sivas formatörlük başvuruları...

Kodla Büyü
md4483' Alıntı:
arkadaşlar maili paylaşabilirmisiniz biz de görelim
ayrıca da görevlendirmeyi 1 eylül itibari ile yapmaları çok iyi olmuş
çünkü herkesin çalıştığı yerde kurulu bir düzeni yok ayrıca ders sıkıntısı var formatörlükten başka çare kalmıyor
onun için isteyen memleketine gider eylül de de galdiğinde formatörlüğünü yapar bence çok yerinde bir karar
ama mail geldi diyen arkadaşlar maili paylaşırlarsa bizde görmüş oluruz

İyi olan nedir hocam? http://www2.tbmm.gov.tr/d23/7/7-8629c.pdf bu linkteki 4. maddeyi okuyup ne anladığınızı yazar mısınız lütfen.

icerha' Alıntı:
md4483' Alıntı:
arkadaşlar maili paylaşabilirmisiniz biz de görelim
ayrıca da görevlendirmeyi 1 eylül itibari ile yapmaları çok iyi olmuş
çünkü herkesin çalıştığı yerde kurulu bir düzeni yok ayrıca ders sıkıntısı var formatörlükten başka çare kalmıyor
onun için isteyen memleketine gider eylül de de galdiğinde formatörlüğünü yapar bence çok yerinde bir karar
ama mail geldi diyen arkadaşlar maili paylaşırlarsa bizde görmüş oluruz

İyi olan nedir hocam? http://www2.tbmm.gov.tr/d23/7/7-8629c.pdf bu linkteki 4. maddeyi okuyup ne anladığınızı yazar mısınız lütfen.

hocam bizler bu forumlar günlerce tartışmadık mı 9-15 çalışma saati istiyoruz tatillerde boşuna okullrda tuttuluyoruz
bizde tatil yapmak istiyoruz diye işte şimdi bunla ilgili bir adım atılmış gerekli tedbirler alınırsa tatile çıkılabiliri diye il meb de yaz görevlendirmesi yapmayıp 1 eylül itibari ile görevlendirme yapacakmış ben ce çok güzel isteyen tatilini yapsın dönüşte de görevine başlar

Gönderilen mailde birşey yok, sadece görevlendirme yazıları valiliğe gönderilmiştir, 1 eylül itibari ile başlayacaklardır diye yazmışlar. Ben kendi adıma hakkımı haram ettim tabi HAK nedir bilenlere.

şimdi bu işi yapan kimse bilmiyorum ama ya yazıda 1 temmuz 31 aralık yazmayacaksın yada isteğe bağlı yapacaksın adanada olduğu gibi bu işide bir sendika yaptığını söylüyorlar bilmem ne kadar doğru ama bazı kişilerin öğretmen arkadaşlara sormadan böyle şeylerin olmasına ben pek mantık erdiremedim :!:

Sayın Hocalarım bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğünden mail geldi. Başlama 01.09.2011 bitiş 31.12.2011 olarak göndermişler. Tüm öğretmenlerimize iyi tatiller.

Tam 7 iş günüdür okuldayım. Parasında değiliz ama bu günlerin ek dersini isteyeceğim. Zaten idarecim ödeyeceğini söyledi. Bu saçmalığa onlarda akıl erdiremedi. Okul gerekli tedbirleri alır yazıyor. Müdürürüm labaratuarı boyar, müdür yardımcım yerleri siler, memurum makinelere format atar. İl Milli Eğitimdekilerin de yapacağı işler var. Hepsini bekliyoruz...Gelin....Gelin....

Gelen Yazı Şöyle
From: Sivas MEME Bilişim Teknolojileri [mailto:koordinator58@meb.gov.tr]
Sent: Thursday, July 07, 2011 3:28 PM
To: '4 'Akıncılar'; 'Altınyayla'; 'Divriği'; 'Doğanşar'; 'Gemerek';
'Gölova'; 'Gürün'; 'Hafik'; 'İmranlı'; 'Kangal'; 'Koyulhisar'; 'Suşehri';
'Şarkışla'; 'ulaş'; 'Yıldızeli'; 'Zara'
Subject: BT Formatör Öğretmen Görevlendirmeleri

BT Formatör Öğretmen görevlendirmeleri Valiliğe onaya gönderilmiş olup; bu
dönemki görevlendirmeler 1 Eylül-31 Aralık 2011 tarihleri arasını
kapsamaktadır. BT Formatör Öğretmen olarak görevlendirilen öğretmenlerimiz 1
Eylül itibariyle görevlerine başlayacaklardır.

