TBBM TV'yi izledim Uyuyamadım!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan barthez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

barthez

Süper Üye
Süper Üye
Ya arkadaşlar bir Milli Eğitim Bakanı " Çocuklar 2 saatte bilgisayarı öğreniyor, biz kursiyernetten programlama bile öğretiyoruz. Bilişim dersine ve öğretmenlerine ihtiyaç yok." diyebilir mi? İnanamıyorum bu cümlelere dünden beridir gözüme uyku girmedi. Ben mi abartıyorum lütfen söyleyin bana. Yada birileri çıksın ve sayın bakana Eğitimi anlatsın. Çocukların Bilişsel-Duyuşsal-Psikomotor gelişimlerini. Size yemin ediyorumki bakanın bakış açısı sokaktaki herhangi bir insanın bakış açısından ötede değil. Böyle bir durumda Milli Eğitim yapılanlar ile ne hale gelebilir. Şu beynimdeki duyarlılık çiplerini bir cerrah alsada kurtulsam. Sadece bir muhalefet milletvekili sordu diye bir inat uğruna 13-14 Bin insanı ve bunun üzerinden de milyonlarca çocuğun geleceğini hiçe saymak ne kadar bilimselliktir? Ne kadar samimidir?

Hocam MEB yıllardır bütün dersleri TRT 4 ve egitim.meb.gov.tr adresinden veriyor zaten çocuklarımızın hiç biri alim olmadı yada dersanelerden kurtulmadı. Yıllardır İngilizce dersleri verilir 4 saat hiç biri ingiizce konuşamıyor. Ben böyle açıklamalara takılmıyorum o altta kalmamak için söylemiştir.
Bence sıkıntı yapacak bişey yok sanki ders olmasa ne olur seni öğretmen olarak almış 10000 kişi var böyle bırak onlar düşünsün ne yapacaklarını.

turhan287' Alıntı:
Hocam MEB yıllardır bütün dersleri TRT 4 ve egitim.meb.gov.tr adresinden veriyor zaten çocuklarımızın hiç biri alim olmadı yada dersanelerden kurtulmadı. Yıllardır İngilizce dersleri verilir 4 saat hiç biri ingiizce konuşamıyor. Ben böyle açıklamalara takılmıyorum o altta kalmamak için söylemiştir.
Bence sıkıntı yapacak bişey yok sanki ders olmasa ne olur seni öğretmen olarak almış 10000 kişi var böyle bırak onlar düşünsün ne yapacaklarını.
Değerli hocam kendimi düşündüğümden değil ülkemi düşünüyorum ama dediğin gibi sadece kendi kendimi yiyorum. Çocuklara 3. sınıf dünya ülkelerinin anlattığı trigonometri işkencesine devam ediliyor bunu değiştirsinler önce.(Örnek)

Az önce bahçede bankta otururken matematik öğretmenimiz geldi yanıma çok düşünceli görünüyorsun! Düştüğümüz durumlara bak. Neden diye sordu. Ne olacağımı bilmiyorum dedim.

Arkadaşlar ders anlatmak, çocukların sorularını cevaplamak, idareye yardım etmek... hiçbir şey gelmiyor içimden. Zaten bilgisayar öğretmenleri olarak mesleğin üvey evlatlarıydık, bu iyice gün yüzüne çıktı. Üniversite yıllarımda "Arkadaşlar göreceksiniz ki bir gün üniversite sınavında bilgisayar soruları da olacak" derdim. Modern Dünyanın, öğretimin, iş hayatının en temel gereksinimi bilgisayardı çünkü bana göre. Ama ne yazık ki yanılmışım. Ne öğretmenlerin , ne öğrencilerin ne de MEB'in nazarında hakkettiğimiz değeri bulamadık... Her şeyin hayırlısı...

hiç bir branş 10 sene içerisinde altın çağını yaşayıp sonrasında bu rezil duruma düşmemiştir.... :verymad:

