sorunlu olmak mı, ezilen olmak mı

Kodla Büyü

dumanM

Üye
Arkadaşlar bu sene İstanbul'a tayinim çıktı. Okuluma yazı gelmiş olmasına ramen görevlendirmem unutulmuş, yapılmamış. benim şuan 15 saat dersim var ve hiç ek ders alamıyorum. BTR olmamama ramen müdür benim, bütün gün, sanki rehbermişim gibi okulda olmamı ve idari işleri yapmamı istiyor. Yeni geldim sorun çıkarmak istemiyorum ama sizce ne yapmalıyım...
ek görevlendirme yakın zamanda çıkar mı...

çıkar çıkmaz. siz 15 saate girer çıkarsınız. Bunun sorunlu olmak ile ne alakası var. Okulunuzda diğer meslektaşlarınız dersleri olmayınca okulda mı bekliyorlar.

Bunun adı sorunlu olmak değil hocam.

Haklısınız hocam,
15 saat dersim 5 güne sabah akşam serpiştirilmiş... ders programını da değiştirmiyorlar... tek umudum ek görevlendirme idi... dersim olmadığı için gitmediğimde müdür çağırıp uyarıyor.. kavga etmeyi çok becerebilen biri değilim ama sanırım hakkımı aramayı da öğrenmeliyim di mi...(((
Teşekkür ederim hocam

Böylesi bize denk gelmez, o kıllık yapıyorsa sen 2 misli yapacaksın ki kıymete binesin, terbiyesizliğin alemi yok, haddin bildir müdürüne.

Hocam bunda kavgayı gerektiren bi durum yok. BTR görevlendirmeniz yoksa diğer öğretmenleri okulda tutmaya ne kadar hakları varsa aynı şey sizin için de geçerli.

dumanM' Alıntı:
Haklısınız hocam,
15 saat dersim 5 güne sabah akşam serpiştirilmiş... ders programını da değiştirmiyorlar... tek umudum ek görevlendirme idi... dersim olmadığı için gitmediğimde müdür çağırıp uyarıyor.. kavga etmeyi çok becerebilen biri değilim ama sanırım hakkımı aramayı da öğrenmeliyim di mi...(((
Teşekkür ederim hocam
..
hocam okulda BOŞ GÜNÜ olan öğretmen varmı ? buna bir bakın. Eğer varsa

Ek ders yönetmeliği (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html)
Dağıtım
MADDE 23- (1) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasındaki(2) ek ders saati sayıları haftanın çalışma günlerine eşit olarak dağıtılır. Eşit dağıtılamaması hâlinde kalan ek ders saati sayısı eşit olarak pazartesi ve cuma günlerine eklenir.
maddesini ilgi göstererek okuldaki öğretmenlerin ders programı yapılırken bu maddenin uygulanıp uygulanmadığının tarafıma bildirilmesini arz ederim

şeklinde bir dilekçe yazın. ondan sonra bakalım ne yapacak :)

Hocam hakkınızı arayın
Burada idare ile ters düşecek bir durum yok, onlar gereken bütün terslikleri yapmışlar zaten.
Bu tür müdürlere ses çıkarmazsan kanını emer hocam...

Korkmayın biz arkanızdayız... :)

BaRBaRYaN' Alıntı:
dumanM' Alıntı:
Haklısınız hocam,
Teşekkür ederim hocam
..
hocam okulda BOŞ GÜNÜ olan öğretmen varmı ? buna bir bakın. Eğer varsa

Ek ders yönetmeliği (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html)
Dağıtım
MADDE 23- (1) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasındaki(2) ek ders saati sayıları haftanın çalışma günlerine eşit olarak dağıtılır. Eşit dağıtılamaması hâlinde kalan ek ders saati sayısı eşit olarak pazartesi ve cuma günlerine eklenir.
maddesini ilgi göstererek okuldaki öğretmenlerin ders programı yapılırken bu maddenin uygulanıp uygulanmadığının tarafıma bildirilmesini arz ederim

şeklinde bir dilekçe yazın. ondan sonra bakalım ne yapacak :)

O basit kalır hocam, çokta alakası yok durumla zaten.

