"Türkiye'de öğretmen maaşı ortalama 1700 euro!"

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan branta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
YENİ ÖĞRETMEN OLACAKLARA ARTIK ACIYORUM EĞİTİM FAKÜLTESİNDEKİLERİN İŞİ BİTTİ
600 bin.bu hafta dekanlarla toplantı yapacak bakan .Bunlar artık başka kapıya.Endonezya ile finlandiyada öğretmenlik okuyan her 10 kişiden bir ancak öğretmen oluyormuş.Bunu biz de uygulayacağız böyle kalitemiz artacakmış

bu ülkede maaşlar euro üzerinden mi ödeniyor? bunlar hangi ülkede yaşıyorlar? biri yıllık 25bin dolar diyor, birisi aylık 1700euro. bizim kendi para birimimiz yok mu?

samandira' Alıntı:
Ne zaman haberlere baksam bizim maaşlar ile ilgili ya "Dolgun Maaş" yada "Öğretmene Zam" haberleri dolaşıyor. Milletin kafayı o kadar güzel bulandırıyorlar ki. İlerde sistem şuna dönecek:
Özelliştirme öncesi Devlet Kurumlarında çalışan işçiler dolgun ücretler alırlardı. Bizden şunu derdik: Adamlar yatıyor bi ton para alıyor. Sonra bu kurumlar özelleşti ve çalışanlar çok daha az para almaya ve eylem yapmaya başladılar(örneğin Tekel İşçileri). Bazıları şunu dedi: Zaten az iş yapıp çok para alıyorlardı çoook güzel oldu. Ben aynen bunu diyen arkadaşımı biliyorum.
Korkuyorum bizde bu duruma düşeriz diye. Zaten sesimizde çıkmıyor. 2012 zammı daha verilmedi kimseden tık yok. Allah sonumuzu hayretsin

Güzel noktaya parmak bastın hocam. Amaç o zaten.

bu tür söylentilere inanan gençler ve aileleri bütün çalışmalarını eğitim fakültelerine yoğunlaştırıyor

atanamayan öğretmenler de kpss ye daha çok çalışıyor

keşke bu forumu okusalar da öğretmenlik için o kadar çabalamasalar

daha az çalışıp sgk da memur, 2 yıl okuyup polis ya da kpss den 70 alıp memur olsunlar

600.000 kişi sesini çıkaramıyor ve bizim maaşımız 4000 tl değil,1700 euro değil diyemiyor

O kadar öğretmenin ve ailesinin çoluk çocuğunun ekmeğiyle oynuyorlar alaya alıyorlar halkın gözünde küçük düşürüyorlar.

Herkesin gözden kaçırdığı birşey var, yılda 22.000 euro diyor.
22.000/12=1833,33 euro ediyor 1700 değil.
Yıllardır bilinen bir şey var, profesörler dekanlar vs. (yani kendini üstün ırk gibi gören üniversite ahalisi) halktan kopuk olur, artık 700 bin personelden oluşan ve kendilerini yetiştiren ÖĞRETMENlerden de soyutlamışlar anlaşılan. Bir de buna sözde hakkımızı savunan (üyelerin sırtından para kazanan) sendika ağalarını katarsak ortaya bu sonuç çıkıyor.
Lisans mezunu memurlar arasında en düşük maaş alan, her gün itibarı yerle bir edilen ve tüm bunları kendisine reva görenleri yetiştiren öğretmenler... Bu daha ne kadar böyle devam eder bilmiyorum. Bildiğim tek şey var yazık oluyor öğretmenlere...

girdap08' Alıntı:
Şu sıralarda kasıtlı ve amaçlı şekilde bu şekilde açıklamalar çıkmaya başladı. Öğretmenlere karşı bir antipati oluşturulmaya çalışıldığı düşüncesindeyim. Fatih veya 4+4+4'ün olası ve muhtemel bir çuvallama durumunda suçu öğretmene yüklemek için bir alt yapı oluşturulmaya çalışılıyor gibi geliyor.

Birisi der 26 bin dolar alıyorlar birisi der aylık 1700 euro.

Yazık...

kesinlikle katılıyorum.öğretmenlere karşı bir antipati oluşturulmaya çalışıldığı artık açık şekilde görünüyor ...

İnşallah bu geçici bir rüzgardır, en kısa zamanda tersine döner inşallah.

samandira' Alıntı:
Ne zaman haberlere baksam bizim maaşlar ile ilgili ya "Dolgun Maaş" yada "Öğretmene Zam" haberleri dolaşıyor. Milletin kafayı o kadar güzel bulandırıyorlar ki. İlerde sistem şuna dönecek:
Özelliştirme öncesi Devlet Kurumlarında çalışan işçiler dolgun ücretler alırlardı. Bizden şunu derdik: Adamlar yatıyor bi ton para alıyor. Sonra bu kurumlar özelleşti ve çalışanlar çok daha az para almaya ve eylem yapmaya başladılar(örneğin Tekel İşçileri). Bazıları şunu dedi: Zaten az iş yapıp çok para alıyorlardı çoook güzel oldu. Ben aynen bunu diyen arkadaşımı biliyorum.
Korkuyorum bizde bu duruma düşeriz diye. Zaten sesimizde çıkmıyor. 2012 zammı daha verilmedi kimseden tık yok. Allah sonumuzu hayretsin

yıllardır söylüyorum hocam, doktor,tekel işçisi vs.derken sıra öğretmene geldi sonunda..

