Hele o Ömer Dinçer... Adam kendisi dedi benim bu bakanlığa geleceğimden haberim yoktu diye.. Gerçekten alakasızdı..O ve Ömer Dinçerin yatacak yerleri yok.,sadece bizimle ilgili değil herşeyi 6 ayda mahvettiler gittiler.
Hele o Ömer Dinçer... Adam kendisi dedi benim bu bakanlığa geleceğimden haberim yoktu diye.. Gerçekten alakasızdı..O ve Ömer Dinçerin yatacak yerleri yok.,sadece bizimle ilgili değil herşeyi 6 ayda mahvettiler gittiler.
bilişimle üretim projesinde de dersimiz ilkokul 4'te görünüyor.
4'lerde 2 saat
5'lerde 3 saat
6 ve 7'lerde 2 saat
iyi gelişmeler oluyor inşallah
Hocam neyse onu yazıyorum ben ayrıca Mersin'e geldigime de çok pişmanım kaçma şansım olsa ( maalesef memleketim) kaçarım durmamValla hocam her fırsatta bunu yazıyorsunuz Mersin ile ilgili, çok sağ olun çok iyi moral veriyorsunuz da, norm fazlası ve özür grubu atamalarında az da olsa kıpırdama oluyor gayet güzel. Sıkıntı puan biriktiren bizim gibi enayiler için.
Yalnız dediğim gibi bu söylemlerinize çok denk geldim. Artık Almanya bitti yeğenim sakın gelmeyin Türkiye çok güzel cennet diyen ama geri de dönmeyen gurbetçi ağzı ile konuşuyorsunuz.
Hocam ben de biliyorum Mersin mükemmel bir yer değil ancak orada doğup büyüdüm, ailem orada yaşıyor, kız arkadaşım/müstakbel eşim orada. Velhasıl er ya da geç kaderimiz orada.Hocam neyse onu yazıyorum ben ayrıca Mersin'e geldigime de çok pişmanım kaçma şansım olsa ( maalesef memleketim) kaçarım durmam
Hocam eş durumu ile gelirsiniz onun dışında çok zor ben eş durumu ile geldim normal puan ile hiç şansım olmazdıHocam ben de biliyorum Mersin mükemmel bir yer değil ancak orada doğup büyüdüm, ailem orada yaşıyor, kız arkadaşım/müstakbel eşim orada. Velhasıl er ya da geç kaderimiz orada.
Bana kalsa Antalya isterdim ama imkansız.
senıf öğretmenlerinin çoğu bilgisayarı nasıl kapatacağını bilmiyor. fişini çekiyorİlkokulda bu derslerin sınıf öğretmenleri tarafından verilmesi taraftarıyım, sebeplerini uzun uzun yazmak istemiyorum. sınıf öğretmeni dışında branş öğretmenlerinin bu derslere girmesini pek uygun görmüyorum. Önemli olan ortaokul kısmındaki dersler bizim için.
Farzedinki burası Din Kültürü öğretmenleri forumu, sizin yaptığınız gibi ne gerek var bilişim derslerine zaten çocuklar anasının karnında öğreniyor kaldırın gitsin bt derslerini derse ki derler empati yaparsak. Siz okulunuzda seçmeli seçilen derslerin dilekçelerini isteyin, beden eğitimi varken kaç çocuk din kültürünü seçecek. Din kültürü dersinden rahatsızsanız yazarsınız dilekçe, müslüman olmayanlar din kültürü dersinden muaf, çocuğunuz o dersi almaz o zaman. Var mı din kültürü dersinden rahatsız olup da bunu yapan, uygulayan?Herkes işe sadece kendi norm durumuna bakarak çözüm bulmaya çalışıyor. Eğitim açısından çözüm düşünmüyor kimse, herkes kendi normuna çözüm arıyor. Oysa hepsinin ortak bir çözümü var. Kaldır din kültürü derslerini, koy yerine gerekli dersleri, olsun bitsin.