Diğer öğretmenlerin dersi toplanmış sizinki dağıtılmış ise;

Devlet memurları kanununun 125.maddesi D bölümü ı bendinde "Görevin yerine getirilmesinde dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep ayrımı yapmak, kişilerin yarar veya zararını hedef tutan davranışlarda bulunmak," şeklinde belirtilmesine rağmen ilgili maddeye aykırı olarak diğer öğretmenlerin yararı gözetilip boş gün verilirken tarafıma farklı olarak dağınık ders programı düzenlenmiştir. Ders programımın diğer öğretmenlerle aynı şartlarla oluşturulmasını, aksi durumda üst kuruma başvuru ve yargı işlemlerinde kullanılmak üzere tarafıma yazılı bilgi verilmesini istiyorum.

şeklinde dilekçenizi verin hocam.

Mutlaka sendikanızla görüşün. Üye değilseniz en kısa zamanda üye olun.

Bu işlerde ya herru ya merru derseniz sıyrılırsınız, değilse sizin düşündüğünüz şekilde sorun olmayım derseniz bu sorunlarınız hiç bitmeyecek idare hep tepenize binecektir.

Allah yardımcınız olsun. İstanbul'da öğretmen maaşıyla ve ek ders ücreti olmadan ay sonunu getirmek güç olacaktır. İl milli eğitimle görşüp size özel onay alıp alamayacaklarını sorun. İdareniz size yazıyı zamanında bildirmeyerek mağdur edilmişsiniz.
BTR öğretmeni olmayan ders programına göre davranır.
Arkadaşların da belirttiği gibi idarenin bu tip isteklerini belli bir seviyede tutmazsanız arkası da gelir. İlk yıllarımda ihtiyaç halinde haftasonu da gittiğimi bilirim. Ta ki ben okul tanıtım videosunu okul gecesi için hazırlarken, milletinse ehliyet sınavı görevi için okulda olduğunu görene kadar.

hocam hiç korkma nasıl alıştırırsan öyle gider resmi olarak seni okulda tutamaz bu idareciler hep aynıdır seni saf gördümü tepene binerler prosüdürü bildiğini onlara bildirmen gerekir ayrıca resmi olarak buna haklarının olmadığını senin bizzat söylemen icabet eder yoksa işden başını kaldıramazsın olan yine sana olur canım hocam

eğer diğer öğretmenlere yapılmayıp sana yapılmışsa 5 gün uygulaması şunu yaz okuluna.

bilmem ne okulu müdürlüğüne
okulunuzda bilişim tek. öğrt. olarak çalışmaktayım. 15 saat dersim bulunmaktadır. bu 15 saat ders 5 güne yayılmış şekilde ders programı hazırlanmış ve tarafıma tebliğ edilmiştir. diğer öğretmenlere bu uygulama yapılmazken bana bu şekilde bir ders programı yapılması tarafıma dair negatif ayrımcılık yapıldığı düşüncesi oluşturmaktadır.neden bu şekilde bir ders programı hazırlandığını öğrenmek ve tarafıma dair yapılan bu negatif ayrımcılığın giderilmesini istiyorum.
gereğini arz ederim.

Hocam öncelikle alınan onayda sizin unutulmanız ilçenin hatası. Üstüne gidin ve hakkınızı arayın. 2. konuya gelirsek müdüre ezdirmeyin kendinizi. ilk taviz diğer tavizlerin önünü açar. sert çıkamayan birisi iseniz işinizi bilen birisi olun ve haklarınızı savunun. Ama kesinlikle susan çekinen birisi olmayın. Göreviniz olmayan hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsiniz.

