serbest kıyafet

Kodla Büyü
bizim okulda basörtülü kızı linç edeceklerdi ya

vallahi okulda müdürümüz bayan o dahil olmak üzere kimse kılık kıyafet düzenine uymuyor bu kız kapalı geldi diye herkesin rengi değişti

adaletse herkese adalet millet eşofmanla gelir sesini çıkartmazsın(eğitim sen 4+4+4 eyleminde sivil gelenler hakkında hiçbir işlem yapılmadı)

kıza helal olsun hakkını aradı susmadı kıza şimdi onlar düşünsün hele herifin biri var bir kere desen ceket giymedi sorusturmaya gelsinler müdürle aram çok iyi ama ilk ben anlatacağım milletin okula nasıl geldiğini

Sendikanın aldığı kararla iş yürüten çalışanlara hiçbir ceza verilemez souşturma açılamaz.Sendikasının kararına uyan çalışanlar sorumlu değil sendika başkanları sorumludur bu sebeple bu işler sendikalar sorulur dava açılsa bile sendika kararı olduğundan dava düşer.

bu arada müfettişler ne kadar geçersiz olsa da tutanak tutuyorlar. ama bu tutanakların muhatabı olan öğretmenler kesinlikle imza atmamalıdır. bu konuda arkadaşlarımı haberdar edelim.

dindar bir insan sayılmam ama başörtüsüyle okula gelmek isteyen öğretmene öğrenciye sonsuz saygı duyarım. aynı şekilde başı açık bayan öğretmenlere de.. insan hissettiği gibi yaşamalı bence
neden insanlar belirli bir şeklin içine sokulmaya çalışılır, giyinmek konusunda neden kısıtlanır anlamam.
olay insanın zihnindedir.
geri kalan şekilciliktir.

İstanbul Büyükşehir ve İstanbul Özel İdaresi, dünyanın tek demir kilisesi olan Bulgar Sveti Stefan Kilisesi’ni 3 milyon liraya restore ediyor. Demir Kilise sevinci yaşayan Bulgar Eksarhlığı Vakfı, Şişli’de iade edilen 70 dönüm arsayla da maddi sıkıntıdan kurtuldu.
YILLARDIR 2 bin 200 lira kira geliriyle ayakta durmaya çalışan Bulgar Eksarhlığı Vakfı, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Fatih’teki Sveti Stefan Kilisesi (Demir Kilise) restorasyonu ve Şişli’de milyonluk arsasına kavuşmanın sevincini yaşıyor.
1921 yılında Hıristiyan Ortodoks Cemaati tarafından kurulan Bulgar Eksarhlığı Vakfı’na ait tamamen dökme demirden yapılan kilise, 143 yıl sonra İstanbul İl Özel İdaresi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 milyon lira harcanarak yenileniyor.

işte akp icraatları bu milletin parasıyla bu kaçıncı kilise tamiri yapıldı. başörtüsünü göremeyen başbakan milletin kilisesine 3 milyon lira harcıyor. biz camimizi tamir ettirmek için halktan para toplarken akp kiliseleri tamir ettiriyor rum okullarını açıyor. sizde bu hükümettetn din iman bekliyorsunuz ve hala destekliyorsunuz. ya aklınız yok yada işinize gelmiyor

mustafatoker' Alıntı:
İstanbul Büyükşehir ve İstanbul Özel İdaresi, dünyanın tek demir kilisesi olan Bulgar Sveti Stefan Kilisesi’ni 3 milyon liraya restore ediyor. Demir Kilise sevinci yaşayan Bulgar Eksarhlığı Vakfı, Şişli’de iade edilen 70 dönüm arsayla da maddi sıkıntıdan kurtuldu.
YILLARDIR 2 bin 200 lira kira geliriyle ayakta durmaya çalışan Bulgar Eksarhlığı Vakfı, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Fatih’teki Sveti Stefan Kilisesi (Demir Kilise) restorasyonu ve Şişli’de milyonluk arsasına kavuşmanın sevincini yaşıyor.
1921 yılında Hıristiyan Ortodoks Cemaati tarafından kurulan Bulgar Eksarhlığı Vakfı’na ait tamamen dökme demirden yapılan kilise, 143 yıl sonra İstanbul İl Özel İdaresi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 milyon lira harcanarak yenileniyor.

