Tüm Öğretmenlere Beş Gün Okula Gelme Zorunluluğu

Kodla Büyü
Haftanın 5 günü işe giden bir insanın verimli çalışması zor olur. Eğer kişi yeterince verimli değilse, haftada 7 gün de çalışsa sonuç aynı kalacaktır: üretkenlik düşük olacak ve ciddi bir katkı sağlanamayacaktır. Eğitim sistemimizde de aynı verimsizlik söz konusu. Yenilikçilik, inovasyon, girişimcilik ve yaratıcılık eksik. Öğretmenlerin çoğu sadece sınıfta kuru bilgiler vererek ders anlatıyor ve geçiyor; bu şekilde ne öğrenciler projeler geliştiriyor ne de öğretmenler yaratıcı çalışmalar ortaya koyuyor. Oysa bu tür yaratıcı etkinlikler, bireylerin kendilerine zaman ayırarak, kişisel gelişimlerini destekleyerek ortaya çıkarabilecekleri şeylerdir.


Bir öğretmen, sadece ders vermekle sınırlı kalırsa, topluma ve öğrencilere çok az fayda sağlayabilir. Öğretmenlerin tiyatroya gitmeleri, farklı ülkelere seyahat etmeleri, yeni teknolojik gelişmeleri takip etmeleri ve kendi kültürel birikimlerini artırmaları gerekir. Ancak bu şekilde hem kendilerine hem de topluma gerçek anlamda katkıda bulunabilirler. Bir öğretmen, sanatsal etkinliklerden ve yeniliklerden uzak kaldığında, hem kendi gelişimi hem de öğrencilerine sunduğu eğitim kalitesi olumsuz etkilenir. Dolayısıyla, verimli ve yenilikçi bir eğitim sistemi için öğretmenlerin, sadece ders anlatan kişiler olmaktan çıkıp, sürekli kendini geliştiren, yeni fikirler üreten ve topluma entelektüel katkı sağlayan bireyler haline gelmesi önemlidir.”

tr.de eğitimde verimlilik çok düşük dünya ülkelerinin çoğunun yeni nesli ingilizce konuşuyor tr.de yeni nesil ingilizce bilmiyor. eee bunlar sürekli okula gidiyor. sonuç ortada. pisa sonuçları da ortada.
tr dünyada en çok çalışan ülkelerden birisi ama enflasyonda dünya birincisi.

her sabah parlak işler tasarlar, gün boyu budalalık ederim. Voltaire
 
Konuyu yeniden canlandırmak gibi olacak ama benim bir sorum olacak.

Branş öğretmenlerinin diyelim ki 16 saat okulda zorunlu dersi var. Aynı branşa tabii başka bir öğretmenin de 20 saat dersi var.

Aynı ilçede 16 saat olan öğretmen 5 gün okula gidiyorken, 20 saat olanın 2 günü boş kalabiliyor.
Ayrıca 16 saat 5 gün derse giden öğretmenin okulundaki tüm öğretmenlere de aynı şekilde mağduriyet yaşatılıyor.

20 saat derse giren okuldaki öğretmenin başka branşlara giren öğretmen arkadaşlarının da bir yada iki gün boşluğu var.

Yani konunun "Coğrafya Kaderdir" ile ilişkisi yok :)

Bu konuda yönetmelik ne diyor. Uygulamada hangisi doğru
Sayın hocam bu konuyla ilgili herhangi bir yönetmelik yok. Sadece ders yükü ile ilgili bir madde var: ders yükü öğretmenlere eşit bir şekilde dağıtılır diye. Bunun dışında herşey idareye bağlı. İdare isterse çalışma şartlarını iyileştirecek düzenlemeleri yapar ki yapmalıda. Fakat kişisel talepler çok olursa sadece zaruri olanlara dikkate alır. Burada iyi niyet devreye giriyor sayın hocam.
 
Öncelikle söylemek gerekirse idareci değilim öğretmenim, görece kalabalık bir okuldayım yakın arkadaşlarımda aynı şekilde ve bugün ders programlarımız açıklandı saniyesinde isyan bayraklarını gördüm ve şok oldum efendim ders programı yapmak gerçekten çok zor bir iş bunu anlamamak için aptal olmak lazım öğretmen arkadaşlarda anlayışın a ' sı yok bir kaç örnek vereyim: Öğretmene 2 gün boş gün verilmiş neden cuması boş değilmiş; öğretmene nöbet verilmiş neden 2 saat boş dersi olduğu gün değilde 3 saat boş dersi olduğu güne verilmiş; cuma günün boş istemiş salısı boşmuş bu arada okulun neredeyse tamamı pazartesi ve cumayı boş istiyor idareye kırgınmış; çoğunu okula bırakıyormuş 1-2. derslerini boş istemiş ama salısına neden ders konmuş bu arada salısı nöbet günü olacak şekilde planlama yapılmış; ülkemizde milyonlarca memur milyonlarca öğrenci varken sadece öğretmenlerin ders programlarının çocukalarına göre yapılması isteklerini hiç anlayamadım. Bu gün anladım ki yok arkadaş bu öğretmen milleti elde ettiği tüm kazanımları kaybetmeden rahat etmeyecek çünkü iyici laçka olmuş her şey bu işin sonu bence belli herkes sınıf öğretmeni gibi olacak sabah ilk derste okula gelecek son derste okuldan gidecek bu kafayla bize olacak budur.
Bir kere böle bir imtiyaz tanınınca insanlar hep öyle devem etsin istiyorlar hatta cılkını çıkarıyorlar ama şunu da söylemek lazım ben okulun birinde çalışırken bana pencereli program verdiler bol bol boşluk var itiraz etmedim idareciler arkamdan enayi demişler yani ben dinlenip derse girmeyi sevdiğim için bişey dememiştim ama böyle insanlara böyle çalışanlar müstehak
 
Geri
Üst