Arkadaşlar TEFBİS sistemindeki karşımıza çıkan hatalar o kadar çok ki herhalde saymakla bitmez. Zar zor okullara bilgi girişlerini yaptırabildik. Tahmini bütçe giriş işlemleri için süre uzatıldı ama sistem sürenin son günü yarım yamalak çalışmaya başladı. Okullar bütçe girişi yaparken doğal olarak kayıt düğmesine basıyor, olmaması gerekirken ilçeye onay teklifi geliyor. Kayıt düğmesine bastınmı yandın çünkü değişiklik hakkı vermiyor. Hani okulların 1 gün içinde işlemleri düzeltme hakkı vardı? Biz iptal ediyoruz bu seferde okullar tekrar giriş yapamıyor. Okul müdürü arayıp onay teklifi gönderdim diyor ama benim sisteminde görünmüyor. 1 gün sonra bakıyorum aaaa gelmiş. Bu nasıl bir programdır anlamış değilim.
Devreden kısmına 1 ocaktan itibaren devir miktarı yazılacak dediler ama bildiğim kadarıyla Okul aile birliği yönetmeliğine göre ekim ayında genel kurul yapılır ve hesaplar aktarılır, bütçe hazırlanır. Okul müdürleri ile nerdeyse yönetmelik tartışmasına gireceğiz.
Adam meisten almış tüm okul bilgilerini listeye eklemiş. Okulun eski ismide yeni ismide (kapalı olanlar dahil) listede. 105 okul olması gerekirken 200 küsur okul listede görünüyor.
Onay ekranını açıyorum karşımda tüm okul-kurum listesi. Onay bekleyenleri listelese direkt olarak olmaz sanki. İllaki kafa karıştıracaklar. Vs. vs. vs.
Bana göre sistemi erteleyip şu programı tekrardan gözden geçirsinler. E-okul gibi bir programı yazan arkadaşlar varken, bu programın Yönetmelikleri ve işleyişi bilmeyen ticari bir firmaya verilmesi mantık işi değil herhalde.