TEF'liler DİKKAT !!!

Kodla Büyü

webtiger

Aktif Üye
Sitede uzun süredir bazı arkadaşlar !!! prim yapmaya çalışıyor ve siteyi ikiye bölüyor. TEF vs BÖTE tartışması ile haksız talep edenlere site yönetiminin sessiz kalması (tahminim site yönetimi de BÖTE'li yada BÖTE mezunlarına yakın politika izlediğini düşünüyorum) üzerine ben şahsım adına siteye artık girmeme kararı aldım.Bir süre desteğiniz için bu başlığı takip ediyor olacağım.Tepkimizi artık ortaya koymalıyız diyorum.

ben de katılıyorum eğer meslek lisesine atanmak isteseydiniz tef okurdunuz. Madem böteyi kabul edip okudunuz neyin davasını görrüyorsunuz

Hakkına Tüm tefli arkadaşlar sahip çıkmalı..herkes kurumuna haksız olarak ataması yapılan böteli varsa mebe bildirsin..böylelikle bir tefliye kadro açılır

Bir Böte'li olarak inanın artık bu benim de canımı sıkmaya başladı. Böte'lerin ilk açıldığı senelerde, 1998 de bir meslek lisesi mezunu olarak Odtü Böte'yi kazandım. Başlangıçta hiç birimiz Böte'nin ne olduğunu bilmiyorduk; Meslek lisesindeki öğretmenlerimiz, Böte'deki hocalarımız dahil. Bakanlık 97 yılı Odtü Böte (o zamanki adı Ced - Computer Education Department - Bilgisayar Öğretmenliği) girişlileri Atölye ve Laboratuvar öğretmeni (Malum Bakanlıkça Teknik Öğretmen diye bir kavram olmadığı için) olarak tanıyor. Bunca yıl sonra bilgisayar mühendisliği okuyor olmak zorunda kalmam da benim zoruma gidiyor. Çünkü zamanında zaten bir çok üniversitenin mühendislik fakültesini kazanacak puanımız vardı. Neyse zaten istekli arkadaşlar bir şekilde yolunu bulup bir çözüm geliştireceklerdir. Ama bu sene Bilişim Teknolojileri bölümü olan meslek liselerinde verdiğim Fatih Eğitimlerinden sonra (Öğrenci - öğretmen kalitesi yerlerde / Kendisini geliştiren Böte'liler gibi kendisini geliştiren Teknik Eğitim Fakültelileri tenzih ederim) ben bir meslek lisesinde çalışır mıyım mühendislik bittiğinde onu bilemiyorum. Neyse aslında tüm bu tartışmaların kaynağında ekonomik kazanımlarla var idi. Bence bakanlığın yapacağı en güzel şey bizleri İlköğretim - Lise matematik öğretmenliği gibi ayırması galiba. Böteliler ilköğretimlere atanır, Teknik Eğitim Fakülteliler Meslek liselerine. Sonuç olarak Teknik Eğitim Fakültesi mezunu arkadaşlar ilk atama Böte kontenjanını kullanarak öğretmen olamaz ama atandıklarında maddi olanakları daha iyi olur. Böte'lilerin ilk atama kontenjanı yüksek olur ama daha az maddi olanaklarla çalışırlar.

Yine mi aynı muhabbet yeter artık.
Böte yada Tef fark etmez kanımca önemli olan yazılım alanındaki kendini yetiştirme düzeyidir. Ben çok tefli gördüm iki sayıyı toplayan programı yazamayan kişiler. Aynı şekilde çok böteli gördüm bilgisayara format atamayan.
Ama şunu biliyorum ki yazılım konusunda kendini geliştirmiş bir çok BÖTE ve TEF li arkadaşlar var.

Çözüm noktasına gelince ; teknik olarak çözümlenmesi için sanırım fark derslerinin alınması gerekiyor kanımca . Bence isteyen istediği alana yere atansın.

Bu arada bende bir tefliyim.

yav allah aşkına bırakın şu tartışmayı siteye giresim kalmadı.

hepiniz öğretmensiniz ailenizle ilgilenin işinize gücünüze bakın başkasının ne yaptığı ne kadar kazandığı sizi ne ilgilendiriyor ben anlamıyorum, ne kadar bencilleştik, öğretmen milletine bakın birbirinin kuyusunu kazıyor, ben birdaha bu tartışmaları görmek istemeyen biri olarak artık ağır konuşacağım.

kim bundan sonra bu konuda birbirini kıran üzen mesaj atarsa aptaldır, geri zekalıdır.

