sitenin google'de çıkan yazısını nasıl değiştirecem?

Kodla Büyü

Aforizma

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar .Ben sitemi google de arattığımda çıkan yazıyı değiştirmek istiyorum .bunu bilen varmı yardımcı olursanız sevinirim?

hocam google indexlemesinde genelde sitenin index.html dosyasının belge başlığı görüntülenir. Bunu değiştirerek görebilirsin. Ancak değiştirdikten sonra hemen sonucun değişmesini bekleme çünkü google siteyi indexleyene kadar eskisi görünmeye devam eder. Site başlığını değiştirmeden bunu değiştirebilirmiyim diye soruyosan bilmiyorum.

GooGle site araçları yöneticisi
bu adresten üye olup site ile ilgili işlemlerini yaparak sitenin google aramalarında aldığı sırama vb. bilgileri görebilir, sitenin arama motorunda hangi sayfaları tarayacağını belirleyebilir, hatalı sayfaları ve sorunları burada görebilirsin... Hatta google tarafından güvenlik sounları için bloklanan siteler içinde önerileri var hangi kodları değiştirmen gerekiyor vb... Önemlisi site haritasında ki hataları , site istatiklerini görebiliyorsun.. Ne zaman değişir diyorsan 1-3 ay aralığında değişiklikler gerçekleşiyor...

50qqqodxuz9pc7c4od5c.png

aynı dert bende de var. okul sitesini aratınca nihayet ilk sırada çıkmaya başladı ama bu seferde çıkan yazıda hep anahtar kelimeler görünüyor. onun yerine sadece okulun resmi sitesidir vs. gibi bşy yazmak istiyorum. nasıl değiştirilir acaba.

sitenin kaynak kodundaki
<head>
</head>

satırları arasındaki herhangi bir satıra aşağıdaki örnekteki gibi "keywords" ve "description" bölümlerine gerekli bilgileri girdiğinde google açıklamaları değişecektir.
keywords=Anahtar kelimeler
description=Sitenin açıklamasıdır.
<meta name="keywords" content="Mehmet Zorlu, İlköğretim, Okulu, Mehmet Zorlu ilköğretim okulu, Sakarya, Adapazarı, Serdivan, Serdivan ilçesi, SAKARYA MEHMET ZORLU İLKÖĞRETİM OKULU, " />
<meta name="description" content="SAKARYA - SERDİVAN İLÇESİ MEHMET ZORLU İLKÖĞRETİM OKULU - EĞİTİMDE SAKARYA'NIN GÖZBEBEĞİ" />

BBNET
Geri