tabletler geldi

Kodla Büyü

designbote

Üye
arkadaşlar okulum pilot okul yaklaşıl 200 adet tablet geldi. aktivasyonlarını yapıyorum bitmek üzere.

yalnız programları (uygulamaları da kurmak istiyorum. ) öğretmenler ve öğrenciler rahat bir şekilde kullansırnlar diye. il mem den mobilego diye program sayesinde bazı tabletlere uygumaları yükledik fakat benim okulumda denediğimde olmuyor. tableti usb kablo ile bilgisayar bağladığımda aygıtı tanımıyor.

androidde seçenekler bölümünde usb ayıklama modu kısmının açıkolması gerekiyormuş fakat o bölüm pasif olduğu için aktif hale getiremiyorum.

diğer bir taraftan güvenlik bölümnde bilinmeyen kaynaklar kısmını aktif hale getirdim. bu da bir işe yaramadı.

tableti gelen arkadaşlar: aktivasyonlarını yaptıktan sonra APK ların kurulumlarını nasıl yaptınız?
teşekkürler.

eskisehir_bilisim' Alıntı:
Hayırlı olsun.Sanada Tablet verdilermi.Görevlendirme sonuçta

Görevlendirmesi bitince öğretmenliği bitiyor mu? siz bu tarz sorular sorarsanız edebiyat öğretmeni matematik öğretmeni ne desin bizlere?

benim tc kimlik numarama gönderilmiş tablet yok kadrom o okulda olmadığı için ama yedek olanlardan muhakkak kullanacağım. çünkü ben kullanmazsam öğretmenler ve öğrenciler nasıl kullanır değilmi? hepimiz için aynı durum olsa gerek.

tabletlere gelince: çok iyi diyemem ama piyasadaki kötü tabletlerden de iyi diyebilirim orta yani :D
güzel kılıfları var öncelikle. öğretmen tabletlerinde artı klavyede var. yalnız kullanılma durumu 1-2 haftayı bulabilir.
şimdilik bu kadar.
yalnız sorumada cevap bulamadım. yalnız kaldım galiba.

egitimci.' Alıntı:

Görevlendirmesi bitince öğretmenliği bitiyor mu? siz bu tarz sorular sorarsanız edebiyat öğretmeni matematik öğretmeni ne desin bizlere?
Ne alakası var. Sadece Okulun kadrolu öğretmenlerine gönderilmesi kadar doğal bir durum neden size abes geliyo.

egitimci.' Alıntı:

Ne alakası var. Sadece Okulun kadrolu öğretmenlerine gönderilmesi kadar doğal bir durum neden size abes geliyo.

sanırım siz arkadaşı tanıyorsunuz ben görevlendirmeden kastettiğinizi btr anladım.. hocam başka okulda görevlendirme olduğunu sonraki mesajında açıklamış...

designbote' Alıntı:
benim tc kimlik numarama gönderilmiş tablet yok kadrom o okulda olmadığı için ama yedek olanlardan muhakkak kullanacağım. çünkü ben kullanmazsam öğretmenler ve öğrenciler nasıl kullanır değilmi? hepimiz için aynı durum olsa gerek.

tabletlere gelince: çok iyi diyemem ama piyasadaki kötü tabletlerden de iyi diyebilirim orta yani :D
güzel kılıfları var öncelikle. öğretmen tabletlerinde artı klavyede var. yalnız kullanılma durumu 1-2 haftayı bulabilir.
şimdilik bu kadar.
hocam malesef yedek tabletlerden kullanamazsınız.tabletler tc kimlik numarası ile eşleştirdikten sonra aktivasyon kodunu girdikten sonra açılıyor.yani okulun kadrolu öğretmenleri kullanabiliyo....bi çözüm yolu nulursanız lütfen burada paylaşırmısınız...

t85' Alıntı:
designbote' Alıntı:

şimdilik bu kadar.
hocam malesef yedek tabletlerden kullanamazsınız.tabletler tc kimlik numarası ile eşleştirdikten sonra aktivasyon kodunu girdikten sonra açılıyor.yani okulun kadrolu öğretmenleri kullanabiliyo....bi çözüm yolu nulursanız lütfen burada paylaşırmısınız...

