Tüm BT öğretmenlerinin Dikkatine!!!!!!!

Kodla Büyü

mafyonse

Site Gezgini
Değerli arkadaşlar evet ben de norm dışı mağduruyum...ama şunu bilinki oturup 3' ün 5'in hesabını yapacağımıza çok değil 1 dönem sonra bizleri nasıl felaketin bekldiğini artık anlayınız lütfen...Bizim derdimiz sesimizi ve problemimizi gerektiği gibi duyuramamak...Şunu artık anlamanız gerekiyor..Bizlere derse değil öğrenci sayısına göre norm verilmediği sürece böyle ezilmeye devam edeceğiz...derhal tüm illerdeki BT öğretmenleri bir araya gelip kendi illlerine şunu net bir şekilde bildirmeliler..Hem de kalabalık olarak..Bugün nerde norm fazlasıysan yarın orada norm fazlasısın arkadaş..bunu anlayalım artık...Çözüm bu değil...Bizi gerçek normumuzu belirlemeden diğer branşlar gibi norm atamalarına maruz bırakamazlar bunu anlatmalıyız artık..bırakınız üçün beşin hesabını lütfen..Bilişim öğretmenleri nereye gitse yüksek ihtimalle norm fazlası olacaktır...Sizler Özellikle Ankaradaki arkadaşlar lütfen en kısa zamanda bir araya geliniz...derneğimiz de orada...bizler de illerden gelip destek verelim...Artık bu işin lamı cimi yok..Hepimiz bir şekilde norm fazlası oluyoruz...bırakalım günü kurtarmayı...Geleceğimiz tehlikede...

Yüz kere ilgili yerler arandı ne yapalım kendimizi mi yakalım? Bu sendikalar ne iş yapar anlamadım...

canı yanan sırasıyla geliyor..bir bilgisayarcı kendisi norm fazlası olmadan asla harekete geçmez..bilgisayar öğretmenlerinin basit bir şeyi görme ve anlamaları için 30 yıl geçmesi gerekir.Bu dersin artık tarih sayfasından silindiğini bir daha asla geri gelmeyeceğini bu ısrarın sonucunda tekel işçileri gibi olacağımızı tek çarenin alan değişikliği olduğunu asla anlamayacakları gibi...

mafyonse' Alıntı:
Değerli arkadaşlar evet ben de norm dışı mağduruyum...ama şunu bilinki oturup 3' ün 5'in hesabını yapacağımıza çok değil 1 dönem sonra bizleri nasıl felaketin bekldiğini artık anlayınız lütfen...Bizim derdimiz sesimizi ve problemimizi gerektiği gibi duyuramamak...Şunu artık anlamanız gerekiyor..Bizlere derse değil öğrenci sayısına göre norm verilmediği sürece böyle ezilmeye devam edeceğiz...derhal tüm illerdeki BT öğretmenleri bir araya gelip kendi illlerine şunu net bir şekilde bildirmeliler..Hem de kalabalık olarak..Bugün nerde norm fazlasıysan yarın orada norm fazlasısın arkadaş..bunu anlayalım artık...Çözüm bu değil...Bizi gerçek normumuzu belirlemeden diğer branşlar gibi norm atamalarına maruz bırakamazlar bunu anlatmalıyız artık..bırakınız üçün beşin hesabını lütfen..Bilişim öğretmenleri nereye gitse yüksek ihtimalle norm fazlası olacaktır...Sizler Özellikle Ankaradaki arkadaşlar lütfen en kısa zamanda bir araya geliniz...derneğimiz de orada...bizler de illerden gelip destek verelim...Artık bu işin lamı cimi yok..Hepimiz bir şekilde norm fazlası oluyoruz...bırakalım günü kurtarmayı...Geleceğimiz tehlikede...

dernek 80 sayılı kararın peşinden koşadursun bakalım...

Kod:
Merhaba;

Yarın saat Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Ömer Balıbey ile 10.30'da  
 - BTR kursu açılması ve alan-dışı öğretmenlerden BTR görevini yürütmek üzere öğretmen eğitilmesi
 - 80 sayılı karar
 - BT eğitimleri verecek birim oluşturulması konuları çerçevesinde görüşme yapılacaktır.
görüşmeye katılmak ya da fikir belirtmek isteyen üyelerimizin iletişime geçmesini rica ederiz.