işte akp icraatları bu milletin parasıyla bu kaçıncı kilise tamiri yapıldı. başörtüsünü göremeyen başbakan milletin kilisesine 3 milyon lira harcıyor. biz camimizi tamir ettirmek için halktan para toplarken akp kiliseleri tamir ettiriyor rum okullarını açıyor. sizde bu hükümettetn din iman bekliyorsunuz ve hala destekliyorsunuz. ya aklınız yok yada işinize gelmiyor

bahsettiğiniz kilise tarihi eser mi?
çok turist çekeceğe benziyor.

fberkdemir' Alıntı:
Sarı zarf yedik, soruşturma da yakında :o

HOCAM MÜDÜRLER ARTIK SARI ZARF VEREMİYORLAR DİYE BİLİYORUM. CEZA YETKİLERİ KISITLANDI DİYE. Bİ ZARF TA ZAMANIN BİRİNDE BANA VERECEKTİ DE CANIM MÜDÜRÜM :? O ZAMAN KONUŞULMUŞTU. SORADAN ZARFI GERİ ALDI CİMRİ ADAM :P

zorunlu/serbest paradoksunda ilginç olan ne savunanların ne de karşı çıkanların herhangi bir hukuki basvuruda bulunmamaları.. :o
Ne olcak acep?
Bindik Bir Alamete Gideyoz Kıyamete - Cem karaca

veliozkan' Alıntı:
bursadaki 17 ilçe milli eğitim müdürlüğüne bilgi edinme için başvurduk. ilçenizdeki okullarda bu eylem uygulanmaktamıdır. uygulanmakta ise ne tür işlemler yapılmıştır şeklinde. ilçeden de aynı cevap geldi: ilçemiz sınırlarında bu tür bir olay tespit edilmemiştir. kısacası böyle bir eylem yoktur. eylem yaptığını sanan arkadaşlar aslında eylem falan yapmıyorlar. bu kadar büyük gürültüyle başlatılar eylem kayıtlara geçmedi.

bu sadece senin hüsnü kuruntun arkadaşım, yeterince kişi eyleme katılıyor. bizim farkımız, işimizi bırakıp kaldırım taşlarını söküp polise saldırmak yerine, demokratik bir şekilde işimizi aksatmadan, kırıp dökmeden insanlara ve kamu malına zarar vermeden eylem yapabilmemizde.

veliozkan' Alıntı:
neden bir girişim yok hükümetten? --- gündemde yeni anayasa yazım çalışmalarını biliyorsunuz. türk kelimesinin olmadığı, doğuda özerklik midir, federasyon mudur, pkk nın istediği şekilde bir yapının oluşacağı, başbakanın istediği başkanlık-modern padişahlık- sisteminin getirileceği ve 657 ile korunan iş güvencemizin, tazminat ve ek ödeme hakkımızın vs. haklarımızın olmadığı bir anayasa tamamlandığında akpli ve bdp li vekillerin oyuyla referanduma gidilecek sayıya ulaşılacak. bu noktada yeni anayasaya evet oyu istemek için hükümetin elinde eşsiz bir koz olacak. -bakın sizin için bir anayasa yaptık ve türbana özgürlük verdik, gelin bu anayasaya evet deyin de biz bunu güvence altına alalılm- diyecek. yoksa yönetmeliğin değişmesi 5 dakikalık iştir. bunu her an yapabilir. ama böyle bir kozu harcamak istemiyor.

Sanırım ankara da yürütülen çalışmaların tamamı hakkında sana tam rapor sunuluyor herşeyden bu kadar eminsin. ve yine sanıyorum ki öğretmen değil strateji uzmanısın.

veliozkan' Alıntı:
serbest olsun kardeşim, istediğim gibi gelmeliyim okula? -- türban farz mıdır değil midir? neyi saklar, kimden saklar? elbette bu konuda söylenecekler vardır. ancak olayın bu boyutuna girmeyeceğim.

Kaç yıl ilahiyat eğitimi aldın? Halife misin ? Diyanet işleri başkanı mı? neye dayanarak din hakkında bu kadar kesin fetva seviyesinde karar verebiliyorsun?

