Tanımlanmayan Ağ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yasee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

yasee

Aktif Üye
Merhaba, bugün yeni okulumda Bt görevine başladım. Okulda tek tek tahtalara bakamadım ama öğretmenlerin demesine göre hiç int yokmuş. Ben bir tahta üzerinde çalışıyorum. Tanımlanmayan ağ diyor. Kendi bilgisayarıma taktım aynı. cmd den birkaç bildiğim ve burada okuduğum komutlar da işe yaramadı. Kabinet te power ı kapatım yeniden açtım 2 kez değişmedi. İdare başka bir yerden bağlanıyor zaten onlarda int. var. Kabinette Huawei modem sanırım üzerinde iki ışık var SYS ve WAN, ikisi de yanıyor. Kırmızı kabloların çoğunun switch de ışığı yanmıyor takılı değil muhtemel ama benim çalıştığımda tahtaya bağlı olanın ışığı yanıyor zaten. sarı kabloların ışığı yanıyor ama işte kablosuzda da aynı problem var.
Son çare ttneti aramak mıdır yoksa başka bişeylere de bakmalı mıyım?

hocam,
-fiber alt yapı kurlu mu? büyük ihtimal kurulu değil diye tahmin ediyorum.
-tahtalar interneti direk switchden almıyor, sınıftaki AP lere internet geliyor, onlardan da tahtalara gidiyor. eğer AP ler konfigüre edilmemiş ise bu hatayı almanız çok normal. fiber internet gelene kadar ve AP ler konfigüre edilene kadar beklemeniz gerekir.

systran' Alıntı:
hocam,
-fiber alt yapı kurlu mu? büyük ihtimal kurulu değil diye tahmin ediyorum.
-tahtalar interneti direk switchden almıyor, sınıftaki AP lere internet geliyor, onlardan da tahtalara gidiyor. eğer AP ler konfigüre edilmemiş ise bu hatayı almanız çok normal. fiber internet gelene kadar ve AP ler konfigüre edilene kadar beklemeniz gerekir.

Hocam fiber yokmuş.
Yalnız şunu da denedim huawei nin arkasından çıkıp 1.switch e bağlı bir kablo vardı onu direkt bilgisayarıma bağladım durum aynı.
Temelde bir sorun var sanki

Bir sorun da benden olsun.
Bizim okulda fiber var, iki bina ve iki sistem odası var. Birinci binada ve ikinci binada farklı ağ görünüyor (biri 10.48..... şeklinde, diğeri 192.168.7.xxx şeklinde)
birinci binadaki myardımcısı bilgisayarı ikinci binadaki myardımcısı bilgisayarını ve ev grubunu görmüyor. Ben de mi arıza kaydı yapmalıyım????

serdemir' Alıntı:
Bir sorun da benden olsun.
Bizim okulda fiber var, iki bina ve iki sistem odası var. Birinci binada ve ikinci binada farklı ağ görünüyor (biri 10.48..... şeklinde, diğeri 192.168.7.xxx şeklinde)
birinci binadaki myardımcısı bilgisayarı ikinci binadaki myardımcısı bilgisayarını ve ev grubunu görmüyor. Ben de mi arıza kaydı yapmalıyım????

Hocam ara gitsin. En azından nasıl olması gerektiğini öğrenirsin. arada bağlantı var mı ki? İki bina iki sistem odası ilk defa duyuyorum ben. Kurcalar bulursun bir şekil ama zaman kaybı. senin durum daha az. ben son çare aradım ama keşke daha önce arasaymışım hemen çözüldü. Olmadı dinler öyle olması gerekiyor arıza yok derler :D

Tanımlanamayan ağ uyarısında genelde ip çakışması olabiliyor. Bunun için her bilgisayarın ip yapılandırmasını elle yapmanız gerekir. Ya da o ağı kullanan bütün bilgisayarların ip sini otomatik olarak ayarlamanız gerekir. Diğer bütün bilgisayarların ip yapılandırmasını kontrol edin muhtemelen aynı ip ye sahip bilgisayarlar vardır.

smnzrl' Alıntı:
Tanımlanamayan ağ uyarısında genelde ip çakışması olabiliyor. Bunun için her bilgisayarın ip yapılandırmasını elle yapmanız gerekir. Ya da o ağı kullanan bütün bilgisayarların ip sini otomatik olarak ayarlamanız gerekir. Diğer bütün bilgisayarların ip yapılandırmasını kontrol edin muhtemelen aynı ip ye sahip bilgisayarlar vardır.

bazen bızdede oluuor sebebı cakısma genelde devre dısı bırak yenıden bagladıgında sorun gecıyor bende

BBNET
Geri