Sevgili öğretmenim, yeni görev yerimde tabi tutulduğum baskıyı size anlatayım, çıkarım yapmak size kalıyor tabiki
Okulun ikinci haftası bahçede otururken, müdür yardımcısı ve okulun memuru yanıma gelerek oturdu. Müdür yardımcım hocam btr öğretmenliğine başvurdunuz değil mi dedi bende evet hocam dedim. Sonrasında ilgili idarecim "Bizdeki uygulama şudur, belki bilmezsiniz hoca hanımmmm, burada btr öğretmenleri idareci görevi yapar"
bunun üzerine cevaben bende "Hocam, btr öğretmenin görevleri bellidir ben üzerime düşeni en iyi şekilde yaparım. Gerisi sizin işiniz dedim. " ve başladı laf dalaşı 4 yıllık öğretmenim böyle utanç verici bir muameleye ilk kez maruz kaldım.
Müdür Yrd: Hoca hanım, kaç yıllık öğretmensiniz (küçümser bir surat), sanırım siz bu işleri bilmiyorsunuz,btr sabah 8 akşam 5 çalışır siz bilmiyorsunuz sanırım.
Ben: Hocam o değişti artık sanırım bilmiyorsunuz ders saati bitince benim işim biter dedim.
Müdür Yrd: Siz yeni göreve başlayan arkadaşlarda ne kadar hakkınızı hukukunuzu savunuyorsunuz. İnsan biraz özverili davranmalı, siz bana ne kadar su getirirseniz ben size o kadar su götürürüm bla bla bla vs vs
Memur bey lafa girdi: Hocam biz zaten btr öğretmenlerinden hiç memnun kalmadık bla bla , vs vs ( memura ne olursa orasını anlamadım benim tepem attı)
Ben: Örnek verin bakalım neymiş o memnuniyetsizliğiniz dedim.
Memur efendi: Yok bundan 3 yıl önce gelen öğretmen paket program ve işletim sistemini birbirinden ayıramıyordu vs vs( Ben sabır çekiyorum bu arada, sakinleşmeye çalışıyorum)
Hiç cevap vermedim.
Yüzlerine bakmadım, sustum yoksa kavga büyüyecek. Cevabımın net olduğunu anlayınca müdür yardımcısı çıktı gitti.
Ertesi sabah müdür beyle karşılaştım, bana bir çıkıştı sen işte müdür yardımcısının yanına gitmişsinde böyle böyle de bende ağzıma gelen söyledim, tabi o kadar gruruma dokunmuşki gözlerim doldu, sonra nasıl bir saygısızlıktır dedim müdür beye ayıp dedim, ben böyle bir muamele görmedim hayatımda dedim, sonra müdür bey yumuşadı haklısın hocamda ben öğretmenimin arkasındayım da bilmem ne vs vs
Çok yazdım hocam kusura bakmayın, bu konuşmaların arasında çok farklı sözlerde söylendi. Kesinlikle kendinizi ezdirmeyin, hakkınızı arayın, sorunlu olun sonunuz daha iyi olur emin olun.
Beni ezmek isteyen müdür yardımcısı şu an aman hoca hanım, sayın hoca hanım, el üstünde tutup duruyor , saygılı davranmaya çalışıyor bana, ama bütün çalışma şevkim kırıldı.
Sanırım biz bilişim teknolojileri öğretmenlerinin kaderi bu şunuda anladım hakkımızı aramadığımız dişimizi göstermediğimiz sürecede kimse bize saygı duymuyor malesef