Türkiyedeki vergi sistemi!

Kodla Büyü
Sırf bu yüzden telefon almak istemiyorum. Bir telefonun %80i vergi olur mu ya? :?

hocam kaçakçılar askerler denetiminde eşeklerin sırtında ülkeye kaçak mazot sokuyorlar biz hala neyin kafasındayız. kaçak mazotlara da el konulmadı köylüler evlerine taşıdılar üstelik. bu haber resmen kanıma dokundu. soframızdaki ekmeğe kadar herşeyin vergisini Seve Seve bizden alan devlet bu çapulculara sesini çıkarmamıştır. yazıklar olsun Türkiye'yi bu hale getiren insanlara. hiçbirine hakkımı helal etmiyorum.

http://www.radikal.com.tr/radikal.aspx? ... egoryid=77

agd85' Alıntı:
hocam kaçakçılar askerler denetiminde eşeklerin sırtında ülkeye kaçak mazot sokuyorlar biz hala neyin kafasındayız. kaçak mazotlara da el konulmadı köylüler evlerine taşıdılar üstelik. bu haber resmen kanıma dokundu. soframızdaki ekmeğe kadar herşeyin vergisini Seve Seve bizden alan devlet bu çapulculara sesini çıkarmamıştır. yazıklar olsun Türkiye'yi bu hale getiren insanlara. hiçbirine hakkımı helal etmiyorum.

aynen ...........
en kalleş vergi dolaylı vergidir. bizim devlette bunu seciyor.
çünkü toplamasıda kolay
sıkıntı nerde
mesela yakıt alırken paranın hesbını bilmeyen adamla
gariban memet aynı vergiyi ödüyor
adeletin bumu dünya....

agd85' Alıntı:

devlette halkı kaçak kullanmaya zorluyor.benzin 5 tl nereden baksan 3.5 tl si vergi elektrik doğalgaz ona keza.kaçakçıları sevmezdim ama devlet soyguncu olunca vatandaşta kaçağa yöneliyor.Allahtan korkmasam elektriği suyu kaçak yapacam ama işin ahiret boyutuda var

güneydoğuda görev yapıyorum her ay 60-80 arası değişen elektrik parası ödüyorum. başka bir öğretmen arkadaşım 5-10 arası ödüyo çünkü onun sayacı nurlanmış kendi istediği kadar geliyo. batıdaki yurttaşta eşek gibi ödüyo üstüne üstlük faturasında bu kaçak kullanan ş.sizlerinde parası faturasına yansıtılıyor. sen kaçakçıkları sevmeye devam et hocam çünkü onlar bizleri sevmeye devam ediyorlar sürekli.

"orada hayat şartları çok zor" gibi arabesk düşüncelerden sıyrılın. Hukukun uygulanması talebine değil, doğrudan yoksulluğa, adaletsizliğe isyan edin. Ayrıca, farkına varın ki, bugün iyi niyetinden şüphe etmediğiniz insanlar, yarın sizin de hakkınıza tecavüz edebilir . Yani, çok yoksul ve ezilmiş birisi paranız için sizin veya sevdikleriniz canına kastettiğinde bunu hoş mu göreceksiniz yoksa hakkınızı mı arayacaksınız? Bu durumda eminim ki bunu yoksullukla açıklamak yerine, haksızlığa tepki vereceksiniz. O yüzden hep hukukun ve adaletin yanında olun. Bu ülkeyi ancak düzenli, dürüst ve akılcı bir toplum kurtarabilir, arabeskçilik, yalap şalapçılık değil.

agd85' Alıntı:
güneydoğuda görev yapıyorum her ay 60-80 arası değişen elektrik parası ödüyorum. başka bir öğretmen arkadaşım 5-10 arası ödüyo çünkü onun sayacı nurlanmış kendi istediği kadar geliyo. batıdaki yurttaşta eşek gibi ödüyo üstüne üstlük faturasında bu kaçak kullanan ş.sizlerinde parası faturasına yansıtılıyor. sen kaçakçıkları sevmeye devam et hocam çünkü onlar bizleri sevmeye devam ediyorlar sürekli.

