serbest kıyafet

Kodla Büyü

malibozkus

Aktif Üye
arkadaşlar serbest kıyafet eylemi ne alemde acaba hukumet bu işe el atıyormu hiç çalışma yok gibi ortalıkta

sayın hocam daha hiçbirimize ceza vermediler. aslında prosedürü uygulayıp bize ceza vermeliler. bizde mebi mahkemeye vermeliyiz. onlarca yüzlerce mahkeme olması gerekir ki eylem amacına daha rahat ulaşsın

doğru söylüyorsun. aslında bu sorunu çok rahat çözebilirler ama hala neyi bekliyorlar anlamadım

Hiçbirşey olmaz, yapmazlar. Çünkü kamuoyunu oluşturuyorlar, anayasa referandumunda "bakın türbana özgürlük" deyip anayasayı tümden geçirecekler. Bence hiçbir kısıtlama olmamalı, isteyen istediği gibi gelsin, öğrenci de öğretmen de..

Canını sıkma hocam, güzel bir referandum paketi hazırlar içinde herşeyin olduğu. Ondan sonra referandumda kabul etmeyenlere "bakın bunlar, analarımızın, bacılarımızın başındaki türbanı istemiyor, layik, gomisitler. Nüfusunun %99,999999999 müslüman olan ülkede, bize zülüm ediliyor" der. Ondan sonra çıkar serbest kıyafet.

bugün yazı geldi okullarda serbest kıyafetle gelinip gelinmediği geliniyorsa soruşturma açılıp açılmadığı ile ilgili, işgüzar sendikanın birisi bilgi edinmeden sormuş memde cevap istiyor tüm okullardan.

malibozkus' Alıntı:
doğru söylüyorsun. aslında bu sorunu çok rahat çözebilirler ama hala neyi bekliyorlar anlamadım
Seçimi bekliyorlar bence hocam, seçime yakın bir zamanda yapmak daha etkili olur oy açısından diye düşünyorlar bence.

cumhurtorun' Alıntı:
Canını sıkma hocam, güzel bir referandum paketi hazırlar içinde herşeyin olduğu. Ondan sonra referandumda kabul etmeyenlere "bakın bunlar, analarımızın, bacılarımızın başındaki türbanı istemiyor, layik, gomisitler. Nüfusunun %99,999999999 müslüman olan ülkede, bize zülüm ediliyor" der. Ondan sonra çıkar serbest kıyafet.

Aynen öyle hocam. Aslında yapılan eylem amacına ulaştı bile artık serbest kıyafetle gelen de yok..

zafer_can' Alıntı:
cumhurtorun' Alıntı:
hocam aynen dediğiniz gibi paketin içinde allayıp pullayıp çıkarırlar. adamlar işi kılıfına uydurmayı çok seviyorlar

bursadaki 17 ilçe milli eğitim müdürlüğüne bilgi edinme için başvurduk. ilçenizdeki okullarda bu eylem uygulanmaktamıdır. uygulanmakta ise ne tür işlemler yapılmıştır şeklinde. ilçeden de aynı cevap geldi: ilçemiz sınırlarında bu tür bir olay tespit edilmemiştir. kısacası böyle bir eylem yoktur. eylem yaptığını sanan arkadaşlar aslında eylem falan yapmıyorlar. bu kadar büyük gürültüyle başlatılar eylem kayıtlara geçmedi.

neden bir girişim yok hükümetten? --- gündemde yeni anayasa yazım çalışmalarını biliyorsunuz. türk kelimesinin olmadığı, doğuda özerklik midir, federasyon mudur, pkk nın istediği şekilde bir yapının oluşacağı, başbakanın istediği başkanlık-modern padişahlık- sisteminin getirileceği ve 657 ile korunan iş güvencemizin, tazminat ve ek ödeme hakkımızın vs. haklarımızın olmadığı bir anayasa tamamlandığında akpli ve bdp li vekillerin oyuyla referanduma gidilecek sayıya ulaşılacak. bu noktada yeni anayasaya evet oyu istemek için hükümetin elinde eşsiz bir koz olacak. -bakın sizin için bir anayasa yaptık ve türbana özgürlük verdik, gelin bu anayasaya evet deyin de biz bunu güvence altına alalılm- diyecek. yoksa yönetmeliğin değişmesi 5 dakikalık iştir. bunu her an yapabilir. ama böyle bir kozu harcamak istemiyor.