McRAM' Alıntı:
hiç bir branş 10 sene içerisinde altın çağını yaşayıp sonrasında bu rezil duruma düşmemiştir.... :verymad:
:++: hocam sana kesinlikle katılıyorum.bu arada imzanız süper :++: :++:

maverick07' Alıntı:
bakana 1 ay kursiyernetten eğitim verelim bakalım kullanabilecek mi yazılımları?
hocam herif kaç sene okumuş bide üstüne bakan olmuş hala iki ders adı arasındaki farkı öğrenememiş programlama mı öğrenecek :verymad:

O zaman bütün dersleri kursiyer netten versin sayın bakan da herkes evinde otursun o zaman...
Bu kadar saçmalık olamaz ya... :x

duyanda kursiyerneti matah bişey sanacak. ben access derslerine baktım ordan hiç bir işe yaramaz...

BT öğretmenlerinin bu ithamlar karşısında çok çabuk bir şekilde bir çatı altında faaliyet yapması gerekmektedir. Faaliyetlerden kasıt kesinlikle vicdanı huzuru bozacak faaliyetler değildir.

Örneğin;
BT öğretmenleri kesinlikle okul idarelerine yardım etmemeli. Bunu da idarecilerine anlatmalıdır. Bizim okul ile ve idare ile problemimiz yok herşey için uğraştık anlatamadık. Sizler işlerin yürümediğini il ve ilçe milli eğitim müdürlerine anlatırsınız. Görev tanımım dışındaki hiçbir işi fahri olarak yapmıyorum demelidirler. Okul müdürü de ben bu işleri yapamıyorum okulumuzda buna buna buna ihtiyaç var ve bu ihtiyacın karşılanması laızm demelidir.

Bilgi en değerli hazinedir. Bizler bilgilerimizi çok bazit verdik o yüzden bu duruma düştük. Herkes ortak hareket etmeli dernek platform vs farketmez bir çatı altında.

Malesef eğitim bu kafaların elinde işte. Sen de uğraş didin, vatana millete hizmet edeyim diye çırpın. Atatürk'ün daha piyasada bilgisayar, tablet yokken ilime ve fenne verdiği önemi görüyoruz. Rahmetli şu teknolojik ortamda kimbilir neler yapardı, özellikle bize nasıl değer verirdi.

Teachnologist' Alıntı:
BT öğretmenlerinin bu ithamlar karşısında çok çabuk bir şekilde bir çatı altında faaliyet yapması gerekmektedir. Faaliyetlerden kasıt kesinlikle vicdanı huzuru bozacak faaliyetler değildir.

Örneğin;
BT öğretmenleri kesinlikle okul idarelerine yardım etmemeli. Bunu da idarecilerine anlatmalıdır. Bizim okul ile ve idare ile problemimiz yok herşey için uğraştık anlatamadık. Sizler işlerin yürümediğini il ve ilçe milli eğitim müdürlerine anlatırsınız. Görev tanımım dışındaki hiçbir işi fahri olarak yapmıyorum demelidirler. Okul müdürü de ben bu işleri yapamıyorum okulumuzda buna buna buna ihtiyaç var ve bu ihtiyacın karşılanması laızm demelidir.

Bilgi en değerli hazinedir. Bizler bilgilerimizi çok bazit verdik o yüzden bu duruma düştük. Herkes ortak hareket etmeli dernek platform vs farketmez bir çatı altında.
Hocam bence şu anda kırılmayı yaşıyoruz biz bence en kitlesel eylemimizi yapmanın zamanıdır.

en fazla yatırım yapılması gereken alan aslında bizimkisi. çağımız bilgisayar çağı. öğrencilerin ilkokulda başlamak şartıyla iyi bir bilgisayar eğitimi alması gerekir. dersimizin notunu geri getirip, müfredatı değiştirmeleri gerekiyor. ama bizim meb in amacı çocuklarımızı çağın anlayışına uygun yetiştirmek değil, asıl amaç ülkemizi çağın gerisine itmek.

bu adam tam bir yüz karası. hüseyin çelik'i nimet çubukçu'yu hepsini mumla arıyoruz.

barthez' Alıntı:
Teachnologist' Alıntı:

Örneğin;

Hocam bence şu anda kırılmayı yaşıyoruz biz bence en kitlesel eylemimizi yapmanın zamanıdır.