yok hocam bölgesel ödeniyor.. o bölgedeki kaçağı siz ödüyorsunuz..

tayinci42' Alıntı:
agd85' Alıntı:

hocam yine faturasını ödeyene oluyo olan ne fark var

bende d.bakırdayım 100 civarı elektrik faturası geliyor.zenginler vergi kaçırır açığı işçi ve memurun vergiyi yükselterek kapatırlar.ödemeyene sürekli af çıkar ödeyeni enayi yerine koyarlar.kendileri benzine para vermez bize dünyanın en pahalı benzinini satarlar.70 milyon insan var bu konuda ses seda yok.gerçekten enayiyizki durumu kabulleniyoruz.gerçek şu ki devlete kazık atanın yanına kar kalıyor.Allah korkusundan birşey yapmıyoruz cebimizi boşaltıyorlar

mesleğe ve yerleşim yerine göre vergilendirme yapılmalı..

ya da nakit parayı tamamen yok etmeliler. her türlü alış veriş kredi kartları ile yapılmalı.

ya da devlet çok vergi toplamamalı ihtiyacı olan parayı doğrudan matbaadan basarak kullanmalı.

tayinci42' Alıntı:
mesleğe ve yerleşim yerine göre vergilendirme yapılmalı..

ya da nakit parayı tamamen yok etmeliler. her türlü alış veriş kredi kartları ile yapılmalı.

ya da devlet çok vergi toplamamalı ihtiyacı olan parayı doğrudan matbaadan basarak kullanmalı.

hocam devlet istediği parayı matbaa ile bassa 2 aya kalmaz ülkenin ekonomisi dünyanın gelmiş geçmiş en berbat ekonomisine döner. dünyann hiç bir ülkesi kafasına göre para basamaz..... bence bir arkadaşın dediği gibi nakit para kalksın herkes bankamatik ile alsın-versin sadce ufak bozukluklar kalsın....

agd85' Alıntı:

aynen +1

Soyuluyoruz resmen. Bir araba almak istiyorsun %40 ÖTV alıyor sonra ÖTV eklenmiş fiyattan Birde %18 KDV alıyor. verginin vergisini alıyor yani. ödediğiniz paranın yarısı vergi. İnsanın lanet okuyası geliyor.

ctrl+alt+delete' Alıntı:
agd85' Alıntı:

devlette halkı kaçak kullanmaya zorluyor.benzin 5 tl nereden baksan 3.5 tl si vergi elektrik doğalgaz ona keza.kaçakçıları sevmezdim ama devlet soyguncu olunca vatandaşta kaçağa yöneliyor.Allahtan korkmasam elektriği suyu kaçak yapacam ama işin ahiret boyutuda var

aynen katılıyorum hocam.

bir öğretmen olarak düşünün 65 yaşında emekli olacaksınız. 25 yıl hak edilmiş geri kalanı ise devlete çalışacaksınız. bu kısmı normal ama bizden kesilen ek ders ve tazminatlardan vergi keseceksiniz hatta %20 lik dilime sokacaksınız ve emekli keseneğine işlemeyeceksniz. bütün memurlar emekli olunca 2/3 oranında emekli maaşı alırken öğren %50 az maaş alacak. bir işçi öğretmenin 3 katı emekli ikramiye alırken öğretmen bir araba parası bile olmayan emekli ikramiyesi alacak. ya vergiyi kesme yada emekli ikramiyesine işle

agd85' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
agd85' Alıntı:

hocam "başka bir öğretmen arkadaşım 5-10 arası ödüyo çünkü onun sayacı nurlanmış kendi istediği kadar geliyo." diye yazmışsınız. demek ki bir öğretmen arkadaşınız elektrik çalıyor ve siz bunu biliyorsunuz ve ihbar etmiyorsunuz! O zaman kaçak elektiriğin faturasını ödemeniz gayet normal. Arkadaşınızın elektiriği kaçırmasına şikayetçi olmuyorsanız onun kaçırdığı elektiriği ödemek konusunda da şikayetçi olmamalısınız.

İngiltere'de şeriat mahkemeleri var. İsteyen vatandaşlar bu mahkemelerce yargılanabiliyor. Türkiye'de bunun olması imkansıza yakın olasılıkta. ... Konuyla alakası ne!

