Sinirimden ağladım!!!

Kodla Büyü

naimeozer

Aktif Üye
Bu mesleği seçtiğim güne deyip başlamak istiyorum. Bıktırdılar ya bıktırdılar.
Bi cinnet herşeyi çözecek.
Okul müdürünün yanına giriyorum bişey imzalatmak için.
Diyor ki "Hocam BT sınıfına nöbetçi öğrenci koysak açmıyormuşsunuz öğrenciler araştırma yapamıyormuş"
Diyorum ki "hocam il teneffüs 20 dk ve öğle arası 40 dk açıyorum"
Israrla tekrarlıyor. Öğrenciler böyle diyor falan filan. 5dklık diyolog.
Tabi burda bişey yok.
Zil çaldıktan sonra gelen bikaç öğrenciyi almadım onlar demiştir diye.
Yok bir öğretmenimiz şikayet etti demez mi.
Cinler tepemde.
Son ders kim dedi diye sordum başka bi hocaya.
Sınıf öğretmenlerinden biriymiş.
Ona da dedim ki Hocam bi rahatsızlık duyduğunuz konu varsa keşke önce gelip durumu bana sorsaydınız, müdüre gitmeseydiniz. Yok ben şikayet anlaımda demedim de falan filan. Herkes ne deyi nasıl dediğine dikkat edecek o zaman dedim.
Sonra müdür gelmiş ben size sert bi şekilde mi söyledim falan diye.
Ona da siz zaten bana sert bi şekilde söyleyemezsiniz. konu o değil. O sınıf da dingonun ahırı değil falan diye o sinirle bi sürü şey çıktı ağzımdan. Vel hasıl bikaç damla göz yaşı da.
Şimdi bu işgüzarlık değil de nedir?

sen iyisini yapmışsın! herkes haddini bilecek o kadar! sen onlara değil onlar sana muhtaç! benim internetim çekmiyo diye geldiğinde o ispiyoncu bakarım deyip göndereceksin ama ertesi gün belki bakacaksın!

Herşeyi güzel güzel söyledim de bi de göz yaşımı sonuna kadar tutaydım.
Sinirlenince gözüm doluyor napayım ya :cry:
Müdüre de ben işimi dört dörtlük yapmaya çalışırken iki öğrencinin lafıyla kimse beni zan altında bırakamaz dedim.
Ama sinirim hala geçmedi. :verymad:

hocam kendiniz kasmayın. Siz ciğerinizi patlatsanız kimseye yaranamazsınız bu sebeple rahatınıza bakın.Müdür öğle demişse demiştir.
Günde bin tane velet geliyor hangi birini memnun edeceksin müdür bey deyip çıkacaksın.Rahat olacaksın kimseyi sallamayacaksın.

easytr' Alıntı:
hocam her tenefüs labları açık tutmaya özen gösterin. ilk tenefüs ve öğle arası değil sadece. bizim işimiz bu çünkü.

yanlış düşünüyorsunuz hocam. araştırma yapmanın da belli bir saati olmalı öğretmenin dinlenme vakti olması gerektiği gibi.

easytr' Alıntı:
hocam her tenefüs labları açık tutmaya özen gösterin. ilk tenefüs ve öğle arası değil sadece. bizim işimiz bu çünkü.

hocam bu dediğiniz her okulda sökmez. btr olup bir de her sınıfta bilgisayar projeksiyon olan 1500 kişilik bir okula düş de göreyim ben seni tenefüslerde.O lab başı boş kaldımı içinde neler yapıyolar...

easytr' Alıntı:
İşimiz lab açmak mı hocam görevimiz bile değil bu. Öğle arası benim yemek yeme gibi bi hakkım yok mu?
7 dk teneffüste ne araştırması yapabilirler. bilgisayarlar külüstür aç kapa zaten 5 dk sürüyor.
Üstelik çoğu zaman da orada oluyorum. Çıktılarını falan alıyorum.
Diğer zamanlarda da diğer öğretmenlerin işlerini yapıyorum. Web sayfasıyla ilgili haber topluyorum o bu. 3 teneffüs var zaten anca iki öğrenci üç öğretmen yakalayabiliyorum.