veliozkan' Alıntı:
özgürlük adı altında bu eyleme katılan kadın öğretmenlerimize söyleyeceğim kısa birşey var: sizi bu eyleme sürükleyenlerin ilerleyen süreçte ortaya atacakları eylem konusu ayrı bir öğretmenler odası talebi olacaktır. çünkü bu bir haktır, kadınlarla erkeklerin aynı odada bulunmaları uygun değildir, kadınlara ayrı oda için eylem yapıyoruz arkadaşlar denilecektir. ardından kadın öğretmenlerimizden erkek öğrencilerin olduğu sınıfta derse girmemek için eylem yapmaları istenecektir. çünkü bu öğrenciler bir yaştan sonra fiziksel ve biyolojik gelişimini tamamlamış olurlar ve müslüman bir kadının bu kadar erkekle, müslüman bir erkeğin bu kadar kızla 25-30 metrekare odada bir arada bulunması elbette uygun değildir. nihayetinde varacağı nokta -kadının ne işi varmış çalışmakla, otursun evinde ev işi yapsın çocuk doğursun- dur. öğretmenlerimiz bu bilinçle eylemlerine devam etsinler.

burada da kadın üzerinden giderken erkekleri düşünmediğin için zaten yazdıklarınla kendi çelişkini oluşturyorsun. Aynı düz mantığınla kızların sınıfına girecek bayan hocalara da ihtiyaç olacaktır ! Aynı düz mantığınla kadınlara bakacak bayan doktorlar olmalıdır! yine aynı düz mantığınla tüm alanlarda zaten bayanlara hizmet verecek bayanlara ihtiyaç duyulacak dolayısı ile iddia ettiğin gibi bayanlar evde otursun diye bir mantık ortaya çıkamaz.

veliozkan' Alıntı:
bu eylem sözde kadına özgürlük adı altında yürütülmektedir. ancak bunu başlatan sendika sadece eşinden boşanmak istedi diye mahkeme kapısında öldürülen yüzlerce kadın için ne yapmıştır? ülkede kadının boşanmayı isteme özgürlüğü yoktur. tasarısını hazırladıkları ve şiddetle destekledikleri 4+4+4 sistemi sonrasında 136 bin öğrenci okuldan kaydını sildirdi, %78 si kız öğrencilerdir. kız örencilerin ülkede eğitim alma özgürlüğü yoktur. sendika bu öğrencilerin okula devam etmesi için ne yapmıştır.

Bu söylediklerinin bir sen ile ne ilgisi var? Bir-sen mi bu sorunların sebebi? bir sen olmasa bunlar bu ülkede olmuyor mu? eğer demek istediğin 'dinsel düşünce yüzünden bunlar oluyor' ise, sen dinden bi habersin. Ayetlerde derki 'Erkeklerin kadın üzerinde hakkı olduğu gibi kadınında erkek üzerinde hakkı vardır'. hadis : 'Sizden en hayırlınız eşine iyi davranandır' (Peygamber efendimiz s.a.v erkeklere bunu söylemiştir.) Ayrıca herhangi bir kişiyi haksız yere öldürmek dinde ki en büyük günahlardandır. Ve yine haksız bir şekilde bir kişiyi dövmekte öyle. Yanisi eğer bunu dinle bağdaştırmak istiyorsan bunların dini bilen kişilerce yapılmayacağıdır. Kaldı ki Türkiye de özellikle doğuda erken evlilik çok yaygındır. Evlenen kız okula gidemezdi yasal olarak. artık gidebiliyor.

veliozkan' Alıntı:
sivil ittatsizlik eylemi midir? -- itaatsizlik mevcut otoriteye baş kaldırmakla olur. yapamazsın dediğini yapmakla olur. mevcut iktidarın bu eyleme bir tepkisi var mı? yok. aksine istediği tam da okullara türbanla gelinmesi, dağınık bir kıyafet giyerek devlet ciddiyetinin zedelenmesidir. memur-senin yaptığı bu yöndedir. dolayısıyla bu bir itaatsizlik değil tam itaat eylemidir.

Kavram algın yanlış. hukuk devleti kanun ve yönetmeliklerle yönetilir. bu otoritenin kendisidir. mevcut yönetmeliğe karşı yapılan bu eylemde otoriteye başkaldırıdır zaten. Kaldı ki kravatla, başı açıklıkla devletin saygısı geliyorsa o devleti kimse sallamaz. Sen kendini inkar edersen, insanlarını ve yaşayışlarını inkar edersin senin zaten saygın olmaz. bunların ötesinde kadının bacağını göstermesi, göğüslerini göstermesi,gösterilenlerin büyüklüğü müdür? saygının büyüklük göstergesi. Ülkemizde ki en önemli göstergesi de üniversitelerdir. Ülkemizin en saygın kurumları arsında olan üniversitelerde insanlar istediği gibi giyinebilmektedirler.

veliozkan' Alıntı:
bir-sen üyelerinin çoğu da bu eylemi içine sindirememiştir ancak yöneticilerin gönderdikleri mesajlar, okul ziyaretleri ve ısrarları sonucu gönülsüz bu eyleme katılmışlardır. bulundukları konumdan kendileri de rahatsızdırlar. okullarda çok net görülmektedir.
not: söz uçar yazı kalır...

