Bence yanlış bir karar; tek öğretmen de olsa o ders ile ilgili o sene nasıl çalışmalar yapılacak,
hangi methot ve yöntemler benimsenecek, izlenecek(eğitim planlama ister, resmi kayıt altına almalıyız)
performans ve proje konuları neler olacak(resmi bir kayıt olmalı, önceden belirlendiğini gösteren)
değerlendirme ve ölçme neye göre, nasıl yapılacak(kaç sınav yapılacak, ne tür sınav yapılacak, sınav yerine öğrenci çalışmaları mı izlenecek, not verilmese dahi bir değerlendirme yapmamız lazım)
kullanılacak ders araç gereçleri neler, eksikler neler(bu eksikleri resmi yolla idareye bildirmiş oluyorduk zümre tutanağı ile)
dersliklerin bakımı nasıll yapılacak
öğrenciler dersi nerede işleyecek(Mesela bizim dersimiz labda işlenir, ancak öğrenci kendi mi gelecek, öğretmen sınıftan alıp laba mı götürecek, bunların zümrede yazılması lazım ki, öğrenciler aksi bir davranış yaptığında sorumlu öğretmen olmasın)
vs. gibi konuları resmi olarak dönem başında karar altına almalıyız diye düşünüyorum.
Bence yanlış bir yorum olmuş. Yapmamak işimize gelir, biraz formaliteye kaçıyor gibi ama öyle değil aslında. Ben şimdiye kadar çok sıkışık olduğum dönemler hariç hep kendim baştan yapmışımdır zümremi.