ismailt' Alıntı:
hocam kendiniz kasmayın. Siz ciğerinizi patlatsanız kimseye yaranamazsınız bu sebeple rahatınıza bakın.Müdür öğle demişse demiştir.
Günde bin tane velet geliyor hangi birini memnun edeceksin müdür bey deyip çıkacaksın.Rahat olacaksın kimseyi sallamayacaksın.

Aslında bu sadece patlamaydı hocam yeni gelen fen öğretmeni, sürekli yemekteyken hep birlikte sınıflarda bilgisayar koysanız hocam slaytlarım var izletemiyorum diyor. Bi bilg toplamıştım hurdalardan ama fare klavye yoktu. 100 kez söyleyip aldırdım. Monitör kasayı yüklenmişim sınıfa kuruyorum. Hocam bu burda çok büyük oldu kurmasak mı demez mi :verymad:
Bugün herşey üst üste geldi.

by_katliam' Alıntı:
her tenefüs açık tutun,sizde gidin öğretmenler odasında oturun ilgilenmeyin..

Bozulanları yapacak olan yine ben hocam. Kulaklığı sen kullanacaksın ben kullanıcam diye kırmışlar 5 dk başkasının uygulamasını düzeltirken.
Köy okulu kırılan bozulan geri gelmiyor ki :?
Düzen kurana kadar göbeğim çatladı. Antika makinelerle

easytr' Alıntı:

biz daha işimizin ne olduğunu bilmiyoruz
ne demek her teneffüs labı açık tut.
Belirli bir saat belirlersin o saatte açarsın buna kimse de karışamaz.

easytr' Alıntı:
bi tenefüse ağız tadıyla çıkamıyoruz.. :verymad:

naimeozer' Alıntı:
ismailt' Alıntı:

Aslında bu sadece patlamaydı hocam yeni gelen fen öğretmeni, sürekli yemekteyken hep birlikte sınıflarda bilgisayar koysanız hocam slaytlarım var izletemiyorum diyor. Bi bilg toplamıştım hurdalardan ama fare klavye yoktu. 100 kez söyleyip aldırdım. Monitör kasayı yüklenmişim sınıfa kuruyorum. Hocam bu burda çok büyük oldu kurmasak mı demez mi :verymad:
hocam hem derse girip hem de görevlendime ile btr olmak tam bir muamma bu yüzden angaryacı muamelesi görüyoruz.Siteyi sallayın. Teneffüslerde açmayın. Müdür bir söyler 2 söyler tamam dersiniz sonra uyarı verir en ço yapabilieceği de btr olmanızı engellemek bu tehditle geldiğinde de hocam o zaman beni kaybedersiniz dersime girer çıkarım elimi hiç birşeye sürmem dedin mi zonk diye kalır

ismailt' Alıntı:
naimeozer' Alıntı:
ismailt' Alıntı:

hocam hem derse girip hem de görevlendime ile btr olmak tam bir muamma bu yüzden angaryacı muamelesi görüyoruz.Siteyi sallayın. Teneffüslerde açmayın. Müdür bir söyler 2 söyler tamam dersiniz sonra uyarı verir en ço yapabilieceği de btr olmanızı engellemek bu tehditle geldiğinde de hocam o zaman beni kaybedersiniz dersime girer çıkarım elimi hiç birşeye sürmem dedin mi zonk diye kalır
bt rehberlik görevini engelleyebilme imkanları var mı peki?

eras63' Alıntı:
easytr' Alıntı:
bi tenefüse ağız tadıyla çıkamıyoruz.. :verymad:

Arkadaşlar meslek lisesinden geldim ben eş durumuyla mecburen. 58 saat derse girer. 7 labı işler tutardık. İdarenin işi bitmezdi. Öğretmenlerden çocuğunun ödevini flash bellekten cdye çektirmek için bile gelen olurdu. Ama kimse emri vaki sen sanki onlarla aynı statüde değilmişsin gibi davranmazdı. Olmuyor deyince olmazdı. Yapaamadı diye arkamızdan konuşulmazdı. Nöbeti yok bişeyi yok ohhh yatış gibi cümleler kurulmazdı. Bedenim yorulurdu fakat kafam rahat olurdu. İyi ve ait hissederdim. 2 yıllık mezunu gelen öğretmenler, önüne gelen branştan BTR olan okullarda maalesef onlardan çok daha fazla puanlarla üniversiteye girdiğimizi, ne kadar ağır bi eğitim aldığımız unutup, küçümsemeye kalkıyorlar işte buna da izin vermem.
Benim de dersim var 40 dk kafam kazan gibi oluyor. İlk saatlere ders koydurmadım. Diğer derslerden çıkıncada 10 dk dinlenmişim çok mu ya.

Arkadaşlar yeni BTR yazısında LAB tenefüslerde açık tutulacak diye bir şey yazmıyordu sanırım. Ben mi gözden kaçırdım. BTR olarak da açık tutmamız gerekiyor muki haala?

boşverin hocam ya sallayın... ben artık iice sallıyorum....çünkü insanlık icabı nasılsın diyeceklerine bilgisayarlarının derdini anlatan şahıslardan bıktım usandım.. öğretmenler odasına neredeyse haftada bir uğruyorum.... bana da "neden ortalıkta görünmediğimi" soruyorlar... ben de yoğunum diyip geçiyorum..artık ne bu okul umrumda, ne de öğretmenlerin derdi...sadece öğretmenim okulda, dersim bitince de diğer öğretmenler gibi kaçıyorum okuldan....inanı öğrencilerle uğraşmak, öğretmenlerle uğraşmaktan daha basit...

M. E. B. İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
İlk Yayın: RG. 27.08.2003, 25212- TD. Eylül 2003, 2552
DEĞİŞİKLİKLER
R.G. 21.10.2004, 25620- T.D. Kasım 2004, 2566 / R.G. 24.06.2005, 25855- T.D. Ağustos 2005, 2575 R.G. 02.05.2006, 26156- T.D. Mayıs 2006, 2584 / R.G. 09.06.2007, 26547- T.D. Temmuz 2007, 2598
R.G. 20.08.2007, 26619- T.D. Eylül 2007, 2600 / R.G. 05.10.2007, 26664- T.D. Kasım 2007, 2602
R.G. 26.12.2007, 26738- T.D. Ocak 2008, 2604 / R.G. 24.12.2008, 27090- T.D. Aralık 2008, 2615 ek
R.G. 10.07.2010, 27637- T.D. ---------------------/ R.G. 21.07.2012, 28360- T.D.
R.G. 01.08.2012, 28371- TD.

Ders Etüt ve Dinlenme Süreleri
Madde 9 :— Bir ders saati süresi 40 dakikadır. Gerektiğinde dersin özelliği ve öğrenci düzeyi dikkate alınarak blok ders uygulaması yapılabilir. Okul yönetimince teneffüsler için en az 10 dakika zaman ayrılır. Beslenme yapılan teneffüsün süresi 20 dakikadır.
Normal öğretim yapan okullarda yemek ve dinlenme için en az 40, en çok 60 dakika süre verilmesi esastır. Ancak, bu süre, valiliklerce okul ve çevrenin şartlarına göre de düzenlenebilir. Yatılı bölge ortaokullarında etüt için günde iki ders saati ayrılır. (Değişti: R.G. 21/07/2012- 28360)
Özendirici önlemlerle ilköğretim kurumlarında ana sınıfı açılması ve öğrenci sayısının artırılması sağlanır. Okulun öğretim şekline bakılmaksızın ana sınıflarında ikili eğitim yapılır. Ancak, ikili eğitim için grup oluşturacak sayıda çocuk bulunamadığı takdirde yarım gün eğitim de yapılabilir.
(Değişti: R.G. 02/05/2006, 26156 -T.D. Mayıs 2006, 2584, Md. 5

