TEFLİLER MÜHENDİS OLUYOR BÖTELİLER TEFLİ OLAMAZ MI!?

Kodla Büyü
arkadaşlar olay hep bu noktaya geliyor da, neden tef yerine böte yi seçtiniz? İsmi daha afilli diye mi? bu hak yeni verilen bir hak değil, yıllardır olan ama tanınmayan bir hak, hatta siz üniversite tercihi yaptığınızda da var olan bir hak, neden tef değil de böte? araştırmadan yapılan tercihlerin olumsuz sonuçlarını başkalarına yüklemeyi bırakın lütfen...

nilbilgi' Alıntı:
Ben Fırat TEF'te okudum ve ne kadar zor dersler gördüğümüzü anlatmaya gerek yok.Mühendislik fakültesinden arkadaşlar hocamızdan Devre Analizi dersini dinlemek için gelirlerdi.Devre Analizi, sayısal analiz,sayısal elektronik, yüksek matematik....Yurtta etüdlerde bir biz olurduk bir de tıpçılar:)Kuzenim Konya Selçuk BÖTE'den mezun oldu geçen yıl.Ondan duyduğum, bizim gördüğümüz derslerden hiçbirini görmedikleriydi.Şimdi bu sınav iyi güzel, ama fark dersleri diye söyledikleri şeylerin %90 'nı biz zaten gördük.BÖTE'li arkadaşlar "bize de mühendislik" diyorlar, onlar % kaçını gördüler acaba?!

Gördünüzde çok birşey oldu sanki sanırsın mühendisliği yalayıp yuttunuz. Bu ülkenin hiçbir işi doğru olmayacakmı özelliklede eğitim konusunda?

Mühendislik çok özendiğim birşey değil ancak bu uygulama bana çok saçma geliyor amacım tef böte ayrımı yapmakta değil bana da verilmesin. Bu ülkede şansın kime ne zaman güleceği belli değil çünkü planlı yapılan bir sistem yok ortada.

Benim tek istediğim şey hala bize o kadar matematik ve fen bilimleri gördüğümüz için bir yan alan verilmesidir yoksa zaten mühendislik verilmiş Endüstri meslekte görev hakkı verilmiş çokta önemsediğim konular değil çok şükür yaşadığım ve çalıştığım yer itibariyle zaten istediğim tek yerdeyim.

.
tanes' Alıntı:
arkadaşlar olay hep bu noktaya geliyor da, neden tef yerine böte yi seçtiniz? İsmi daha afilli diye mi? bu hak yeni verilen bir hak değil, yıllardır olan ama tanınmayan bir hak, hatta siz üniversite tercihi yaptığınızda da var olan bir hak, neden tef değil de böte? araştırmadan yapılan tercihlerin olumsuz sonuçlarını başkalarına yüklemeyi bırakın lütfen...

Zaten sorun da bu ya...Zamanında pek çok kişinin bildiği bir ayrıntı değildi tef böte farkı. Örneğin ben, daha yüksek puanlı diye yazdım Böteyi. Bunlar detaylar..Öyle ya da böyle bir maduriyet var mı? Var. O zaman bir çıkış yolu bulunsun deniliyor. Fark dersi şeklinde olabilir. Ders adedi 3, 5, 10 farketmez. Gözü alan arkadaş gider okur. Ülkemizde bir sürü garabet karar verilmişken, bu onlardan kat be kat daha mantıklı bir istektir.
Bu arada Tef mezunlarını tebrik ediyorum. Uğraşıldı ve böyle bir kazanım elde edildi.

.

Çok Gereksiz tartışmalar. lütfen arkadaşlar birbirimize sahip çıkalım. bırakalım bu TEF,BÖTE tartışmalarını. diğer branş öğretmenlerinde bilgisayarın b'sinden anlamayan adamlar şunları söylüyor "Bilgisayar öğretmeni ne işe yarar ki?" onun için işimizi en iyi şekilde yapalım, bu algıları çürütelim.

sevgi ve saygılarımla...

tanes' Alıntı:

O zaman "TEF" yerinede "Mühendislik" tercihi yapsaydınız diye de düşünülebilir aynı mantıkla...

TEF mezunu Mühendis olabiliyorsa, BÖTE mezununa da TEF'li olma hakkı verilmesi lazım...

tef mezununa nasıl fark derslerini alarak mühendis olma şansı verildiyse, böte'lere de fark derslerini almak şartı ile tef mezunu olma şansı verilebilir.

tabii tekrardan 3 sene okumayı kabul ederlerse :lol:

ayss12' Alıntı:
Evet arkadaşlar TEFliler artık mühendis olabiliyor. Hayırlı olsun onlar için. Peki arkadaşlar biz BÖTElilerin TEFli olma şansı yokmu? Bu konuda ne yapabiliriz. Her okula rahat gidebilmek için, norm fazlasıyım dersim yok gibi şeylerle uğraşmamak için ne yapabiliriz.???
hocam meslek lisesine de atanabilsen istedigin yere gidemezsin cunku oralar da dolu.

