hocam projelerin dışında bir de yazılı sınav yapılıyoromd' Alıntı:@kiymet hocam yazılı sınav bölümü derken?
http://www.dr.com.tr/Kitap/Tubitak-...ansu/Bilim/Populer-Bilim/urunno=0000000352892ximbatx' Alıntı:Tübitak Bilgisayar Olimpiyatları Soru ve Çözümleri kitabı çıkmış. 2000-2010 yılları arası çıkmış sorular ve çözümleri varmış.
BaRBaRYaN' Alıntı:TÜBİTAK bünyesinde katılabileceğimiz (egzersiz yapabileceğimiz) iki farklı kısım var
..
1. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI
2. Ulusal Bilgisayar Olimpiyatı
..
Her ikisi içinde egzersiz çalışması yapabiliyoruz. Proje olimpiyatları için yapanların proje ile katılmaları gerekiyor. Ulusal Bilgisayar Olimpiyatına katılacak kurumlar ise EN FAZLA 6 öğrenci ile olimpiyata katılabiliyor.
olimpiyata öğrenci hazırlamak için EN AZ 1 öğrenci yeterli. daha fazla öğrenci ile başlayıp devamsızlık nedeni ile 1 öğrenciye inesiye kadar egzersizlere devam edebilirsiniz
olimpiyatlar için konuşuyorum; birinci aşama sınavı nisan ayında yapılıyor ama sonuçların açıklanması mayıs sonunu buluyor. dolayısıyla öğrencilerin kazanabilme durumu nedeniyle egzersiz çalışmalarını mayıs sonuna kadar devam ettirebiliyorsunuz.
Ortaöğretim öğrenciler arası yarışma var. Beceri tabanlı proje yarışması benzeri. Onlara da proje egzersiz yapabiliyoruz.BaRBaRYaN' Alıntı:..ofkeli82' Alıntı:BaRBaRYaN' Alıntı:paylaşılan planları da inceledim hepsi GEYİK ten öteyi geçmiyor.
Tübitak olimpiyatlarına öğrenci hazırlamayı düşünüyorsunuz ama anlaşılan kimse tübitak olimpiyat konularını incelememiş. konularda MATEMATİK ve C programlama dili var.
siz kalkıp 1 ay visual studio kuruyorsunuz, 1 ay vb.net anlatıyorsunuz. allahtan yönetici konumundaki kişiler bişeyden anlamıyorda bu planlar onaydan geçiyor.
Hocam konuları inceledik de sadece matematik c yok, tabi ki yazılım anlatılması da yok ama ben planda proje konusunu belirtmedim.Hedefe ulaşmak için verilecek konuları belirttim. Tübitak için de önemli olan bir konunun anlatılması değil. o konular neticesinde gerçekleştirilecek olan proje. Bu planlar da tübitak ı ilgilndirmiyor zaten. Tübitak için ayrı prosedürler geçerli (orası gerçekten zor). yapılan planlar dersdışı etkinlik olabilmesi için yapılması gereken bir prosedür.
Netice itibariyle plan ın tübitak ile alakası yok sadece dersdışı etkinlik planı o. Eğer yanlışm varsa düzeltin arkadaşlar, ilk defa yapıyorum bu işi. Normaldir yanlış yapmam
hocam soruları incelediğinize eminmisiniz.
..
2 yarışma var
- ulusal ilköğretim matematik olimpiyatı
- ulusal bilim olimpiyatı (fizik, kimya, biyoloji, matematik, bilgisayar)
..
bilgisayar öğretmeni olarak bizleri ilgilendiren ULUSAL BİLGİSAYAR OLİMPİYATI.
..
bu olimpiyat sorularını da incelerseniz 1. aşama sorularında 50 soru sorulduğu, bunların
- 35 tanesinin matematik
- 15 tanesini STANDART C (Ansi C)
olduğu görülecektir.
..
Konumuz da bu olimpiyatlar olduğuna göre hazırlanacak planda bu olimpiyatlara öğrenci hazırlamak için düzenlenmelidir. dolayısıyla BENCE planda sadece matematik ve standart C programlama olmalıdır.
............
Burdan inceleyebilirsiniz : http://www.tubitak.gov.tr/sid/542/pid/453/index.htm
BaRBaRYaN' Alıntı:paylaşılan planları da inceledim hepsi GEYİK ten öteyi geçmiyor.
Tübitak olimpiyatlarına öğrenci hazırlamayı düşünüyorsunuz ama anlaşılan kimse tübitak olimpiyat konularını incelememiş. konularda MATEMATİK ve C programlama dili var.
siz kalkıp 1 ay visual studio kuruyorsunuz, 1 ay vb.net anlatıyorsunuz. allahtan yönetici konumundaki kişiler bişeyden anlamıyorda bu planlar onaydan geçiyor.
..v.ofkeli' Alıntı:BaRBaRYaN' Alıntı:paylaşılan planları da inceledim hepsi GEYİK ten öteyi geçmiyor.
