Sinirimden ağladım!!!

Kodla Büyü
hocam sen üzülme bizdede durumlar aynı. geçen sene rehber hocamız bana size öğrenciler nassıl hitap ediyo diye sordu. Öğretmenim mi diyolar dedi. pek öğretmen yerinee koyulmuyoruz en azından benim okulumda öle

Hocam bazı arkadaşların da belirttiği gibi BTR çalışma esasları içerisinde teneffüslerde BT sınıfını öğrenciye kullandırmakla ilgili bir ibare yok. Diğer öğretmen neye istinaden sizi şikayet ediyor, müdür efendi neye istinaden size bunun hesabını soruyor. Önceden Formatörlük uygulamasında o ibare vardı.

İlk mesajınızda dediğiniz gibi bir cinnet her şeyi çözecek. Nasıl bir toplum haline geldi ise insanlar az buçuk yumuşak yüzlü gördükleri birini sonuna kadar sömürmek istiyor. Sert görünümlü kişilerin yanında sesleri çıkmıyor. Şimdiki okuluma ilk geldiğim yıl 8 lerden bir kaç öğrenci sonuna kadar sabrımı zorlayıp kendilerini sevdirdiler. O günden sonra öğretmenler bana daha mesafeli yaklaşıyor.

Ekli dosyalar

fahrican' Alıntı:
Hocam bazı arkadaşların da belirttiği gibi BTR çalışma esasları içerisinde teneffüslerde BT sınıfını öğrenciye kullandırmakla ilgili bir ibare yok. Diğer öğretmen neye istinaden sizi şikayet ediyor, müdür efendi neye istinaden size bunun hesabını soruyor. Önceden Formatörlük uygulamasında o ibare vardı.

İlk mesajınızda dediğiniz gibi bir cinnet her şeyi çözecek. Nasıl bir toplum haline geldi ise insanlar az buçuk yumuşak yüzlü gördükleri birini sonuna kadar sömürmek istiyor. Sert görünümlü kişilerin yanında sesleri çıkmıyor. Şimdiki okuluma ilk geldiğim yıl 8 lerden bir kaç öğrenci sonuna kadar sabrımı zorlayıp kendilerini sevdirdiler. O günden sonra öğretmenler bana daha mesafeli yaklaşıyor.

İyi niyetten maraz doğarmış. İnsanın içinde hiç bi heves bırakmıyorlar. Görevim olmadığını yine de severek yaptığımı ve bizzat ilgilendiğimi belirttim. Ama işte bizi okullarda boş gezenin boş kalfası olarak görüyorlar.
Hocalarım sizlere bloglar hazırlayayım köşe koyayım web sayfasına dedim. Kimseden ses yok. Sanki bu çalışma şartlarını biz seçmişiz gibi.

Böyle olaylar çalışma isteği bırakmıyor moralimiz bozuluyor.

valla benim labım kapalı ayrı odam var girişte işi olan gelir anahtarı alır açar işini yapar kapatır getirir anahtarı, öğretmenlere zaten açık kapım istedikleri zaman geliyorlar odama ne isterlerse yapıyoruz geçen yıl sürekli açıktı lab internet cafeye çeviriyorlarlardı bir de bilgisayarları toparlıcam derken sinir oluyordum bu yıl kafam rahat...

Sayın Hocam göz yaşı dökeceğinize, okuldaki bütün öğretmenlerin bilişim tekn.sınıfında nöbetçi öğretmen olmasını isteyin bakın bakalım neler olacak.. :) Ben o şekilde yaptım ve eski okulumda bütün öğretmenler memnundu. Hatta araştırmayı müdür paraya bile dökmüştü. yazıcıdan çıktı 50 kuruş internet saati 1 tl diye.. UNUTMAYIN ki bütün işler sizde bitiyor..E-bilet , E-Okul , E-Devlet , E-Sifre ... :puhaha:

ben haftalık liste hazırladım 2 öğrenci nöbet tutuyor sınıfta..genelde tenefüslerde sınıfta oluyorum, öğrenciler çıktı almak istiyorlar ama canım istediğinde de çıkıp gidiyorum öğrencilere emanet ediyorum sınıfı..öğle arası açmıyorum, çıkışta da yarım saat fazla duruyorum kimi zaman..böyle memnunum halimden..görev olarak belirlemedim kendime bunu, böyle yapmak istediğim için yapıyorum :)

Tenefüs sizindir. Haftalık 6 saatim var. öğlen araları ve saat 3,5-5 arası toplam günde 2 saat haftada 8 saat öğrencilere laboratuarı kullandırıyoruz. Ben belletmen olduğumda her zaman bazende diğer arkadaşlar izin alarak laboratuarı öğrencilere haftasonları kullandırıyorlar. 4-5-6-7 ve 8. sınıfların öğrencileri haftada 1 saat labaratuarı dönüşümlü olarak kullanabiliyor. Ben bunları yapıyorum, çünkü öğrencilerim arasında evinde akşam bilgisayar kullanabilme oranı %1. Bu nedenden dolayı öğrencilere müsamahalı davranıyorum.

