Sizi anlamakta zorlanıyorum...

Kodla Büyü

sancaktepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Forumda hazırlanan ve uygulanan yazılı örneklerine baktıkça şaşırıp kalıyorum...Tüm konuları vermiş bitirmişsiniz resmen ya..Bundan sonra ne anlatacaksınız merak ediyorum...5. sınıf öğrencisine c# ya da java anlatan çıkarsa şaşırmam valla..Ben daha bilgisayarın tanımına bile gelemedim yahu.. Çocuklara bilgi,bilim,teknoloji felan filan anlatıyorum...Çocuk daha temeli bilmiyor ki siz bodoslama dalmışsınız..Ondan sonra herkes döküldü 100 kişiden 2 kişi 5 alabildi felan...Bazı yazılı örnekleri beni gerçekten şok etti valla...Zor değil ama çok geniş bir yelpazede hazırlanmış...2048 byte kaç mb eder diye sormu 5. sınıfa herif, git lise sona sor eger yarısı yaparsa ben bişey bilemiyorum yahu..

son cümle hariç, katılıyorum. ben daha donanım birimlerini, görevlerini, özelliklerini daha bu hafta veriyorum.
ilk sınava kadar donanım, klavye-fare falan gidecem. sonrasında bilgisayar kullanımı, vs. vs.
özellikle 5. sınıflar için çok yükleme yapmaya gerek yok. 6. sınıflar bile daha tam hakim olamıyorlar konulara.

hocam size hem katılıyorum hem katılmıyorum.
katıldığım nokta: arkadaşlar abarttı. onlar daha 5. sınf ÇOCUĞU. belli bir kapasiteleri var
katılmadığım nokta: çocuklar bilgisayar konusunda yetenekliler. bilgisayar tanımına bile gelememenizi anlamış değilim. biraz onlara güvenin. derinlemesine anlatınca bayağı birşey öğreniyorlar. derinlemesine anlatıp, basitlemesine sormak lazım

İyi de bu öğrencilerin seviyelerine göre değişir hocalarım. Bilgisayara daha yatkın, kullanımında çok sıkıntı çekmeyen çocukla daha açmasını bile bilmeyen çocuk bir olmaz sonuçta... 2 okulda derse giriyorum ben, birinde çocuklar ellerinde tabletle dolaşıyor diğerinde açma kapamayı, fareye tıklamayı bilmiyor...
Forumdaki bazı sorular bana da uçuk geldi açıkçası ama sonuçta o dersi veren öğretmende ne işlediğini biliyor, ne yaptığının farkındadır... Bu işin eğitimini almış neticede, saygı duymak lazım...

Bende fareye tıklamayı öğreterek başladım. Klavyeyi kaldırıp "bunun adı ne hocam" diye soran öğrencilerim vardı dönemin başında. Şimdi o çocuklar Hard Disk, Ram i geçtim Rom belleği birçok çeşit işletim sistemini bile biliyorlar...

muamma25' Alıntı:
hocam size hem katılıyorum hem katılmıyorum.
katıldığım nokta: arkadaşlar abarttı. onlar daha 5. sınf ÇOCUĞU. belli bir kapasiteleri var
katılmadığım nokta: çocuklar bilgisayar konusunda yetenekliler. bilgisayar tanımına bile gelememenizi anlamış değilim. biraz onlara güvenin. derinlemesine anlatınca bayağı birşey öğreniyorlar. derinlemesine anlatıp, basitlemesine sormak lazım

hocam eger 5. sınıf müfredatına bakarsanız,donanım kavramı bile kasım ayına aittir..ondan oncesi tamamen temel kavramlardır..Bilim,bilişim,teknoloji vs... teknolojinin günlük yaşamdaki önemi,gelecekteki durumu,teknolojinin faydaları zararları vs...çok neyle ugrasacagını anlamalı bence once.. haa sen diyorsan ki ben anlatıyorum ve hepsi öğreniyor bir şekilde, bilgisayarın tanımını sor cocuga bak bakalım kac tanesi yapabilecek sınavda..Ustelik 10 kez o tanımı yap derslerinde...Sınavda bilgisayarın tanımını cogu yapamayacaktır ıddıa edıyorum..

sancaktepe' Alıntı:
Forumda hazırlanan ve uygulanan yazılı örneklerine baktıkça şaşırıp kalıyorum...Tüm konuları vermiş bitirmişsiniz resmen ya..Bundan sonra ne anlatacaksınız merak ediyorum...5. sınıf öğrencisine c# ya da java anlatan çıkarsa şaşırmam valla..Ben daha bilgisayarın tanımına bile gelemedim yahu.. Çocuklara bilgi,bilim,teknoloji felan filan anlatıyorum...Çocuk daha temeli bilmiyor ki siz bodoslama dalmışsınız..Ondan sonra herkes döküldü 100 kişiden 2 kişi 5 alabildi felan...Bazı yazılı örnekleri beni gerçekten şok etti valla...Zor değil ama çok geniş bir yelpazede hazırlanmış...2048 byte kaç mb eder diye sormu 5. sınıfa herif, git lise sona sor eger yarısı yaparsa ben bişey bilemiyorum yahu..