Üç hafta sonra bugün boş dersimde okula gitmiyorum.
Beceriksizi olduğum zorlu bir süreç beni bekliyor ama cevap veren tüm arkadaşlar aynı fikirde olduğuna göre bende bu şekilde davranmalıyım. Bugünden başladım..)
Bir müdür yeni gelen bir öğretmene daha hiçbir yaşanmışlık yokken neden böyle davranır anlayamıyorum.
Yabancısı olduğun bi şehirde, sürekli bir sinir harbiyle okula ayaklarımın geri geri gitmesi bi yana, hiç ek ders almamak bi yana... ek iş arıyım bari..))

cevap verdiğiniz, yanımda olduğunuz için çok çok teşekkür ederim. artık sayenizde daha dik duracağımı umuyorum.

dumanM' Alıntı:
Üç hafta sonra bugün boş dersimde okula gitmiyorum.
Beceriksizi olduğum zorlu bir süreç beni bekliyor ama cevap veren tüm arkadaşlar aynı fikirde olduğuna göre bende bu şekilde davranmalıyım. Bugünden başladım..)
Bir müdür yeni gelen bir öğretmene daha hiçbir yaşanmışlık yokken neden böyle davranır anlayamıyorum.
Yabancısı olduğun bi şehirde, sürekli bir sinir harbiyle okula ayaklarımın geri geri gitmesi bi yana, hiç ek ders almamak bi yana... ek iş arıyım bari..))

cevap verdiğiniz, yanımda olduğunuz için çok çok teşekkür ederim. artık sayenizde daha dik duracağımı umuyorum.

Yanındayız hocam... :+1:

Hatalarının farkına varırlar inşallah hocam Allah yardımcınız olsun.

Mudurunuz size bundan daha kotu olamaz hocam simdi vereceginiz mucadele omur boyu sizi ezilmekten kurtaracaktir.. Allah isinizi rast getirsin..

m.arslan' Alıntı:
hocam hiç korkma nasıl alıştırırsan öyle gider resmi olarak seni okulda tutamaz bu idareciler hep aynıdır seni saf gördümü tepene binerler prosüdürü bildiğini onlara bildirmen gerekir ayrıca resmi olarak buna haklarının olmadığını senin bizzat söylemen icabet eder yoksa işden başını kaldıramazsın olan yine sana olur canım hocam
Hocamın dediklerine aynen katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum: "Çalıştığının karşılığını da ne madden ne de manen alabilirsin!"

hocam su anda btr görevi resmi yazıyla gelmedi bizim okula ama gelecek gibi program yaptık.dersimin olmadığı zaman okula gitmiyorum.böyle iş mi olur. su müdürlerin bazıları hademe olamaz.

Arkadaşın bir ilk mesajlarda "bu işin sorunlu olmakla ne alakası var" demiş. aynen katılıyorum. yardım etmek amenna ama bütün işlerini size yüklemeye kalkıyorsa da buna bir dur demeniz gerekir. Buna sorun çıkarmak denmez. Ortada bir sorun varsa o da susmanızdır.

Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği'ne üye ol. Bir sendikaya üye ol. Derslerin bitince okulda durma. Dernekten ve sendikadan yardım iste ve müdür kendini düzeltmezse dava açacağını söyle. Yine de böyle yapmaya devam ederse dava aç, canına oku. Böyle müdür mü olur ulan.

Hocam mobbingin çok ağır cezaları vardır. Eğer size negatif tavır takınacak olursa sendikanızla görüşüp mobbingden dava açarsınız. Gerisini kendi düşünsün. Şu müdürler çok alem. Kendilerini kral zannediyorlar.

Sorunlu ve Ezilen nedir?

Elimizden geldiğince yardımcı olacağız, ancak aptal yerine konulmak hoş olmaz, o vakit tepki konulmalıdır.

Hocam ezilen hakkını savunamayan biri olmayın kesinlikle.Yoksa haksızlıkların sonu gelmez.Müdür size ne yapabilir ki siz dersinize girdikten sonra.Takdire bağlı mazeret izinlerini bile müdürler veremiyorlar artık.Hiç alttan almaya gerek yok yani.