Maalesef bu da senin hüsnü kuruntun. Herkes gayet içine sindirerek, zevkle ve istekle bu eyleme katılmakta. İnsanların istediği gibi inanması en temel anayasal özgürlüğüdür. Dolayısıyla da sağlık, çalışma güvenliği gibi çok zorunlu şartlar olmadıkça da istedikleri gibi giyinmek onların hakkıdır.

tayinci42' Alıntı:
mustafatoker' Alıntı:

bahsettiğiniz kilise tarihi eser mi?
çok turist çekeceğe benziyor.

bu kilise müze olarak açılmıyor bu kilise hiristiyanların hizmetine açılıyor

tayinci42' Alıntı:
veliozkan' Alıntı:
islamın şartları:
1 kelime-i şahadet getirmek
2.namaz kılmak
3.oruç tutmak
4.zekat vermek
5.hacca gitmek

imanın şartları:
1.Allah ın varlığına ve birliğine inanmak
2.meleklere inanmak
3.kitaplara inanmak
4.peygamberlere inanmak
5.ahirete inanmak
6.hayır ve şerrin Allah tan geldiğine inanmak

başörtüsü nerde?

:puhaha:

son 2-3 ayda okuduğum en saçma mesaj bu oldu.

Kuran-ı Kerim en güzel rehberdir,bunlar yetmez,açıp tefsirleri okursanız anlayacaksınız ne nerede...! Kulaktan dolma öğretilerle sizi ikna etmek imkansız,,,

Allah derki :
Gerçeği görmek için etraflarına bakmazlar ve bakamazlar. Hem önlerinden bir sed, arkalarından bir sed çekmişizdir. Kendilerini sarmışızdır da artık baksalar da görmezler..(yasin suresi ,9)

başörtümla girmeye devam ediyorum. Ama müdürüm eski samimiyetini göstermiyor selamıma bile zor cevap veriyor..sürekli farklı konularda uyarıyor tehditvari kaba konuşmalar...az önce geldi çelişkili abuk sabuk şeyler dedi gitti, hiçbir lafının altında kalmadım, inceldiği yerden kopsun artık...Hakk'tan korkmayı unutturup halktan korkutmaya çalıştı bizi hep bu zihniyet..

ya bu aslında bu kadar zor bir unsur değil sen hükümet olarak genelkurmay başkanını bile içeri alabiliyorsan artık bir yönetmelikle bu sorunu gerçekten çözmek istiyorsan çözersin. demekki gerçekten çözmek istemiyor diye düşünüyorum. ayrıca eylemlerde genelde eyleme katılanların sayıları istenirdi. şimdi bizim ilçede soran yok eyleme katılan varmı yok mu diye.

veliozkan' Alıntı:
islamın şartları:
2.namaz kılmak
3.oruç tutmak
4.zekat vermek
5.hacca gitmek

imanın şartları:
2.meleklere inanmak
3.kitaplara inanmak
4.peygamberlere inanmak
5.ahirete inanmak

başörtüsü nerde?
çok güldürdünüz beni.. :D bu mantıkla gidersek eğer; hırsızlık, kul hakkı, gıybet vs vs.. de serbest olmalı...bunlar temel başlıklar. o başlıkların altı zahmet edip okuyup anlamak istemeyeceğiniz kadar geniş. "Kitaplarına inanmak" tamam inandım demekle olmuyor orda ne diyor acaba diye merak edene her şey için doğru yol var

şeffaf' Alıntı:
başörtümla girmeye devam ediyorum. Ama müdürüm eski samimiyetini göstermiyor selamıma bile zor cevap veriyor..sürekli farklı konularda uyarıyor tehditvari kaba konuşmalar...az önce geldi çelişkili abuk sabuk şeyler dedi gitti, hiçbir lafının altında kalmadım, inceldiği yerden kopsun artık...Hakk'tan korkmayı unutturup halktan korkutmaya çalıştı bizi hep bu zihniyet..

hocam hiç çekinmeyin şahsen arkanızdayım hatta özelden müdürün bilgilerini yollayın elimizden geleni yaparız inşallah.
Artık Rüzgar müslümanlığını yaşamak isteyenlerin lehine döndü bu Allah'ın takdiri önceden müslümanların aleyhine esiyordu o da Allah'ın takdiriydi şüphesiz, bunu şöyle açıklayabiliriz; Nasıl Mevla şeytana mühlet verdi aynı şekilde müslümanların aleyhine çalışanlara da mühlet vermişti o mühlet bitti sıra müslümanlarda tekrar....Tabi bu yer değiştirme kulların niyet ve amellerine göre değiştirilir.

