askeri, sağlık personelini bilmem ama polisin nöbet karşılığı ek ücret almadığını eşimden biliyorum. haklarımızı arayalım tabiki ama başka mesleklerle kıyaslamak doğrumu acaba, mesleklerin herbirinin çalışma şartları ve güvenlik sıkıntıları farklı. umarım yanlış anlaşılmam.pisagorean' Alıntı:Asker, polis, sağlık personeli vs. nöbet görevinde ek ödemesini alır. Öğretmen nöbet görevinde hiçbişey almaz. Bizim ki nöbet değil mi?.
Kolluk kuvvetinin asli görevidir zaten hocam bu dediklerimiz. Ekstra para alır veya maaş karşılığına tutar onu bilemem. Fakat asli görevi eğitim-öğretim olan bir meslek grubuna nöbet tutturulmaz, güvenlikten sorumlu tutulmaz. Eğer bunlardan sorumlu olacaksa da buna ek ödeme yapılması gerekir. Ben bir eğitimcinin hiçbir şekilde bu işe bulaşmamasından yanayım aslında. Nedir yani okula kavgaya gelen velinin önünde durmak mıdır benim işim. Veya okul dışından gelen bi serseriye bahçeden çık demek midir? Bu dediğim olayların haricinde doğuda daha tehlikeli şeylerle karşılaşan meslektaşlarımız var.gülayhoca' Alıntı:askeri, sağlık personelini bilmem ama polisin nöbet karşılığı ek ücret almadığını eşimden biliyorum. haklarımızı arayalım tabiki ama başka mesleklerle kıyaslamak doğrumu acaba, mesleklerin herbirinin çalışma şartları ve güvenlik sıkıntıları farklı. umarım yanlış anlaşılmam.pisagorean' Alıntı:Asker, polis, sağlık personeli vs. nöbet görevinde ek ödemesini alır. Öğretmen nöbet görevinde hiçbişey almaz. Bizim ki nöbet değil mi?.
inşallah eylemler olumlu sonuç verir.
bu dediklerinize bende katılıyorum zaten öğretmenin asli görevi eğitimdir. nöbet, taşıma, yemek vs öğretmenden alınmalı. benim dikkat çektiğim bu değil, diğer mesleklerin nöbet görevinde ek ödemesini aldığına yönelik yazdıklarınız. amacım konuyu saptırmak değil.pisagorean' Alıntı:Kolluk kuvvetinin asli görevidir zaten hocam bu dediklerimiz. Ekstra para alır veya maaş karşılığına tutar onu bilemem. Fakat asli görevi eğitim-öğretim olan bir meslek grubuna nöbet tutturulmaz, güvenlikten sorumlu tutulmaz. Eğer bunlardan sorumlu olacaksa da buna ek ödeme yapılması gerekir. Ben bir eğitimcinin hiçbir şekilde bu işe bulaşmamasından yanayım aslında. Nedir yani okula kavgaya gelen velinin önünde durmak mıdır benim işim. Veya okul dışından gelen bi serseriye bahçeden çık demek midir? Bu dediğim olayların haricinde doğuda daha tehlikeli şeylerle karşılaşan meslektaşlarımız var.gülayhoca' Alıntı:askeri, sağlık personelini bilmem ama polisin nöbet karşılığı ek ücret almadığını eşimden biliyorum. haklarımızı arayalım tabiki ama başka mesleklerle kıyaslamak doğrumu acaba, mesleklerin herbirinin çalışma şartları ve güvenlik sıkıntıları farklı. umarım yanlış anlaşılmam.pisagorean' Alıntı:Asker, polis, sağlık personeli vs. nöbet görevinde ek ödemesini alır. Öğretmen nöbet görevinde hiçbişey almaz. Bizim ki nöbet değil mi?.
inşallah eylemler olumlu sonuç verir.
serdemir' Alıntı:Ben de nöbete ücretten ziyade öğretmenden nöbet görevinin kaldırılmasından yanayım. Bizim nöbet görevimiz diğer mesleklerdeki nöbetler gibi değil ki, diğer mesleklerde nöbet anında asli görevini yapmaya devam ediyorsun. bizimkisi hakkaten angarya.
İŞLEM YAPILIR uhaha: AMA SENDİKAL KARAR VARSA;sinan36' Alıntı:Nöbet görevine özürsüz olarak gelmeyen öğretmen hakkında derse özürsüz olarak gelmeyen öğretmen gibi işlem yapılır.
Örneğin, herhangi bir özrü olmaksızın bir gün süreyle görevine gelmeyen bir öğretmenin; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 99. maddesinde ki; "Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir." düşüncesinden hareketle bir günlük çalışma süresinin 8 saat olduğu dikkate alınarak aynı Kanunun 125/C-b fıkrası uyarınca "Özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmemek" fiili kapsamında değerlendirilerek "aylıktan kesme" cezası ile mi yoksa her ne kadar İlgi (a) Kanunun 99. maddesinde devlet memurlarının çalışma saatlerinin 40 saat olduğu ifade edilse de öğretmenler açısından bu fıkranın uygulanmadığı, öğretmenin haftalık çalışma süresi bakımından mevzuatta bir düzenleme olmadığı buna binaende 439 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Yüksek Ve Orta Dereceli Okullar Öğretmenleri İle İlkokul Öğretmenlerinin Haftalık Ders Saatleri İle Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanunun ilgili maddeleri uyarınca öğretmenlerin aldıkları maaşın karşılığı olarak derse girmek zorunda oldukları, öğretmenlerin asli görevinin derse girmek olduğu dikkate alındığında özürsüz olarak göreve gelmediği gün girmediği derslerin dikkate alınarak 1702 Sayılı İlk Ve Orta Tedrisat Muallimlerinin Terfi Ve Tecziyeleri Hakkında Kanunun 21/1. fıkrası uyarınca "Kabule şayan mazereti olmadan derse girmemek veyahut girdiği halde dersten başka bir şeyle meşgul olmak" fiili kapsamında değerlendirilerek "ders ücretinin kesilmesi" cezası ile mi tecziye edilecekleri konusunda tereddütler oluştuğu bilinmektedir.COBOL' Alıntı:İŞLEM YAPILIR uhaha: AMA SENDİKAL KARAR VARSA;sinan36' Alıntı:Nöbet görevine özürsüz olarak gelmeyen öğretmen hakkında derse özürsüz olarak gelmeyen öğretmen gibi işlem yapılır.
SONUÇ ELDE SIFIR OLUR.BUNU BİLMİYORSAN BOŞUNA YAZMA.
Buarada ;
Nöbet görevi eyleme katılamayan meslektaşlara kaldı;
Aslandır onlar :alkis: yiğittir onlar :alkis: iyi nöbet tutar onlar