SSD NEDİR?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan crazyman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
katı halli disk. mekanik parça yoktur..sessiz hızlı hafif az elektrik tüketir...flash berlleğin ultra hızlı hali..nokta.. :mrgreen:

Bende başka şey sorayım hibrit disk kullanan var mı aramızda ? Performansını merak ediyorum

Ben geçen vatan indirimden ssd almıştım. Sata 3 kontrolcü marvell olan anakartlarda meğer kıllık yapıyormuş. yarım performans anca veriyor. Sizinki de marvell ise tekrar düşünün derim. 330 a 120 , okuma yazma hızları.. millet 500 lerde geziyor.

Solid State Disk
şöyle söyleyeyim telefonunuzdaki hafıza kartını büyütüp harddisk yerine takmak deyim
avantajı ise sağlam süper hızlı bilgisayarı bu sayede rahatlatır sessiz ,çalışıyor
ama biraz pahalı ben aldım memnunum

ben aldım 60gb lik eski pc yeni pc ile aynı hızda çalışıyor :) daha ne diyeyim
alıp ta memnun kalmam demeyin pc dekini de taşınabilir yaptım.

peki diğer bir soru benden: en iyisi hangisi para sorun değil..

SSD yani solid state disk flash yapıda veri saklayan yeni teknoloji diyebileceğimiz ve muhtemelen çok kısa bir süre içerisinde HDD lerin yerini alacak olan sabit disk çeşidi.(Henüz alamadı çünkü hem çok pahalı hem de henüz yeterli veri saklama miktarına erişmiş değil.)

SDD ler normal sabit disklerden farklıdır. Mekanik yapıda değildir yani içerisinde donen plakalar yok, onlar yerine flash bellekler var ve HDD ye göre çok daha hızlılar. Bu hızda size muazzam performans sağlar çünkü gerek işletim sistemi açılırken yada herhangi bir program çalıştırdığınızda program sabit diskten alınır ve ram belleğe kopyalanır haliyle bu işlemde çok daha hızlı gerçekleşir.

BBNET
Geri