Vallah ben memnunum arkadaşlar raht rahat geliyorum okula kot pantol kazak. Zaten yıllardır isyan ediyordum her yerde özellikle bilgisayar öğretmenlerine serbest olması için. İnşallah kanunlaşır buda herkes istediğini giyer.Başörtüsüde takar, mini etekde giyer, top sakalda bırakır vs. nedir bu ya bu çağda şunu giyme bunu giyme... Yobazlık başka bişey değil

Aslında baş örtü sorununu şöylede halledebiliriz karşı çıkan arkadaşlar için. Bir yasa çıkarılacak herkes bundan sonra başörtü takmak zorundadır. Bakın empati nasıl yaptırılıyor, zorla başı açtırılanların halinden ancak böyle anlayacaklar sanırım.

uyusuk' Alıntı:
Aslında baş örtü sorununu şöylede halledebiliriz karşı çıkan arkadaşlar için. Bir yasa çıkarılacak herkes bundan sonra başörtü takmak zorundadır. Bakın empati nasıl yaptırılıyor, zorla başı açtırılanların halinden ancak böyle anlayacaklar sanırım.

olur mu hocam zor başörtüleri açtırırken normaldi onlar için ama zorla kapansalar işkence derler , mahalle baskısı derler alimallah :D

suvari58' Alıntı:
veliozkan' Alıntı:
tasarısını hazırladıkları ve şiddetle destekledikleri 4+4+4 sistemi sonrasında 136 bin öğrenci okuldan kaydını sildirdi, %78 si kız öğrencilerdir. kız örencilerin ülkede eğitim alma özgürlüğü yoktur.
Bu kızlar nereye gitti biliyor musunuz?
Kendilerine 4+4+4 sisteminde 8 yıllık zorunlu eğitim dayatılmadığı için dışarıda okul bitirme şanslarını kullanıyorlar.
Neden çünkü kızlarının başlarını açılmasını istemiyorlar.Devletin verdiği bu haktan yararlanıyorlar.Çaktın mı?
Kimsenin eğitimden,okuldan kaçtığı yada hükümetin kızları okuldan soğuttuğu yok.
Kimi kandırıyorsun sen?
Tipik bir militan zihniyeti.
Herşey tu ka ka size göre.

Hele o yazdığın senaryoya çok gülüyorum.2013'te sen neyin kafasını yaşıyorsun be adam.
Siz istiyorsunuz ki benim anamda,kızımda,torunlarımda,onlarında torunları,çocukları bu meselelerle uğraşsınlar.
Ülkemiz bütün enerjisini,terör ve irtica korkusuyla on yıllarını harcasın,bir metre ileriye ülke olarak gitmeyelim,kalkınmayalım,rahat yüzü görmeyelim,hep bu yapay korkularla yıllarımızı harcayalım öyle mi?

Elin Polonyasında her sınıfta Haç işareti var,koridorlarda Rahibeler manevi telkinlerde bulunuyorlar çocuklarına.
Dandik bir polonya kadar da mı olamıyoruz?Çok mu bu bize?
Ne geçecek elinize/ellerinize?

Söyle veliözkan söyle.
Bana şöyle adam akıllı anlat,
İkna et beni.
Öyle bir mantıklı gerekçen olsun ki sustursun beni..
:+1: :+1:

Hocam size sonuna kadar katılıyorum..işlerine gelince bunlar yobaz cahil kesim derler aynı zamanda da başörtüleriyle okula gelmesinler(okumasınlar) diye mücadele verirler.

mustafatoker' Alıntı:

olayı çarpıtmakta üstünüze yok "mustafatoker" bey.alemin tek akıllısı sizsiniz dimi ülkenin %50 si aptal , akılsız ve kör.Bırakın artık bu zihniyetleri demokrasi deyince mangalda kül bırakmazsınız sizin düşündükleriniz dışında bişey söylendiği zaman bunlar akılsız benim gibi göremiyor dersiniz..

ben de 18 inden beri türbanımla dersime giriyorum lisede çalışıyorum
hamd olsun hayal bile edemediğim birşeyi yaşıyorum.
ben emekli filan olduktan sonra türban belki gelir diyordum.ama türbanlı çalışıyorum:)

