site hazırladıgım gibi görünmüyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozlem66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ozlem66

Üye
iyi akşamlar herkese..

ben meb in hazır şablonunu kullanarak dreamweaverde basit bir site hazırladım ve bunu yayınladım.ama okulun sitesine başka bir pc den girdiğim zaman hiç hazırladıgım siteyi göremiyorum farklı şekilde gösteriyor :(
bunu nasıl düzeltebilirim bi öneriniz var

http://www.baydigin.meb.k12.tr/

Ekli dosyalar

• ornek.JPG
    ornek.JPG
    155.8 KB · Görüntüleme: 1,178
Re: yardıma ihtiyacım var :(

vala ben firefox tada ..explorerdede aynı resimdeki gibi gördüm bi sorun olmaması lzmm.. tekrar değişiklik yaptısanız düzelmiştir.. yada okldaki explorer sürümünü bi kontrol edin hocam..

hocam sanki css dosyasını yüklememişsiniz. Hangi şablonu kullandıysanız onun sablon.css dosyasınıda servera yükleyin.

resimdeki gibiyse sorun yok ama ben 2 pc den baktım çok farklı görünüyodu.birazda acemiyim nerde hata yaptım deyip duruyodum:)

şablon.css dosyasını nasıl yükleyecem:(

Firefox ve i8 de boyutsal bir sıkıntı yok.
Dikkatimi çeken tek sorun css ve script yolunun yanlış olması. Şimdi css ve AC_RunActiveContent.js bilgisayarınızdan gördüğü için sizde sorun fark edilmiyor. Bu yolları düzeltirseniz sorun düzelecektir.Kolay gelsin. (sablon2.cssve Scripts/AC_RunActiveContent.js dosyalarınıda ftp göndermeyi unutmayın.)
Kod:
link href="file:///C|/Documents and Settings/Administrator/Desktop/MEB_Sablon/sablon2.css
file:///C|/Documents and Settings/Administrator/Desktop/MEB_Sablon/Scripts/AC_RunActiveContent.js

ilginiz için teşekkür ederim

kusura bakmayın ama onu nasıl göndereceğim dreamweaver de sablon.css die bi sayfa olusturdum ama sitenin klasöründe görünmüyor. ctp den de ftp ye ulasıyorm ama gönderemdim oraya

Değişiklik yok belirttiğiniz sorun devam ediyor başlığınızı takip ediyorum gerekli araştırmayı yaptıktan sonra size yardımcı olacağım,öncelikle kurduğunuz hazır meb şablonunu arıyorum dosyaları görerek size yol gösterebilirim...

hocam birde "yardıma ihtiyacım var " başlık şeklinde değilde konuyu açıklayan kısa bir cümle yazsanız daha iyi olurdu. kolay gelsin

tekin hocam sitenin tüm içeriğini biyere kopyala c de site klasörü mesela... oradayken index e çift tıklatıp bi aç doğru çalışıyormu.. sürekli bi klasörün içinde çalış.. muhtemelen dosyalarının bazıları başka yerde fln kaydalıyordur. şablonu ilk indirdiğin yerde fln dosyaların olabilr...

c nin içinde macromedia klasörünün içinde var şuan zaten kayıt ettiğim sayfalar oraya kayıt oluyo eger orda sorun yoksa onun içine ben scripts dosyasını ve sablon2.css yi attım
aynı şekilde ftp nin içine de attım

dosyaları tekrar bi gönderin ozmmn hocam.. bazen ftp atarkende takılabiliyo..

Hocam .css için yanlış adres verdiğinizden dolayı siteniz düzgün görüntülenemiyor.

Yanlış Kod:

Kod:
<link href="file:///C|/Documents and Settings/Administrator/Desktop/MEB_Sablon/sablon2.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

Doğru Kod :

Kod:
<link href="http://www.baydigin.meb.k12.tr/sablon2.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

ctp programını kullanıyorum sorunsuz attı bakalm inşallah olur

dogru kodu da yapıştırdım..
bi daha bakar mısınız

aslında adres bölümünde yazana bakılırssa siteniz bi ara düzgün çalışıyormuş sanra bozulmuş..

evt sitenin sablonu farklıydı değiştirmek istedm benm yaptıgımı yayınlayınca bu sorunla karsılastım

<link href="file:///C|/Documents and Settings/Administrator/Desktop/MEB_Sablon/sablon2.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

diye var olan kodunu

<link href="sablon2.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

diye değiştir ve sablon2.css dosyanı index sayfanın olduğu yere at... Diğer sayfalardada yukarıdaki kod varsa hepsini dediğim şekilde düzelt sorun çözülür...

Kolay gelsin...

s_kajmeran' Alıntı:

diye var olan kodunu

<link href="sablon2.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

diye değiştir ve sablon2.css dosyanı index sayfanın olduğu yere at... Diğer sayfalardada yukarıdaki kod varsa hepsini dediğim şekilde düzelt sorun çözülür...

Kolay gelsin...
evtt bu şekldede düzelmesi lzmm...
çok fazla değişiklik yok aslında ....yardımcı bi progla flnda menü hazırlıyabilirsin sothink dhtml menü ...

Düzenlenmesi gereken satırları videoda gösterdim. Yapmanız gereken html, htm dosyalarınızın 7. ve 29. satırlarını düzenlemek. Ayrıca ftpdeki sablon2.css de değiştirmeyi unutmayın. O dosyanında içeriği html kodlanmış.Hatalı yani.
Görsel anlatım:
http://www.fileden.com/files/2009/2/4/2306176/ftp.swf

İsterseniz ekteki içerik adlı dosya içindekileri kullanabilirsiniz.Anlattığım işlemlerin uygulanmış halleri. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

hocalarımm çooooooooooooooook teşekkür ederim.Allah ne muradınız varsa versinn aminnnnnn :)
video içinde ellerinize sağlık çok işime yaradı hocam..
dediklerinizi yaptım umarım olmuştur...

Sorun düzeldi.Ek olarak Firefoxta Ana sayfa yazan menüde biraz taşma gözüküyor.. Explorerda görünüm iyi.
html kodlardaki 55. satırdaki 7 değerini 9 yaparsanız sorun çözülecektir.

Ekli dosyalar

• firefox.jpg
    firefox.jpg
    99.8 KB · Görüntüleme: 451
BBNET
Geri