Tabletlerde kullanılan ROM bilgisini paylaşıp, sistemi kıracak bir yol bulabileceğiniz kimi forumlar var arkadaşlar. Neyse siz böyle işlere bulaşmayın da, öğrencilerin elinde de bu tabletler olduğuna göre bir kaç aya kadar aktivasyonun nasıl aşıldığını paylaşan yazılar okuruz nasıl olsa...

designbote' Alıntı:
arkadaşlar okulum pilot okul yaklaşıl 200 adet tablet geldi. aktivasyonlarını yapıyorum bitmek üzere.

yalnız programları (uygulamaları da kurmak istiyorum. ) öğretmenler ve öğrenciler rahat bir şekilde kullansırnlar diye. il mem den mobilego diye program sayesinde bazı tabletlere uygumaları yükledik fakat benim okulumda denediğimde olmuyor. tableti usb kablo ile bilgisayar bağladığımda aygıtı tanımıyor.

androidde seçenekler bölümünde usb ayıklama modu kısmının açıkolması gerekiyormuş fakat o bölüm pasif olduğu için aktif hale getiremiyorum.

diğer bir taraftan güvenlik bölümnde bilinmeyen kaynaklar kısmını aktif hale getirdim. bu da bir işe yaramadı.

tableti gelen arkadaşlar: aktivasyonlarını yaptıktan sonra APK ların kurulumlarını nasıl yaptınız?
teşekkürler.
Normalde hicbirsey kuramamaniz gerekiyor. Yani gecen sene yasaklamisti. Busene nasil olurda mobilego ile uygulama atabilmissiniz bazilarina sastim.
Hayirli olsun

Bugün 130 tane tableti aktivasyon yaptım,4 tane arızalı çıktı,1 öğretmen ve 3 öğrenci tableti..Canım da çıktı ama..

APK yükleyecebileceğini sanmıyorum.... Boot etmen lazım...
Tabletler hakkıknda;
bence kapları kalitelideğil, kabında iken şarj edemiyosunuz bazılarınında klavye kablosu takılamıyor...
Bazılarının klavyeleri çalışmıyor...
Bi de EBA internet tarayıcısını indirirken ayrıştırma hatası veriyor....

Bu general mobile tabletlerin hatalarından bıktıydık.... Yani vestel biraz daha az sorunlu

idril42' Alıntı:
t85' Alıntı:
arızalı derken hocam?

şarj tutmuyor iki tanesi..iki tanesi de şarjda baya beklememize rağmen açılmıyor..
detaylı inceleyeceğim bir kere daha ve olmaz ise değişime gidecek.
hocam bugün bende de aynı sorun vardı pazartesi tekrar açmaya çalışcam olmazsa servise gönderecem

Benim tabletlerin bazılarında power tuşunda sorun var. Tableti powera basarak açamıyoruz, açıncada kapatamıyoruz. Şarja takıyorum açılıyor batarya bitiyor kapanıyor.

Kapalı olsada ...kapatır gibi bir süre tuşa basılı tutun...Sonra yeniden açmayı deneyin.

Bugün 2 tanesini power tuşunun basmamasında,1 tanesini dokunmatik sorunundan,27 tanesini de ekranda ıslaklık gibi bir leke var ondan dolayı garantiye sevk ettim.

Sizlerde de ekranda su gibi ıslaklık görüntüsü olan var mı ?

hocam ekranda ıslak görünüm bizde de çıktı. garantiye sevk etme işlem basamakları biyerlerde yazılımı?

murtace' Alıntı:
hocam ekranda ıslak görünüm bizde de çıktı. garantiye sevk etme işlem basamakları biyerlerde yazılımı?

vestel i aradım,akıllı tahta ile ilgilenen adamları..
geldiler,genel merkezi aradılar,resim çektiler..
arızalı olan tabletlerinde seri no larını ve ne sorunlarının olduğunu oluşturdum excel olarak ve vestel elemanlarına verdim.
şimdi genel merkez ne yapacak haber bekliyoruz ?

diğer bir sıkıntı da arızalı olup eba sistemine girdiğim tabletler (ilk teslim anında ki sorunolu olanlar) bir şekilde düzeldi fakat eba da arızalı olarak girildiği için aktivasyon yapılmıyor,yardım telefonlarını açmıyorlar. EBA ya mesaj attım,arıza düzeltildi diye bir buton koymaları lazım ki ben tamir olan tableti aktivasyon işlemi yapayım,ciddi ve büyük bir eksik.

idril42' Alıntı:
Bugün 2 tanesini power tuşunun basmamasında,1 tanesini dokunmatik sorunundan,27 tanesini de ekranda ıslaklık gibi bir leke var ondan dolayı garantiye sevk ettim.