Selamlar

-- 
BTE 
Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği

Hocam ha dernek ne sendika ne de başka örgütlülükler. Sorun Meb yada onun uygulamalarından öte Bt öğretmenlerinin pısırık organize olamaz, örgütlenme ve hak arama bilincinden yoksun olmaları sorunudur. Geçen yıl Ankara da yaptığımız eyleme 50 bt öğretmeni bile katılmadı. Yerinde oturup mızmızlana resen atamalara sesini çıkarmayan, hatta bırakın faal olarak bir eylemi önüne gelen emirleri bile örgütlenip reddemeyen bi farkındalık yaratamAyan zavallı bir zümreyiz. Bunu bugüne kadar o kadar şeyde test ettimki ne bir sendikaya, ne bir eylem organizasyonuna nede iki üç kişi bişeylerin mücadelesini vermeye çalışan şu derneğe kimse b...... Atmaya kalkmasın. Benimde tuzum kuruydu norm fazlası bile değildim 2-3 kişiyle gece gündüz uğraşıp eylem yaptık .orada bt öğretmenleri yoktu. Şehitleri bahane etmişlerdi geçen yıl..

O yüzden bt öğretmenlerine rağmen gidip hak aramak, haksızlıklara tepki vermeye bizim gibi 2-3jkişininde hali enerjisi kalmadı.. Bizim önümüzdeki en büyük engel korkak bt öğretmenleridir. Ellerine oturdukları koltuklarında bile fırsat geçmesine rağmen örgütlülük gösterip tepki vermeyen zümredir..Web sitelerinin değiştiğini duyup ilk gün sitelerini yapan durun bu iyi bir koz yapmayalım ulan bu siteleri demeyen bt cilerdir... Bu şekilde ses getirelim demeyen bt cilerdir...O yüzden yakınmayı organizasyonlara değil bu organizasyonlara katılmayan suskunlar ordusuna yapın.... Suçlu artık bakanlık bile değildir 3 yıldır mağduriyetimizin suçlusu artık biziz.... Başkaları değil...

80 nolu karara takılıp kalma hocam.Orada diğer konular da var.Hem dernek diğer konularda da çalışmalar yapıyor.

- BTR kursu açılması ve alan-dışı öğretmenlerden BTR görevini yürütmek üzere öğretmen eğitilmesi
- BT eğitimleri verecek birim oluşturulması konuları çerçevesinde görüşme yapılacaktır.
görüşmeye katılmak ya da fikir belirtmek isteyen üyelerimizin iletişime geçmesini rica ederiz.

Bunları neden görmüyorsun????
Bence önce teşekkürlerimizi sunmalıyız.Birileri işini gücünü bırakıp birşeylerle uğraşıyor.Emeğe saygı duyulmalı...

dernekle ne alakası var bu durumun yaa. yaklaşık 12000 bt öğretmeninnden bahsediyoruz. norm fazlası olunca ya da ağzı yanınca(bu ben ya da farklı bir kişi)
hemen buraya yaazmsını biliyoruz. ama iş eyleme gelince, aykırılağa gelince herkes mükemmel bahaneler uyduruyor. istanbulda çalıştay yapılmıştı kaç kişi geldi?
ankarada eylemle yapıldı kaç kişi geldi (polisler bizden fazlaydı.) eee böyle zümreye böyle davranışş arkadaşlar. derneğimiz var güya kaç kişi üye olmuştur ki?