Mesele hocam milli eğitimden onay almak , bu mesajlar geçen sene geçen mesajlar. Hocamın eleştirdiği plan benim plan, biraz yapıcı olsak daha iyi olurdu. Yine vurguluyorum onay alındıktan sonra Tübitak ın hiç bir safhasında (Tübitak ortaöğretim öğrencileri proje yarışması) bu egzersiz planı kullanılmıyor. Demeye çalıştığım o.
Netice itibariyle bizim proje sergiye davet edildi , Ankara ya gidemesek de 7 il de 35 proje arasına 5 proje içindeydik, il de 9 proje arasından 1. olarak katıldık...
http://www.yesilevlereml.k12.tr/projeler.aspx?id=4
BaRBaRYaN' Alıntı:..v.ofkeli' Alıntı:BaRBaRYaN' Alıntı:paylaşılan planları da inceledim hepsi GEYİK ten öteyi geçmiyor.
Mesele hocam milli eğitimden onay almak , bu mesajlar geçen sene geçen mesajlar. Hocamın eleştirdiği plan benim plan, biraz yapıcı olsak daha iyi olurdu. Yine vurguluyorum onay alındıktan sonra Tübitak ın hiç bir safhasında (Tübitak ortaöğretim öğrencileri proje yarışması) bu egzersiz planı kullanılmıyor. Demeye çalıştığım o.
Netice itibariyle bizim proje sergiye davet edildi , Ankara ya gidemesek de 7 il de 35 proje arasına 5 proje içindeydik, il de 9 proje arasından 1. olarak katıldık...
http://www.yesilevlereml.k12.tr/projeler.aspx?id=4
hocam ELMA ile ARMUTları karıştırıyorsunuz. ben sizin çalışmalarınızı değil PLANINIZI ELEŞTİRDİM. ayrıca sadece sizin planınızı da değil tümünü ve hala da bu eleştirimde haklı olduğumu düşünüyorum.
1. öncelikle açılan konu OLİMPİYATLAR proje değil. kaldıki proje olsa bile paylaşılan planlar proje yarışması ile de alakalı değil
2. yaptığınız plan ile uyguladığınızın farklı olması bizi değil sizi ilgilendiren birşey. ben paylaşılan plana yorum yapabilirim. yaptıklarınızı paylaşmadığınız için onlara yorum yapamam
3. kaldı ki keşke yaptığınız çalışmaları planlasaydınız ve onu paylaşsaydınız da yaptıklarınız burdaki arkadaşlar için örnek olsaydı.
..
Not : Başarınız için ayrıca tebik ederim. ayrıca birinci olsaydınız en az sizin kadar bende sevinirdim...
v.ofkeli' Alıntı:Tübitak ın hiç bir safhasında (Tübitak ortaöğretim öğrencileri proje yarışması) bu egzersiz planı kullanılmıyor. Demeye çalıştığım o.
..v.ofkeli' Alıntı:[Planım tamamen projeminin gidişatını yansıtıyordu. .
funda_kinik' Alıntı:bilgisayar olimpiyatları egzersiz planı. daha yeni yaptım. soran arkadaşlar vardı.
eline sağlık hocam. sınav konuları ile uyumlu olmuş. dört dörtlükfunda_kinik' Alıntı:bilgisayar olimpiyatları egzersiz planı. daha yeni yaptım. soran arkadaşlar vardı.
hocam siz bilim olimpiyatları içeriğine baktınız mı :?:xodeda' Alıntı:matematik gibi olmuş.
funda_kinik' Alıntı:bilgisayar olimpiyatları egzersiz planı. daha yeni yaptım. soran arkadaşlar vardı.
..hector1675' Alıntı:funda_kinik' Alıntı:bilgisayar olimpiyatları egzersiz planı. daha yeni yaptım. soran arkadaşlar vardı.
Şimdiye kadar gördüğüm en gerçekçi ve en içime sinen plan olmuş hocam ellerine sağlık..
Peki hocam benim bildiğim kadarı ile tübitak projesi için egzersiz açarsan olimpiyatlara katılmak zorunluymuş, bunun hakkında bilginiz var mı.
Birde öğrenci sayısı proje egzersizlerinde okul idaresi karar verir diye mi geçiyor 10 sizin isteğiniz doğrultusunda mı? ben 3-4 kişi düşünüyorum ve bunların 8.sınıf olması gerektiğini düşünüyorum.
Tabi alt sınıflardan da geleceğe dönük yatırım yapılabilir.
hector1675' Alıntı:funda_kinik' Alıntı:bilgisayar olimpiyatları egzersiz planı. daha yeni yaptım. soran arkadaşlar vardı.
Şimdiye kadar gördüğüm en gerçekçi ve en içime sinen plan olmuş hocam ellerine sağlık..
Peki hocam benim bildiğim kadarı ile tübitak projesi için egzersiz açarsan olimpiyatlara katılmak zorunluymuş, bunun hakkında bilginiz var mı.
Birde öğrenci sayısı proje egzersizlerinde okul idaresi karar verir diye mi geçiyor 10 sizin isteğiniz doğrultusunda mı? ben 3-4 kişi düşünüyorum ve bunların 8.sınıf olması gerektiğini düşünüyorum.
Tabi alt sınıflardan da geleceğe dönük yatırım yapılabilir.