tek öğretmen zümre yapmıyor(resmi yazılı)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan keyloger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Müdür yardımcımız yazıyı yazıcıdan çıktı alıp dosyaya koydu ve bu yazıya binaen zümre yapmadım. bir prosedür daha tarihe karıştı emeği geçenlere teşekkürler :D

bizim okulda zümreyi bu dönem kaldırdık
iyi bu tazıyı alim saklayim bari
he he

Liseler için bu yazının geçerli olmasını bende çok isterdim ama eklenen resimde bahsedilen yönetmelik ilköğretim

bu arada ortaöğretim yönetmeliğine bakmak lazım onda da benzer ifadeler var mı diye

bende şimdi bu yazıyı gösterdim idareye. o da bana aynı kağıdı gösterdi yarınki toplantıda söylicektim dedi. :++:

Bence yanlış bir karar; tek öğretmen de olsa o ders ile ilgili o sene nasıl çalışmalar yapılacak,

hangi methot ve yöntemler benimsenecek, izlenecek(eğitim planlama ister, resmi kayıt altına almalıyız)
performans ve proje konuları neler olacak(resmi bir kayıt olmalı, önceden belirlendiğini gösteren)
değerlendirme ve ölçme neye göre, nasıl yapılacak(kaç sınav yapılacak, ne tür sınav yapılacak, sınav yerine öğrenci çalışmaları mı izlenecek, not verilmese dahi bir değerlendirme yapmamız lazım)
kullanılacak ders araç gereçleri neler, eksikler neler(bu eksikleri resmi yolla idareye bildirmiş oluyorduk zümre tutanağı ile)
dersliklerin bakımı nasıll yapılacak
öğrenciler dersi nerede işleyecek(Mesela bizim dersimiz labda işlenir, ancak öğrenci kendi mi gelecek, öğretmen sınıftan alıp laba mı götürecek, bunların zümrede yazılması lazım ki, öğrenciler aksi bir davranış yaptığında sorumlu öğretmen olmasın)

vs. gibi konuları resmi olarak dönem başında karar altına almalıyız diye düşünüyorum.

Bence yanlış bir yorum olmuş. Yapmamak işimize gelir, biraz formaliteye kaçıyor gibi ama öyle değil aslında. Ben şimdiye kadar çok sıkışık olduğum dönemler hariç hep kendim baştan yapmışımdır zümremi.

hocam siz yine kendiniz planlarınızı yaparsınız zaten bu işi önemsiyorsanız. ama idareye vermezsiniz. ayrıca isteyen günlük planda yapabiliyor. hatta müfettişler geldiğinde öğretmen kitabında not aldın mı şunu yaptım yapacağım filan diye bunlar sizin açınızdan daha verimli ders işlemeye yardımcı olur diyor ve haklılarda. bu şekilde de yapabilirsiniz.
ama onun haricinde zaten ben idareye teslim ettiğimde zümreleri daha bir kez açıpta okumamıştır emin olun. oraya başka şeylerde yazsam altına imza atarlar yani :) dediğiniz şey vicdan meselesi biraz da ...

ayrıca bende m.yardımcıma gösterdim yazıyı evet bende görmüştüm bunu isteyen yapmayabilir elbette dedi

Müdür yardımcısına yazıdan bahsettim haberleri yoktu.Yazıyı görünce kabul ettiler biz de kaldırdık bu dönem:)

Arkadaşlar cuma günü toplantı yaptık durumu anlattık ama idareciler yapılacak dedi (İlçede öyle karar alınmış :D) Yazıyı söyledik yönetmelik var dediler :| kısacası ikna edemedik

Evet banada bugün müdür yardımcısı söyledi.Çok sevindim.Bir angaryadan kurtulmuş olduk.Hayırlı olsun :D

malum öğretmen arkadaşlarım zümre telaşında.Hatırlatma amacıyla yazıyorum.Okullarda tek branş öğretmeni bulunması durumunda zümre yapılmadığı bakanlık yazısı ile belirtilmiş.

müfettişler bile diyor okulda tek zümre iseniz zumreyi yapmanıza gerek yok. Yeni okulumda öğretmenler odası idareciler asmış okulda tek öğretmen olan görsel sanatlar,müzik ve bilişim tek. öğretmenlerinin zümre yapmasına gerek yoktur diye..

arkadaşlar toplanmasına gerek yok diyo orda zümre yapmasına gerek yok demiyo. biz yine bir zümre belgesi hazırlamalıyız. yoksa dersin işlenişi ile ilgili kararları, yazılı tarihlerini, proje ve performans tarihlerini nerede belirteceksiniz ?

arkadaşlar aynı sınıfı okutan tek öğretmen varsa diyor yanlış anlamayalım bence idarecilerde yanlış anlamış bizler birçok sınıfa giriyoruz bu durumda zümre yapmamız gerekir

Arkadaşlar bu karar geçen yıl çıkmıştı.. Ben okul müdürüme dedim yapmayacağım diye ama yazı ilköğretimleri kapsadığı için Liselerde yapılmaya devam ediliyor maalesef.. :x

Geri