Hiç korkum yok.Hatt aslında kapalı olup da açık giren hocalara üzülüyorum keşke cesaretleri olsa
TCK nın 118.maddesine göre sendika eylemlerine katılma hakkımız var.bizi engellemek isteyen olursa onlara 6 ay - 2 yıl ceza hakkı var
Hakk ımızı bilelim hadlerini bilsinler inşallah:)

şeffaf' Alıntı:
Bizdede aynı durum var. Ben erkek öğretmenlerle kankayımdır okulda. Herkesle aram çok iyidir. Şakalaşmalar, samimiyet üst seviyededir. Fakat Eyleme başladıktan sonra bu arkadaşlardan bana selam vermeyi ve konuşmayı kesenler var. Varın siz düşünün. Bunların arkadaşlığıda, samimiyetide kendileri gibi görünüp kendileri gibi yaşarsan sürüyormuş demekki. İşte demokrasi, insan hakkı vs gibi safsataları sıklıkla kullanan bu kişiler aslında ne denli yobaz olduklarını göstermiş oldular. Aslında acıyorum bunlara. İçten içe kendilerini yiyip bitiriyorlar. Yasal olarak herhangi bir yaptırımada maruz kalmadığımız için hasetlerinden çatlamak üzereler.. Her fırsatta içlerindeki zehri kusmaya gayret gösteriyorlar. Nöbetçi olduklarında nöbet defterine üzerlerine vazifeymiş gibi başörtüsüyle ve kravatsız derse giren öğretmenlerin adını yazıyorlar. Yazık ya cidden her geçen gün gözümde gitgide daha da küçülüyorlar.

adrenaline' Alıntı:
şeffaf' Alıntı:
Bizdede aynı durum var. Ben erkek öğretmenlerle kankayımdır okulda. Herkesle aram çok iyidir. Şakalaşmalar, samimiyet üst seviyededir. Fakat Eyleme başladıktan sonra bu arkadaşlardan bana selam vermeyi ve konuşmayı kesenler var. Varın siz düşünün. Bunların arkadaşlığıda, samimiyetide kendileri gibi görünüp kendileri gibi yaşarsan sürüyormuş demekki. İşte demokrasi, insan hakkı vs gibi safsataları sıklıkla kullanan bu kişiler aslında ne denli yobaz olduklarını göstermiş oldular. Aslında acıyorum bunlara. İçten içe kendilerini yiyip bitiriyorlar. Yasal olarak herhangi bir yaptırımada maruz kalmadığımız için hasetlerinden çatlamak üzereler.. Her fırsatta içlerindeki zehri kusmaya gayret gösteriyorlar. Nöbetçi olduklarında nöbet defterine üzerlerine vazifeymiş gibi başörtüsüyle ve kravatsız derse giren öğretmenlerin adını yazıyorlar. Yazık ya cidden her geçen gün gözümde gitgide daha da küçülüyorlar.

siz aldırmayın hocam onlara , bize bizden olanlar yeter ;)

veliozkan' Alıntı:
islamın şartları:
2.namaz kılmak
3.oruç tutmak
4.zekat vermek
5.hacca gitmek

imanın şartları:
2.meleklere inanmak
3.kitaplara inanmak
4.peygamberlere inanmak
5.ahirete inanmak

başörtüsü nerde?

başörtüsü kitabın içinde arkadaşım
http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilast ... 24&ayet=31

burdan oku. kitaba da inanmıyosan ne diyelim sana.

derselkc' Alıntı:
mustafatoker' Alıntı:

olayı çarpıtmakta üstünüze yok "mustafatoker" bey.alemin tek akıllısı sizsiniz dimi ülkenin %50 si aptal , akılsız ve kör.Bırakın artık bu zihniyetleri demokrasi deyince mangalda kül bırakmazsınız sizin düşündükleriniz dışında bişey söylendiği zaman bunlar akılsız benim gibi göremiyor dersiniz..

alemin tek akıllısı ben değilim ama ülkede 63 tane akıllı adam var. akıllı adam arıyorsan oraya bakacaksın.
apoyu bile ulusal kahraman ilan etmiş olanlar 11 yılda hala başörtüsünü çözemiyorsa bunda bir sorun yokmu?
adam gibi biri çıksın bu sorunun neden çözülemediğini açıklasın. 11 yılda hiristiyanlara ve musevilere verilen haklar müslümanlara verilmedi.

Geri