8 tane öğrenci tabletinde dediğiniz sıkıntı var, yarın garantiye gönderecem.hocam benim merak ettiğim sizin tabletiniz varmı?okulun kadrolu öğretmeni olmayınca aktivasyon yapamıyosunuz ve yedeklerden birini de kullanamıyosunuz...

t85' Alıntı:
idril42' Alıntı:

8 tane öğrenci tabletinde dediğiniz sıkıntı var, yarın garantiye gönderecem.hocam benim merak ettiğim sizin tabletiniz varmı?okulun kadrolu öğretmeni olmayınca aktivasyon yapamıyosunuz ve yedeklerden birini de kullanamıyosunuz...

bana tablet yok çünkü kadrom başka yerde:):)

idril42' Alıntı:
murtace' Alıntı:

vestel i aradım,akıllı tahta ile ilgilenen adamları..
geldiler,genel merkezi aradılar,resim çektiler..
arızalı olan tabletlerinde seri no larını ve ne sorunlarının olduğunu oluşturdum excel olarak ve vestel elemanlarına verdim.
şimdi genel merkez ne yapacak haber bekliyoruz ?

diğer bir sıkıntı da arızalı olup eba sistemine girdiğim tabletler (ilk teslim anında ki sorunolu olanlar) bir şekilde düzeldi fakat eba da arızalı olarak girildiği için aktivasyon yapılmıyor,yardım telefonlarını açmıyorlar. EBA ya mesaj attım,arıza düzeltildi diye bir buton koymaları lazım ki ben tamir olan tableti aktivasyon işlemi yapayım,ciddi ve büyük bir eksik.

hocam arızalı tabletleri sisteme nereden giriyorsunuz. ben sadece tablet eşleştir rapor al teslim ekranlarını görüyorum

elimizde süper fırsat var ama biz eşek gibi kullanılıp haklarımızı da geri alamıyoruz içim acıyor.

designbote' Alıntı:

teşekkürler.
Hocam bilgisayara bağlayabildiniz mi? Bir arkadaşın bilgisayarını aldım kullanmak için, bişeyler atayım diyorum..

Böyle şey görmedim. 220 tabletten 45 tanesi arızalı. Okulun aktivasyon ağı bozuk. Üstüne üstlük on beş saat derse gir. Gel de uğraş bunlarla. Seneye formatörlük yok. Tövbe.

BAZI SORULARA ÇÖZÜMLER:

- Ekranda ıslaklık problemi: O bölgeyi vakkumla çekince düzeliyor. Ben bunun için Navigasyon aletimin vakkumunu kullandım. Vakkumdan sonra bir gün boyunca sıcak ortamda kılıfsız, jelatinsiz bekletin. Sorun tekrarlarsa servise bildirin.

- Şarja takıldığında otomatik açılması MEB'in istediği bir özelliktir.

- Şarja takıldığında lambası yanıp kısa süre sonra geri sönüyorsa batarya problemidir. Servise gitmesi ve batarya değiştikten sonra güncelleme yapılması gerekiyor.

- Açma tuşu basılı kalma problemi çok yaygın ve maalesef tek çözüm servis.

- Öğrenciler "kablosuz ağlara bağlanamıyoruz" diye gelirlerse bilin ki Uçak Modunu seçmişlerdir.

- Cihazın kendi kendine tıklanıyormuş gibi hareket etmesi veya ses ayar çubuğunun kendiliğinden çıkması versiyon güncellemesi ile çözülüyor. DİKKAT: Cihaz yalnızca bataryası %30 ve üzerindeyken güncelleme başlıyor. Öğrencilere tableti şarja takılı iken en az 2 saat kablosuz bir ağa bağlı tutmalarını söyleyin.

- Tabletin USB girişinden herhangi bir işlem yapmanız imkansız. USB dongle vb. takılmaması için yasaklanmış. İçeriklerinizi SD kart ile atabilirsiniz.

Geri