Türkiye'de her şey vitrin.. Yukarıdakini uygulamaya kalkarsan bir çok kişi itiraz eder. Ya da başka birşey yapmak istersen bu sefer diğer bir gurrup karşı çıkar. Ancak inançlarından, düşüncelerinden dolayı değil.. Körü körüne mantıksız itirazlardır hepsi.. Çünkü herkesin bir vitrini, bir vizyonu vardır. Bunu bozmazlar..

Dindarı sözde dindar, solcusu sözde solcu, ülkücüsü sözde ülkücü, zengini hırsız, politikacısı namussuz, öğretmeni cahil, öğrencisi saygısız, yolları delik deşik.... yani diyeceğim o ki her şey bozuk düzen, ancak buna rağmen burnumuzdan kıl aldırmayız.. En dindar biziz, en ülkücüde bizde, en solcuda, en saygılı toplumda bizde, en milliyetcide biziz vesselam ancak sadece sözde.. Her şey lafta var aslında yok! Biz ne dindarız, ne solcu, ne ülkücü, ne namuslu.... vergi sistemizde kötü, eğitim sistemimizde, adalet sistemimizde.. hepsi kötü.. şarkılar söyleriz.. "havasına, suyuna, taşına toprağına, bin can feda, bir başkadır benim memleketim!"

Ben yadırgamıyorum sadece elektrikten alınan vergi %44 geçmekte.

tayinci42' Alıntı:
agd85' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
agd85' Alıntı:

hocam "başka bir öğretmen arkadaşım 5-10 arası ödüyo çünkü onun sayacı nurlanmış kendi istediği kadar geliyo." diye yazmışsınız. demek ki bir öğretmen arkadaşınız elektrik çalıyor ve siz bunu biliyorsunuz ve ihbar etmiyorsunuz! O zaman kaçak elektiriğin faturasını ödemeniz gayet normal. Arkadaşınızın elektiriği kaçırmasına şikayetçi olmuyorsanız onun kaçırdığı elektiriği ödemek konusunda da şikayetçi olmamalısınız.
haklısınız büyük tespit :alkis:

kaddafi dönemindeki libyada doğalgaz internet vs gibi şeyler bedavayken biz bunları ödeyebilmek için çalışıyoru.keşke öyle bir diktatörlükte yaşasaymışım bundan daha iyi olurdu

teksen' Alıntı:
aslında gider çok değil,
gelir az.

devletin gelirleri, topladığı vergiler ve bi takım harçlardır.
devletimiz varlıklı kesimlerden vergi toplayamıyor.

gelişmiş ülkelerde vergi,
çok kazanandan çok,
az kazanandan az alınır.

o ülkelerde futbolcular bile gelirlerinin hemen hemen yarıya yakınını devlete vergi olarak öder.

bizim gibi ülkelerde ise asgari ücretten %15 gelir vergisi alınırken,
en zenginler listemizdeki kişilerin ödedikleri vergi, servetlerinin %5,5'u dolayındadır.

ve en zengin 100 kişimizin yarıdan fazlasının ismi,
en çok vergi verenler listesinde yoktur.

bizde devletin kasasının yaklaşık %75'ini bordrolu çalışan işçi ve memurdan kesilen vergiler ve
herkesten alınan, dolaylı vergi denen ötv, kdv, öiv, vb. gibi vergiler oluşturur.

bu dolaylı vergilere "kalleş vergi" denir.
çünkü 2bin TL'lik arabaya binen de,
500bin TL'lik arabaya binen de yakıta aynı oranda dolaylı vergi öder.

gelişmiş ülkelerde dolaylı vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki oranı %30 civarındadır.

bizim "ileri demokrasimizde" ise %75 civarındadır.

devlet gelirini artırmak için vergi artırımına gider.
vergiyi toplayacağı 2 kesim vardır:
ya zenginlerden toplayacaktır,
ya da fakirlerden.

zenginlerden alacağı gelir vergisi, kurumlar vergisi, faiz vergisidir.
bu değişiklikleri yapması için vergi kanunlarını değiştirmesi gerekir.
bu zaman alır,
ayrıca hükümetler bundan korkar çünkü gürültü patırtı çıkar
.