serbest olsun kardeşim, istediğim gibi gelmeliyim okula? -- türban farz mıdır değil midir? neyi saklar, kimden saklar? elbette bu konuda söylenecekler vardır. ancak olayın bu boyutuna girmeyeceğim. özgürlük adı altında bu eyleme katılan kadın öğretmenlerimize söyleyeceğim kısa birşey var: sizi bu eyleme sürükleyenlerin ilerleyen süreçte ortaya atacakları eylem konusu ayrı bir öğretmenler odası talebi olacaktır. çünkü bu bir haktır, kadınlarla erkeklerin aynı odada bulunmaları uygun değildir, kadınlara ayrı oda için eylem yapıyoruz arkadaşlar denilecektir. ardından kadın öğretmenlerimizden erkek öğrencilerin olduğu sınıfta derse girmemek için eylem yapmaları istenecektir. çünkü bu öğrenciler bir yaştan sonra fiziksel ve biyolojik gelişimini tamamlamış olurlar ve müslüman bir kadının bu kadar erkekle, müslüman bir erkeğin bu kadar kızla 25-30 metrekare odada bir arada bulunması elbette uygun değildir. nihayetinde varacağı nokta -kadının ne işi varmış çalışmakla, otursun evinde ev işi yapsın çocuk doğursun- dur. öğretmenlerimiz bu bilinçle eylemlerine devam etsinler.
bu eylem sözde kadına özgürlük adı altında yürütülmektedir. ancak bunu başlatan sendika sadece eşinden boşanmak istedi diye mahkeme kapısında öldürülen yüzlerce kadın için ne yapmıştır? ülkede kadının boşanmayı isteme özgürlüğü yoktur. tasarısını hazırladıkları ve şiddetle destekledikleri 4+4+4 sistemi sonrasında 136 bin öğrenci okuldan kaydını sildirdi, %78 si kız öğrencilerdir. kız örencilerin ülkede eğitim alma özgürlüğü yoktur. sendika bu öğrencilerin okula devam etmesi için ne yapmıştır.

sivil ittatsizlik eylemi midir? -- itaatsizlik mevcut otoriteye baş kaldırmakla olur. yapamazsın dediğini yapmakla olur. mevcut iktidarın bu eyleme bir tepkisi var mı? yok. aksine istediği tam da okullara türbanla gelinmesi, dağınık bir kıyafet giyerek devlet ciddiyetinin zedelenmesidir. memur-senin yaptığı bu yöndedir. dolayısıyla bu bir itaatsizlik değil tam itaat eylemidir.

bir-sen üyelerinin çoğu da bu eylemi içine sindirememiştir ancak yöneticilerin gönderdikleri mesajlar, okul ziyaretleri ve ısrarları sonucu gönülsüz bu eyleme katılmışlardır. bulundukları konumdan kendileri de rahatsızdırlar. okullarda çok net görülmektedir.

not: söz uçar yazı kalır...

Bayanların başörtüsü Allah'ın farz kıldığı namaz,oruc ve diğer ibadetler gibi farzdır..Allah'ın yasaları her yerde vardır,çalışan bayanların başörtüsüyle sakalın,veya mini eteklerin bir tutup,bizde bikinyle gelelim diyen zihniyeti anlamıyorum..Edebinize nasıl yakışırsa öyle gelin ama artık bu örtüyü bu kadar aşağılamayınn...Umarım yasa gelir ,sabırsızlıkla bekleyenlerdenim...Eyleme de devam ediyoruz..Minnacık eteği ile gezenlere bizler birşey demiyoruz,onlar çok normal bizler Allah ın kurallarına riayet ediyoruz diye anormaliz .....varsın öyle osun..

eylem güzeldi, 20 gündür kot la gidiyorum okula. hazirana kadar devam etse iyi olur. anayasayı geçirmek için kılık kıyafeti alet ederlerse de hayırı basarım. eylemimi de yaparım...

islamın şartları:
1 kelime-i şahadet getirmek
2.namaz kılmak
3.oruç tutmak
4.zekat vermek
5.hacca gitmek

imanın şartları:
1.Allah ın varlığına ve birliğine inanmak
2.meleklere inanmak
3.kitaplara inanmak
4.peygamberlere inanmak
5.ahirete inanmak
6.hayır ve şerrin Allah tan geldiğine inanmak

başörtüsü nerde?

veliozkan' Alıntı:
islamın şartları:
2.namaz kılmak
3.oruç tutmak
4.zekat vermek
5.hacca gitmek

imanın şartları:
2.meleklere inanmak
3.kitaplara inanmak
4.peygamberlere inanmak
5.ahirete inanmak

başörtüsü nerde?

3. kitaplara inanmak.

bence kılık kıyafet özgür olmalı, ama hem erkekler için hemde kadınlar için, sadece kadınların başörtüsü için olacaksa ben buna karşı çıkarım, bırakalım da kim nasıl giyinmek istiyorsa öle giyinsin, şu kısacık ömrümüzde her şeye yasak koyarak medeniyetler seviyesinde yerimiz yükselmez, hangi Avrupa ülkesinde takım elbise giymek zorunlu biri bana sölesin, bıktım artık her gün traş olmaktan yüzüme yazık değilmi....

veliozkan' Alıntı:
islamın şartları:
2.namaz kılmak
3.oruç tutmak
4.zekat vermek
5.hacca gitmek

imanın şartları:
2.meleklere inanmak
3.kitaplara inanmak
4.peygamberlere inanmak
5.ahirete inanmak

başörtüsü nerde?