BT İl Koordinatörlüğü

esasında arkqadaşın dedği gibi çekeceksin dilekçeleri ondan snra bak filme bu dönemki gibi görevlendrme bilmiyorum türkiyenin hiçbir yerinde yok sanırım...

ucamus' Alıntı:
esasında arkqadaşın dedği gibi çekeceksin dilekçeleri ondan snra bak filme bu dönemki gibi görevlendrme bilmiyorum türkiyenin hiçbir yerinde yok sanırım...

hocam bu görevlendirmelerin 1 e ylül olması neden bu kadar sorunoldu anlamadım

Görevlendirmelerin 1 Eylül olması sorun değildir. Asıl sorun 1 Temmuz diye dilekçe alıp, sözünde durmamaktır. Milli Eğitim bu sene görevlendirmeleri 1 Eylül olarak düşünüyorum demedi. Bizde 1 Temmuz da onay alınacak diye tatile çıkmadık. İl Milli Eğitim ilk yazıda 1 Eylül deseydi hiç sorun olmayacaktı. Bunu duyurma ihtiyacı bile hissetmediler. Asıl zorumuza giden budur. Biz tatile çıktık, herkese iyi tatiller. Ancak akılları bir türlü tatilden gelmeyenlere sözümüz keyfiniz hoş olsun....

md4483' Alıntı:
ucamus' Alıntı:

hocam bu görevlendirmelerin 1 e ylül olması neden bu kadar sorunoldu anlamadım

Hocam görevlendirme eylülde olunca il milli eğitim size tatil bağışlamış mı oluyor? Ben de bunu anlayamadım. Bakanlık yaz tatili yapmalarında sakınca yoktur diye yazı çıkarıyor. İl milli eğitim Temmuzda başlatsın, isteyen Eylülde gelsin. Bakanlık bu izni veriyor. Yanlış olan keyfi uygulama ve bu uygulamanın zamanında okullara duyrulmaması.

arkadaşlar ben il dışı ile yıldızelinin 3 bilgisayar dersli bir okuluna atandım. göreve başladığımda resmi yazıdaki tarih geçtiği için formatörlüğün üstüne düşmedim. eylülde de başvurulabilir diye düşündüm. ne yapmalıyım sizce. şu anda yapmam mı gerekiyor yapılacak bir şey varsa yoksa eylül ayında mı formatörlüğe başvuru yapmam gerekiyor. okul müdürü ders az olduğu için muhtemelen başka bir okula görevlendirme yapılır demişti ama ben de şu an birşey bilmiyorum ne olacak, sizce ne yapmalıyım :?:

marcher' Alıntı:
arkadaşlar ben il dışı ile yıldızelinin 3 bilgisayar dersli bir okuluna atandım. göreve başladığımda resmi yazıdaki tarih geçtiği için formatörlüğün üstüne düşmedim. eylülde de başvurulabilir diye düşündüm. ne yapmalıyım sizce. şu anda yapmam mı gerekiyor yapılacak bir şey varsa yoksa eylül ayında mı formatörlüğe başvuru yapmam gerekiyor. okul müdürü ders az olduğu için muhtemelen başka bir okula görevlendirme yapılır demişti ama ben de şu an birşey bilmiyorum ne olacak, sizce ne yapmalıyım :?:

hocam müdürüne il mebi arattır başvuru yapmak istiyor bizimde ihtiyacımız var desinler formu fax olarak gönderip başvurunuzu alırlar
eylülde gelir yazı die bakmamıştım o yüzden de tarihini 1 haftayla kaçırmıştım il meb'i arayınca önce yok dediler daha sonra arayıp
formu doldurup faxlayın demişlerdi bizde doldurup gönderdik daha sonra müdürüm tekrar aradığında tmm sorun yok başvurunuzu aldık dediler...

alper0658' Alıntı:
marcher' Alıntı:

hocam müdürüne il mebi arattır başvuru yapmak istiyor bizimde ihtiyacımız var desinler formu fax olarak gönderip başvurunuzu alırlar
eylülde gelir yazı die bakmamıştım o yüzden de tarihini 1 haftayla kaçırmıştım il meb'i arayınca önce yok dediler daha sonra arayıp
formu doldurup faxlayın demişlerdi bizde doldurup gönderdik daha sonra müdürüm tekrar aradığında tmm sorun yok başvurunuzu aldık dediler...

buradaki açıklamalara göre o zaman valiliğe giden birşey yok sanırım sivas kandırıyor aldık dilekçeleri valilikte imzada diye sanırım hepsi yalan

İl Milli Eğitim yine yanlış yapıyor diyeceğim ama doğru yaptıkları birşey olmadığı için yine yanlış yapıyorlar lafının bir anlamı yoktur. Okullara 1 Temmuzda görevlendirme yapacağım diye yazı gönderiyorlar. Öğretmenler görevlendirme 1 Temmuz diye tatile çıkmıyorlar. Sonra İl Milli Eğitim 1 Eylüle göre onay alacağım, okula gitmeyin diyor. Onay hala ortada yok. Şu an okullarında göreve devam eden formatörler var. Ek derslerini alacaklar. Oldu ya Milli Eğitim Ek dersi ödemedi. Neticede İl Milli Eğitim mahkemeye verilse dava kesinlikle kazanılır.