Hocam Din Kültürü dersinden muaf yapıp bu toplumda çocuğumuzu yaftalatalım mı? Bu toplumda yaşıyorsa bu toplumun insanlarını kültürünü inancını tanısın düşünce yapısını görsün ki müslüman olması olmaması kişiye kalmış. Sonra uzaydan inmiş gibi olmasın. Sınav sorusu olarak da çıkıyor ayrıca. Kişi başına milli gelirin yüksek olduğu toplumlara bakarsak tabi dinin artık etkisi yok toplumda ekonomi yönetiyor dünyayı. Çünkü din adamı yetiştirerek pek bir refah seviyesine ulaşılmıyor. Onlarda sadece temsili olarak var bu kadrolar ve az. Din adamları ne iş yapıyor dediğinde ne üretiyor dediğinde tabi şu cevabı alıyorsunuz erdemli insan! Erdemli insandan daha önemli ne var yanıtı!@yuci81 ''Din kültürü dersinden rahatsızsanız yazarsınız dilekçe, müslüman olmayanlar din kültürü dersinden muaf, çocuğunuz o dersi almaz o zaman. Var mı din kültürü dersinden rahatsız olup da bunu yapan, uygulayan?'' Şu cümle dışında dediklerinize katılıyorum.Fakat bu dilekçe olayını ilk defa duydum.İnsanlar neden o dilekçeleri vermekten çekiniyorlar veya neden muaf olmak istemiyorlar aceba.İllaki kenidlerine göre bir sebepleri vardır yada dilekçelerini verdiler diyelim lgsde de muaf oluyorlar mıymış?
Benim sözüm din kültürü dersinden rahatsız olanlara, onlara bir yol gösteriyorum, zorunlu için bir şey yapamıyorsanız en azından seçmeli için verin dilekçenizi okul idaresine çocuk istediği dersi görsün. Seçmeli derslerle büyük okullarda neredeyse bir norm oluşuyor din kültüründe. Seçmeli dersi öğrenci seçmeli, aile bile değil, idareci hiç değil. (ben de idareciyim bu arada)Hocam Din Kültürü dersinden muaf yapıp bu toplumda çocuğumuzu yaftalatalım mı? Bu toplumda yaşıyorsa bu toplumun insanlarını kültürünü inancını tanısın düşünce yapısını görsün ki müslüman olması olmaması kişiye kalmış. Sonra uzaydan inmiş gibi olmasın. Sınav sorusu olarak da çıkıyor ayrıca. Kişi başına milli gelirin yüksek olduğu toplumlara bakarsak tabi dinin artık etkisi yok toplumda ekonomi yönetiyor dünyayı. Çünkü din adamı yetiştirerek pek bir refah seviyesine ulaşılmıyor. Onlarda sadece temsili olarak var bu kadrolar ve az. Din adamları ne iş yapıyor dediğinde ne üretiyor dediğinde tabi şu cevabı alıyorsunuz erdemli insan! Erdemli insandan daha önemli ne var yanıtı!
Kardeşim bu ülkede totosu sıkışan branşlar ne diye din kültürü dersine saldırır anlamıyorum. Onların var olup olmadığınına göre mi şekillenecek herşey. Bırakın tatava yapmayı işinize bakın. Gereksizmiş. Sen mi karar veriyorsun gerekli olup olmadığına. Bana göre de çok gerekli ne olacak şimdi. Siyasi malzeme konusu yapmayın lütfen branşları. Hepsi de değerli ve kıymetli. Hepsi de dirsek çürütüyor okumak için.Hocam siz nerede yaşıyorsunuz? Hangi okul/veli kitlesi bu ki öğrenciler istiyor diye seçmeli dersleri ona göre düzenliyor? Eğer öğrencilere bırakılsaydı bu seçmeli ders işi bizim branş ne diye norm için çırpınacaktı? Hayır yani, sabahtan akşama kadar burada 7. ve 8. sınıflarda dersimizin olmadığını söylüyoruz, kaç kişi gördünüz okulunda seçmeli bilişim dersi seçilen? İdareciler, sırf sınavda çıkıyor diye dayıyorlar matematiği, feni, sosyali, din kültürü dersini. Hadi fenni bilimleri geçtim, din kültürü dersinin sınavda çıkıyor olmasının dışında ne tür bir getirisi var? Ahlak, etik falan demeyin ağır konuşurum. Kendini ahlaksız görüp, ahlakı sadece din kültürü öğretmenlerine iteklemek bayağı hakarettir.