sibel80' Alıntı:
canı yanan sırasıyla geliyor..bir bilgisayarcı kendisi norm fazlası olmadan asla harekete geçmez..bilgisayar öğretmenlerinin basit bir şeyi görme ve anlamaları için 30 yıl geçmesi gerekir.Bu dersin artık tarih sayfasından silindiğini bir daha asla geri gelmeyeceğini bu ısrarın sonucunda tekel işçileri gibi olacağımızı tek çarenin alan değişikliği olduğunu asla anlamayacakları gibi...
+1

sibel80' Alıntı:

yavaş yavaş BT öğretmenliğinden Okul teknik servisliğine giden bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edelim biz... Elimizde saçma sapan da olsa tek not olarak bulunan davranış notunu bile bu dönem itibarıyla elimizden aldılar ve bizi çocukların gözünde bir kademe daha değersizleştirdiler. Bugün bir öğrencim: "hocam keşke bilgisayar öğretmeni olmasaydınız; böyle notu olmayan bir dersin öğretmeni olmak ne kadar kötü bir şey; matematik öğretmeni olsaydınız ya" dedi... Öğrencilerin gözünde düştüğümüz duruma bakın, ne kadar üzücü :(

Uyan BT..Türkiye Geneli Norm 70.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    81.7 KB · Görüntüleme: 2,256
eşim norm fazlası. merkezde açık yok. bize sunulan tercih listesindeki en yakın okul 70-80 km. 2 aylık çocuğumuz var. devlet bu okullardan birini seç yoksa biz bunlardan birini rastgele göndeririz diyor. yani uzaktaki aileyi birleştirmeyi bırak, var olan aile düzenini bozuyor. Kpss ile hakkıyla atanan vatandaşı merkezden alıyor, dağın başına gönderiyor. Adalete bak. Sağ olsun yakın zamanda çıkan eş durumu düzenlemeleri sayesinde eğer eşimin tayini çıkarsa en az 1,5 sene ayrı kalmamız gerekecek. Kaç senedir düzeni kurulmuş yuvayı dağıtacak devlet. ki devletin temek sorumluluğudur aileyi korumak. ne kadar trajik. muz cumhuriyeti deyince de vay dünya devletiyiz, dünya gücüyüz diyoruz ama daha karı kocaya sahip çıkamıyoruz. sonuçta ben eşimi göndermeyeceğim, ücretsiz izin almak zorunda kalacağım, buna neden olanlardan eşimin almadığı parayı başkalarına peşkeş çekecek. bizde internetten yazmaya devam edeceğiz. çünkü ülkemizde öğretmenine sahip çıkan ne sendika var ne de bir bakan. buna neden herkese çok fazla beddua ediyorum son zamanlarda.

pinarsan83' Alıntı:
Hocam ha dernek ne sendika ne de başka örgütlülükler. Sorun Meb yada onun uygulamalarından öte Bt öğretmenlerinin pısırık organize olamaz, örgütlenme ve hak arama bilincinden yoksun olmaları sorunudur. Geçen yıl Ankara da yaptığımız eyleme 50 bt öğretmeni bile katılmadı. Yerinde oturup mızmızlana resen atamalara sesini çıkarmayan, hatta bırakın faal olarak bir eylemi önüne gelen emirleri bile örgütlenip reddemeyen bi farkındalık yaratamAyan zavallı bir zümreyiz. Bunu bugüne kadar o kadar şeyde test ettimki ne bir sendikaya, ne bir eylem organizasyonuna nede iki üç kişi bişeylerin mücadelesini vermeye çalışan şu derneğe kimse b...... Atmaya kalkmasın. Benimde tuzum kuruydu norm fazlası bile değildim 2-3 kişiyle gece gündüz uğraşıp eylem yaptık .orada bt öğretmenleri yoktu. Şehitleri bahane etmişlerdi geçen yıl..

O yüzden bt öğretmenlerine rağmen gidip hak aramak, haksızlıklara tepki vermeye bizim gibi 2-3jkişininde hali enerjisi kalmadı.. Bizim önümüzdeki en büyük engel korkak bt öğretmenleridir. Ellerine oturdukları koltuklarında bile fırsat geçmesine rağmen örgütlülük gösterip tepki vermeyen zümredir..Web sitelerinin değiştiğini duyup ilk gün sitelerini yapan durun bu iyi bir koz yapmayalım ulan bu siteleri demeyen bt cilerdir... Bu şekilde ses getirelim demeyen bt cilerdir...O yüzden yakınmayı organizasyonlara değil bu organizasyonlara katılmayan suskunlar ordusuna yapın.... Suçlu artık bakanlık bile değildir 3 yıldır mağduriyetimizin suçlusu artık biziz.... Başkaları değil...

