TEFLİLER MÜHENDİS OLUYOR BÖTELİLER TEFLİ OLAMAZ MI!?

Kodla Büyü

ayss12

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Evet arkadaşlar TEFliler artık mühendis olabiliyor. Hayırlı olsun onlar için. Peki arkadaşlar biz BÖTElilerin TEFli olma şansı yokmu? Bu konuda ne yapabiliriz. Her okula rahat gidebilmek için, norm fazlasıyım dersim yok gibi şeylerle uğraşmamak için ne yapabiliriz.???

Neden olmasın, ösym 100 TL karşılığında sınav açar, kazananlar kontenjan ile teknik öğretmenlik tamamlama eğitimi alırlar, fark dersleri alarak başarılı olurlarsa teknik öğretmen olurlar. Teflileri bötelilerden üstün gördüğümüzden değil, teflilerin mühendis olması bu şekilde, yanlış anlaşılmasın.

Neden olmasın, ösym 100 TL karşılığında sınav açar, kazananlar kontenjan ile teknik öğretmenlik tamamlama eğitimi alırlar, fark dersleri alarak başarılı olurlarsa teknik öğretmen olurlar. Teflileri bötelilerden üstün gördüğümüzden değil, teflilerin mühendis olması bu şekilde, yanlış anlaşılmasın.
:+1: :+1: :+1: :+1:

Böyle bir hak ortaöğrenimini bitirmiş her Türk vatandaşının hakkıdır zaten sadece böteye değil. 100 tl ye gerek yok, bulunduğun yerde 40 tl ye girersin ygs ye alırsın puanını, kazanırsın teknoloji veyahut müh. fakültesiini okursun babalar giibi alırsın diplomanı hem mühendis hem tefli olursun.. valla tefliyim ama hak diye verdikleri müh. enayi avından başka bişey değil. 2012 marttaki anadolu lisesi sınavının bir benzeri..ne işe yarayacak hiç.. ama uyandırmayalım parası çok olanlar girsinde devlet kazansın.

arkadaşlar yapmayın Allah için bende böte okudum (tef i bilmem) bu bölüme bu derslere nasıl mühendislik verilir bütün mühendislere haksızlık ha ama böteliler meslek lisesinde derse girebilir bence o ayrı (eml de çalışmıştım)

Bu ülkede yarın ne olacağımızı nerede olacağımızı hakikaten kestiremiyoruz.Yarın öbür gün böte lilere meslek liseleri açılacaktır bence.Ha Mühendislik olayına gelince bir mağduriyet söz konusu idi giderilmeye çalışılıyor ancak hakkı verdik oldu bitti ye gelecek diye düşünüyorum.Şu da var böte de okuyan meslek lisesi çıkışlı bayağı bir arkadaş vardı.Onlarda mağdur mesela onlarda haklarını isteyebilirler.Bu böte lielere meslek liseleri açılsada bu muhabbet artık bir son bulsa.Bilgisayar Öğretmenine sen meslek liseesine sen orta okula git demek mantıklı gelmiyor.Kendini geliştiren istediği yere gitsin.90 lı yıllarda tef mezunları müfredatına bakın hatta yakın zmana kadar kimse sen böte okudun aldığın dersler mevcut demesin.Bötenin müfredatı şu aşamada gayet güncel ve yazılım konusunda eksik değil.
Böteli olarak meslek lisesinde çalışan biri olarak web programcılığı dalında böte müfredatında görülmeyen sadece 2 kredilik temel elektronik dersidir.Bunuda söyleyeyim.

böteliler tefli olursa muhendislikde ister
onun için hersey yerinde dursun derler

böteliyim bu arada

Arkadaşlar bu TEF'li BÖTE'li atışmasını tekrardan hortlatmayın... Mühendislik hakkını verme sebebleri TEF'lerin kapanıp Teknoloji yapılması ve bunlardan mezun olanların mühendis olması...

by_rebel' Alıntı:

Arkadaşlar güldürmeyin işte sizin bu kadar tef böte bilginiz o cahil idareciler kadar :)
TEF lilere elini kolunu sallayarak değil fark dersi vererek şimdi Tef ile müh dersleri zaten aynı idi .
Fark dersi olarak koydugu 3 dersi zaten tek donem koyacak o dersleri de biz unvtede 2 donem 5 er saaat 4 er kredi almıştık Böte ye verirse sınıf öğrt lerine de versin çünkü hemen hiç ortak ders yok Fark dersi diye 4 sene baştan okurlar onlarda BÖTE gibi :))

ozilogic' Alıntı:
Arkadaşlar bu TEF'li BÖTE'li atışmasını tekrardan hortlatmayın... Mühendislik hakkını verme sebebleri TEF'lerin kapanıp Teknoloji yapılması ve bunlardan mezun olanların mühendis olması...
aynen durum budur. yıllarca atama yapmamalarına rağmen yeni tefler ve bölümler açtılar, mezunların %10 u atanırken bir o kadar bölümle beraber bugün fakültesi olmayan, ataması olmayan binlerce insan ortada kaldı.