Sizin yerinizde olsam eğer öğrencilerin başında tenefüslerde durmaya çok hevesli ise o öğretmen bunu sorar tenefüslerde kalmasını söylerdim.
Millet kendi işine baksın.

amannnnnnnnnnnn hocammmm sende bunumu kafaya taktın?ilk yılların sanırım.ilk başladığımda ben de sen gibiydim. ne yapsam yaranamıyorum yada bu müdür milleti (he arada birkaç var insan evladı onların günahını almayım) işine gelmediği ilk anda seni satar unutma.
şimdi arsızlaştım kaşarlandım. yeri geliyo cart cart laf veriyorum,hesap sormaya gidiyorum müdüre.inan böyleler. ilk yıllarım da bende sen gibi kapanışta ağlardım , sora zamanla adam yüzüme tükürse''gökten yağmur iniyo şükür Allah a'' der oldum. dedikleri bi kulağımdan girip ötekinden çıkar oldu. bazı dedikleri he he deyip bildiğimi işledim.
dedim ya kaşarlandım ooooooooooohhhhhhhhhhhhhhh gel keyfim gelllll valla böle daha rahattttt. kasmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bu BTR işi isteğe bağlı olmadı mı kardeşim!!!İstemiyorsan istifa et git otur öğretmenler odasında, yok istiyorsan bunları göze alacaksın bence..Artık ağlama işi bitti sanıyordum ben yaa...Ne paradan vaz geçiliyor ne de yatıştan!

Bu arada o sınıfı 1 saat bile öğrenciye açmadım,açmam...Dersi olan gelir işler,olmayan defolur gider...Müdür defalarca söyledi,ben açmam kardeşim dedim, açtıracak olan da zimmet yazısını yazar imzasını atar,eee devlet memuru hepsi...Tabi kimsenin g....ü yemedi!!!Kafayı kullanın biraz,ağlamayı bırakın yeter artık ya!Müdür zimmet yazısını imzalarsa açtırır,o zimmet yazısını imzaladığı gün labdan hergün bir şey kaybolur ves-salam..Kaybolacagı yoksa da kaybolur:)

narsist' Alıntı:
Bu arada o sınıfı 1 saat bile öğrenciye açmadım,açmam...Dersi olan gelir işler,olmayan defolur gider...Müdür defalarca söyledi,ben açmam kardeşim dedim, açtıracak olan da zimmet yazısını yazar imzasını atar,eee devlet memuru hepsi...Tabi kimsenin g....ü yemedi!!!Kafayı kullanın biraz,ağlamayı bırakın yeter artık ya!Müdür zimmet yazısını imzalarsa açtırır,o zimmet yazısını imzaladığı gün labdan hergün bir şey kaybolur ves-salam..Kaybolacagı yoksa da kaybolur:)

Bende böyle bir sorun yok Hocam.

BTR değilim ama teneffüsler de sürekli açık sınıfım. hangi sınıfın dersi varsa, o sınıf teneffüste kullanıyor. sınıfta falan da durmuyorum. çünkü okul kalabalık olmasına rağmen öğrencilerle bu iklimi oluşturabildik. ne çalınan birşey var ne bozulan. başka sınıftan bir öğrencinin işi varsa o da bana söyleyerek giriyor laba işini hallediyor. Fakat ne ilginçtir ki müdürüm "hocahanım sizin sorumluluğunuzda teneffüste kapatın sınıfı" dedi. sanki 3 yıldır o okulda aynı şekilde görev yapan ben değilmişim gibi. ben de benim için hava hoş ama dediğiniz gibi benim sorumluluğumda dedim. ve bildiğimi okumaya devam ediyorum.

üzülmeyin hocam karşılığını vermişsiniz sonuçta,karşılığını veremeseydiniz kendi kendinizi yerdiniz ama vermişsiniz sonuçta herkes bundan sonra size nasıl davranacağını bilir. maalesef bizim branşımız ortalık malı gibi herkes yorum yapabiliyor biz birine yorum yapamıyoruz inşallah sonumuz hayır olur

biz bayan bilgisayarcılar böyleyiz maalesef her şey dört dörtlük olsun istiyoruz en ufak bi söylemde (ki başka branşlarda da oluyordur tabii bizim kadar göz önünde olan bi branş olmadığındna en çok da bize oluyor) alınıyoruz.. rahat değiliz.. ben 5. yılda çözebildim.. kim ne derse desin umursamamayı.. yoksa ya mesleği bırakacağım ya da meslek benii :) söylerken kolay ama olayları yaşadığınız için sinirinizi çok iyi anlıyorum en güzeli içinizde tutmamışsınız söylemişsiniz ağladığınız için de kendinize kızmayın sinir halinde olması muhtemel bi şey. ben de keşke diyorum eski müdürüme içimdekileri bir bir saysaydım da rahatlasaydım aklıma geldikçe sinirden duramıyorum ne uyuz adamdı sinir hastası yaptı tüm okulu :)

btcikız' Alıntı:
BTR değilim ama teneffüsler de sürekli açık sınıfım. hangi sınıfın dersi varsa, o sınıf teneffüste kullanıyor. sınıfta falan da durmuyorum.

Tenefüslerde sınıfta durmuyorsan kesinlikle sınıfı kapatmanı tavsiye ederim.Yarın bir gün çocuklardan biri kasayı açmaya çalışır, monitörle uğraşır elektriğe çarpılır yada sandalyeden düşer kafasını çarpar müfettiş ve savcıların ilk aradıkları insan sen olacaksın . Sorumlu tutulacaksın o yüzden bu riske girme çünkü o güne kadar yaptığın hizmetleri kimse hatırlamaz .Şimdi şöyle diceksin eee bugune kadar açtım hiçbir şey olmadı. O zaman bende sana diyorum ki dün yaşayıpta bugün ölen çok insan var.

Geri