Kesinlikle katılıyorum hocam.
Bugüne kadar katıldığım tüm toplantılarda konu ne olursa olsun bir şekilde Bt öğretmenlerinin sorunlarına getirip ne Milli Eğitim Müdüründen ne Şube Müdüründen çekinmedim, sözümü esirgemedim konuştum. Ta ki ben bunları konuşurken kalkıp, bana dokunmayan bin yaşasın düşüncesindeki biri "Hakkınızı aramayı bilmiyorsunuz gelip burada dert yanıyorsunuz.Gidip müdürüne söyle bunları." deyinceye kadar. (Biri diye tabir ettiğim kişi sözde branştaşım. Kaldı ki benim keyfim çok yerinde. Derdim tasam da yok. Arkadaşlar bir ihtiyaçları olduğunda rica ederler, sonrasında teşekkür ederler. Müdürümüz bir şey alınacağında ya da yapılacağında bu işin uzmanı sensin ne dersin diye bana sorar.)
Yetermiş artık bunu gördüm kendi kendime çırpınışım. Uğraştığım dava kutsalmış da derdini çektiklerim beş para etmezmiş.

ben geçen hafta Ankara İl meme gidip durumumuzu anlattım. Sizin bu konuda bi çalışmanız yok mu dedim bizim elimizde de bişey yok dediler. biz de norm fazlasıyız dediler ! kimin elinde dedim kim düzeltmiyo bizm durumu talim terbiye mi? dedim. hayır insan kaynakları dediler.... sonuçta çözümsüz değil altı üstü zaten bir kadrosu olan bizlere, derse göre değil öğrenci sayısına göre kadro verecekler dedim, .. orayla görüşün dediler.. peki bu durumdan onların haberi yok mu dedim var dediler.. konuşmalar bile kısır döngüye giriyor.. halbuki bi çıkışı var .......

insan kaynakları ile yerlerinde olmadığı için görüşemedim. haftaya da insan kaynakları bölümüne gidicem.....
bilişim kimin elinde, kimin eli bilimcinin cebinde acep!!

bazen bir bazen bin ama artık binler olma zamanı geldi..
bozuk anlatımım için özür diliyorum..kızımın gürültüsünden ancak böyle ifade edebildim.....

çözüm insan kaynakları... İsteseler bugün her okula en az bir bt öğretmeni yazısı çıkarırlar..

80 nolu karar değişse ne olacak ki? Kaç öğretmen meslek lisesine geçecek de norm fazlası bitecek? Meslek liselerinde kaç açık var. hadi bitti diyelim bir sene sonra yeni mezunlar gelince ne olacak?

her gün neden aynı şeyler konuşulur ama icraat olmaz. ben de bunu anlamam arkadaşlar.

Belki de bir şeyler istemek yerine bir şeyler sormak gerek. Ya da meclisde soru önergesi olarak sordurmak. Her benzer konuda yazdığım gibi kasıt var bizlere karşı. Örnek soru mu? BT öğretmenlerinin büyük bir çoğunluğu norm fazlası mıdır? Evet. O halde maduriyeti gidermek için alan değişikliği hakı vererek bir çok alakasız branş arasında alan değiştirilmeye bile izin verilirken, ve zaten halihazırda BT öğretmenlerinin bir çoğu BT rehber öğretmen olarak görevlendirilip tam ücret ödenirken neden Rehber öğretmenler gibi öğrenci sayısına bakılarak norm verilmemektedir? Norm verilmesi MEB in , maliye nin ya da hangi birimin hangi kademesine ne gibi bir külfet getirileceği düşünülerek norm verilmemektedir. Belki de bu soru üzerinde durularak alınan cevaba göre bir yol izlemeliyiz.
Not: Belki alan değişikliği konusu karıştırılmayabilir bu karşılaştırma belki negatif tepki doğurabilir. Ne dersiniz bu yazdıklarımı belki daha resmi ve güzel bir türkçeyle meb e, eba da ki şu programa ve özellikle seçtiğimiz bir miletvekiline ısrarla mail atsak güzel olmaz mı? Ama öyle bir örgütlenmeliyiz ki istisnasız herkes mail atmalı, görmememe ya da gözden kaçırma gibi bir durumları olmamalı.