bu kişileri bir şekilde iş hayatında eritebilmek adına yapılmış bir şey.

ayss12' Alıntı:
Evet arkadaşlar TEFliler artık mühendis olabiliyor. Hayırlı olsun onlar için. Peki arkadaşlar biz BÖTElilerin TEFli olma şansı yokmu? Bu konuda ne yapabiliriz. Her okula rahat gidebilmek için, norm fazlasıyım dersim yok gibi şeylerle uğraşmamak için ne yapabiliriz.???

hocam 8 yıldır ilköğretim de çalışan bir tef li olarak öyle kolay değilki her okula gidebilmemiz çünkü norm yok teknik okullarda da hem tef li ler mühendis olacak diyorsunuz mühendis olsa ne olacak hemen istifa edip mühendisliğe mi geçecek bir sürü mühendis gencimiz boş ta hatta öğretmenliğe geçiş yapan bile var

faruk8542' Alıntı:
Böyle bir hak ortaöğrenimini bitirmiş her Türk vatandaşının hakkıdır zaten sadece böteye değil. 100 tl ye gerek yok, bulunduğun yerde 40 tl ye girersin ygs ye alırsın puanını, kazanırsın teknoloji veyahut müh. fakültesiini okursun babalar giibi alırsın diplomanı hem mühendis hem tefli olursun.. valla tefliyim ama hak diye verdikleri müh. enayi avından başka bişey değil. 2012 marttaki anadolu lisesi sınavının bir benzeri..ne işe yarayacak hiç.. ama uyandırmayalım parası çok olanlar girsinde devlet kazansın.
ÖSYS ile bir mühendislik fakültesine yerleştirilin derslerin %60-70 inden muaf etmezler. Bazısında içerik tutmadı bazısında ders saati fazla eksik derler. Sonuç olarak yine kendi akıllarındaki muaf edecekleri sayıdan bir ders saati fazla muaf etmezler. Nerden mi biliyorum? Şu an benle beraber okuyan tef mezunu arkadaş var ordan. Ben böteliyim onlar tefli fark eden en ufak bir şey yok. Onlarda a dersi muaf etmişler b dersi muaf etmemişler bende b ders muaf a değill :) Resmen komedya... O anlamda fark dersi yok almıştık v.s. diyen arkadaşlara sadece şunu söylüyorum boşa klavyede parmak yormaya gerek yok. Meslektaşlarımdan hak kazanacak ve okuyacaklara şimdiden mühendislik diploamaları hayırlı ve analarının ak sütü gibi helal olsun. Uzayan kol bizden olsun...

saçmalık hocam.. tefliler kusura bakmasında 90 larda bilgisayar öğretmenliği yoktu .. 10 yılda tefliler heryeri kapladı.. sanki bizlere öğretmenli pazarda hakettik. bi de üstüne mühendislik oh ne ala memleket.. :?

Durduk yere yine BÖTE-TEF atışması çıkmış. Çok komik sayıda kontenjan verip aldıkları kişileri de mezun etmemek için ellerinden geleni yapacaklar. Bazı arkadaşlar da bu haberi gören diğer mühendislik mezunları gibi tüm TEF lilere mühendis ünvanı verileceğini sanıyor.
Mimar mühendisler odası lobisi yıllardır bu hakkın verilmesini engelliyordu, bu sefer yasanın çıkmasını engelleyemediler. Ellerindeki diğer kozlarını kullanacaklardır.
Dersleri kim verecek ? Mevcut mühendislik fakültelerinin öğretim üyeleri verecek . Sizce kayıt olanları kolayca mezun ederler mi ?

Hocam, sen puanı aldıktan sonra nasıl mezun etmiyor anlamıyorum? Açarsın davanı mezun olursun paşalar gibi. Ama diyorsanki klavuzda yazana göre puan eşitliğinde öncelikle mezuniyeti yakın olanlar, sonrada daha genç olanlar kabul edilecektir yazmışlar, buna göre hedef kitle teknoloji fakültelerine geçişte mezun olanlardır, ona sözüm olamaz. Yoksa girdikten sonra çalışırsın hakkınıda kimse yiyemez çalışıp sınavlara girdikten sonra.

mnn' Alıntı:
saçmalık hocam.. tefliler kusura bakmasında 90 larda bilgisayar öğretmenliği yoktu .. 10 yılda tefliler heryeri kapladı.. sanki bizlere öğretmenli pazarda hakettik. bi de üstüne mühendislik oh ne ala memleket.. :?
Üff illa lüzumsuz biri çıkıp kendi ile alakası olmayan konuya yorum yapacak.

