Türkiyedeki vergi sistemi!

Kodla Büyü
teksen' Alıntı:
Bindik Bir Alamete...
O zaman siz buna
Müstehaksınız len!

Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete (2x)
Amanieyynn..
Yol dediğin yol gibi
Ulaşmalı bir yere
Biz dön baba dönelim
Geliyoz aynı yere
Bu döngü kısır döngü
Başı varda sonu yok
Dönüyom dönemiyom
Sonunda bir cıgış yok
Amanieyynn...
Amaneeinn..
Yerel ve genel seçim
Seçin bakalım seçin
Ki dön baba dönelim
Aynı yere gelelim
Çete çeteye çatmış
Çete çete içinde
Battık buruna kadar
Cafer getir peçete
Amanieyynn...
Nush ile uslanmam ben
Etmeli beni tekdir
Tekdirden anlamazsam
Artık hakkım kötektir
Eskiden adam gibi
Oturur meze yerdik
Şimdi meze yer gibi
Oturup adam yiyoz gariiee
O zaman siz buna
Müstehaksınız len!

Köy kahvesi sohbeti:
Gahve köşesinde üç beş tane başbakan oturuvemişlee
Amanieyynn...
Vallahül azim biz cihana bedeliz
Va mı bize yan bakan hee?
Eee essah deyon be Hüseyin ağa
Hakkaten sence ne oluvecek bu işlee
Valla nolcek olecee bişey yok
Dönecez dönecez aynı yere geleceez
Yavv ben şimdi deyom ki yaniii
Esas bu tütün tütün meselesi
Tütün tütünün başlık kaadı ne olcek
Bu yeni gelen hökümet acaba
Tütün masraflarını
Yüskek mi duta alçak mı?
Ne diyon sen hele Hüseyin çavuş
Vallahül azim ben ne deyem ki
Ben bilirim bilirim onu sölerim
Gulaklerin sözüne
Osmannının ipiynen inme sakın guyuya...
Hemide oynayıverekten
Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete...
http://www.youtube.com/watch?v=-PRJurwSr1o

tayinci42' Alıntı:
mesleğe ve yerleşim yerine göre vergilendirme yapılmalı..

ya da nakit parayı tamamen yok etmeliler. her türlü alış veriş kredi kartları ile yapılmalı.

ya da devlet çok vergi toplamamalı ihtiyacı olan parayı doğrudan matbaadan basarak kullanmalı.
Hocam ekonomiden anlıyorsunuz.Her zaman savunmuşumdur.
Türk parası 500 TL ve 1000 TL olmalı ve bankalararası transferlerde kullanılmalı.Bu transferler MASAK kontrolünde olmalıdır.
Beş TL ve altı metal para olmalı.1 tl ve altı paralar çoğaltılmalıdır.
Sistemde Başkada para olmamalıdır.
Mali suçlar için mali polis ve mali savcılık kurulmalı.Masabaşında cezalar hızlı verilmeli tahsil edilmelidir.
Taşınır ve taşınmazları gelirinden fazla olanlara nereden buldun denilmeli.Gerektiğinde mahkeme el koymalıdır.
FAYDALARI:
-Gideri gelirinden fazla olanların hesapları bloke edilir.Vergi dağılımı daha adil olur.
-Kara para aklanamaz ve silah uyuşturucu kaçak sigara ve yasadışı gelirler sisteme giriş yapamayacağından sıfırlanır.
-Çiftçi ve esnaf her şeyini belge ile alır ve satar
-Devletçe verilen bursların dağılımı daha adil olur.
-Yoksullara yapılan yardımlar gerçek sahibini bulur.
-Vergi kazanandan alınır

Ülkemizdeki vergi toplama sisteminin aşağıdaki fıkradan geri kalır yanı yok
Ormana Maliyeciler Gelirse
Bir gün ormana maliyeciler gelmiş, kimde ne görse vergi yazıyorlarmış ve tüm hayvanlar kaçmaya başlamış.
Maymun merak etmiş bu hayvanlar niye kaçıyor diye. Tutmuş, kaplumbağayı sormuş, neden kaçıyorsun diye o da cevaplamış:
-Ben kaçmayayım da kimler kaçsın? Bende ev, hanımda ev, çocukta ev, görürlerse dünyanın vergisini alırlar...

Sonra maymun bir de leyleği görmüş, ona sormuş, sen neden kaçıyosun diye, leylek de cevaplamış:
-Ben kaçmayayım da kimler kaçsın? Benim her sahilde bir yazlığım var, hanımın da var, çocuğun da var, dünyanın vergisini alırlar.

