Hocam soru basit... Böylesine arkadaşımızı yaralayacak bir olayda sözlü iş nasıl yapılmasını bekliyorsunuz? Öğrenciyi çağırıp "Yanlış davranış, bir daha yapma tamam mı oğlum. Bu seferlik affediyoruz" mu demesi lazımdı müdürün... Kaldı ki böyle yapsa öğretmenin yanında olduğunu mu göstermiş olacak? Bence ya siz ne yazdığınızın farkında değilsiniz(müdür için işi yokuşa sürmekten bahsediyorsunuz, sunduğunuz çözüme bakınız lütfen) ya da arkadaşımızın içinde bulunduğu hali anlayamamışsınız. Hocamızın yüzüne kendi deyimiyle ana avrat küfredilmiş, her olayı ceza ile vs. diyorsunuz... Bu herhangi bir olay mı Allah aşkına... Kaldı ki müdür gel hocam bakalım kimmiş öğrenelim, eğitimci gibi konuşarak çözersiniz dedi... Öğretmenimizde eğitimci gibi öğrenci arkadaşlarının yanında şimdi söyleyeceklerimden rencide olur bire birde görüşeyim dedi. Sonra öğrenci birebirde yüzüne tekrar sövdü veya ters sözler etti. Öğretmenimiz kendisini nasıl tutacak? Ortaokulları bilmiyorum hala disiplin kurulu var mı? Varsa yapılacak iş bellidir. Boşa dememişler "Söz uçar. Yazı kalır." Ki bağlamda üzerine basarak tekrar ifade ediyorum müdürün üslubu hatalı olsa da ( Öğretmenine ilk anda dilekçeni yaz hocam kitapta ne yazıyorsa ne gerekiyorsa yapalım, yanındayız demeliydi. ) yaklaşımı doğrudur. Bu kadar ağır bir olayda asıl hocam çocuktur yapar. Veya bulalım, konuşalım bir daha yapmasın vs. yaklaşımı idare etme üstünü örtmedir.
Ha hocamız dilekçeyi verdi öğrenci bile belli. Çok bir şey çıkar mı sanmıyorum. Bir öğretmenin öğrenci hakkında raporuna bakıyor... Anladınız siz... Ayrıntı yazmayayım... Sen açık ettin derler... Ama en azından ilerde başkaları ya da idare aynı öğrenci ya da benzer olay üzerinden şikayet ettiğinde arkadaşımız içinde uhde kalmamış şekilde ağız dolusu diyeceğini der... Herkese gerektiğince üst perdeden konuşur... Benzer olayda dilekçeyi vermiştim ne yaptınız, sonuç ne oldu der... Şimdi boşuna konuşmayın işimize bakalım hadi hadi der... Yaşanmıştır sabittir... Boşa demiyorum söz uçar yazı kalır... Benim tavrım bellidir. Dönecekse affedilecekse kurulda affedilsin... Sonra başka olay olduğunda en alt limitten değerlendirilmesin öğrenci... Resmi kayda girerek affedilsin... Sonra öğrencinin hatası boyunu aşmış oluyor... En alt cezayı alıyor... Her şeyi yapan karşılığını görmedikçe olumsuzluk bulaşıyor...