o da ötv, kdv gibi dolaylı vergileri artırır.
yani fakirin vergisini.
fakir,
biraz söylenir möylenir ama unutur.
üstelik bunu bi kararname ile yapabilir.
çok kolaydır.
fazla gürültü patırtı çıkmaz yani.

vergi, kazanılan paradan alınır.
olması gereken ve gelişmiş ülkelerde olan budur.

oysa ülkemizde devlet,
para kazanan varlıklı kesimlerden vergi alamadığı için,
fakire dolaylı vergiyi yükleyerek gelirini artırır.

dolaylı vergi, "kalleştir."
çünkü tüketimden alınır.

fakir tüketmek zorundadır,
tasarruf edemez gelirinin hemen hepsini tüketir.

zengin ise fazlasıyla tüketse bile tasarruf edebilir.
tüketimi gelirine göre azdır.
ve fakir ile aynı oranda "dolaylı vergi" öder.

mücevherattan alınan dolaylı vergiler 2004 kaldırıldı.
--gariban adam mücevherat alamaz ki,
alabilseydi eminim, ondan da kdv, ötv alırlardı bizim "ileri demokratlar".--

neyse,
böyle olur demokrasinin ilerisi,
ne demeli ak demokrasi!...
her-telden-f29/neden-giderleri-kismak-yerine-zam-oneri-sun-t95258-15.html

teksen' Alıntı:
teksen' Alıntı:
pardon "fiyat güncelleme"lerini diyecektim!

uçak yakıtı kullanalım!!!!

uçak yakıtı vergisiz satılıyor. jet yakıtı ÖTV'siz yaklaşık 1.60 TL.
http://ekonomi.haberturk.com/airport/ha ... it-vurgunu

ayrıca uçağın ötv'si de %0,5.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19229032.asp
her-telden-f29/benzin-zamlarini-elestirmeyelim-t83607.html

HAVA YOLU HALKIN YOLU OLDU!...

HAYALDİ GERÇEK OLDU!...
http://www.youtube.com/watch?v=UIfNOuV-sPI

mnn' Alıntı:
teksen' Alıntı:
Et, sebze-meyve yiyeceğinize...
Havyar yiyin.
Yüzde 8.
Tezek yüzde 18.

Ayağınızı yorganınıza göre uzatın.
Hermes çanta alın mesela.
Yüzde 8.
Odun-kömür almayın.
Yüzde 18.
Prada alın.
Chanel alın.
Gucci alın.
Christian Dior alın.
Louis Vuitton alın.
Aman diim, gübre almayın.
Yüzde 18.

(Bütçe görüşmelerini seyreden tilki, şöyle derin bi ohhh çekmiş... Kaplumbağa görmüş, hayrola?
Sorma demiş tilki, bende kürk, hanımda kürk, çocuklarda kürk, ormanın açığını kapatmak için vergi koysalardı yanmıştık yani...
Valla öyle diye tasdiklemiş kaplumbağa, bende ev, hanımda ev, çocuklarda ev, başımıza büyük iş açılırdı...
Maymun bakmış bunlara, ee-eeh bana ne demiş, benim kıçım açık, hanımın kıçı açık, çocukların kıçı açık...)

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22134126.asp
:puhaha: :++: :puhaha:

DİSK'ten çarpıcı 'asgari ücret' raporu
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Enstitüsü (DİSK-AR) raporunda,
33 yıllık dönemde ekonominin sabit fiyatlarla 3,51 kat, dolar bazında yaklaşık 5 kat büyüdüğü,
asgari ücretin ise yüzde 6'lık gelişme ile neredeyse yerinde saydığı belirtildi.

Raporda ''Asgari ücret ekonomik büyüme oranında bir artış kaydetseydi,
bugün brüt 2.754 TL, net 1.973 TL ve 789,2 Euro olacaktı'' denildi.

büyümeden herkes payına düşeni adil bi şekilde alabilseydi,
Öğretmen maaşları ne olurdu!
hayal bile edemiyorum!...

http://www.ntvmsnbc.com/id/25308806/

Geri