mnn' Alıntı:
saçmalık hocam.. tefliler kusura bakmasında 90 larda bilgisayar öğretmenliği yoktu .. 10 yılda tefliler heryeri kapladı.. sanki bizlere öğretmenli pazarda hakettik. bi de üstüne mühendislik oh ne ala memleket.. :?
1991'de tef'e girdigimde bilgisayar ogrt. vardi. hem de bir kac yildir da mezun veriyordu. Ayrica tef'te gorulen dersleri incelemenizi tavsiye ederim. Muhendislik fakultesinde okutulan hem teorik hem de pratik derslerin pek cogu vardi. Arti bu muhendislik konusu o yillarda da konusuluyordu. Sadece bilgi vermek istedim.

durumlarından şikayetçi olan böteliler burada teflilere sektireceklerine gitsinler haklarını arasınlar, örgütlensinler, eylem yapsınlar. ha tefliler eylem yaparak mı aldı o ayrı ama madem bir sorun var sorununuzu ilgililere iletin, teflilere sayarak sadece bu sayfanın sayısını arttırırsınız o kadar.
saygılar.

rahat bırakın şu tef mezunu arkadaşları.gerçek muhendislerle mi uğraşsınlar ters cevap veren Bote mezunlarıyla mı?

bu arada yıl olmuş 2013 hala tef-bote kavgası sürüyor. :)

bötelilerin TEF li olmasında ki amaç ne olacak peki ?? adamlar zaten MEB de TEF lileri atayacak boşta kadro bulunmadığından teflilere mühendislik hakkı veriyorlar;gidin özel sektörde şansınızı deneyin eliniz güçlensin diyorlar..Siz tutmuşsunuz biizde TEFli yapın hatta sonra da mühendis yapın diyeceksiniz..Yapmayın arkadaşlar biraz mantıklı olun;ben Tefli olarak bu müh. sınavına girmiyorum ve meb de çalışıpta -atanaıpta müh. sınavına girenleri de anlamakta zorluk çekiyorum ;bir de sizler çıktınız TEF li olmak isteriz diyosunuz öğretmen milleti topluca enterasanız valla...

spider23' Alıntı:
bötelilerin TEF li olmasında ki amaç ne olacak peki ?? adamlar zaten MEB de TEF lileri atayacak boşta kadro bulunmadığından teflilere mühendislik hakkı veriyorlar;gidin özel sektörde şansınızı deneyin eliniz güçlensin diyorlar..Siz tutmuşsunuz biizde TEFli yapın hatta sonra da mühendis yapın diyeceksiniz..Yapmayın arkadaşlar biraz mantıklı olun;ben Tefli olarak bu müh. sınavına girmiyorum ve meb de çalışıpta -atanaıpta müh. sınavına girenleri de anlamakta zorluk çekiyorum ;bir de sizler çıktınız TEF li olmak isteriz diyosunuz öğretmen milleti topluca enterasanız valla...
:alkis: :alkis:

Diploma meraklısı olan arkadaşlara steve jobs, bill gates gibi kişilerin hayat hikayelerini okumalarını öneriyorum. Artık diploma sahibi olmak insana bişey kazandırmıyor. Eğer hayatta başarılı olmak istiyorsak kendimizi geliştirmemiz , bilgimizi ve tecrübemizi kullanmamız lazım.

arkadaşlar sadece kendi açınızdan düşünüyorsunuz.
piyasada yapı öğretmeliği döküm öğretmenliği elektrik elektronik öğretmenliği gibi birçok bölümü bitirip kadro olmadığı için yıllardır atanamayan öğretmen arkadaşlarımız var onlar için mühendislik hakkı verilmesi gayet mantıklı bir durum.

bende tefliyim. çok şükür atandık çalışıyoruz.bir çok tefli ve böteli arkadaş gibi.
böte ile tef aynı olsaydı zaten böyle bir ayrım olmazdı tıpkı ilköğretim mat. öğretmenliğinde olduğu gibi...
ilköğretimde derslerin seçmeli olması ile böteciler sorunlar yaşadılar ama formatörlük sayesindede herkes bir şekilde görevini yaptı. şimdi ders sorunu da çözüldü daha hala neden meslek liselerine geçmek gibi bir sıkıntı içerisindesiniz anlamıyorum.

meslek liselerinin çok mu güzel olduğunu düşünüyorsunuz.Okula gelen öğrencilerle aya füze falan mı fırlatmaya çalıştığmızı düşünüyorsunuz.:D Bir gün derse girseniz ikinci gün gözünü seveyim ilköğretim öğrencilerinin dersiniz.