teknolojinin daha yeni yeni hayatın her alanına girdiği
internet ve pc fiyatlarının yeni yeni ucuzlamaya basladıgı (ki buna bile hala pahalı diyebiliriz)
bir dönemde öğretmeninden müdürüne milli eğitim bakanına kadar birçok kişide
"herkesin evinde bilgisayar var, herkes bilgisayar biliyor"
düşüncesi oluşmuşken ve bunun sonucunda da dersimizin ve bizim geldiğimiz nokta belliyken
acaba arkadaşın dediği gibi 10-15 yıl sonra GERÇEKTEN internet ve bilgisayar fakir durumdaki ailelerin bile alabilecegi şekilde ucuzladıgında,
teknoloji hayatın her alanına fazlasıyla girdiğinde dersimizin ve bizim bu noktaya gelmemize sebep olan düşünce ne yönde olacak ve dersimizin durumu ile bizim durumumuz nasıl olacak?

cyln' Alıntı:
teknolojinin daha yeni yeni hayatın her alanına girdiği
internet ve pc fiyatlarının yeni yeni ucuzlamaya basladıgı (ki buna bile hala pahalı diyebiliriz)
bir dönemde öğretmeninden müdürüne milli eğitim bakanına kadar birçok kişide
"herkesin evinde bilgisayar var, herkes bilgisayar biliyor"
düşüncesi oluşmuşken ve bunun sonucunda da dersimizin ve bizim geldiğimiz nokta belliyken
acaba arkadaşın dediği gibi 10-15 yıl sonra GERÇEKTEN internet ve bilgisayar fakir durumdaki ailelerin bile alabilecegi şekilde ucuzladıgında,
teknoloji hayatın her alanına fazlasıyla girdiğinde dersimizin ve bizim bu noktaya gelmemize sebep olan düşünce ne yönde olacak ve dersimizin durumu ile bizim durumumuz nasıl olacak?
Sayın hocam diyelim ki gereksiz! Bu bizi madur etmeleri gerektiğini yine de göstermez. Ben buna kızıyorum. Teknoloji tasarım öğretmenlerimiz alınmasın ama o dersin bile notu var. Ben buna kızıyorum. Resim dersi bir yetenek. Bilgisayarı çalışan herkes başarabilir ama ben cin aliyi zor çizerim. Buna rağmen notu var ve zorunlu ben buna kızıyorum. Madem bizler varız gereksiz de olsa BT dersi öğretmeni olarak. Bizi öğretmenlikten atamazlar diyoruz ama yavaaş yavaş bir yöne doğru yuvarlıyorlar bizi. Ben artık nottan dersten geçtim. Sadece normumuz olsun ha bire resen atanacakmıyız diye düşünmeyelim, tayin isteyebileceğimiz okullar olsun istiyorum. (Geçen sene fazlaydım bu sene değilim ama seneye yine norm fazlası olurum. O yüzden herkes sesini duyurmalı. Ayrıca istanbuldayım ve sanmıyorum ki kendi okulumdan beni sürmedikleri sürece başka okula tayin isteyeyim. Ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın dememeliyiz. Hayat ne gösterir bilinmez belkide tayin istemek zorunda kalırız. Peki nereye?)
Nor norm norm. Tek isteğimiz bu olmalı şu aşamada. Ve neden vermedikleri sorulmalı. Şu an zaten BT öğretmenlerinin %80 i tam ek ders alıyodur zannediyorum. Norm verseler %100 ü tam alacak. (Rehber öğretmenler gibi)