Maymun bunu duyar duymaz koşarak ağaçtan ağaca atlamaya başlamış Papağan sormuş, neden ve kimden kaçıyorsun? diye.
-Maliyeciler ormanda demiş Maymun. Benim k.ç açık, hanımın açık, çocukların açık...
Vergi alacak bir şey bulamayınca bunların ne yapacağı belli olmaz. :puhaha: :puhaha:

fahrican' Alıntı:
Ülkemizdeki vergi toplama sisteminin aşağıdaki fıkradan geri kalır yanı yok
Ormana Maliyeciler Gelirse
Bir gün ormana maliyeciler gelmiş, kimde ne görse vergi yazıyorlarmış ve tüm hayvanlar kaçmaya başlamış.
Maymun merak etmiş bu hayvanlar niye kaçıyor diye. Tutmuş, kaplumbağayı sormuş, neden kaçıyorsun diye o da cevaplamış:
-Ben kaçmayayım da kimler kaçsın? Bende ev, hanımda ev, çocukta ev, görürlerse dünyanın vergisini alırlar...

Sonra maymun bir de leyleği görmüş, ona sormuş, sen neden kaçıyosun diye, leylek de cevaplamış:
-Ben kaçmayayım da kimler kaçsın? Benim her sahilde bir yazlığım var, hanımın da var, çocuğun da var, dünyanın vergisini alırlar.

Maymun bunu duyar duymaz koşarak ağaçtan ağaca atlamaya başlamış Papağan sormuş, neden ve kimden kaçıyorsun? diye.
-Maliyeciler ormanda demiş Maymun. Benim k.ç açık, hanımın açık, çocukların açık...
Vergi alacak bir şey bulamayınca bunların ne yapacağı belli olmaz. :puhaha: :puhaha:
:+1:

KATI ATIK BEDELİ ALIYORLARDI su faturaları ile birlikte. 4 ay ödedim.Yargı iptal etmiş.
Vergimin geri ödemesi meçhul.Hiç olmassa mahsup edilmeliydi.Belediye sağolsun cebellez etti.

GRİNGO' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
mesleğe ve yerleşim yerine göre vergilendirme yapılmalı..

ya da nakit parayı tamamen yok etmeliler. her türlü alış veriş kredi kartları ile yapılmalı.

ya da devlet çok vergi toplamamalı ihtiyacı olan parayı doğrudan matbaadan basarak kullanmalı.
Hocam ekonomiden anlıyorsunuz.Her zaman savunmuşumdur.
Türk parası 500 TL ve 1000 TL olmalı ve bankalararası transferlerde kullanılmalı.Bu transferler MASAK kontrolünde olmalıdır.
Beş TL ve altı metal para olmalı.1 tl ve altı paralar çoğaltılmalıdır.
Sistemde Başkada para olmamalıdır.
Mali suçlar için mali polis ve mali savcılık kurulmalı.Masabaşında cezalar hızlı verilmeli tahsil edilmelidir.
Taşınır ve taşınmazları gelirinden fazla olanlara nereden buldun denilmeli.Gerektiğinde mahkeme el koymalıdır.
FAYDALARI:
-Gideri gelirinden fazla olanların hesapları bloke edilir.Vergi dağılımı daha adil olur.
-Kara para aklanamaz ve silah uyuşturucu kaçak sigara ve yasadışı gelirler sisteme giriş yapamayacağından sıfırlanır.
-Çiftçi ve esnaf her şeyini belge ile alır ve satar
-Devletçe verilen bursların dağılımı daha adil olur.
-Yoksullara yapılan yardımlar gerçek sahibini bulur.
-Vergi kazanandan alınır
İşte O zaman Ülkemde bazı şeyler değil herşey değişir.Ağlayanlar güler.Gülenler ise .........

devlet şimdide gözünü garibanların bindiği eski arabalara dikti.trafikte tek sorun eski arabalar sanki.bu kadar düşünceliysen kaldır ötv yi de millet sıfır arabaya binsin.30000 bin liralık arabanın 13000 i ötv kdv yi de düşersek 12000 13000 satış fiyatı olacak.13000 lik araba vergiyle 15000 olacağına bizim ülkede 30000 oluyor

ctrl+alt+delete' Alıntı:
devlet şimdide gözünü garibanların bindiği eski arabalara dikti.trafikte tek sorun eski arabalar sanki.bu kadar düşünceliysen kaldır ötv yi de millet sıfır arabaya binsin.30000 bin liralık arabanın 13000 i ötv kdv yi de düşersek 12000 13000 satış fiyatı olacak.13000 lik araba vergiyle 15000 olacağına bizim ülkede 30000 oluyor
+1

Vergi deposu. :mrgreen:

Ekli dosyalar

• vergi.jpg
    vergi.jpg
    30.3 KB · Görüntüleme: 401
Geri