serkanaytekin01' Alıntı:farklı bakış açısıyla bakıyorum;
Maaşımız 4000 tl olsa eğitimde kalite artacak mı sizce?
millet vekilleri bizim maaşımızı alsın o zaman anlarız maaşımız çokmu az mı merak etme
Çok teşekkür ederim hocam.xapex' Alıntı:serkanaytekin01' Alıntı:O ingiliz bakanın diğer sözü;
" Ayrıca öğretmenlerimiz 7 GÜN 24 SAAT MESAİ YAPMASI GEREKEN İNSANLARDIR" maaşlar artırılıp bu ifade edilen yapılırsa hemen özel hayata müdahele naraları atılır kanısındayım.
Bir arkadaş bakış açımla düşünmüş, asgari ücret alırsak demiş, zaten şu anda ortalama asgari ücretin 3 katı maaş alıyoruz, bu örnek olmamış sanki? Mevcut durumdan şikayet var ama örnek verilen maaşın 3 katı maaş alınıyor.
Hocam senin bakış açınla bakmış ama sen bir türlü siyasi düşünceden ayrilamadigin için ne demek istediğini anlamiyorsun.
Ben yardımcı olayım sana "Maaşımız asgari ücrete indiğinde eğitimde kalite azalacagi gibi Maaşımız artınca da kalite artar" demek istemiş.
Bence gayet güzel olmuş verdiği örnek
by_kurt' Alıntı:Başbakan yardımcısı Bülent Arınç eski M.E Bakanı Ömer Dinçeri yere göğe sığdıramadı ve "bu bakan öğretmenlere şahsiyet kazandıracak." dedi.
"şahsiyet kazandıracak" ne demek!? Öğretmenler şahşiyetsizdir.. öğretmen şahsiyet kazandırılacaktır. öyle mi?
Cümle şöyle yorumlanmalıydı(ki zaman bunu ispatladı): bu bakan öğretmenleri itibarsızlaştıracak.
Ömer Dinçer, öğretmeni ayak-altı etmiş, toplum nazarında itibarsızlaştırmıştr.
O nun her konuşmasından sonra veliler hışımla okula gelir, idareye ve öğretmene saldırgan bir tutum sergilerdi.
Şimdi Nabi Avcı'yla yaklaşan seçim öncesi "gönül alma" derdindeler malesef.
Zihinlerindeki düşüncenin değiştiğini kimse düşünmesin.
Eğitimin ve öğretmenin değerli olduğuna dair bir sinyal hâlâ alınamamaktadır.
beyisoy' Alıntı:mesele maaş değil bence yaklaşım ve bakış açısı...
beyisoy' Alıntı:serkanaytekin01' Alıntı:farklı bakış açısıyla bakıyorum;
mesele maaş değil bence yaklaşım ve bakış açısı...
Kendime iyi bakiyorum da diyorum hocam merak etme. Bir öğretmen derse girip bos dursa bile onun sorumluluğu ve işkencesi yeter. Okulda angarya isleri yapanlar hep rehberlikci mi. Yeterince yatmadir, curukle alakasi yok yönetmelikleri yat diyor. Her öğretmen eve is goturuyor , nöbet gibi agir sorumluluk altına giriyor ve bunun onlarcasi var. Biraz görmek lazim gercekleriziyaunal' Alıntı:eyolcu' Alıntı:gelin çalışanların çocuğuna 5e kadar okulda bakıcılık yapın diye çalışmalar yapılıyor. Benim çocuğum yok, ben zaten eve iş götürmüyorum... Bırakın Allah aşkına ya, yatıyorsam bana izin versinler geçeyim normal memurluğa. Geçmezsem namerdim!!! Bu meslekte ya rehberlikçi olup yatacaksın yada hiç bu öğretmenliğe girmyeceksin...
formatörsün derse girmeyip tam ekders alıyorsun oturduğun yerden diyenlerden bir farkınız yok. her branşta iyi çalışan ve kötü çalışanlar vardır. sınıfa girip projeksiyonu açıp tek kelime etmeden çıkan bir sürü de öğretmen var. başka branşların ne yapmadığına değil sen kendin ne yaptığına bak.
:+1: Amaç koyun yetiştirmek, çoban değil...fahrican' Alıntı:İngiltere, yüzyıllardır dünyayı sömüren ve kendi vatandaşları 1. sınıf yaşayan bir ülke. Gelecek nesillerinin de efendi olması için tabii ki çocuklarını emanet edeceği öğretmenlere iyi şartlar sunacaklar.
Aksini isteyen ülkelerde ise öğretmenler hem maddi hem de manevi aşağılanıp topluma düşman ediliyor. Bilmem ne efendilerin fabrikalarında günde 12-15 saat hiç bir sosyal güvencesi olmadan çok düşük ücretlerle çalışacak nesiller başka türlü yetiştirilemez.
eskisehir' Alıntı:denizlerb' Alıntı:" Ayrıca öğretmenlerimiz 7 GÜN 24 SAAT MESAİ YAPMASI GEREKEN İNSANLARDIR" diyerek senin anladığın gibi yorganı döşeği de okula getirip okulda yatıp kalkmasını kastetmiyor. biz hakettiği gibi fazla maaş veriyoruz ki maddi meseleleri kafasına takmasın, rahat yaşasın ki mesai saatleri içinde ve dışında düşüneceği tek şey öğrencileri olsun demek istiyor.serkanaytekin01' Alıntı:O ingiliz bakanın diğer sözü;
" Ayrıca öğretmenlerimiz 7 GÜN 24 SAAT MESAİ YAPMASI GEREKEN İNSANLARDIR" maaşlar artırılıp bu ifade edilen yapılırsa hemen özel hayata müdahele naraları atılır kanısındayım.