Hocam BÖTE' li arkadaşlarımız fark derslerini alsınlar tamam kabulümüz ama müfredatlar belli , TEF deki şartlar daha ağırdı 2 yaz dönemi endüstri stajına gittik geldik.Proje üretmekten KPSS ye hazırlanamadık.Bunun üstüne hak talep edilmesi takdir siz değerli bilişim teknolojileri öğretmenlerindir.

webtiger' Alıntı:
Hocam BÖTE' li arkadaşlarımız fark derslerini alsınlar tamam kabulümüz ama müfredatlar belli , TEF deki şartlar daha ağırdı 2 yaz dönemi endüstri stajına gittik geldik.Proje üretmekten KPSS ye hazırlanamadık.Bunun üstüne hak talep edilmesi takdir siz değerli bilişim teknolojileri öğretmenlerindir.
hocam tamam böte meslek lisesine atanmasın, o zaman teflilerde ortaokula ve düz liseye atanmasın. Herkes işini yapsın o zaman. Bakarsanız ortaokulda çalışan bir sürü tef mezunu var?

bi de tefliler o kadar egoist olmasalar iyi olacak. hepsi bizim olsun böte sadece ortaokulda sürünsün mantığı. bu nedir ya
işin aslı şu ben böteli olarak tüm samimiyetimle söylüyorum meslek lisesinde çalışmak istemiyorum. ama bu teflilerdeki hep bana mantığını görünce ciddi sinirleniyorum

webtiger' Alıntı:

Proje üretmek, staj falan :) Yapma hocam, uzaya mekik göndermedik hiçbirimiz. Türkiye'deki üniversitelerin ne yaptığını kimse bilmiyor.

:puhaha: :puhaha: :puhaha:
kafkas' Alıntı:
webtiger' Alıntı:

Proje üretmek, staj falan :) Yapma hocam, uzaya mekik göndermedik hiçbirimiz. Türkiye'deki üniversitelerin ne yaptığını kimse bilmiyor.

Bırakın allah aşkına zamanında istemediniz safsatasini. Sizde hakkiniz olmadığı, halde muhendislik almak için yirtmadiginiz yer kalmadi. Madem mühendis olacaktin bende mühendislik oku derim sana. Madem tef lisin neden tayinlerde baska sehire gecmek icin ortaokullari yaziyorsunuz meslekler den ya 1 tane yada hic acilmiyor bunu sizde biliyorsunuz . Kendinize gelince hep bize hep bize kafasindasiniz.
poverty22' Alıntı:
ben de katılıyorum eğer meslek lisesine atanmak isteseydiniz tef okurdunuz. Madem böteyi kabul edip okudunuz neyin davasını görrüyorsunuz

ilk3r' Alıntı:
Bırakın allah aşkına zamanında istemediniz safsatasini. Sizde hakkiniz olmadığı, halde muhendislik almak için yirtmadiginiz yer kalmadi. Madem mühendis olacaktin bende mühendislik oku derim sana. Madem tef lisin neden tayinlerde baska sehire gecmek icin ortaokullari yaziyorsunuz meslekler den ya 1 tane yada hic acilmiyor bunu sizde biliyorsunuz . Kendinize gelince hep bize hep bize kafasindasiniz.
poverty22' Alıntı:
O kadar cahilsinki hocam..bu konudada gene duvara tosladın zira biz teflere girerken mühendislik tamamlama vardı 1992 den beri bu kanun var velakin mühendisler odasının baskısıyla işettirilmiyordu..biz bunun mücadelesini yaptık..onu bile fark dersi vererek alıyoruz 15 tane ve en ağır dersler...bilmediğiniz konularda ukala yorumlar yapmayın..işinizi yapın...ilköğretimlerde ve düz liselerde sizlere başarılar düzgün tercih yapsaydınız zamanınızda cahillik hep böledir cezalandırılır ve insanlar seçimlerinin sorumluluğunu almalıdır..böte müfredat olarak teknik eğitime uygun değil uygulamalaı dersler az ve teknik eleman yetiştirmek için kurulmamış...zaten her gelen cevap bu yönde..böte müfredatı değişmeli buna uygunlaştırılmalı o zaman kimse bişey demez ...şimdi hakkınız olmayana beleşten konmak istiyorsunuz...mevcut durumda mühendislik okuyarak mesleki ve teknik kurumlara atanabilirsiniz..gerisi lafı güzaf

Ne kadar komik bir başlık bu.
5. sınıf öğrenci davranışlarını görüyorum şu anda hani öğrenci gelirde öğretmene diğer arkadaşlarını şikayet eder gibi :mrgreen:
, bu yaşta bir öğretmenden beklenen bir davranış olamaz bu diye düşünüyorum.
Gülsem mi ağlasam mı acaba :mrgreen:

Ben hala bote mezunu arkadaşlar neden meslek liselerinde calismak ister anlamiyorum fistik gibi git ortaokulda cocuklarla birseyler ogret hem daha terbiyeli hem daha eğlenceli hemde seni gercekten ogretmen olarak gören bir kitle ucret konusuna gelince 300 lira icin 20 saat fazladan derse girmeyede degmez bu benim düşüncem 15~18 saat derse giriyorum uzerini btr ile dolduruyorum 3 sendir orta okuldayim meslek lisesinde calistigim zamanlardaki terbiyesizliklerin birini görmedim dayilanmalar kabadayiliklar zaten gelen ogrencide sevye yerlerde duvara ders anlatmaktan farksizdi simdi hic olmasa kulaklarini acip dinleyen bir kitle var karsimda neyse herkesin kendi düşüncesi tabi onlarada saygi duyuyorum

cilekes_ogrt' Alıntı:
Ben hala bote mezunu arkadaşlar neden meslek liselerinde calismak ister anlamiyorum fistik gibi git ortaokulda cocuklarla birseyler ogret hem daha terbiyeli hem daha eğlenceli hemde seni gercekten ogretmen olarak gören bir kitle ucret konusuna gelince 300 lira icin 20 saat fazladan derse girmeyede degmez bu benim düşüncem 15~18 saat derse giriyorum uzerini btr ile dolduruyorum 3 sendir orta okuldayim meslek lisesinde calistigim zamanlardaki terbiyesizliklerin birini görmedim dayilanmalar kabadayiliklar zaten gelen ogrencide sevye yerlerde duvara ders anlatmaktan farksizdi simdi hic olmasa kulaklarini acip dinleyen bir kitle var karsimda neyse herkesin kendi düşüncesi tabi onlarada saygi duyuyorum
hocam çoğu meslek lisesinde pc yok. geçen gittiğim bir meslek lisesinde 5 bilişimci var ancak labda çalışan pc sayısı 5 etmiyor.
6 saat derse girip, okula uğramadan haftalık 26 saat ek ders alan öğretmenler var. alan olmadan alan şefi olan ve onun ekdersini alan tefliler var.
hepimizin amacı para kazanmak. meslek lisesi öğretmenleri daha az çalışarak okul müdüründen fazla para kazanabiliyor.
neden olmasın?

klebsiella' Alıntı:
Ne kadar komik bir başlık bu.
5. sınıf öğrenci davranışlarını görüyorum şu anda hani öğrenci gelirde öğretmene diğer arkadaşlarını şikayet eder gibi :mrgreen:
, bu yaşta bir öğretmenden beklenen bir davranış olamaz bu diye düşünüyorum.
Gülsem mi ağlasam mı acaba :mrgreen:
kesinlikle katılıyorum bir de tef liler dikkat diye büyük harflerle yazılmış , bildiğin troll :-1:

jandarma' Alıntı:
Joseph Joseph Joseph

Yusuf yusuf Yusuf
Sen ogretmen misin
syangela' Alıntı:
cilekes_ogrt' Alıntı:
hocam çoğu meslek lisesinde pc yok. geçen gittiğim bir meslek lisesinde 5 bilişimci var ancak labda çalışan pc sayısı 5 etmiyor.
6 saat derse girip, okula uğramadan haftalık 26 saat ek ders alan öğretmenler var. alan olmadan alan şefi olan ve onun ekdersini alan tefliler var.
hepimizin amacı para kazanmak. meslek lisesi öğretmenleri daha az çalışarak okul müdüründen fazla para kazanabiliyor.
neden olmasın?
Hocam maaskarsiligi 20 saat 10 saat seflikten alsan 15 saat kordinatorlukten. Min 20 saat girmen gerekli ki her okul boyle değil 40 saat derse giren bircok arkadasim var 6 saat nasil oluyor