Kaldı ki, ben din kültürü dersinden rahatsızım diye söylemiyorum. Gereksiz bir ders. Sadece siyasi sebeplerle dayatılan bir ders, siyasetçiler istiyor diye var. Bunu da fark etmek çok zor değil. Sırf ders niye var sorusu sorulmasın diye sınavlarda da soru sayısı yabancı dil, sosyal dersleriyle eşitlendi. Sırf din kültürü dersi yüzünden olması gereken bir çok ders seçmeli olarak ekleniyor ama seçtirilmiyor. Bizim alanın dersleri de sırf bu sebeple zorunlu yapılmıyor, sırf din kültürü dersi yüzünden ortaokul öğrencileri günde 7 saat ders işliyor. Bu bile bir garabettir.
Konuşulması gereken asıl konuyu es geçip, doğru sonuçlara ulaşamayız. Sırf din kültürü dersi öğretmenleri üzülecek diye bana göre doğru olan şeyleri söylemeyeyim mi yani? Benim dersim gereksiz ise onu da söylerim, hiç sorun değil. İnsanların gönlü hoş olsun diye yanlışa doğru demek bir öğretmene yakışmaz. Hem o kadar imam hatip okulu açıldı, din kültürü öğretmenleri orada ders verebilir.
Ayıptır günahtır, her yıl atanan din kültürü öğretmeni sayısı, atanan bilişim öğretmeni sayısının yüzlerce katı. Yani bunun bile ve isteyerek siyasetçiler tarafından yapıldığını anlamak için daha ne yapılması lazım? Ayrıca illa da üzülecekseniz, bilişim öğretmenlerinin durumu için üzülün.
Benim okulda veli ne istiyorsa o seçiliyor. Sınıf düzeyinde en çok tercih edilen 3 ders o sınıfa seçiliyor. Sadece geçen yıl "drama" desi yerine "yazarlık ve yazma beceeileri" Diye değiştirildi.Hocam siz nerede yaşıyorsunuz? Hangi okul/veli kitlesi bu ki öğrenciler istiyor diye seçmeli dersleri ona göre düzenliyor? Eğer öğrencilere bırakılsaydı bu seçmeli ders işi bizim branş ne diye norm için çırpınacaktı? Hayır yani, sabahtan akşama kadar burada 7. ve 8. sınıflarda dersimizin olmadığını söylüyoruz, kaç kişi gördünüz okulunda seçmeli bilişim dersi seçilen? İdareciler, sırf sınavda çıkıyor diye dayıyorlar matematiği, feni, sosyali, din kültürü dersini. Hadi fenni bilimleri geçtim, din kültürü dersinin sınavda çıkıyor olmasının dışında ne tür bir getirisi var? Ahlak, etik falan demeyin ağır konuşurum. Kendini ahlaksız görüp, ahlakı sadece din kültürü öğretmenlerine iteklemek bayağı hakarettir.
Kaldı ki, ben din kültürü dersinden rahatsızım diye söylemiyorum. Gereksiz bir ders. Sadece siyasi sebeplerle dayatılan bir ders, siyasetçiler istiyor diye var. Bunu da fark etmek çok zor değil. Sırf ders niye var sorusu sorulmasın diye sınavlarda da soru sayısı yabancı dil, sosyal dersleriyle eşitlendi. Sırf din kültürü dersi yüzünden olması gereken bir çok ders seçmeli olarak ekleniyor ama seçtirilmiyor. Bizim alanın dersleri de sırf bu sebeple zorunlu yapılmıyor, sırf din kültürü dersi yüzünden ortaokul öğrencileri günde 7 saat ders işliyor. Bu bile bir garabettir.