Yönetmelik açık galiba, yapılması istenen çalışmanın! etüt mü, teneffüs mü ne olduğunu ben bulamadım...Gidin çayınızı çorbanızı paşalar gibi tenefüste yudumlayın, çalışma usullerine uyun,fazla da takmayın bi şey olmaz...

Valla sevgili hocalarım, ben hayatım boyunca işkolik bi insan oldum.
Bu okula gelir gelmez herşeyi yaptım düzen kurdum.
Çalış çalış iki öğrencinin lafıyla arkandan sanki hiçbişey yapmıyormuş muhabbeti dönsün.
İnanın tüm boşluklarımda ya forumdayım, ya pcnet ya chip yada oralarda duyduğum şeylerin araştırmasını yapmakta.
Bilişimle ilgili olmayan hiç birşey yapmıyorum. Panomu dört dörtlük yapmaya gayret ediyorum.
İdare ufak tefek görevim olan bi iş verdiğinde en kısa zamanda detayıyla hazırlıyorum.
Müdürüm de farkında.
Okula ağ haritası bile yaptım. Ölçtüm hesapladım.
Zaten meslek lisesinden sonra kendimi faydalı hissettirecek herşeyi deniyorum.
Ama başka öğretmenlerin ne derdi var görevlendirmemizle anlamıyorum.
Sanki onlar ödüyor ekdersimizi.
Valla iyice soğudum.
BTR hiç istemiyorum aslında.
Ama 7 saat ders var bu sefer beden müzik tekno tasarım ne bulursa veriyorlar. okul köy okulu başka yere gitme gibi bi alternatif de yok. Bi de 15 saat dersi 5 güne yayıyorlar mı? bari btr olayım diyorsun.

easytr' Alıntı:
hocam senin iyi niyetinden şüpheliyim. başka yerlerde yaptığın yorumlarda da öğretmenlerimizi suçlayıcı tavırlar içerisine giriyorsunuz . yakışmıyor. tenefüslerde öğretmenin dinlenmek hakkıdır her tenefüs açık kalacak diye bir kural yoktur. lütfen kendinizi de öğretmenlerimizin yerine koyun sonuçta biyonik insanlar değiliz

formatörlük varken sınıfı açık tutabilirdik ama btr olduktan sonra öyle bir ibare ne gördüm ne duydum araştırma yapacam diyenler genelde oyun oynamaya gelenler. Haa bazı öğrenciler öğle arası araştırma yapmak istiyolar bende sıkı bir tembihle anahtarı verip açtırıyorum ama istersem açmam bizim öğle aramız da olmalı heralde. Hocam kafana takma bazı şeyleri hele heleee sınıfçıları hiç takma belli kesimi bir garip çocuk gibiler valla. Onun için medeni cesaret gösteremeyip çocuk gibi müdüre gitmiş işte

ben sadece öğle Arası kapatıyorum geri kalan tüm saatlerde bt sinifindayim. öğretmenler odasına nadir uğrarım. müdür veya idareciler bir iş için cagirdiklarinda sınıfı kapatır oyle giderim. sorun yok herşey düzenli birazda idareci ve okul atmosferiyle ilgili bir durum. düz lisede olduğum için şanslıyım ilkokullu veletlerle ugrasilmiyor. yine de sorun çıkmıyor mu çıkıyor ama sallamıyorum. mesleğimin ilk yıllarında kafaya takardım şimdi hiç takmıyorum 8.senem tecrübe herseyi öğretti ki bunlardan biri herkesi idare et ki herkes seni idare etsin.

