğretmenlere okul bulunamıyor ama BTR görevlendirmesinde rahatlıkla okul bulunabiliyor.. Kendimden örnek vereyim: Vanda kendi okulumda LAB yok norm fazlasıyım.. Görevlendirmemin yapıldığı okulda LAB var ders saati haftada 2. Yani her türlü norm fazlasıyız ama BTR'lik söz konusu olunca akıllı tahta olması yeterli oluyor.. Söylemek istediğim eninde sonunda akıllı tahta sayısına göre norm belirlemek zorunda kalacaklar.. Realist olacaksak olması gereken bu.. Ha idealist olacaksak en güzel çözüm meslek lisesi.. :)

fahrican' Alıntı:
andariel' Alıntı:
Geçen yıl yayınlanan çizelge geçerli . Önümüzdeki yıl 5 ve 6 lara uygulanacak.

7-8 lerde dersimiz eskisi gibi öğretmenler kurulunda seçilecek, kısaca müdür ne derse o olacak.
5-6 larda ise eylül ayında velilerden alınacak dilekçelere bağlı.

Norm güncellemelerinde bizim ders saatini nasıl hesaplayacakları ben de merakla bekliyorum :?

Bizim müdür koltuğunu sendika torpiliyle işgal eden zaat'ın geçen sene yaptığını söyleyeyim...
Bizde 6 tane 5.Sınıf var 6-7-8 ise toplam 12 sınıf. Bu yeni ders çizelgesi çıktığı zaman bizim iş bilmez 2 ders saatinden 18 sınıfı hesaplayıp toplamda 32 ders girecekmiş normu 2'ye çıkaracakmış. Ben fark ettim söyledim 5'lerin hepsi seçse 2*6=12 diğer sınıflarıda katınca 12+12=24 ders saati eder maksimum dedim. Bu şekilde girebilirsiniz. Tamam dedi sonra benden habersiz. 5'leri hepsine sadece 1 ders seçmeli açılmış gibi 12 yerine 2 saat girmiş tabi benim ders saatim 2+12=14 saat olmuş. Ondan sonra Ekim'de bakanlıktan normlar gelmiş ben norm fazlasıyım. Ayrıca ders seçimleri yapıldıktan sonra 16 derse giriyorum.
Ama o zaman hemen bir dilekçe yazdım, dilekçeye cevap olarak norm düzenleme zamanı geçti diye cevap geldi. Bu sene okulda kaldım, bizim okul 1 sene daha ilk+orta olarak devam edecekmiş ama bu seferde aynı şeyi yapar ve okuldan gitmek durumunda kalırsam mahkemeye kadar yolu var...
O yüzden bende merakla bekliyorum bakalım ne yapacaklar...

sınıfda ders işleyen arkadaşlar sıkıntı oluyor mu? etkileşimli tahtalar var. hiç olmazsa hergün bozular pc lerle uğraşmamış olurum. ne dersiniz. ders seçelim ama sınıf da işleyin diyor.bencevap vermedim daaha

hocam dersi kesinlikle seçtir. 5-6 zorunlu oldu zaten 7-8 de de seçtir. normun yoksa ortalıkta kalırsın. dersi nasıl işleyeceğin 2. öncelik.
artık lab olmasada akıllı tahtalar kuruluyor 65.in dev ekran dersi oradan işlersin uygulamasını öğrenciye yaptırmazsın. evde yapsınlar.

Bir dönem sınıfta ders işlemiştim ama akıllı tahtalar yoktu, çok zor oluyor. Akıllı tahtalar işini kolaylaştırır hocam.

sezgin meriç' Alıntı:
hocam dersi kesinlikle seçtir. 5-6 zorunlu oldu zaten 7-8 de de seçtir. normun yoksa ortalıkta kalırsın. dersi nasıl işleyeceğin 2. öncelik.
artık lab olmasada akıllı tahtalar kuruluyor 65.in dev ekran dersi oradan işlersin uygulamasını öğrenciye yaptırmazsın. evde yapsınlar.
tahtalar var zaten hocam. aslında labds ders işlemek çok yıpratıcı. öğrenciler çok hareketli. sınıf büyük. tek derdim uygulamalrı nasıl yaptıracam. olmadı her dersde 5-6 öğrenciyi taker taker kaldırıp tahtada uygulama yaptırsam olur mu?

Geri