cbsrkn' Alıntı:
arkadaşlar sadece kendi açınızdan düşünüyorsunuz.
piyasada yapı öğretmeliği döküm öğretmenliği elektrik elektronik öğretmenliği gibi birçok bölümü bitirip kadro olmadığı için yıllardır atanamayan öğretmen arkadaşlarımız var onlar için mühendislik hakkı verilmesi gayet mantıklı bir durum.

bende tefliyim. çok şükür atandık çalışıyoruz.bir çok tefli ve böteli arkadaş gibi.
böte ile tef aynı olsaydı zaten böyle bir ayrım olmazdı tıpkı ilköğretim mat. öğretmenliğinde olduğu gibi...
ilköğretimde derslerin seçmeli olması ile böteciler sorunlar yaşadılar ama formatörlük sayesindede herkes bir şekilde görevini yaptı. şimdi ders sorunu da çözüldü daha hala neden meslek liselerine geçmek gibi bir sıkıntı içerisindesiniz anlamıyorum.

meslek liselerinin çok mu güzel olduğunu düşünüyorsunuz.Okula gelen öğrencilerle aya füze falan mı fırlatmaya çalıştığmızı düşünüyorsunuz.:D Bir gün derse girseniz ikinci gün gözünü seveyim ilköğretim öğrencilerinin dersiniz.
Adalet istiyoruz da o yüzden hocam. Bak diğer başlıktada yazdım sürekli ısıtıp ısıtıp önümüze ilköğreitm - lise mat ayrımı geliyor. Lisedeki hiç bir matematikçi ilköğreitme atanamaz, keza ilköğretimdekide liseye atanamaz. Gördüğün gibi böylece aralarından birisine herhangi bir haksızlık söz konusu değil atama dönemlerinde. Ancak, bizim durum gereği atama dönemlerinde bütün BÖTE'liler kör tercih yaparlar keç kişiyle yarıştıklarını hangi puanların önüne geçeceğini hesap etme gibi bir şansları yoktur. Çünkü, üvey 2. evlat konumundadırlar. Ne zamanki TEF'liler meslek liselerine kayar, ilköğretim ve meslek lisesi haricindeki liselere atanamazlar gibi bir ibare gelir branşta tamamen ayrılma meydana gelir o zamana kadar kusura bakmayı bu bir adaletsizliktir, bu adaletsizlik ne ekders ücretiyle nede ders norm sayılarıyla ölçülemez.

faruk8542' Alıntı:
Böyle bir hak ortaöğrenimini bitirmiş her Türk vatandaşının hakkıdır zaten sadece böteye değil. 100 tl ye gerek yok, bulunduğun yerde 40 tl ye girersin ygs ye alırsın puanını, kazanırsın teknoloji veyahut müh. fakültesiini okursun babalar giibi alırsın diplomanı hem mühendis hem tefli olursun.. valla tefliyim ama hak diye verdikleri müh. enayi avından başka bişey değil. 2012 marttaki anadolu lisesi sınavının bir benzeri..ne işe yarayacak hiç.. ama uyandırmayalım parası çok olanlar girsinde devlet kazansın.
hoca ayıp oluyo ama lafını bil de konuş vermişler bir hak değerlendirmek mi enayilik oluyo

krack' Alıntı:
faruk8542' Alıntı:
Böyle bir hak ortaöğrenimini bitirmiş her Türk vatandaşının hakkıdır zaten sadece böteye değil. 100 tl ye gerek yok, bulunduğun yerde 40 tl ye girersin ygs ye alırsın puanını, kazanırsın teknoloji veyahut müh. fakültesiini okursun babalar giibi alırsın diplomanı hem mühendis hem tefli olursun.. valla tefliyim ama hak diye verdikleri müh. enayi avından başka bişey değil. 2012 marttaki anadolu lisesi sınavının bir benzeri..ne işe yarayacak hiç.. ama uyandırmayalım parası çok olanlar girsinde devlet kazansın.
hoca ayıp oluyo ama lafını bil de konuş vermişler bir hak değerlendirmek mi enayilik oluyo
sınava başvuru ücreti 100 lira ama benim olduğum ildeki üniversitede bu program açılmıyor. dolayısı ile başka bi ile gideceğim flan sıkıntılı şu süreçtede benim işime yaramadığı için öyle demişim heralde. burdaki üniversitede açılırsa belge dursun bi kenarda alırım diye düşünüyorum. enayiyi bu anlamda sarf ettim. size başarılar kolay gelsin.

faruk8542' Alıntı:
krack' Alıntı:
faruk8542' Alıntı:
sınava başvuru ücreti 100 lira ama benim olduğum ildeki üniversitede bu program açılmıyor. dolayısı ile başka bi ile gideceğim flan sıkıntılı şu süreçtede benim işime yaramadığı için öyle demişim heralde. burdaki üniversitede açılırsa belge dursun bi kenarda alırım diye düşünüyorum. enayiyi bu anlamda sarf ettim. size başarılar kolay gelsin.

hocam biz de aynı durumdayız gerekirse gider geliriz enayilik mi oluyo yani

Geri