1. Öncelikle yazdığınız keilemelere dikkat edin. bodoslama dalmak falan edepli konuşmak lazım.
2. Öğrenci sevilelerine uygun plan hazırlamak ve seviyelerine göre anlatmak öğretmenin görevi.
3. Sınav yaptım bende. Yaklaşık buradaki sınav örnekleri gibi. 100 alanda çıktı 35 alan da. 45 ve üstü başarı seviyesi tüm sınıflarda yaklaşık ortalama %85 civarında. 5 alanları söylemek gerekirse de yaklaşık tüm sınıflarda %25 civarında.
4. Bundan sonra anlatacak daha çok konumuz var çünkü elimizde seviyeye uygun planımız var..
5. Bu arada 2048 bayt kaç mb diye soru olmaz ama 2048 byte kaç kb diye soru olur.

vur dedik, öldürdünüz :) ben 5 ve 6 lara ortak sınav yapacağım, soruları 5 lere göre hazırlayacağım, ayakları alışsın.

sancaktepe' Alıntı:
Sınavda bilgisayarın tanımını cogu yapamayacaktır ıddıa edıyorum..

Benim çocuklarım bilgisayarın tanımını yaptı. :+1: Üstelik 2 hafta önce yaptığım bir sözlüde. Hatta bilgisayarın çalışma mantığı şemasını çizerek açıkladılar... Öğrencilerinizin daha neler başarabileceğini keşfedin hocam...

portatak' Alıntı:
Bende fareye tıklamayı öğreterek başladım. Klavyeyi kaldırıp "bunun adı ne hocam" diye soran öğrencilerim vardı dönemin başında. Şimdi o çocuklar Hard Disk, Ram i geçtim Rom belleği birçok çeşit işletim sistemini bile biliyorlar...

derste biliyorlar zaten hocam,sınavda sor bakalım bir de oyle gorelım..

sancaktepe' Alıntı:
derste biliyorlar zaten hocam,sınavda sor bakalım bir de oyle gorelım..

Sordum hocam merak etmeyin bildiler... Kocaman bir bulmaca sordum anakarttan cpu dan ram e kadar... Bildiler...

bilgisavar_38' Alıntı:
sancaktepe' Alıntı:

1. Öncelikle yazdığınız keilemelere dikkat edin. bodoslama dalmak falan edepli konuşmak lazım.
2. Öğrenci sevilelerine uygun plan hazırlamak ve seviyelerine göre anlatmak öğretmenin görevi.
3. Sınav yaptım bende. Yaklaşık buradaki sınav örnekleri gibi. 100 alanda çıktı 35 alan da. 45 ve üstü başarı seviyesi tüm sınıflarda yaklaşık ortalama %85 civarında. 5 alanları söylemek gerekirse de yaklaşık tüm sınıflarda %25 civarında.
4. Bundan sonra anlatacak daha çok konumuz var çünkü elimizde seviyeye uygun planımız var..
5. Bu arada 2048 bayt kaç mb diye soru olmaz ama 2048 byte kaç kb diye soru olur.

Arkadaş kendini nasıl kaptırmışsa artık burayı bile sınıf sandı yahu:)Herşeyi madde madde yazmış...Nasıl bir açlıktı sizdeki bu ya,dersi bir zorunlu yaptılar,80 yıllık ögretmen edasına büründünüz..Biraz sakin olun şampiyonlar...

ben 1. ünitede "teknoloji ile tanışalım" konusuna kadar 5 ve 6ları sorumlu tuttum. 6ları ortak sınav, 5leri 4 şubeyi ayrı ayrı sınav yapacam. bence 5lere ölçü birimlerini iyi öğretmek gerekiyor hatta öncelikli konular arasında matematikleri gelişsin biraz bence çalışırlarsa ve sorulan soru basit birimler olursa neden yapamasınlar tabi 6lara birazdaha farklı düzeyde..

abartmayın hocam ya bilen çocuk her zaman yapıyor anlamak istemeyen çocuğa yazılı sorularını versen yarın yazılı yapacağım bu soruları soracağım desen yine yapamıyor... yazılı örneklerindeki konular hiçte öyle abartılacak gibi değil sizin ne anlattığınızı merak ediyorum doğrusu varsa notunuz paylaşırsanız sevinirim..
bu çarşamba bende yazılı yapacağım soracağım soruların hepside not aldırdığım yerlerden ve konuları anlatırken bunu bunu soracağım diye üstüne basa basa anlatmışımdır ama en az yarısının döküleceğindn eminim..

sancaktepe' Alıntı:

çok sert üsluplar kullanılmaya başlandı bu sitede .... 100 kişiden 2 kişi 5 aldı lafını üstüme de alındım açıkcası ama başka hocanın dediği gibi de hesapladığımızda çok şükür çok az 1 alanım var gerisi 60-70 civarı bunun dadersi zorunlu olarak kabul edince kendimizi 80 yıllık öğretmen yerine koymaaktan geçmiyor tabi ki.. anlaşılan siz seçmeli ders varken ders anlatmamışsınız !!! müfredatımızı çocukların seviyelerine uyaraktan yıllık planlarımızı hazırlayıp yazılı sorularımızı da işlediklerimiz konulardan sorduktan sonra daha biz ne yapabiliriz ??? benim öğrencilerim sınava 2-3 sayfayı çalışmadan geldiği halde 3-4 alabiliyorlarsa aferin onlara... hala da devam plana. çok da güzel anlıyorlar yapıyorlar...

arkadaşlar sınıfta gösterilebilecek 2 flash uygulaması.ben meb etkinlikler cdsinden aldım bunları donanım birimleri ile ilgili. ihtiyacınız olabili sürekli konu anlatmak hem sizi sıkar hem çocukları arada video animasyon uygulamalarla destekelemek gerektiğini düşünüyorum monotonluğu dağıtmak adına. ben ayrıca 3 liste tutuyorum 1-ders araç gereçleri 2-ödev kontrol 3-ders içi değerlendirme Bir de ders aaç gereçleri demişken 6. sınıflara geçen sene gelmiş olan "bilişim teknolojileri" kitabını stokta olduğunu görünce 10 şubeye dağıttım kalacağına tepe tepe kullanın dedim ilk ünite de iletişim bu konuyu da işliyorum şuan bit ile uzak bi konu değil.
uygulamalar:

Ekli dosyalar

eras63' Alıntı:
arkadaşlar sınıfta gösterilebilecek 2 flash uygulaması.ben meb etkinlikler cdsinden aldım bunları donanım birimleri ile ilgili. ihtiyacınız olabili sürekli konu anlatmak hem sizi sıkar hem çocukları arada video animasyon uygulamalarla destekelemek gerektiğini düşünüyorum monotonluğu dağıtmak adına. :

Teşekkürler hocam...

arkadaşlar seviyeyi yüksek tutmakta her zaman fayda var, seviyeyi düşük tutarsan çalışkan öğrenciyi kaybedersin, tembel öğrenci zaten öğrense ne yazar, hem seviyeyi yüksek tutarsan etkileşim ile birbirlerine sorarak, yardım alarak, arkadaşından görerek bir şekilde öğrenmeye çaba gösteriyorlar, ben şahsen ilk işlim eposta aldırmak oldu, daha sonra çocuklar için forum açtım resimlerini düzenlettirip eklettim, hem çocukları daha iyi tanıyorum hem iletişim kuruyorum, yapmaları gerekeni forumdan yapmalarını sağlıyorum, sınıfın 3/1 kendisi yapıyor 3/1 i arkadaşından öğreniyor 3/1 i hiç yapamıyor, onlarda zaten ne olursa olsun yapamayacak yada yapmayacak öğrenciler, zaten forum 24 saat açık ödev önünde isterse evinden yapsın, sınavı uygulama yaptım sınav sorularını forumdan sordum, 2 hafta süre verdim ders saatinde yapanlara 20 puan ek verdim evinde yapanlardan 20 puan kırdım, inanın hepsi arı gibi yapmaya çalışıyorlar, bu sistem oturduktan sonra donanımdır yazılımdır her türlü bilgiyi forumdan veririm, şu an çocuklar dersi çok seviyor forumdan da iletişim halindeyiz, hele bir boş hafta geçerse sıkılıyorlar benide kızdırıyorlar ben eksiklerinizi tamamlayın diye bırakıyorum, onlar hocam bu hafta ders yapmayacakmıyız diyorlar, bir yandan hoşuma gidiyor, bir yandanda işime karışmayın diye kızıyorum.

her zaman demişimdir,bizim ders uygulamalı bir ders,sen 1 ay değil 10 ayda teorik bilgiler anlatsan çocuk elbet unutacak,ama uygulama yaparak neyin ne olduğunu öğretmek daha mantıklı..sınavı haftaya yapacam bakalım durum ne olucak,düşükler elbette çıkıcak eminmki düşük alanların diğer dersleride düşükk

ders saati bence derste istenildiği gibi hareket etmemize olanak sağlayaçak kadar iyi oldu.
Teorik olaçak tabii ama uygulama kısmını anlamadım şu ana kadar anlatılanlarda uygulama örneği verebilir misiniz?

Bu hafta temel seviyede işletim sistemini işliyorum bir plan dahilinde gidiyorum ve geçen hafta sınav yaptım aynen arkadaşların dediği gibi 100 alanda çıktı 23 alanda. 40 altında not alanda dersi önemsemediği için almıştır bu kadar kısa ve net. Bu düşük alan öğrencilerin velisini çağırdım yavaş yavaş gelmeye başladılar. Açık açık dersi önemsemiyorlar diyorum vs. vs. zayıf alan çocuk eğer böyle devam ederse karnede zayıf düşer diyorum adamların bir kısmı daha notumuzun karneye geçtiğini bile bilmiyor. Bazı çocular ise cin gibi tak tak cevap veriyor. Ben eğer o ilgisiz alakasız çocuklara göre ders işleyecek olursam elimdeki başarılı öğrencileride kaybederim hiç gerek yok. 120 öğrencide toplamda 18 öğrenci 40 ve altında not aldı çalışsınlarda almasınlar adam fen sınavım vardı bilgisayara çalışamadım diyor!

bilgisavar_38' Alıntı:
sancaktepe' Alıntı:
....... herif, git lise sona sor eger yarısı yaparsa ben bişey bilemiyorum yahu..

:alkis: :alkis: :alkis:

Okulun ve öğrencinin şartları neyi gerektiriyorsa ders o şekilde anlatılır. Bunu yapmakta eğitim öğretim yılı başında öğretmenin yapacağı bir seviye tespiti ile rahatlıkla halledilebilir. O andan itibaren eğer öğrenci seviyesi ve okulun şartları elveriyorsa programlama da anlatırsın veritabanıda. Yok aksi bir durum söz konusu ise ve de öğrenciler bilgisayar ve bilgi iletişim teknolojileri hakkında genel kültür bile sayılabilecek bilgi ve becerilere sahip değilse benim gibi sıfırdan fare tutmaktan başlarsınız. Ayrıca yeni çerçeve öğretim programı aynı konu anlatılacak olsa bile düzeyler halinde kazanımları yazmış. Ben ilk iki seviyeyi kazandırmaya uğraşıyorum şu anda. Başka bir okul ve başka öğrenciler olsa belkide son iki seviyeyi kazandırmakla meşgul olurdum. O nedenle paylaşılan örnekleri soruları sınavları materyalleri vs bu açıdan değerlendirmek gerekir.

bekirweb' Alıntı:
Okulun ve öğrencinin şartları neyi gerektiriyorsa ders o şekilde anlatılır. Bunu yapmakta eğitim öğretim yılı başında öğretmenin yapacağı bir seviye tespiti ile rahatlıkla halledilebilir. O andan itibaren eğer öğrenci seviyesi ve okulun şartları elveriyorsa programlama da anlatırsın veritabanıda. Yok aksi bir durum söz konusu ise ve de öğrenciler bilgisayar ve bilgi iletişim teknolojileri hakkında genel kültür bile sayılabilecek bilgi ve becerilere sahip değilse benim gibi sıfırdan fare tutmaktan başlarsınız. Ayrıca yeni çerçeve öğretim programı aynı konu anlatılacak olsa bile düzeyler halinde kazanımları yazmış. Ben ilk iki seviyeyi kazandırmaya uğraşıyorum şu anda. Başka bir okul ve başka öğrenciler olsa belkide son iki seviyeyi kazandırmakla meşgul olurdum. O nedenle paylaşılan örnekleri soruları sınavları materyalleri vs bu açıdan değerlendirmek gerekir.

:+1:

Bulmaca sorusunu isteyen hocam buyurun... Bugünde sınav yaptım birçok kişi 20, 18, 15 aldı bu sorudan...

Ekli dosyalar

Geri