Onay olmadan ne görevi diyebilirsiniz. 2009 daki onaylar 3 ay geç geldi. Ocaktaki onay 15 gün geç gelirse ne yapacaksınız. 1-15 ocak arası tatil mi yapacaksınız.. Gönderilen mailin bir hükmü yoktur. Resmi yazı değildir. Burası resmi kurumdur. Alibabanın çiftliği değildir. Onay gelene kadar göreve devam edilmesi gerekir. Yazın çalışmak gibi bir derdim yok. Zaten şu anda da okula gitmiyorum. Gitmiyorsun niye böyle yazıyorsun diyebilirsiniz. Öğretmenine değer vermeyen, ona sahip çıkmayan, her türlü mevzuatı onun aleyhine yorumlayan bir Milli Eğitim olunca tatil en güzel seçenek oluyor. İstasyondaki taşların üstünde gezmek, taş yığınının içindekilerine laf anlatmaktan kat kat güzeldir....

bu kadar soran hoca varda acaba bir kişide sivas bilişim teknolojileri bölümünü aramaz mı acaba çok merak ediyorum dahili numara 187 :!:

arkadaşlarım biliyorum sinir oalcaksınız yazdıklarıma ama mecburum yazmaya.

Beni bilen arkadaşlar mem de yaklaşık 2.5 yıl ebitefo olarak görev yaptığımı bilir. bu süre içinde az buçuk mem de işleyişin nasıl olduğunu da gördük ve öğrendik. Şu durumda görüyorumki halen okuma yeteneği olmayan , okusa da anlayamayan, anlasa da yorum yeteneğinden eksik veüzülerek söylüyorum ki halen şefinin sözünden çıkamayan, görevlendirmesini yaptırmak için ankara'ya cemaate gidip yalvaran ve görevlendirmesini yaptıran kimseden başka bir yorum beklenemezdi. İnanın bu benim için süpriz olmadı.

Halen ahbapcılık, sendikalıkcılık ve cemaatciliğin sivasta bu kadar güçlü olması sebebiyle bunların başımıza gelmesi normal. Keşke bu saydıklarımız yine olsaydı ama Hz. Ömer'in adalet anlayışı da bu kişilerde olsa idi. Ama yok ne yazıkki.

Tartışmak için bunları yazmıyorum kesinlikle yanlış da anlamayın ama bence durum böyle.

milkay' Alıntı:
arkadaşlarım biliyorum sinir oalcaksınız yazdıklarıma ama mecburum yazmaya.

Beni bilen arkadaşlar mem de yaklaşık 2.5 yıl ebitefo olarak görev yaptığımı bilir. bu süre içinde az buçuk mem de işleyişin nasıl olduğunu da gördük ve öğrendik. Şu durumda görüyorumki halen okuma yeteneği olmayan , okusa da anlayamayan, anlasa da yorum yeteneğinden eksik veüzülerek söylüyorum ki halen şefinin sözünden çıkamayan, görevlendirmesini yaptırmak için ankara'ya cemaate gidip yalvaran ve görevlendirmesini yaptıran kimseden başka bir yorum beklenemezdi. İnanın bu benim için süpriz olmadı.

Halen ahbapcılık, sendikalıkcılık ve cemaatciliğin sivasta bu kadar güçlü olması sebebiyle bunların başımıza gelmesi normal. Keşke bu saydıklarımız yine olsaydı ama Hz. Ömer'in adalet anlayışı da bu kişilerde olsa idi. Ama yok ne yazıkki.

Tartışmak için bunları yazmıyorum kesinlikle yanlış da anlamayın ama bence durum böyle.

Haziran ayında görevlendirme dilekçelerini istedikleri resmi yazı hala sivas mem in sitesinde duyuryor.
http://sivas.meb.gov.tr/sivasmem2/dosya/haberresim/Formator_gor_2011yaz.pdf
Resmi yazıda ilgi a maddesine Eğitekin 02/07/2009 tarihli ve 12271 sayılı yazısını koymuşlar. Yazı forumda var arayıp bulunabilir. Yazının son paragrafında diyor ki:
Bundan böyle... her yıl 1 ocak- 30 haziran 1. dönem ve 1 temmuz - 31 aralık 2. dönem olmak üzere yılda 2 kez görevlendirme yapılarak etkin ve verimli şekilde yürütülmesi sağanacaktır.

yoruma gerek bile yok.

Rabbim tüm bilişimcilere şu mübarek ramazan ayı yüzü gözü hürmetine yardım etsin, müdürlere teknolojiyi anlamayı, teknolojinin eğitimdeki yerini anlamayı nasip etsin...

Son düzenleme:
hala ne olduğu belli olmayan ve tamamen sivas tarafından arada kaynatılıp birşeyler yapılan bir durum üzerine konuşmak ve tartışmak ne kadar doğru acaba???

Geri