Hocam eğer inanırsan buyur : Nur Suresi 31. Ayet ( Meali )

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

furkanhoca' Alıntı:
veliozkan' Alıntı:
islamın şartları:
2.namaz kılmak
3.oruç tutmak
4.zekat vermek
5.hacca gitmek

imanın şartları:
2.meleklere inanmak
3.kitaplara inanmak
4.peygamberlere inanmak
5.ahirete inanmak

başörtüsü nerde?

Hocam eğer inanırsan buyur : Nur Suresi 31. Ayet ( Meali )

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

hocam gerekli açıklamayı yapmış bu konunun tartışılacak bir yanı yok ayetlerle sabittir.

eylem devam ediyor. sendika eylemi olduğu için ceza veremezler. (Danıştay kararı)
Yani eylemdeyseniz ve sendikanızın kararı varsa sorun yok demektir.
Başlangıçta bulunduğum il de bazı yöneticiler zorunan başörtüsünü çıkarttırıp öğrencilere kötü örnek olduğu için soruşturma açmakla tehdit etselerde , bu idarecilerin sendikaları da aynı eyleme katılma kararı alınca vazgeçmek zorunda kaldılar.

veliozkan' Alıntı:
tasarısını hazırladıkları ve şiddetle destekledikleri 4+4+4 sistemi sonrasında 136 bin öğrenci okuldan kaydını sildirdi, %78 si kız öğrencilerdir. kız örencilerin ülkede eğitim alma özgürlüğü yoktur.
Bu kızlar nereye gitti biliyor musunuz?
Kendilerine 4+4+4 sisteminde 8 yıllık zorunlu eğitim dayatılmadığı için dışarıda okul bitirme şanslarını kullanıyorlar.
Neden çünkü kızlarının başlarını açılmasını istemiyorlar.Devletin verdiği bu haktan yararlanıyorlar.Çaktın mı?
Kimsenin eğitimden,okuldan kaçtığı yada hükümetin kızları okuldan soğuttuğu yok.
Kimi kandırıyorsun sen?
Tipik bir militan zihniyeti.
Herşey tu ka ka size göre.

Hele o yazdığın senaryoya çok gülüyorum.2013'te sen neyin kafasını yaşıyorsun be adam.
Siz istiyorsunuz ki benim anamda,kızımda,torunlarımda,onlarında torunları,çocukları bu meselelerle uğraşsınlar.
Ülkemiz bütün enerjisini,terör ve irtica korkusuyla on yıllarını harcasın,bir metre ileriye ülke olarak gitmeyelim,kalkınmayalım,rahat yüzü görmeyelim,hep bu yapay korkularla yıllarımızı harcayalım öyle mi?

Elin Polonyasında her sınıfta Haç işareti var,koridorlarda Rahibeler manevi telkinlerde bulunuyorlar çocuklarına.
Dandik bir polonya kadar da mı olamıyoruz?Çok mu bu bize?
Ne geçecek elinize/ellerinize?

Söyle veliözkan söyle.
Bana şöyle adam akıllı anlat,
İkna et beni.
Öyle bir mantıklı gerekçen olsun ki sustursun beni..

veliozkan' Alıntı:
islamın şartları:
2.namaz kılmak
3.oruç tutmak
4.zekat vermek
5.hacca gitmek

imanın şartları:
2.meleklere inanmak
3.kitaplara inanmak
4.peygamberlere inanmak
5.ahirete inanmak

başörtüsü nerde?

:puhaha:

son 2-3 ayda okuduğum en saçma mesaj bu oldu.

tayinci42' Alıntı:
veliozkan' Alıntı:
islamın şartları:
2.namaz kılmak
3.oruç tutmak
4.zekat vermek
5.hacca gitmek

imanın şartları:
2.meleklere inanmak
3.kitaplara inanmak
4.peygamberlere inanmak
5.ahirete inanmak

başörtüsü nerde?

veli özkan hocam iyi rezil oldun

ekicimert' Alıntı:
bugün yazı geldi okullarda serbest kıyafetle gelinip gelinmediği geliniyorsa soruşturma açılıp açılmadığı ile ilgili, işgüzar sendikanın birisi bilgi edinmeden sormuş memde cevap istiyor tüm okullardan.

niye işgüzar olsun kanuni hakkını kullanmış... yoksa hükumetin sürüncemeden başka yapacağı bir şey yok...

bu ara ben eyleme katılıyorum....

ogretmen006' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
veliozkan' Alıntı:
islamın şartları:
2.namaz kılmak
3.oruç tutmak
4.zekat vermek
5.hacca gitmek

imanın şartları:
2.meleklere inanmak
3.kitaplara inanmak
4.peygamberlere inanmak
5.ahirete inanmak

başörtüsü nerde?

veli özkan hocam iyi rezil oldun

insanların dini bilgileriyle alay etmek hiç hoş değil..

Geri