Bir arkadaş bakış açımla düşünmüş, asgari ücret alırsak demiş, zaten şu anda ortalama asgari ücretin 3 katı maaş alıyoruz, bu örnek olmamış sanki? Mevcut durumdan şikayet var ama örnek verilen maaşın 3 katı maaş alınıyor.
kardeş zaten ne demek istediğini biliyor. amacı provokasyon. çünkü cümleyi yarıdan kesmiş nasıl provoke ederim demiş, ona uğramış.
çünkü şu cümleden "Ayrıca öğretmenlerimiz 7 GÜN 24 SAAT MESAİ YAPMASI GEREKEN İNSANLARDIR ÇÜNKÜ ENTELLEKTÜEL OLMAK VE ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİM VERMEK İÇİN SÜREKLİ OLARAK OKUMALI, ARAŞTIRMALI, GEZMELİ, İNCELEMELİ VE DÜŞÜNMELİDİR" o anlamı çıkarmak için uğraşmış. ne yaparım nasıl yaparım da konuyu siyasete çekerim gündemi değiştiririm diye böyle söylemiş. yoksa kendisi de biliyor ne demek olduğunu.
serkanaytekin01' Alıntı:eskisehir' Alıntı:denizlerb' Alıntı:" Ayrıca öğretmenlerimiz 7 GÜN 24 SAAT MESAİ YAPMASI GEREKEN İNSANLARDIR" diyerek senin anladığın gibi yorganı döşeği de okula getirip okulda yatıp kalkmasını kastetmiyor. biz hakettiği gibi fazla maaş veriyoruz ki maddi meseleleri kafasına takmasın, rahat yaşasın ki mesai saatleri içinde ve dışında düşüneceği tek şey öğrencileri olsun demek istiyor.serkanaytekin01' Alıntı:O ingiliz bakanın diğer sözü;
kardeş zaten ne demek istediğini biliyor. amacı provokasyon. çünkü cümleyi yarıdan kesmiş nasıl provoke ederim demiş, ona uğramış.
çünkü şu cümleden "Ayrıca öğretmenlerimiz 7 GÜN 24 SAAT MESAİ YAPMASI GEREKEN İNSANLARDIR ÇÜNKÜ ENTELLEKTÜEL OLMAK VE ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİM VERMEK İÇİN SÜREKLİ OLARAK OKUMALI, ARAŞTIRMALI, GEZMELİ, İNCELEMELİ VE DÜŞÜNMELİDİR" o anlamı çıkarmak için uğraşmış. ne yaparım nasıl yaparım da konuyu siyasete çekerim gündemi değiştiririm diye böyle söylemiş. yoksa kendisi de biliyor ne demek olduğunu.
Provakatör sensin, farklı fikirlere tahammülünüz yok, hemen çamur atıyorsunuz, beb bakanın dediğini direkt paylaştım. Geri kalan cümleden ÇÜNKÜ ENTELLEKTÜEL OLMAK VE ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİM VERMEK İÇİN SÜREKLİ OLARAK OKUMALI, ARAŞTIRMALI, GEZMELİ, İNCELEMELİ VE DÜŞÜNMELİDİR bunlardan bir tek gezme işi parayla oluyor benim bildiğim, diğerleri direkt parayla alakalı değil. Okumak, araştırmak,incelemek ve düşünmek sanırım parayla olan şeyler değil, bir tek gezmek kalıyor, onunda öğrencilere nasıl faydası olacaksa artık?
Şimdi anladın mı neden provakatör olduğunu. Hazımsızlık sanırım bu icraatları bu hükümetin yapması.
:alkis: mantık süper hocamzech' Alıntı:Senin bakış açınla bakalım. Şöyle bir test yapalım. Öğretmenlerin gelirini asgari ücret düzeyine çekelim. Eğer eğitimde kalite düşmez ise demekki öğretmenlerin geliri arttığında da eğitimin kalitesi artmayacak demektir.
Eyvallah hocam.cincer' Alıntı::alkis: mantık süper hocamzech' Alıntı:Senin bakış açınla bakalım. Şöyle bir test yapalım. Öğretmenlerin gelirini asgari ücret düzeyine çekelim. Eğer eğitimde kalite düşmez ise demekki öğretmenlerin geliri arttığında da eğitimin kalitesi artmayacak demektir.
cincer' Alıntı::alkis: mantık süper hocamzech' Alıntı:Senin bakış açınla bakalım. Şöyle bir test yapalım. Öğretmenlerin gelirini asgari ücret düzeyine çekelim. Eğer eğitimde kalite düşmez ise demekki öğretmenlerin geliri arttığında da eğitimin kalitesi artmayacak demektir.
halilturkoglu' Alıntı:benim ilk görev yerimde ilköğretimdi hocam, bt sınıfını tamir etmekle geçti zamanım. kendimizi geliştirmeden oturuyoruz demiyorum zaten ama elimizdeki imkanlar gerçekten kısıtlı kalıyor. istediğimiz gibi geliştiremiyoruz kendimizi. kaldı ki öğrenciyken pek bir şey de öğretmediler bize ne biliyorsam kendim öğrendim zaten. ve bildiklerimi aktarmak içinde elimdne geleni yapıyorum ama yeni teknolojileri öğrenmek için paraya da ihtiyacımız var. buna hiç kimse hayır diyemez.
Hazret-i Muhammed:اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ
Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku.
Hazret-i Ali:Allah beni bir muallim olarak göndermiş bulunuyor.
Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum