+1Hocam yazı belli idarenizin canı istememiştir.
+1Hocam yazı belli idarenizin canı istememiştir.
Yazık, çok yazık. Bu ülke kimi aç bırakmış ki, sizleri bıraksın. Neymiş efendim kazanılmış haklarından ödün vermezmişler de. Allah devletimizden razı olsun. Ülke şu durumdayken bile kuruşu kuruşuna ek derslerimizi alıyoruz. Bari böyle durumlarda maddiyat peşinde koşmayınız. Vatan varsa millet vardır unutmayın.
Burada olay 3-5 kuruşun peşine düşmek değil hocam, burada yapılan iş bilmeyen haketmediği halde bir yerlerde koltuklarda oturan, okuduğu yazıyı anlayıp yorumlayamayan ve yanlış iş yapan bir idareci, bir ilçe memuru veya şube müdürünün yaptığı yanlışın farkına varabilmesini ve yanlışını anlamasını sağlamak. O zaman orada oturan adamlar 3-5 kuruşun hesabını yapıp o koltukta oturmasınlar işi bilmiyorlarsa.
Kasım ayında da aynı sorun çıktı ilçemizde, 4-5 kere ek dersleri düzelttirip değiştirilmesini istediler, tam evraklar bankaya gönderildi bakanlıktan BTR olanlara 18 saat verilecek bilgisi almış şube müdürü tekrar düzeltip tekrar tekrar aynı işler için yaklaşık 25 okulun memurunu müdürü yardımcısını oyalayıp vakit kaybetmelerine neden oldular.
Olay gayet basit, 10 Şubat 2020 tarihli yazıda açıkça seminer döneminde BTR görevi devam eder yazıyor ve BTR görevi olan bir öğretmenin alacağı ekderste belli neyin tartışmasını yapıp 15 saat olacak diyebiliyorlar. Devletin dili yazı değil midir? O zaman devletin yazdığı yazıyı okuyup yorumlamayacaksın yazılanı anlayıp yapacaksın bu kadar basit işte.
Evet bu dönemde ek ders verilmesi veya verilmemesi tartışılır ama adamlar BTR ek derslerini tartışıyorlar hep hiç bir idareci kendi ek dersini eksik yazmaz 10 kere kontrol eder, ama okulda yarım gün duran mı istersiniz, nöbetleşe 1 gün gelip 1 gün gelmeyen mi. Ama olay ek derslerine geldi mi kendilerine tam ek ders yazarlar.
Kazanılmış hakkı savunmak ne zamandır utanılacak bir şey oldu. Ya da çıkan yönetmelikleri paylaşmak yönetmeliğin hangi anlamlara geldiğini açıklamak. Devletimizin her zaman kanun yönetmelik kararname çıkartma yetkisi var. Hükümetimiz ödemeyeceğiz dediği an bitmiştir vatan için canımız feda ek ders nedir ki.
Ama burada vicdan yapanların alacakları ek dersi bir hayır kurumuna bağışlamalarını rica ediyorum. Lütfen bağış dekontlarını paylaşsın ki ak kedi kara kedi belli olsun.
Yazının 2. Kısmından o anlam çıkabilir çıkaran olur emin olunYeni yaziyla dyklar iptal. Btr ucretini alir. Valilik oluru ilr yaoilan gorevlendirme bizimksi. Oyle bi madde goremedim.
Planlama bakım onarım(Şeflikler) ve işletmelerde beceri eğitimde ödenmeyecekBugünden itibaren
* Dyk
* Destek eğitim odası
*İyep
*Evde eğitim
*Sosyal ve kişilik hizmetleri
*Nöbet ve belleticilik
*Ders dışı eğitim faaliyetleri
Önümüzdeki sene dönem başına kadar durduruldu.
Aynen ödenmeyecek.Kulüpler ödenmiyor dimi
Net şekilde bu anlaşılıyor hocam.Ben de bu yazı dan şu anladım. Eylül'e kadar okullar kapalı olabilir. Sizce ?
Yönetici koordinatörlük normal zamanda alır hocam, şeflik alamaz. Tabloyu hazırlayanın düzeltmesi lazım.Açıklama