cilekes_ogrt' Alıntı:
Hocam maas karsiligi 20 saat 10 saat seflikten alsan 15 saat kordinatorlukten. Min 20 saat girmen gerekli ki her okul boyle değil 40 saat derse giren bircok arkadasim var 6 saat nasil oluyor
Hocam (sözde!) grup oluşturma kavramı var. Öğrenci sayısına göre 8-12 kişilik gruplar oluşturarak sınıflardaki dersler sözde bölünüyor; bir öğretmen diğerlerini idare ederek dersi zaten genelde projeksiyonla anlatıyor. Ençok idare edilende genelde şef olur... Koordinatörlük görevi 1,5-2 gün dışarıda ücret farkıda 200 tl değil en az 1000 tl fark ediyor. Hiç bir meslekçi okula idareci olmak yada ilköğretime geçmek istemez arkadaşların dediği gibi hepimiz maaş almak için bu işi yapıyoruz. Allah'tan hayırlısı... Benim hiç bir TEF'liyle sorunum yok ancak bu tutumlar hoş değil. Öğretmen olarak mezun olan bölüm olup Teknik eğitim yapan bölüm olarak sayıldık TEF'ler kapatıldı. Mühendisin Öğretmen olarak atanması Öğretmenin atanmasının engellenmesi kabul edilir bir durum değil... TEF mezunu arkadaşlar atansın; Öğretemenlik mezunu varken kimseye formasyon verilmesin sınıfçıların daldan dala branş değiştirmesini de kabul edemiyoruz... TEF mezunu öğretmen arkadaşlar üzerine alınmasın; Bötelilerin sorunu bakanlığın haksızlık yapması!.. TEFlilere birsey dedğimiz yok. Şartların değişmesi onların suçu değil!.. Bizim haklı duruma gelmemizden dolayı bize tavır almanız da doğru bulmuyoruz...

hocam yanlış anlamayın hesap yapalım 18 saat ekders normal btr 18x4=72 72x9,02=649 lira teknik öğretmen 29*4=116 116*9,02=1046 farkı çıkarınca 397 lira yapıyor
300 demiştim.1000 liralık fark için açık lise ve kurs açılırsa olur onuda btr hafta sonu kursuyla kapatabilir 10 saat kurs açsa 20 liradan haftalık 200 aylık 800tl bilmiyorum hani rahat okullar olur dediğiniz gibi 20 saat ders oda bölünmüş falan o okullarda nadirdir değer dersiniz ama 40 saat bir ton öküz için değmez benim görüşüm sağlıcakla kalın

webtiger' Alıntı:
Sitede uzun süredir bazı arkadaşlar !!! prim yapmaya çalışıyor ve siteyi ikiye bölüyor. TEF vs BÖTE tartışması ile haksız talep edenlere site yönetiminin sessiz kalması (tahminim site yönetimi de BÖTE'li yada BÖTE mezunlarına yakın politika izlediğini düşünüyorum) üzerine ben şahsım adına siteye artık girmeme kararı aldım.Bir süre desteğiniz için bu başlığı takip ediyor olacağım.Tepkimizi artık ortaya koymalıyız diyorum.
Evet site yönetiminin %90 nı BÖTE'li. Bence siz TEF'liler başka bir forum açın. TEFBBNET gibi :)
Birlik olacağımız yok bari tartışmayalım :)

400 tl normal ekders farki 120 ozel hizmet tazminati huzur hakki aylik 20-30 o fark ettirse 550 lira yapar. Acikogretim ve pansiyon vs desek 1500 e kadar fark eder hocam..
cilekes_ogrt' Alıntı:
hocam yanlış anlamayın hesap yapalım 18 saat ekders normal btr 18x4=72 72x9,02=649 lira teknik öğretmen 29*4=116 116*9,02=1046 farkı çıkarınca 397 lira yapıyor
300 demiştim.1000 liralık fark için açık lise ve kurs açılırsa olur onuda btr hafta sonu kursuyla kapatabilir 10 saat kurs açsa 20 liradan haftalık 200 aylık 800tl bilmiyorum hani rahat okullar olur dediğiniz gibi 20 saat ders oda bölünmüş falan o okullarda nadirdir değer dersiniz ama 40 saat bir ton öküz için değmez benim görüşüm sağlıcakla kalın

Böteliler ne kazanacağını bilsin diye... Şöyle zor böyle zor... O zaman geçin ortaokula?? Yok!.. Ama çok zor siz liseye gelmeyin... Hem hakkınız değil vs vs... Tartışmaya gerek yok hepimiz kardeşiz... :alkis:

konuyu açan arkadaş şikayet ettiği şeyi kendisi de yapmış. Siteyi ikiye bölmüş ve siteyi terkedeceğim diye tehdit etmiş. ama buna rağmen site yönetimi konuyu kapatmamış bu bile yönetimin hoşgörüsünü gösterir. gereksiz yere birbirinizi kırmayın BÖTEliler gerekli girişimleri yapar. yetkili merciler de kararını verir. kimse bozgunculuk yapmasın.

egelim83' Alıntı:
Böteliler ne kazanacağını bilsin diye... Şöyle zor böyle zor... O zaman geçin ortaokula?? Yok!.. Ama çok zor siz liseye gelmeyin... Hem hakkınız değil vs vs... Tartışmaya gerek yok hepimiz kardeşiz... :alkis:
Ben gectim onceki calistigim gibi bir meslek lisesindense su an calistigim gibi ortaokul herzaman tercihimdir

Geri