Arkadaşlar bu hesapları oyle bir yapıyorlar ki inanamassınız.
Maaaşlarımızı hesaplarlarken en yüksek seviyedeki bir öğretmenin maaş+ekders+maaşımızdaki kesintileri dahil ederek hesaplama yapıyorlar. tabi böyle yapınca yaklaşık olarak söylenen rakama yaklaşıyor. Ama durumun birde öteki yüzü var çalışma saatlerini hesaplarken sadece maaş karşılı olan 15 saat baz alınıyor ve bu kdar saate bu kadar para kazanılıyor deniyor.... Halkımızda ne bilsin gerçek zannediyor.

s_kajmeran' Alıntı:
Belki hakettiğimiz parayı söylemiştir. Ortalama 1700 euro yeter, uygundur...

mail adresini bulup herkes maaş bordrosunu gönderse ama bizler birlik olamayız, hayal görmeyi bırakıp yarın okul için hazırlık yapayım...
yildiran@boun.edu.tr mail adresi arkadaşlar... maili okumayı biliyor mudur ondan da şüpheliyim artık... ülke gerçeklerinden bu kadar uzak olduğuna göre teknolojik gerçeklere ne kadar yakındır o da benim için bir soru işareti oldu... o bakımdan.. bir de bunun böylesi dekan olacak... en güvenilir dediğimiz üniversitenin dekanı buysa halimiz harap, sonra öğretmenler yetersizz denir.. senin en iyi üniversitenin dekanı bir kere yetersiz! beni yetiştiren o olduğuna göre benim yetersiz olmamdan daha doğal bir durum yok. Sen git önce onu değiştir...

ne euro su lan dingil euroya alışmışlar projelerden cartlardan curtlarda. dili sürçmüştür tl diyecektir o ...

yildiray75' Alıntı:
ne euro su lan dingil euroya alışmışlar projelerden cartlardan curtlarda. dili sürçmüştür tl diyecektir o ...

Dil sürçmesi yok, çünkü muhabir üstüne basa basa soruyor; "tl mi" diye. O da diyor ki euro.

branta' Alıntı:
Merak ettiğim konu sözde Türkiye'nin önde gelen okullarından biri olan Boğaziçi Üniversitesinin Eğitim Fakültesinin dekanı hiç mi devlet okuluna uğramaz...

Eğitim hayatı Üsküdar Amerikan Kız Lisesi'nde başlayıp hep özel okullarda devam eden biri Euro ile TL'yi karıştırıyordur. Türkiye'nin her yerini de Boğaziçi Üniversite'sinin bulunduğu Bebek semti gibi sanıyordur!!!
:|

Pek araştırma yapılmadan söylen söz, keşke bir kaç öğretmeni arayıp sorsaydı. :-1:

:P :P :P Alıyonuz işte niye kandırıyonuz milleti. Teknik öğretmenler alıyo

2000TL maaş + 1500 TL ekders

bakan sallamaya başlayınca herkes içinde ne varsa yardırmaya başladı. Meğer ne çok sevenimiz varmış beybi.

memlekette salak yok mu işte.konuştuurp eğitim camiasını susturmaya çalışıyorlar.

Yanlışlık var..
Aylık 4444 suudi arabistan riyali..

Yıllıkta 70000 riyal de gitsin...

Yakında bir öğretmen çıkıp kendisini milli eğitim bakanlığı önünde kendisini yakarsa hiç şaşırmam. Resmen bir sindirme harekatı yapılıyor şuan

mail atıp yaptığı yalnışı farkettiyse tekrar en az o yayını izleyen kişiye kadar ulaşabilecek bir yolla düzeltme yapmasını bunu yapmaması durumunda müfteri durumuna düşeceğini falan yazdım. bakalım bişey yapacak mı.

Sayın Yıldıran Bloomberg HT kanalında öğretmen maaşının 1700 Euro olduğu şeklinde ki açıklamanızın bir anlık dalgınlıkla yapılmış olduğuna inanıyoruz ve bunu düzeltmeniz gerektiğini kabul edeceğinizden şüphe duymuyoruz. En az ilgili programda ulaştığınız kişi sayısına ulaşacak kadar bir yolla gerekli düzenlemeyi en kısa zamanda yapacağınıza inanıyor ve bekliyoruz. Bu kadar değerli ve köklü bir eğitim kurumunun bir üyesinin bu gibi yalnışlıkları bir daha yapmaması dileğiyle iyi günler ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

mesai saatlerini yükseltip, yaz tatilinide azaltmak için sistematik olarak yapılan bir çalışma bence. öğretmen az çalışıp çok para alıyor şeklinde gösterilmeye çalışıyor.

O kadar güzel küfürler öğreniyorumki bu adamlar sayesinde, keşke yazabilsem buraya...

Geri