Sizi anlamakta zorlanıyorum...

Kodla Büyü
portatak' Alıntı:
Bulmaca sorusunu isteyen hocam buyurun... Bugünde sınav yaptım birçok kişi 20, 18, 15 aldı bu sorudan...
hangi programla yaptınız?
Ben de öğrenci seviyesine göre sözel konuları anlatmadım bile. Ödev verdim. defterini kontrol ettim. eksiklerini söyledim. sınavda sordum. ben dersimi uygulamalı işliyorum. Sözel konuları uygulamanın içine gömüyorum. Ders zorunlu olsa da dersimi işlerim. Seçmeli olsa da.
Öğretmenlerin hepsi öğretmenler odasında oturuyoruz. Öğrenci gelip beni çağırıyor ders işleyelimdiye. Zilin çalmasına daha var halbuki.

öğrenci seviyesi bilişim konusunda çok iyi yerlere gelebilir. Gönül isterdi ki ders kitabımız olsun.

hocalarım benim soru tarzım şu şekilde olacak, tanımı ben vereceğim, çocuklar o tanımın ne olduğunu bulacaklar böyle daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Buyrun yapacağım yazılı. yorumlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

şimdi her şehirdeki öğrencilerin bilgisayar bilgisi düzeyi birbirlerinden oldukça farklı. ben bir köydeyim ve öğrencilerin bilgisayara dair hiç bir bilgileri yok o yüzden temel bilgilerden başladım ve yazılım konusuna kadar geldim şu ana kadar. bu konuları da basitleştirilmiş şekilde anlattım ayrıca özet halinde de yazdırdım. aynı notların bir kopyasını da panolara astık hocam

hastasıyız dede' Alıntı:
arkadaşlar seviyeyi yüksek tutmakta her zaman fayda var, seviyeyi düşük tutarsan çalışkan öğrenciyi kaybedersin, tembel öğrenci zaten öğrense ne yazar, hem seviyeyi yüksek tutarsan etkileşim ile birbirlerine sorarak, yardım alarak, arkadaşından görerek bir şekilde öğrenmeye çaba gösteriyorlar, ben şahsen ilk işlim eposta aldırmak oldu, daha sonra çocuklar için forum açtım resimlerini düzenlettirip eklettim, hem çocukları daha iyi tanıyorum hem iletişim kuruyorum, yapmaları gerekeni forumdan yapmalarını sağlıyorum, sınıfın 3/1 kendisi yapıyor 3/1 i arkadaşından öğreniyor 3/1 i hiç yapamıyor, onlarda zaten ne olursa olsun yapamayacak yada yapmayacak öğrenciler, zaten forum 24 saat açık ödev önünde isterse evinden yapsın, sınavı uygulama yaptım sınav sorularını forumdan sordum, 2 hafta süre verdim ders saatinde yapanlara 20 puan ek verdim evinde yapanlardan 20 puan kırdım, inanın hepsi arı gibi yapmaya çalışıyorlar, bu sistem oturduktan sonra donanımdır yazılımdır her türlü bilgiyi forumdan veririm, şu an çocuklar dersi çok seviyor forumdan da iletişim halindeyiz, hele bir boş hafta geçerse sıkılıyorlar benide kızdırıyorlar ben eksiklerinizi tamamlayın diye bırakıyorum, onlar hocam bu hafta ders yapmayacakmıyız diyorlar, bir yandan hoşuma gidiyor, bir yandanda işime karışmayın diye kızıyorum.

hocam şu forum işini nasıl yaptınız?

Geri