Sosyal medya sorunu!

Kodla Büyü

barthez

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar 2-3 haftada 7-8 vaka meydana geldi. Öğrencilerimiz facebook üzerinden birbirlerine hakaret edip, gruplar halinde okulda kavga ediyorlar. Rehber öğretmenimizle bunun önüne geçen çalışmalar yapmak istiyoruz. Hem öğrencilerimiz hemde velilerimiz için. Önerilerinizi bekliyorum. İşimize yarayacak sunularınızı paylaşırsanız mutlu oluruz.

hocam 1-2 elabası vardır mutlaka
onların karınağrılarını öğrenmek lazım. haa umarım rehber öğretmeniniz gerçekten rehber öğretmen gibidir.
bugüne dek tanıdığım rehber öğretmenlerden 1 tanesi hariç diğerleri hiçbir halta yaramıyordu. sadece kendisine verilen odaya kapanmıs
konusurken akademik konusmaktan fersah fersah geride, sokaktaki vatandasın konusmasından farksız sozler uretmeyen bireylerdi...

adamakıllı bir rehber öğretmeniniz varsa diğer öğretmen arkadasların da destegiyle bunun üstesinden gelirsiniz sanırım.
önemli olan elebasını tespit

Olayın sosyal medya ile alakalı olduğunu sanmıyorum, şöyleki facebook olmasaydı bile o çocuklar bir neden bulup kavga edeceklerdi, bu olayı çözseniz bile kavgayı bitirebileceğinizi sanmıyorum.Daha çok çocuklara şiddetin kötü olduğunu irdelemek gerekiyor ama işiniz gerçekten zor, yandaki liseden ötürü.

cyln' Alıntı:
hocam 1-2 elabası vardır mutlaka
onların karınağrılarını öğrenmek lazım. haa umarım rehber öğretmeniniz gerçekten rehber öğretmen gibidir.
bugüne dek tanıdığım rehber öğretmenlerden 1 tanesi hariç diğerleri hiçbir halta yaramıyordu. sadece kendisine verilen odaya kapanmıs
konusurken akademik konusmaktan fersah fersah geride, sokaktaki vatandasın konusmasından farksız sozler uretmeyen bireylerdi...

adamakıllı bir rehber öğretmeniniz varsa diğer öğretmen arkadasların da destegiyle bunun üstesinden gelirsiniz sanırım.
önemli olan elebasını tespit
Okuldaki tüm zamanını eğitim-öğretime harcayan çok iyi bir insan.

amip33' Alıntı:
Olayın sosyal medya ile alakalı olduğunu sanmıyorum, şöyleki facebook olmasaydı bile o çocuklar bir neden bulup kavga edeceklerdi, bu olayı çözseniz bile kavgayı bitirebileceğinizi sanmıyorum.Daha çok çocuklara şiddetin kötü olduğunu irdelemek gerekiyor ama işiniz gerçekten zor, yandaki liseden ötürü.
Hocam beni ilgilendiren kısmı olayın sosyal medya üzerinden yürümesi, bu konuda rehber öğretmenimize nasıl destek verebilirim bu önemli?

Sosyal medyanın yararlarını anlatın öğrencilere (İhtiyaç sahiplerine yardım, hastalara kan bulma,iletişimin kolaylığı ve hızlılığı vs. vs.)
Bilişim suç ve cezalarından örnekler verin,
Kendinize bir facebook hesabı açın(sadece öğrencilerin ekli olduğu), o sorunlu öğrencileri ekleyip yakın takibe alın yazışmaları vs.(En azından sizde çekinirler)

BBNET
Geri