Mutlu olmanın formülü nedir? demişler bilgine

"Mutlu olmanın formülünü bilmiyorum ama mutsuz olmanın formülü herkesi memnun etmeye çalışmaktır." demiş bilgin

herkese çok fazla değer vermeyin hocam içiniz rahat mı bitti o kadar. Takmayın onlar size hep muhtaç kalacak.

not: sakın ha sakın teneffüsler de açıpta öğrencileri başıboş bırakmayın çok ciddi anlamda başınız ağrıyabilir. Lab ortamını anlatmaya gerek yok

Hocam boşverin, gerçekten kendinizi yıpratmaya değmez. Zaten söylemeniz gerekenleri söylemişsiniz. Boş verin gitsin... Allah yardımcımız olsun!

hepimizin zaman zaman yaşadığı şeyler herkesin dediği gibi hocam tecrübeyle öğrenicez fazla takılmamayı... zaten teneffüse çıksak ta farketmiyor pek, orda da öğretmenlerin sıkıntılarıyla uğraşıyoruz, her görenin bilgisayardaki sorunu aklına geliyor

hocam kafanızı takmayın. genelde oluyor böyle durumlar. ben şahsen açmıyorum labı. tenefüste gidip çayımı sigaramı içiyorum öğretmen arkadaşlarımla. zil çalınca herkes dersine ben labıma. labı kullanmak isteyen bir öğretmen arkadaşıma labı açıyorum. ben ana bilgisayarda çalışmaya devam ediyorum. ders işleyecek öğretmen için bir öğrenci bilgisayarını bağlıyorum projeksiyona. ders süresini de olabildiğince dolu geçirip öğrencilere faydalı olacak bişeyler üretmeye çalışıyorum. vicdanen rahatım. kimin ne dediği de umrumda olmaz.
öte yandan öğretmen ve müdürle olan diyaloglarınız da gayet yerinde olmuş. sessiz kalsaydınız üzerinize gelmeye devam edebilirlerdi.
saygılar.

Hocam fazla takma kafana.Bu mebde işler böyle değerimiz yok öğretmenin öğretmene saygısı yok ek ödeme yok yok da yok üstüne doğu hizmeti bizi bekliyormuş.
Benim 14 sene oldu fazla takmıyorum artık herşeyi.Ceketi kravatı okula asıp geliyorum haftada 2 kere traş oluyorum haziranı bekliyorum.Sabah 6da evden çıkarken kendime diyorum Kadana Torontodaki ofisime gidiyorum akşam okuldan çıkınca okyanus manzaralı evime gidiyorum diyorum kendime.İnşallah bu da olacak gidicez birgün

uzulme hocam...bizde senin durumundayız bunu unutma....guçlu olmamız gereken günler bu günler...

Buzkırıcı' Alıntı:
Hocam fazla takma kafana.Bu mebde işler böyle değerimiz yok öğretmenin öğretmene saygısı yok ek ödeme yok yok da yok üstüne doğu hizmeti bizi bekliyormuş.
Benim 14 sene oldu fazla takmıyorum artık herşeyi.Ceketi kravatı okula asıp geliyorum haftada 2 kere traş oluyorum haziranı bekliyorum.Sabah 6da evden çıkarken kendime diyorum Kadana Torontodaki ofisime gidiyorum akşam okuldan çıkınca okyanus manzaralı evime gidiyorum diyorum kendime.İnşallah bu da olacak gidicez birgün

Senin tarzın süper hocam.
Çok geçmiş olsun Allah'tan bizimkiler okadar yardımımızı boşa geçmiyor. harcamıyor bir kalemde.

Sizin idareci ve öğretmenleriniz illa şunu istiyorlar. eninde sonunda işleri düşecektir size o zaman tokmağı indireceksiniz :) ki o gözyaşının hakkını vermiş olacaksınız.
Benimde tarzım değil desem de yapasım gelmez çabuk unuturum ama böyleri anca bu davranıştan anlarlar.

Tekrar tekrar geçmiş olsun

Geri