Bu sene okul değiştirdim BTR görevlendirmem yapıldı. Geçen müdür seni öğleden sonra okulda göremiyoruz görevlendirmen yapıldı gelmen lazım dedi bende görevlendirmem ortaokul içindir onlarında dersi sabah başlayıp öğlen bitiyor dedim dolayısıyla ben öğleden sonra gelemem dedim biraz mırın kırın etti ama bir şey demedi. Yeni göreve başlamış biri olsam beni 07-17 arasında çalıştırırdı. İyi niyetinizi kaybetmeyin ama kendinizi de ezdirmeyin. :)

O ne demek yahu yapabileceği en büyük şeyi d eyapmış zaten ders progrmaını dağıtmış dağıtsın dersinizin olmadığı vakitlerde çıkın gidin okuldan. Bir yerlrde oturun çay için dersinizden 5 dk önce gelip deslerinize giriniz size hiç bir soru dahi soramaz.

Adam hem 15 saat dersi tüm haftaya yaymış hem de dersin olmadığı saatlerde okulda tutmak istiyor sende buna bir şey demeyip gelip burada yazıyorsun. Allah akıl fikir versin arkadaşım sonuçta sende devletin kadrolu bir memurusun müdürde öyle, şunu aklından çıkar o patron sen işçi değilsin ki patron işçi bile olsanız para vermediği zaman için gel okulda dur diyemez.

Konu sahıbı arkadas;
Bu sene 6. yılımı çalışıyorum İl mem tarafından habersiz pat diye başka okula görevlendirildim.26 saat dersim +klup aldım.Okulum hem ılk hemde ortaokul.Bugun 3 saat üstüste boşluğum vardı.ılkokulun müdürü olan bır beyefendı geldi ama ben o sırada bılmıyordum mudur oldugunu.Okulun web sıtesını güncellememı istedi bende hıc bısey sormadan etmeden yapamam dedim.Kusura bakmayın ders yüküm fazla daha fazla yük almak ıstemıyorum dedim.Baya şaşırdı biraz bozuldugunu ifade etti.Sonra çok sert tepki verdiğimi daha genç olduğumu bu sekılde yanlış anlaşılacagımı söyledi.Haklı belkide ama 5 yıldır farklı okullarda yaşadıklarım beni bu hale getirmedi mi ? Hepimizi aslında...Şuan vicdanım rahat değil, belkide kabalık ettım , ama vazgeçmeyeceğim.

bilgiafra' Alıntı:
Konu sahıbı arkadas;
Bu sene 6. yılımı çalışıyorum İl mem tarafından habersiz pat diye başka okula görevlendirildim.26 saat dersim +klup aldım.Okulum hem ılk hemde ortaokul.Bugun 3 saat üstüste boşluğum vardı.ılkokulun müdürü olan bır beyefendı geldi ama ben o sırada bılmıyordum mudur oldugunu.Okulun web sıtesını güncellememı istedi bende hıc bısey sormadan etmeden yapamam dedim.Kusura bakmayın ders yüküm fazla daha fazla yük almak ıstemıyorum dedim.Baya şaşırdı biraz bozuldugunu ifade etti.Sonra çok sert tepki verdiğimi daha genç olduğumu bu sekılde yanlış anlaşılacagımı söyledi.Haklı belkide ama 5 yıldır farklı okullarda yaşadıklarım beni bu hale getirmedi mi ? Hepimizi aslında...Şuan vicdanım rahat değil, belkide kabalık ettım , ama vazgeçmeyeceğim.

Hayır haklı değil.

Neden?

* O beyefendiye yıllık planınızın hazırlanacağını söyleyiniz. Size nasıl cevap vereceğine bir bakınız.
* O beyefendiye ortaokulun çalışma zamanlarında boş derslere girmesini söyleyeniz nasıl cevap vereceğine bakınız
* O beyefendiye sizin işiniz müdürlük diyip ortaokul velisinin problemini halletmek için veli gönderiniz...

Geri