01 Temmuz - 31 Aralık arası görevlendirmesi için okuluma yazı gönderildi. Bende bu yazıya göre dilekçemi okula sundum. 01 Temmuzda görevimin başındaydım. Sadece ben değil, başvuru yapan tüm arkadaşlar okullarındaydı. Yazı gelmeden niye göreve başladınız diyebilirsiniz. Burasının Türkiye ve Sivas olduğunu unutmuşsunuz diyebilirsiniz. Ben bir haftadır okulumdaydım.
Okulların görevlendirmeler hakkında bilgi almak istemesiyle durum ortaya çıktı. İl Milli Eğitim eylül ayını uygun görmüştü. Ama göremedikleri onlarca öğretmenin okullarında görev başında olmasıydı. Çünkü 01 temmuz diye dilekçe aldığı öğretmenlerin yazının çıkacağını düşünerek okullarında olmasını düşünemediler. Bugün okullara mail göndermişler. Onay valilikte, ama eylülde başlatılacak yazıyordu. Bu mail veya onay ağustosun sonunda gelse ne olurdu?.
İllerin tamamına yakını 01 temmuza göre onay alırken, Sivas'ında aralarında bulunduğu bir iki il niye eylül ayına göre onay alıyor. Kim doğru, ya da kim büyük, ya da alibabanın bir çiftliği vardı en son hangi vilayetimizde kuruldu.
Bir sonraki başvuruda şu olur. Aralığın ikinci yarısı yazı gelir 01 ocak - 30 haziran diye. Başvuru yaparız. Sonra Milli Eğitimden bir yazı gelir. Okullar 20 Ocakta kapanacağından dolayı formatör öğretmenlerin görev başlangıçlarının 06 şubat olması uygun görülmüştür. 15 tatilde bir iş yapılmaz. 1-20 ocak arasıda izin olur. Gel keyfim gel....
Bana bu kadar saçma tahminler yaptıranlara sonsuz teşekkürler....
NOT: Okula gelen yazıda Eylül-Ocak arası yazsaydı bunların hiçbirini yazmayacaktım.