ozilogic' Alıntı:
tamamen katılıyorum. ve bu tartışma boş.

ben 28 şubat döneminde muhendıs olabılecek puanı almışken katsayı maduru oldum.bir çok arkadaşımızda böle. benden daha düşük net yapanlar ve elektronık adına hiç birşey bilmeyenler yerleşti.bu bana sunulmuş nimet değil...hakkım olan.bu hakkımı almamı sağlayanlardan allah razı olsun.

chopen' Alıntı:
ben 28 şubat döneminde muhendıs olabılecek puanı almışken katsayı maduru oldum.bir çok arkadaşımızda böle. benden daha düşük net yapanlar ve elektronık adına hiç birşey bilmeyenler yerleşti.bu bana sunulmuş nimet değil...hakkım olan.bu hakkımı almamı sağlayanlardan allah razı olsun.

Olay budur...

2000 Yılında Pamukkale Üniversitesi Minimum Puanları 205 puanla girdim ben TEF'e . Görüldüğü gibi TEF'in Minimum puanı bile Mühendislikten yüksek...
Başka sorusu olan....Mühendislik Fakültesi
1441178 Elektrik-Elektronik Mühendisliği SAY 200.598 14405

Teknik Eğitim Fakültesi
1441263 Elektronik Öğretmenliği SAY 202.724 14404

ozilogic' Alıntı:
2000 Yılında Pamukkale Üniversitesi Minimum Puanları 205 puanla girdim ben TEF'e . Görüldüğü gibi TEF'in Minimum puanı bile Mühendislikten yüksek...
Başka sorusu olan....Mühendislik Fakültesi
1441178 Elektrik-Elektronik Mühendisliği SAY 200.598 14405

Teknik Eğitim Fakültesi
1441263 Elektronik Öğretmenliği SAY 202.724 14404

Evet ben de bilgisayar öğretmenliğine 204 puanla girdim aynı sene. Ama tef değil Böte seçtim puanım tuttuğu halde. Neden mühendis olmadım. Onu da sayın katsayıyı çıkartan ş..sizlere sorarsınız artık.

Hayat bir seçim işte hocam keşke TEF seçseydin... Kat sayı bizi vurdu mecbur tef seçtik senin tercih hakkın vardı sende böte seçtin... Katsayı olmasa ben zaten mühendislik seçecektim... Meslek Lisesi çıkışlıyım...

Burada asıl konu kaçırılıyo sanırım. Teknoloji Fakültesi adı altında açılan fakültelerin piyasa şartlarındaki fonksiyonunu sorgulamak lazım. yoksa artık herkes mühendis. Fakat adam gibi kalifiye eleman yok. böte olsun tef olsun puan dilimleri çoğu müh. üzerinde yıllardır. O yüzden boşuna atışmaya gerek yok. Sen kendini iyi yetiştirmedğin sürece böteli olsan ne tefli olsan ne. yada müh. olsan ne olacak ki
iyi şanslar arkadaşlar

alitevetoglu34' Alıntı:
Burada asıl konu kaçırılıyo sanırım. Teknoloji Fakültesi adı altında açılan fakültelerin piyasa şartlarındaki fonksiyonunu sorgulamak lazım. yoksa artık herkes mühendis. Fakat adam gibi kalifiye eleman yok. böte olsun tef olsun puan dilimleri çoğu müh. üzerinde yıllardır. O yüzden boşuna atışmaya gerek yok. Sen kendini iyi yetiştirmedğin sürece böteli olsan ne tefli olsan ne. yada müh. olsan ne olacak ki
iyi şanslar arkadaşlar

+ yine tercih yapacak olsam şahsen ben mühendislik seçmezdim.

Ben Fırat TEF'te okudum ve ne kadar zor dersler gördüğümüzü anlatmaya gerek yok.Mühendislik fakültesinden arkadaşlar hocamızdan Devre Analizi dersini dinlemek için gelirlerdi.Devre Analizi, sayısal analiz,sayısal elektronik, yüksek matematik....Yurtta etüdlerde bir biz olurduk bir de tıpçılar:)Kuzenim Konya Selçuk BÖTE'den mezun oldu geçen yıl.Ondan duyduğum, bizim gördüğümüz derslerden hiçbirini görmedikleriydi.Şimdi bu sınav iyi güzel, ama fark dersleri diye söyledikleri şeylerin %90 'nı biz zaten gördük.BÖTE'li arkadaşlar "bize de mühendislik" diyorlar, onlar % kaçını gördüler acaba?!

by_rebel' Alıntı:
bir TEF li olarak size katılıyorum hocam. fark derslerini alarak TEF mezunu statüsünü BÖTE mezunu arkadaşların almasında bir sakınca yok bence.

Geri