rehber formatör kkadrosunun artık verilmesi lazm çünkü ileride bütün okullarda fatih kurulumları tamamlanacak
ondan sonra bunlarda eskimeye başlayacak
illerde valilikler ilçelerde kaymakamlık ve mem ler bizim görevlendirmelerimizle boşuna uğraşıyorlar rehber öğretmen kadrosunun verilmesi lazım artık çünkü bt ler yavaş yavaş bitmeye başlıyor dökülüyorlar yani fatih kurulumu yapılan okullarda da 2 yıla kadar tahtalar dökülmeye başlar görürsünüz. ee ondan sonra da mı görevlendirme olmayacak okulunda akıllı tahta olmayanları görevlendirmeyecez mi diyecekler
biz mi dedik kurmayın die veya tahtaları dökün kırın diye bekçimiyiz biz.
Bence Bilişim teknolojileri öğretmenleri okullarının bilim ve teknoloji rehberleri olmalıdırlar artık. fatih vya bt sınıfına bakılmaksızın yeni kadro yaratılmasa bile varolanların böyle bir kadroya geçirilerek norm sorunlarının kaldırılması vede maddi olarak rahata erdirilmemiz farzdır şarttor elzemdir gereklidir. sünnettir sevaptır.

Çözüme yönelik öneriler gelmeye başladıkça aslında etkili bir şey yapabileceğimiz umudunu daha çok taşıyorum...değerli meslektaşlarım çözüm şurdan başlıyor..daha önce söyledim..her eğitim bölgesindeki bt ci arkadaşlar birbirlerini haberdar edip çok kısa sürede bir araya gelebilmek için birbirleriyle tanışacaklar...her bölgenin kendi içinde bir zümre temsilcisi olacak..ayda bir bile olsa bir araya gelseler bu çok büyük bir iş demek..Bölgeler ilçeleri ilçeler illeri oluşturacak...ve tüm illerin bu şekilde tek ağızdan derdini anlatacağı birime yönlendiğini düşünün...tabi usulü erkana riayet ederek...bıkmadan usanmadan...O kadar aksiyoner bir yopluluk oluruz ki bizi kimse yıkamaz...Biz adanada bunun çalışmalarına başlayacağız...herkes kendi bölgesinde bunu yapacak...zor değil..belki 20 okul ...bunu yapabiliriz...Lütfen umutsuz olmayalım...burdan başlamalıyız...evet suskun ve efendi ve pasif bir zümreyiz ama yaşadıklarımız artık bizi aksiyoner bir zümre yapacaktır..çünkü bizler gerçekten kurmay ve bilgili bir zümreyiz..kıskanılan bir zümreyiz...bu yüzden bu kadar taşlanıyoruz...insanları kazanmalıyız...biz adanada bunu başardığımızda sesimizi duyacaksınız...

sibel80' Alıntı:
harekete geçmekten kasıt bbnete yakınmaksa evet genelde durum böle . ;( ama alan değişikliğide maalesef olmayacak bize bu hakkı tanımazlar. Teknoloji tasarım öğretmeni olup sürüneceğime kendi alanımda sürünürüm daha iyi.2 yılda bir görevlendirme 3 okul değiştirip 4. okulu norm fazlasında puan farkıyla kaçırdım.Durumumuz vahim bu norm atamalarında bütün arkadaşlar ilçelere atandı.

Perşembe günleri yapılan Bilişim Sohbetleri programında bu konu gündeme getirilsin.. bir sürü konuda konuşmalar yapılıyor ancak oraya çıkan BT öğretmenlerinin biri de bu vehametten bahsetmiyor...

Bugün normla alakalı bimere bizim normumuz nasıl belirlenecek diye bir soru göndermiştim cevap geldi;

Sayın ......
07.01.2013 tarih ve 741116 sayılı BİMER başvurunuz incelenmiş olup, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına ilişkin Yönetmeliğin 11 inci ve 12 inci maddeleri doğrultusunda belirleme iş ve işlemleri yapılmaktadır.
Bilgilerinizi rica ederim

Necla GÜRE
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü
Özlük ve Kadro Grup Başkanlığı
Yönetim ve Sekreterlik Çalışma Grup Sorumlusu

Yani bi çalışma falan yapmıyorlar ders yüküne göre yapılıyor ve yapılacak diyor

2 yıllık sağlık bölümlerinden birini okusam daha iyiydi,yüksek puanlarla geldiğimiz duruma bak :(

tıp kazanacak puanla bölüme gir birincilikle bitir kpssde derece yap gel şimdi de kendine dağ başından okul beğen norm fazlasısın diye. seneye yine norm fazlası olmak için

Geri