Eylem de düşünülebilir fakat eylemlerde herkesin bir bahanesi oluyor. Okullarda herşeyden elini ayağını çekerek herkes katılabilir.

sakin olun arkadaşlar.. cami duvarına işeme durumları bunlar... daha güzel günler bizi bekliyor emin olun..

bu arada bakan bu akşam 22.30 da yumurcak TV de olacak haberiniz olsun:)))

çocuğu ile bilgisayarda oyunlar oynayacak

ya tüm bu olanlar kabus gibi günlerdir baş ağrısından uyuyamıyorum.. hazmedemiyorum sanırım.. (hazmetmelimiyim onu da bilmiyorum :( ) ama ortada büyük bir gerçek var ama gidişatımız iyi değil...

barthez' Alıntı:
Ya arkadaşlar bir Milli Eğitim Bakanı " Çocuklar 2 saatte bilgisayarı öğreniyor, biz kursiyernetten programlama bile öğretiyoruz. Bilişim dersine ve öğretmenlerine ihtiyaç yok." diyebilir mi? İnanamıyorum bu cümlelere dünden beridir gözüme uyku girmedi. Ben mi abartıyorum lütfen söyleyin bana. Yada birileri çıksın ve sayın bakana Eğitimi anlatsın. Çocukların Bilişsel-Duyuşsal-Psikomotor gelişimlerini. Size yemin ediyorumki bakanın bakış açısı sokaktaki herhangi bir insanın bakış açısından ötede değil. Böyle bir durumda Milli Eğitim yapılanlar ile ne hale gelebilir. Şu beynimdeki duyarlılık çiplerini bir cerrah alsada kurtulsam. Sadece bir muhalefet milletvekili sordu diye bir inat uğruna 13-14 Bin insanı ve bunun üzerinden de milyonlarca çocuğun geleceğini hiçe saymak ne kadar bilimselliktir? Ne kadar samimidir?

abartmıyorsunuz sayın hocam çok haklısınız...

uyarı cezası ise uyarı kınama cezası ise kınama. yeter artık. bak bakalım o zaman nasıl ses getirir.

midem ağrıyor günlerdir başım ağrıyor düşdüğümüz durum içler acısı ve elimizden hiçbirşey gelmiyor olması daha elim ne yapalım ne yapmamız gerekiyor her yere mail attım sonuç yok hep beraber gidip başbakanla konuşalım desem katılım yok herkes birbirinden bekliyor kaçıp gitmek geliyor içimden ama dil bilmiyorum ,okulda çok iyi bir müdürüm vardı o da gidiyor (halimizden anlayan), eşim yok yanımda sıkıntı allah sıkıntı
istifa dilekçemi verdim Eğitim -Bir sen den müdür yardımcısı önce okulda duyulmasın dedi almadı bugün ben kesin kararımı verdim hocam dedim Milli Eğitim Bakanının açıklamalarından sonra ve hiç bişey yapılmayacaksa bu sendikada duramam dedim verdim dilekçemi arkadaşlar hangi sendika olursa olsun lütfen branşımız adına istifa edelim

zturfan' Alıntı:
akyildiz41' Alıntı:
web sayfalarını karartalım.

Bence güzel ve anlamlı bir eylem olabilir.Ortak hareket etmek gerekir tabii.Ama sonu nereye varır bilemem!

sonu hiçbir yere varmaz hocam.

en fazla uyarı yada kınama cezası verilir.

ama tabi bunu toplu olarak yapmak lazım ve ayrıca yapmak için de yürek lazım.

Geri