Konuşulması gereken asıl konuyu es geçip, doğru sonuçlara ulaşamayız. Sırf din kültürü dersi öğretmenleri üzülecek diye bana göre doğru olan şeyleri söylemeyeyim mi yani? Benim dersim gereksiz ise onu da söylerim, hiç sorun değil. İnsanların gönlü hoş olsun diye yanlışa doğru demek bir öğretmene yakışmaz. Hem o kadar imam hatip okulu açıldı, din kültürü öğretmenleri orada ders verebilir.
Ayıptır günahtır, her yıl atanan din kültürü öğretmeni sayısı, atanan bilişim öğretmeni sayısının yüzlerce katı. Yani bunun bile ve isteyerek siyasetçiler tarafından yapıldığını anlamak için daha ne yapılması lazım? Ayrıca illa da üzülecekseniz, bilişim öğretmenlerinin durumu için üzülün.
Adam hristiyan, kilisesine aidat ödemezse o kiliseden cenazesinı kaldırmıyor, dini tören yapmıyor kilise, siz bunu biliyor musunuz?Evet, din kültürü dersi yüzünden olması gereken derslere yer açılmıyor. Varsa başka bir sebep yaz da bilelim. Niçin gerekli, açıkla onu da bilelim. Ben niçin gerekli olmadığını sayfalarca açıklayabilirim, sen de niçin gerekli açıkla.
Hayır yani, eğitim ile ülkelerini kalkındıran ülkelerde Türkiye'deki gibi din kültürü dersi mi var? Çok gerekli olsaydı onlar da bu dersi anlatırdı, ama anlatmıyorlar ve gayet de başarılılar.
Her konuda eleştriler, farklı görüşler olabilir ama toto sıkışmak! tatava yapmak nedir allah aşıkna!!!Konunun ne olduğu hiç önemli değil ama bu yazdıklarınız ile fikrinizi ifade etmeye çalışmanız hiç yakışmamış.Çok ayıp etmişsiniz.Kardeşim bu ülkede totosu sıkışan branşlar ne diye din kültürü dersine saldırır anlamıyorum. Onların var olup olmadığınına göre mi şekillenecek herşey. Bırakın tatava yapmayı işinize bakın. Gereksizmiş. Sen mi karar veriyorsun gerekli olup olmadığına. Bana göre de çok gerekli ne olacak şimdi. Siyasi malzeme konusu yapmayın lütfen branşları. Hepsi de değerli ve kıymetli. Hepsi de dirsek çürütüyor okumak için.
Hocam siz nerede yaşıyorsunuz? Hangi okul/veli kitlesi bu ki öğrenciler istiyor diye seçmeli dersleri ona göre düzenliyor?
Benim okulda veli ne istiyorsa o seçiliyor. Sınıf düzeyinde en çok tercih edilen 3 ders o sınıfa seçiliyor. Sadece geçen yıl "drama" desi yerine "yazarlık ve yazma beceeileri" Diye değiştirildi.
Veliler genelde 5.6 sınıflarda din kültürü grubu , 7. Ve 8. Sınıflarda sınav grubu... seçiyor.
Ortaokulda , özellikle 5 ve 6. Sınıfta 7 saat ders konusunda haklısınız.
Gereksizlik kavramı biraz göreceli galiba... Tüm branşlara bir kulp takmak... Birde canı sıkılan bilişim, beden, din derslerine sataşıyor..
Kurallara aykırı yazıları silerler hocam, mahkemeye vermediklerine şükret.Bu konuşmalarla, öğretmenlerle bile bir yere varılamıyor. Gereksiz. Zaten forum yönetimi hâlâ benim mesajlarımın neden silindiğini, başlığımın neden kilitlendiğini de açıklamadı. Fişlemeci kitle de fink atıyor ortada.